bebeğim kız olacak diye eşimin ve kayınvalidemin tavırları,çok sinirliyim

umarım tatlı kızını saglıklı kucagına alırsın, boyle babaya boyle babaanneye karsı yuce rabbım o guzel kıza cok cok guzel bır yazgı verır ınsallahhh

umarım bır gun o kıza muhtac olurlar... (kı bunun ornegı cok etrafımızda)

aslında agzıma neler gelıyorda... konu sahıbesı arkadası daha da uzmemek gerek.... sus hayatincoptenekesi suuuuuuusssssssssss...

mrb arkadaslar ben gebeliğimin 4 ayını bitirdim,3 gün önce bebeğin cinsiyetini öğrendik,bebeğin cinsiyetini öğrenene kadar beni el üstünde tutan eşim cinsiyeti öğrendikten sonra bir ddeğisti,yüzüzme bakmıyo günde 20 efa arayan adam bebeği soran adam artık hiç bebeği sormuyo aha önce canın ne istiyo sana ne alıyım,bana bebek gibi davranan adam yüzüme bakmıyo,sürekli tüh kızmış falan en son dün patladım,allah nasip etmiş cocuk vermiş şükretmeiyosunda afra tafra mı yapıyosun.bu nasıl bir zihniyet,bu nasıl bir gerikafalılık,evladın kızı erkeği mi olur o kadar üzgün ve sinirliyim ki anlatamam,kayınvalideme gelince bir hayırlı olsun demedi ya yüzü beş karış yok diğer torunlarıda kızmış falan.banane ya onun diğer torunlarından,benım ilk cocugum kız erkek ne farkeder ben kız cocuklarını daha çok severim,kayınvalideme 3 gündür cıkmıyorum altlı üstlü oturuyoruz nasıl davranacagımı bilemiyorum,sanki cenazemiz var suratlarını görseniz
öncelikle hayırlısıyla kucağına al inşallah:nazar:
şimdi bende k.valde, k.peder hikayesi bol:1:
çok şükür eskiye öre çok çok iyi olmamıza rağmen eskiler işte unutulmuyor
benim ortanca kaynım abisinden önce evlenmiş, ilk torun ondan yani
eltim hamile kalmış, ama kız bebek olabileceği gibi bir ihtimal bile yokmuş onlarca,illa erkek yani,kız olacaksa düşebilir,zihniyet bu:47:
eltim de kız delisi. neyse cinsiyet belli oluyor, bebek erkek
çok mutlular tabii, sadrazamlar ya bunlar, soyları devam edecek:27:
neyse bebek doğuyor
bedesel,zihinsel engelli:5:
şu an 15 yaşında
doktorların dediğine göre 6 aylık bebek zekasında, yatağa mahkum:50:
o günden beridir, erkek demem, evladın sağlıklısı,hayırlısı derim, der k.valde
demem odur ki,hiç canını sıkma, kız bebek, hem çok kısmetli gelir, hem de öyle bir aşık olacak ki babası, gün gelecek yaptıklarından dediklerinden kendisi de utanacak
bu nedenle keyfini çıkar hamileleiğinin
gerisini kızın doğunca halledecek zaten:46:

anneme anlattım annem güldü,boşver onları dedi tüm ailem tek tek aradı tebrik etti,zaten cok heyecanlılar,çok mutlular

Bence de boşver , laftan anlayacak cinsten değiller çünkü
Allah o beğenmedikleri kız torunun eline düşürmesin ilerde inşallah :34:

Benim çocuğum yok henüz, kızım da oğlum da olsa fark etmez
Ama şu bi gerçek ki kız evlat her zaman daha düşünceli oluyor ailesine daha düşkün oluyor

s... gitsinler....kızın doğruduğunda kocanı peşinde köle yapacak merak etme...Benim eşimde kız olduğunu duyunca burulmuştu...sorana güya espiri yapıyo kötü kız yaa falan diyordu...hamileyim dahada duygusal oluyor insan...espiri falan diyor ama bir gün bir sinirlendim bir daha kızım için böyle konuş kızımıda alıp giderim ağzın açık havaya bakarsın dedim...gözüm dönmüştü...korkudan sustu adam..kızımız oldu 1 yaşına geldi...babası iş için şehir dışına gidince ağlıyo...facede resimlerine bakıp duruyor...eğer kızım babaya pas vermezse bozuluyor...bazen takılıyorum kötü kız seni köle etti diye...hiç takma ..hamileliğini doya doya yaşa...eşinin annesi daha bir sinir...bu kadınları hiç anlamıyorum...muhattap olma sinirlerini bozma bence...yazık yavru karnında üzülmesin .

Bence de boşver , laftan anlayacak cinsten değiller çünkü
Allah o beğenmedikleri kız torunun eline düşürmesin ilerde inşallah :34:

Benim çocuğum yok henüz, kızım da oğlum da olsa fark etmez
Ama şu bi gerçek ki kız evlat her zaman daha düşünceli oluyor ailesine daha düşkün oluyor

evli-çoculu değilim ama ailemde erkek ya da kız evlat olsun her ikisinin de hayırsızlıklarını görmüş biriyim.

