Doğuma Hazırlık Bebeğim erkekmiş, bana modern bir isim önerir misiniz?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
düşünsenize artık herkezin ismi ada..doruk efe ..ege...rüzgar...sınıflarda dolup taşıcak..birzmanların mertcanı gibi....ama bide şu isimlere bakın ağırlığına ....oğuz...baran....sinan..ali..ömer....kadir...haktan...yine zevk sizlerin..ama ada doruk tarzı isimler bir an sizlere modern gelebilir..ama o çocuk büyüyüp bir meslek sahibi olduğunda hiçbirzaman bir oğuz bey bir ali bey gibi ağırlığı ve geçerliliği olmayacak isminin...düşünsenize prof.dr.ada..mı sizce yoksa prof.dr.oğuz veya baranmı yada ali...çok konuştum ama gerçekler bunlar bence....

Gerçekten bazı isimler çocukken çok güzel duruyor,çocuk büyüyor,isimler hala çocuksu kalıyor.Zamanında ailem de bana modern bi isim koymuş ama ben kendimi o isimle anneanne yada babaanne olarak göremiyorum.Özellikle sonuna su,can gibi isimler eklenince adlar daha bir çocuksu oluyor.Çocuk büyüyecek,baba olacak çocuğa soracaklar annenin babanın adı ne diye Berkecan,Mertcan,Ada Su diyecek...ısim seçerken her yaşta kullanacağı bir isim olmasına dikkat etmek gerekiyor galiba...

Bu arada oğlum olursa Mehmet,Kerem ve Tuna isimleri hoşuma gidiyor.Kız olursa da Zeynep...Tabi baba adayının da onayını almak gerek...

defne ank ve denız e katılıyorum cok guzel ve dogru yazmıslar,ısım konusu cok hassas hem bebeklıgınde hem cocuklugunda hemde yetıskınlıgınde yakısır ısımler olması lazım,,sırf degısık ve kımsede olmasın dıye olmucak ısımler konuluyo,,

bende hamileyim ve erkek istiyorum ama daha belli değil.isim ise 'genco' olabilir.

bu arada öğretmenim ben sınıflarda inanılmaz derecede aynı isimler var çok berbat bir durum her isimden 5 er tane.en çok rastlananlar okullarda şunlar:
tunahan
burak
berk
buğra
berkay
mert
kaan
anıl
efe

hele efe den gına geldi her ismin sonuna bir efe bir su eki konuluyor bence çok basit duruyor nefret ederim iki isimden..güzelim isimlerin sonunda bir efe ve bir su var mutlaka çoook saçma..

Agah
Asım
Anıl
Arda
eymen
emir
efe...
ilk oğlumun ismi ahmet anıl şimdi ki bebeğimde erkek ve ismini eymen efe olarak düşünüyoruz allah izin verirse..agah, asım ve eymen isimlerinin anlamları çok güzel ve isimlerin bebekleri etkilediğine inanıyorum ben..

bebekelrın buyuyecegıbıne unutmayalım
kayra dede yada su teyze bence yakısmıyor
eskı ısımlerın nesı varkı nergıs cıgdem gül elif ...

all bendendee okadarr eşimde bendee efe ismindenn nefrett ederizz
hatta artıkk soruyorlar ya efee nasıl diyee gülüyorumm artıkk

Benim sevdigim isimlerde
Ali
Serhat
Yigit
Altug
Seyhan
Omer
Selim
Yavuz
Berat
Mete
Daha uzar liste :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…