İnsanlarım mal varlığını uzun uzadıya anlatmışsıniz ne gereği var ki. Almadılarsa kendi ayıpları ama şurda evi burda yazlığı var deyip konuyuda buna bağlamanız çok saçma.Eşime birşey demedim o da gelmeleri bizim büyüğü n yaninda kalmalari yeter biz hastanedeyken kizi kime birakacaktik dedi bende sağolun lar dedim. Bir de yaylaları var orda bahceden cikan elma armut biraz da konserve domates fasulye getirmişler.
Nasilsa bir sürü erzak götürüyor uz bir de ayrica hediye mi alalim mi diye düşün duler
Ekonomik durumları olmayan bir aile de değiller .yazliklari kisliklari kira da 2 dükkanlari var bir de yeni deniz evi de almışlar.
Yani ekonomik durumu da bu sekil olan bir kv kp her ikisinin de emeklisi de var ama toruna 1 corap bile yok .......
Ya tabi ki hediye gelsin diyr dogurmadikhediye gelsin diye cocuk dogurmayin,mutlu olun..
Canım bizimkiler birinci toruna hediye almadilar bide Yalanla bebeğe bilezik küpe bakıyordu kv sonra geldiler elleri boş sıkma canını ben umursamadım sende umursamaMerhaba hanımlar kisa bir süre önce ikinci evladimiza Kavuştuk cok şükür allahım herkese nasip etsin. ....
2. Dogumum oldugu icin midir nedir kv ve kp bebeğe hiçbir şey getir me diler.
Cok şükür onların getirecegi hrdiyeye muhtac degiliz ..
ama insan 2. Toruna eli bos gelir mi?
Kimse kırılmasın alınmasın ama hediye için çocuk doğurmayın ya da birşey beklemeniz doğru değil diyenleri anlayamıyorum. Hiç bir anne kv-kp bir üst giysi getirsin diye çocuk doğurmaz. 2. olsun 3. olsun 5. olsun sonuçta yeni bir bebek. Komşunun bebeği bile olunca karınca kararınca ufak bir hediye alıp gideriz. Akraba da yeni doğum yapan varsa gidip altınımızı takarız. Bu bir görgüdür. Eğer kv-kp de erzak getirdik bebeğe hediyeye gerek yok diye düşünüyorsa bu onların görgüsünü/görgü azlığını gösterir
Konu sahibi arkadaşım gayette haklısın. Kim olsa dedesinden babannesinden torununa bir hediye umar. Madem birşey yapmadı sizde bundan sonra ona göre davranırsınız. Mesela anneler gününde hediye alıyorsanız almazsınız olur biter. Herşey karşılıklı.
çok haklısın kadın haklı kırılmakta önemli olan o hediyenin maddi değeri değil manevi değeri zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?