önce hayırlı bir evlat olsun ama en önce sağlıklı olsun.İnşallah Allah eşine ve ailesine de bazı şeyleri idrak etme
yeteneği verir.:20: önce sağlığı geliyor, en mühimi bu.

nasıl bir zihniyet bu ya. hayırlı evlat olsun kızı erkeğimi olur. benim dayımlarda vardı bu durum. sülalemizde benden sonra kız yok ilk erkek olan kuzenimide çok istemişter büyük kız küçük erkek benden 2 ay küçük. yemin ediyorum ablası ondan daha erkek. paçasını sudan çıkartır. erkek erkek diye yırtındıklarıda evlendi çocuğu var hala ailesine yük kendi ayakları üzerinde duramayan biri. napiim öle erkeği. ayrıca bu devirde bence kız evlatlar daha hayırlı diye düşünüyorum. canım benim hiç üzülme eli ayağı düzgün sağlıklı hayırlı evladın olsun. Allahın sopası yok bir erkek evlat verir illallah dedirtir. tabi buda olmasın inşallah sonuçta sende annesi olcaksın sende üzülürsün böyle bir durumda. ama dediğim gibi tamamen cahilce bir yaklaşım. kayınvalideni anlarım belki eski kafalıdır ama eşinin bunu yapmasına anlam veremedim. gerçi oda annesinin etkisinde kalıodur :( allah yardımcın olsun. biz iki kız kardeşiz rahmetli babam hep erkek adamın erkek damadı olur derdi. şimdi anneme o damatlar sahip çıkıo belki oğlu olsaydı çıkmazdı. biz atamayız bizim annemiz canımız ama ablam içinde benim içinde geçerli hatta herkes için eşlerimiz istemese yanımızda duramazdı. ben eşimle çok şeyler yaşadım ama bu konuda hakkını yiyemem başta o ve eniştem anneme sahip çıktılar. o yüzden evladın kızı erkeği olmaz hayırlısı hayırsızı olur bence. üzülüpte sağlığına zarar sakın. hamilesin ne kadar huzurlu geçirirsen bebğinde o kadar sakin olurmuş :) hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin rabbim :16:

istemesemde cok üzgünüm sanki bebeğim anlıyo,bir garip oldum

var ya bunlara o çocuk bile helal değil yani. nankörler yaaa hiç çocuk vermese rabbim o zaman ne yapacaklar. sen aldırma, yerinde olsam bende tribimi yapardım. haksız olduğun bir mevzu yok ortada.

ayrıca eşine söylemişssin madem. kayınvalidene de sakin bir şekilde "size de çok kırıldım, Allah vergisi bu, benim elimde olan bişey değil, ya hiç torununuz olmasa ne yapacaktınız" diyin ki anlasın yani.

ne asalak bir kayınvaliden varmış yaa.. çok sinirlendim kusura bakma :26:

Öncelikle hayırlı olsun canımmm,,,:emir_bebek:
Allah sağ salim kucağına almayı nasip etsin:16:

Tövbe yarabbim, bu nedir yahu?
Memnun değillerse bir dahaki sefere erkek olarak onlar yaratsınlar da görelim.:20:

Allah böylelerini bildiği gibi yapsın inşallah...
İnşallah!!!

Eşim nişanlıyken ilki oğlan olsun kızı korusun derdi şakayla karışık :)
Hamiş olduğumda sordum, gönlünden geçen ne, herkes oğlan diyor bak dedim...
Bebeğimiz kız olacak dedi, sonra oğlan gelirse gelir, Rabbim hayırlısını versin..
Ama ilk çocuğum kız olsun inşallah dedi :)
Kızımız kocaman oldu hamdolsun Rabbime, şükürler olsun böyle bir eşim var..
Umarım kafasına dank eder de Allah korkusu varsa susar!!!

yazıklar olsun eşinede kayınvalidenede bu ne demektir ya ben anlamadım biz o kadr çok uğraşıyoru ki bi evlat sahibi olabilmek için allah eşine bunu nasip etmişo kıymetinibmi bilimyo çok sinirlenidm gerçekten byle bi terbiesizlik olmaz ya. sakın kendini üzme boşver kayınvalideni falan sen kendine dikkat et allahım yarabbim ya hangi devirde yaşıyoruz töbe töbe...:19:

dedim eşime allah daha nasip etmiş sen neyin derdindesin,şükret dedim biraz

istemesemde cok üzgünüm sanki bebeğim anlıyo,bir garip oldum

Hiç kafana takma
Çok saçma birşey dedikleri ve Allah'ın yarattığını beğenmecek kadar cahiller
Uzat bacaklarını aç tv ni keyfine bak, seni mutlu edecek şeylerle meşgul ol
Anne ve bebek kitapları oku, mini mini patikler ör pembe pembe :16:
Canın ne çekiyosa da ye iç keyfine bak :3:
Gerisini salla :64:

Ne yazık ki var hala böyle aileler. . .!! :47:

Allah akıl fikir versin. . Bebeğiniz doğduğunda eşinizde kayınvalidenizde etrafında fır dönücek merak etmeyin :ssz:
O zaman onlara bu yaptıklarını hatırlatır yaptıklarının bir hata olduğunu gösterirsin . .

