Bebeğim e hediye

canım valla arkadaş cocugu olsa takarlar siz olunca üç konserve ile geçiştirirlr. yarın da babaanne dede kesilirler. bi tane de bende var. kızım doğunca üç hafta sonra aradı. üstelik aynı sehirdeyiz. altın taktı ama ne anlamı var ki. simdi görünce iyi davranıyorum ama sevgim bitti. benimki babaanne değil ama o kadar yakın...

Güzel bir hediye getirmeleri gerekirdi ama getirip getirmemelerini boşver hayat bunlara takılmak için çok kısa. Allaha şükür ihtiyacınız da yokmuş. Ailenle mutluluklar

bence haklisiniz sadece turk kulturunde degil dunyanin heryerinde yeni dogan bebege buyuk anne ve buyuk babalar hediye alir.
ben babam altin takmasa kirilacaktim dogrusu. cunku bu bir vazifedir.
esimin ailesinden altin beklemem cunku adetleri farkli onlar da takim takim giysi aldilar.
gerci bu ilk cocuktu ikinciyi gorecegiz bakalim :)

İroni vardı o cevapta. Yani ciddi değildi Egem abla.

offf ironi yaptım zaten.

elbette ki bu konudan görüşmek kesilmez (ironiyi farkettim, egemi tanıyorum). ama insanlar kendilerine gösterilen özeni bu günlerde görür. olup da yapmamak cok manidar. eşi durumu farkedince toparlayabilirmiş. bir defasında bizim hediye abimin gözünden kacmişti da eşi kırılır diye abim annemlere hatırlatmıştı. biz de bir kez daha altın takmıştık. üstelik de yaş günüydü yeğenimin . ilişkiler özen ister, hele aile ilişkileri daha cok özen ister. varken yapmamak kabul edilemez bence.

Kirilmakta haklisiniz. Sanki boyle onemsemez gibi olmus. Insan boyle buyuk ve ozel gunlerde bir ilgi, alaka bekler haliyle aile buyuklerinden. Ama bence konuyu uzatip kendinizi de esinizi de uzmeyin yok yere. Belki sonra getirirler. Allah anali babali buyutsun bu arada. :)

şu toplu alıntı işini beceremiyorum bi türlü
neyse. valla ben egemi tanımıyorum :) ama onun doğrultusunda bi sürü mesaj görünce içlerinden birini seçip yorum yapacaktım illaki. kısmet egem'eymiş :) ironiyse yaptığı sevindim açıkcası çünkü malesef görüldüğü üzere pire için yorgan yakan sağlam bi kitle var burda :)

evet ne olsa da ilişkiyi kessem tayfası ne olsa da boşansam tayfası. herkes her konuya boşan diyor:)

her bebek dogurunca hediye bekleyenler var ya. benim akrabam 5. çocugunu dogurdu kadın hediye bekliyo ,ya bunun bir sınır yokmu gerçekten , hediye almak şartmı.

Kimsenin hediye için çocuk doğuracağını hiç sanmıyorum da,ben olsam bozulurdum şahsen.İkinci olsun ilk olsun.Sonuçta torun..

Teşekkür ederim
Eşime soylemiyorum da ben taktım sadeve ama uzatacak değilim tabi
Elbet onlarinda bir özel günleri olur .... o zaman da ben gereken ilgi yi gostermeremem

Komşunuzdan beklemiyosunuz sonuçta dedesi ve babaannesi. Ben de yadırgardım haklısınız. O da onların düşüncesizliği. Belki ileride alırlar ama yaptıkları bana da saçma geldi. Ayrıca " hediye için çocuk doğurmayın sizde " diyen arkadaşların hemen saldırmalarına bi anlam veremiyorum. Biraz empati yapalım.

çok beklenti içine girersen çok üzülürsün canım ... ilk çocuktan kalanlar vardır diye düşünmüşlerdir belki :) hem bi sürü erzak getirmişler bak kışın hazır yemek gibi onları kullanırsın iki çocukla kolaylık olur sana :) hem çocuklar hemen büyüyorlar birinciden kalanları giydirir biraz toparlanınca alırız demiş olabilirler :) onlar yapmıyorsa seninkiler yapıyordur onlarda yapmıyorsa bişey deme bence :)

böyle seyler görgüdür
demek görgü yok esinizin anne babasinda
sallamayin bebeginizin tadini cikarin
ama durumunuzu anliyorum
bizzat yasadim ve uzerinde durmadim valla
egriyi bukemezsiniz
kimseyi degistiremezsiniz
olan sizin sinirlerineze olur
ve degmez

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…