3 aylık bebeğim yaklaşık 2 aydır kakasını kendisi yapmıyor hep fitille yaptırıyoruz en son doktor lavman yaptı. 10 gün sonunda da.Sadece anne sütü alıyor. Doktor hergün zeytinyağı ver dedi veriyordum ama o da işe yaramıyor artık vermiyorum çıkarıyor çünkü. Doktor ilaca gerek yok olabilir dedi ama hep böyle mi olacak? Bu durumu yaşayıp çözüm bulan var mı? Hani bebeğe zarar vermeyecek bitkisel bişeyler filan
aynı durumu ben oğlumda yaşadım hem kaka yapamıyordu hemde çok gazlıydı götürmediğimiz doktor kalmadı morarıyordu ağlamaktan çok zor günlerdi hacettepeye götürdük kötü hastalık dediler bu süreçtede annem sürekli kızım götürmeyin çocuğu çocuk henüz kaka yapmayı bilmiyor ıkınmayı bilmiyor zamanla düzelir diyordu tabi biz okuma yazması olmayan annememi inanalım hacettepedeki doçentemi (annemi küçümsemiyorum o zamanki düşüncem buydu maalesef) neyse küçücük bebeğin bağırsağına kaç defa ilaç koydular kaç defa radyasyon yedi hiç bişi çıkmadı 1 ay hergün hastanedeydik sonra baktıkki olmuyo aldık eve geldik oğlumu ve annem haklı çıktı oğlum kaka yapmayı bilmiyordu annem şöyle yapmıştı o zamanda oğlum üç aylıktı kucağına oturduyordu sanki tuvalet eğitimi için tutuluyor ya öyle bu şekilde makatı açıldığı için bi baktıkki kakasını yaptı o günden sonra ne zaman kaka yapacağını anladıysak o şekilde yapmasını sağladık 2 hafta sonra kendi yapmaya başladı annemden Allah razı olsun onun sayesinde atlattık bu süreci
Çok ıkınıyor ama ıkınınca gaz çıkarıyor. 10 gün sonunda fitil yapıyoruz doktor da 10 gün çok uzun dedi ne yapayım 10-15 gün beklesem mi? Yüzüstü çok yatırıyorum. Karnına masaj bacak hareketleri vs tüm önerileri uyguladım. Önceden haftada bir de olsa yapıyordu şimdi onu da bıraktıCanım siz sürekli ilaçla müdahale ederek bebeğin ıkınma ve kaka yapmasını öğrenmeyi engellemişsiniz.bebekler ilk 3-4 ay ıkınmayı gaz çıkarmayı ve kaka yapabilmeyi öğrenir.siz ilaçlarla buna engel olmuşsunuz.ve bağırsakları da iyice tembelleşmiş.tavisyem o ıkınıp kala yapmaya çalıştığında ona yardımcı olun.sık sık yüzüstü yatırın.kucağınız poposu açık kalacak şekilde oturtun.ama artık müdahaleleri bırakın.zamanla düzelecek emin
Üç aylık olduğu için daha oturtmuyorum siz Nasıl oturttunuz baya kucağınıza mı koydunuz?aynı durumu ben oğlumda yaşadım hem kaka yapamıyordu hemde çok gazlıydı götürmediğimiz doktor kalmadı morarıyordu ağlamaktan çok zor günlerdi hacettepeye götürdük kötü hastalık dediler bu süreçtede annem sürekli kızım götürmeyin çocuğu çocuk henüz kaka yapmayı bilmiyor ıkınmayı bilmiyor zamanla düzelir diyordu tabi biz okuma yazması olmayan annememi inanalım hacettepedeki doçentemi (annemi küçümsemiyorum o zamanki düşüncem buydu maalesef) neyse küçücük bebeğin bağırsağına kaç defa ilaç koydular kaç defa radyasyon yedi hiç bişi çıkmadı 1 ay hergün hastanedeydik sonra baktıkki olmuyo aldık eve geldik oğlumu ve annem haklı çıktı oğlum kaka yapmayı bilmiyordu annem şöyle yapmıştı o zamanda oğlum üç aylıktı kucağına oturduyordu sanki tuvalet eğitimi için tutuluyor ya öyle bu şekilde makatı açıldığı için bi baktıkki kakasını yaptı o günden sonra ne zaman kaka yapacağını anladıysak o şekilde yapmasını sağladık 2 hafta sonra kendi yapmaya başladı annemden Allah razı olsun onun sayesinde atlattık bu süreci
tam belini zorlayacak şekilde değil maksat makatını biraz germek ve çok uzun süre değilÜç aylık olduğu için daha oturtmuyorum siz Nasıl oturttunuz baya kucağınıza mı koydunuz?