öncelikle hayırlısıyla kucağına al inşallah:nazar:
şimdi bende k.valde, k.peder hikayesi bol:1:
çok şükür eskiye öre çok çok iyi olmamıza rağmen eskiler işte unutulmuyor
benim ortanca kaynım abisinden önce evlenmiş, ilk torun ondan yani
eltim hamile kalmış, ama kız bebek olabileceği gibi bir ihtimal bile yokmuş onlarca,illa erkek yani,kız olacaksa düşebilir,zihniyet bu:47:
eltim de kız delisi. neyse cinsiyet belli oluyor, bebek erkek
çok mutlular tabii, sadrazamlar ya bunlar, soyları devam edecek:27:
neyse bebek doğuyor
bedesel,zihinsel engelli:5:
şu an 15 yaşında
doktorların dediğine göre 6 aylık bebek zekasında, yatağa mahkum:50:
o günden beridir, erkek demem, evladın sağlıklısı,hayırlısı derim, der k.valde
demem odur ki,hiç canını sıkma, kız bebek, hem çok kısmetli gelir, hem de öyle bir aşık olacak ki babası, gün gelecek yaptıklarından dediklerinden kendisi de utanacak
bu nedenle keyfini çıkar hamileleiğinin
gerisini kızın doğunca halledecek zaten:46:

inan bende diyorum bunların isyanları yüzünden ya cocuguma bişey olursa,bundanda cok korkuyorum

kızımı kucağıma aldığım gün,eltimin hamile olduğunu öğrendik(10 yıl beklediler)

3 ay sonra eltiminde bir kızı olacağını öğrendik.

bir arada olduğumuz bi gün kayınvalidem (aslında kalbinde kötülük yoktur ama kayınvalide işte) bana,bak kızım allah eltinede bi kız nasip etti birbirinizi kıskanmayın diye dedi.

bende o an ki cin fikrimle aşkolsun anne eltim o kadar kötümü şimdi onun oğlu olsa vah vah mevcanın kızı oldu allah bana neden oğlan verdi diye üzülüp kahırmı edicek dedim..

bak işte 10 sene sonra bi prensesimiz daha oluyor inan erkek olsa beni kıskanmazdı dedim..:1::1:

kayınvalideler kendi cinsiyetlerini unutup bide cinsiyet ayrımı yapmazlarmı..sinir olurum sinir..

bebeğin hayırlı olsun.sağlıkla kucağına al.eşin erkek bebek istemiştir.gönlünde bu vardır.erkek beklerken de kız bebek olunca hayal kırıklığı yaşamıştır.birkaç güne düzelecektir.cinsiyetini öğrenince eskisi gibi 20 kere aramak yerine 3 kere arıyordur çünkü bu konuda merakınız kalmamıştır ikinizinde.eşinin annesi kız torunu onun etrafında dört dönünce,babannesi ile ilgilenince,ilaçlarını alınca işte ne bileyim yaşlı kadına yardım edince vss senden özür dileyecektir.iyi ki torunum kız olmuş diyecektir.kendi vicdanı rahatsız olacaktır.sen hiç üzülme.sağlığına çok dikkat et.başta böyle tepkiler olabilir.doğunca herşey düzelecektir.cahilliklerine ver.sevgiler:)

bende nasıl heyecanlıydım içim içime sığmıyodu,ama onların yüzünden istemesemde heyecanım gitti,ne alsam oasını nasıl yapsam diye düşünüyodum tüm hevesimi kırdılar,en son kayınpederim kızmış eşime ve kayınvalideme evladın kızı erkeği mi olur diye,bu ne surat demiş,Alla ha büyük konuşmayın sağlıklı olsun yeter demiş

Ben de ogluma hamileyken kiz isterdim, esim ilk cocuk erkek olsun ki ailemize sahip ciksin derdi :)
cok erken haftalarda erkek olacagini duyunca esim havalara uctu, bende bir burukluk olustu

Bizde ilk torun olacakti. Kayinvalidemlerin ise 3. erkek torunu olacakti onlar da sanirim kiz olmasini temenni ediyorlardi :)

4,5 Yil aradan sonra kizim dogdu babasi ona o kadar farkli ki hic kiyamiyor :)

Esinin boyle soylemlerini takmamaya calis, dogunca her sey farkli olacak .
Kayinvalideye de diyecek lafim yok,
o da dogunca gorecek

Kizlar daha cilveli isveli olup kendilerini sevdiriyorlar :)

Erkek kiz farketmez inanin saglikli olmasi cok cok onemli...

Back
X