• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bebeğim kız olacak diye eşimin ve kayınvalidemin tavırları,çok sinirliyim

kaderrrr sabah sabah beni güldürdün:))).ilk fotodaki saten ipler,inciler aman aman nasıl kokoş bebek bu yesinler onu.konu sahibi boşver kardeşim kız çocuğu evin neşesi.onu sevmemek mümkün değil.sen odasına giriş şimdiden:))

Ama çok güzel dimi :1: Kızım olursa bende yapacağım inşallah:16:
Yeğenlerime bu kadar olmasa da patik ve yelek yapmıştım, şimdi büyüdüm sanırım bunlar kadar cicisini yapabilirim :1:

bencede hatta bunlardan yapıp veya alıp onların gözünün içine sokmalısın.. :27: 'aaayyy kızıma da bunlar çok yakışacak' edasıyla konuş ki içi gitsinn

Kesinlikle :27:

çok güzeller benim hep gönlümden kız geciyodu,çok sükür rabbim nasip etti,

Ne mutlu, darısı evlat sahibi olmak isteyen herkesin başına :16:

Şunların güzelliğne bak yahuuuuu :nazar::nazar:

Kızıma hep diyorum ilk çocuğun kız olsun diye,kızlar birbaşka oluyor ama cıvıl cıvıl ne giydirirsen yakışıyor :nazar::nazar:

Evet ya kız kıyafetleri daha cicili bicili
Bende sipariş vereyim bebeğim olursa ilki kız olsun diye bari :8:

yaaaa d'i mi?
komik.. baska dıyecek bırsey yok...

benım de cocugum yok, bır sure de ıstemıyoruz ama bır gun olacaksa kız olsun dıye dolanır esım..
konu sahıbesının esı su an ne kadar sanslı oldugunun farkında degıl bence, fark ettıgı gun kendını affettırecek hanımefendılere :)

Hep rabbim hayırlı sağlıklı evlat versin derim,kız yada erkek önemli değildir ..

Biz anneler genelde kız isteriz ilk bebekte..

Benim kıızmda 24 yaşında artık hala babasına babiş babişko der..

Kızlar farklı işte,cilveleriyle sevdiriyorlar kendilerini..

Bi fark kalmadı ki
Eskidenmiş öyle şeyler

Şimdi kadınlar iş hayatında erkekleri bile solladı :21:
Soyadı ise mesele, ben şu an babamın soyadının yanına eşimin soyadını da ekledim :23:

eskıden para kazanan erkek oldugu ıcın degerlıymıs, baska da bı ıse yaradıkları yok zaten :1:
ee şimdi bız de kazanıyoruz para, bazılarımız eslerını de sollayabılıyor gelır konusunda...

yanı bu dusuncenın bencede modası gectı :27::27:

Sen onlara bakma canım, kız olsun erkek olsun, sizin canınız kanınız olacak. Babası da şimdi belki ailesinin etkisinde kalıyordur ama eminim kızını kucağına alınca her şey önemini yitirir. Allah ona kız babası olmayı nasip etmiş, buna şükredecek bir gün anlayacaktır.
Sağlıklı, sıhhatli kucağınıza alın inşallah bebeğinizi.

Ben ilk hamile olduğumu öğrendiğim andan itibaren erkek diye hissediyordum sonra 3. ay kontrolde doktor büyük ihtimalle kız dedi, nedense üzülür gibi oldum kız istediğim halde, erkek hissediyordum diye, sonra kıza alıştırdım kendimi ve ailedeki herkesi pembeli hediyeler bile gelemeye başlamıştı. Sonra 6. ay kontrolünde yeni doktor bu erkek ya dedi:)) Hayda yine bir tuhaflaştım, kız olacaktı diye:)) Sonuçta sağlıklı mutlu, muhteşem bir oğlum oldu, tüm o ikilemler geri de kaldı.