Doktor bağırsaklarında bişey yok ilaç veremem dedi. Çaresiz kaldım üç farklı doktora gittim hepsi aynı şeyi söyledi. E 10 gün geçince de dursun mu ne yapıyım hep böyle mi olacak diyorum olabilir diyorlar. Hep de fitil olmaz ki hiç istemiyorum müdahale etmekMaflor damla var benim kızımda yapağıyordu kullandım bir kutu ve düzeldi şimdi 4 ayı bitti. Damlanın içinde canlı mikroorganizmalar var. Bağırsakta onlar olmadığından yapamıyor demişti doktorum. Hem gazını rahat atıyo hem kakasına yardım ediyo. İlk zamanlar çok farketmiyorsun ama ortasına grldindiği zamanda artık düzene girmiş oluyo.
Bi deneyin derim.
İlaç sayılmazki gaz damlası gibi bişey.günde 5 damla veriliyo. Fitil bağırsağına daha çok zarar veriyo bence alışıyo ve yapamıyo sonra. 10 gün çok uzun zaman bence yazık bebişe.Doktor bağırsaklarında bişey yok ilaç veremem dedi. Çaresiz kaldım üç farklı doktora gittim hepsi aynı şeyi söyledi. E 10 gün geçince de dursun mu ne yapıyım hep böyle mi olacak diyorum olabilir diyorlar. Hep de fitil olmaz ki hiç istemiyorum müdahale etmek
Hayır hiçbir rahatsızlık yok gazını kendi kendine pırt pırt çıkarıyor. Hatta 10 günün sonunda da öyle çok kaka yapmıyor sanki 1 günlük gibi. Ama o kadar Zaman geçince ben sıkıntıya giriyorum. Doktor ilaç vermedi gerek yok dedi. Bende o yüzden tavsiye arıyorum alternatif bişeylerpeki bebekte bi rhatsızlık huzursuzluk oluo mu yapamadığı için
Haklısın gidip kendim mi alsam eczaneden bilemedim ki. Bundan sonra fitil yapma lavman yaparız dedi zaten ama o da aynı dışardan müdahale. Kıyamıyorum böyle şeyler yapınca onaİlaç sayılmazki gaz damlası gibi bişey.günde 5 damla veriliyo. Fitil bağırsağına daha çok zarar veriyo bence alışıyo ve yapamıyo sonra. 10 gün çok uzun zaman bence yazık bebişe.
Sakın lavman yaptrmayın çok gerek olmadıkça. Çocuğun makatı iyice tembelleşicek hiç yapamıcak. Hem lavmanda gerekli gereksiz bütün bakteriler gidiyor. Eczaneden alabilirsin reçete gerektiren bişey değil zaten. Dene bakalım bi. Ne o öyle ya yazık minnack bebek lavmanmı alıcak sürekli...Haklısın gidip kendim mi alsam eczaneden bilemedim ki. Bundan sonra fitil yapma lavman yaparız dedi zaten ama o da aynı dışardan müdahale. Kıyamıyorum böyle şeyler yapınca ona
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?