Onlar öyle bir geliyor ki sen hiç üzülme, hamileliğin tadını çıkar, eşine ve kayınvalidene rağmen, ailenizde kim olması gerekiyorsa, kim hayırlıysa o olacak, kime ihtiyacınız varsa o gelecek; sağlıklı, güzel bir kızın olacak inşallah. Karnında da olsa konuş onunla, sevdiğini göster, onlar orada bile herşeyi hissediyorlar, sevildiğini, beklendiğini hissettir ona, herkesten öte onun en büyük ihtiyacı ve dayanağı sensin ANNESİ!

benimde kızım var Rabbim ne kadar tatlı nasıl kendini sevdiriyor
kız çocuğu 40 gün beni atma 41.gün kendimi sevdiririm dermiş
Eşine söyleyecek laf bulamıyorum kayınvalidene birşey demiyorum ama o eşine yazıklar olsun .
şimdiki zamanda kızın erkekğin farkı yokki eskide tarla falan var işgücü lazımmış erkek evlat gerekirmiş
şimdi kız evlat daha iyi rahmetli dedem "5 evladı var (3 kız 2 erkek) keşke 5'ide kız olsaydı der ki dayılarım iyi evlattır ama annem ve teyzelerim bambaşka"
biz bir erkek bir kız ama babam "kız evlat başka der"
boşboş konuşsunlar sen onu kucağına al dünyada herşeyin boş olduğu evlat sahibi olmanın bambaşka olduğunu görücen
sakın kendini üzme karnındaki anlar oda üzülür
canım benim içinde bir mucize var keyfini çıkar
eşine güzel okkalı bir tokat atasım geldi (şiddete hayır)
kayınvalidene birşey demem onlar zaten kız olsa erkek ister erkek olsa kız ister mutlu edemzsin onları
sağlıklı sıhhatli yavrunu kucağına al

ben senin yerinde olsam o kıymetbilmezlerin hiç bi dediğini duymazdım. hatta onu sürekli aman da benim canım kızıım, güzel kızıım, prensesiiim diye severdim. çalışıyorsan ya da paran varsa gider şimdiden bi iki parça bişi alır odasına koyardım. ya da örmeyi biliyorsan patikler yelekler örerdim, kitaplar oyuncaklar alırdım. ki daha da kudursunlar :37: benim çocuğum olcak ya daha ötesi var mı? zaten sana gösterdiği ihtimam da bebek yüzündendi, bebeğe bir ilgi oluyo kadına diil :34: onların sana ve bebeğine göstermediği ilginin on katını yüz katını sen bebişine göster, çıldırsınlar. 1 sene sonra da görürsün el mi yaman bey mi yaman. o kızın o babasını nasıl maymuna çeviriyo.. o zaman da vurarsın kafasına kafasına. bırak o benim kızım diye hehehe

cehaletleriyle rezil olmuşlar resmen. cinsiyeti belirleyen erkektir.
baskın basanındır. bence sen de ona gülerek dalga geçerek

" kocacım madem bukadar erkek istiyordun Y kromozomu vericektin . ben napıyım? bak tutturamamışsın :) " tarzında şeyler söyle.

yüzyıllar önce kızları diri diri gömen zihniyetin oflayıp puflamayla modernize olmuş hali işte. Allah akıl versin. çok sinirlendim valla :@

canim benim cok uzuldum senin adina ama sabret bebek dogunca esin nasil ona asik olacak goreceksin. benim 2 kizim var 3. bebegimi bekliyorum. esim 3 erkek 5 kiz kardes buyuk eltimin saglik sorunlarindan dolayi cocugu olmuyor sanirim olmayacakda rabbim bilir. insallah da olur. ortanca eltimin 3 kizi oldu fakat 3. de resmen mezardan dondu asla bebek yapamazsin baska dedi doktorlar geriye ben kaldim ve bu bebegimin cinsiyeti de kiz. allah var ne esim ne kayinvalidem veya bir baskasi imada bile bulunmadilar ki kendileri dogulu yani hani su soyunun erkekten surmesi mantigi guden...bende isterdim oglum olsun hatta allah biliyor bu dusunceyle hareket etmistim fakat vermedi rabbim ne diyebilirim? cinsiyetini ogrendigim gun allah biliyor ya birazcik uzulmustum eve geldim netden dua arastiriyorum erkek cocuk isteme duasi var mi diye tum neti taradim (varmis bu arada buldum ama esinin okumasi gerekiyor ama esim yurtdisinda gorevli) iste bu arastirmayi yaparken cocuk isteme duasi olarakda acildi pencereler ve orda gordum o kadar fazla evlat diye yanan yakilan feryat figan arayan insan var ki kizdim kendime resmen simariklik ediyorsun dedim ve suan sadece diyorum ki rabbim hayirli ve saglikli olsun uzun oldu kusura bakma canim sunu soylemek isrterim ki sakin moralini bozma onlari rabbim bu sozleriyle sinayacak senden ve bebeginden uzak sinansinlar sen hamileligin keyfini sur isim dusun esyalarini tamamla mevlam gorelim neyler neylerse guzel eyler

Ama çok güzel dimi :1: Kızım olursa bende yapacağım inşallah:16:
Yeğenlerime bu kadar olmasa da patik ve yelek yapmıştım, şimdi büyüdüm sanırım bunlar kadar cicisini yapabilirim :1:

Kesinlikle :27:

Ne mutlu, darısı evlat sahibi olmak isteyen herkesin başına :16:

Evet ya kız kıyafetleri daha cicili bicili
Bende sipariş vereyim bebeğim olursa ilki kız olsun diye bari :8:

Hepside çok güzellerr

Bi fark kalmadı ki
Eskidenmiş öyle şeyler

Şimdi kadınlar iş hayatında erkekleri bile solladı :21:
Soyadı ise mesele, ben şu an babamın soyadının yanına eşimin soyadını da ekledim :23:

Hala bu yöntemi devam ettiren çok aileler var görüyoruz her yerde..

Kadın tabiki sollayacak erkeği,gücünü gösterecek her yerde ne güzel de yapıyorlar işte..

Soyadı bizim zamanımızda bu kadar bilinseydi bende yapardım,kızıma diyorum ama sen bunu yapacaksın diye..

ay kurban olsunlar cehalet işte....Eki Görüntüle 598701 :)

Çok doğru valla :1:

1400 yıl önce, kız çocukları insan yerine konmazken, peygamberimiz buna bi son verip kendi kızlarını başının üstünde taşımış...
biz kim oluyoruz da, bunun aksini yapabiliyoruz, düşünebiliyoruz anlamıyorum...
erkek olur, hayırsız olur, kız olur erkek evlatlarından görmediğin hayrı ondan görürsün...bunun tam tersi de olabilir...
önemli olan sağlıklı olması... evladın kızı erkeği mi olurmuş yaa...

eskıden para kazanan erkek oldugu ıcın degerlıymıs, baska da bı ıse yaradıkları yok zaten :1:
ee şimdi bız de kazanıyoruz para, bazılarımız eslerını de sollayabılıyor gelır konusunda...

yanı bu dusuncenın bencede modası gectı :27::27:

Evet modası geçeli çok oluyo :27:
Hadi kayınvalide hala eski moda da diyelimde
Eşi nasıl eski modayı takip ediyo onu bilmiyorum :19:

Hepside çok güzellerr

Hala bu yöntemi devam ettiren çok aileler var görüyoruz her yerde..

Kadın tabiki sollayacak erkeği,gücünü gösterecek her yerde ne güzel de yapıyorlar işte..

Soyadı bizim zamanımızda bu kadar bilinseydi bende yapardım,kızıma diyorum ama sen bunu yapacaksın diye..
:

Yapsın ablacım :21: ben yaptım çok ta memnunum
Ama bazı hemcinslerimizde kabahatli
Mesela eşim istemiyor diye arzu etseler bile vazgeçiyorlar, tek soyadından değil birçok şeyden
Ben en çok buna karşıyım
Sen bi bireysin aklın fikrin yok mu ki her konu da ondan velinmiş gibi izin istiyorsun

Haliyle erkeklerde kendini nimetten sayıyor :63:

Geçenlerde iş için bi beyle sohbet ediyorduk.13 yaşında oğlu, 2 yaşında kızı varmış.Kızdan sonra anladım ki kızı olmayan evladım var demesin dedi.Kız evlat çok başka bişey.Allah bağışlasın evladınızı hayırlı uğurlu olsun

sıkma canını bebeğini düşün o ne dedi bu ne dediye bakma
bu geri kafalıları önemsememeye çalış.
ben evin ilk çocuğuyum o zamanlar doktora çok fazla gitmezmiş annemler cinsiyette belli değil anlayacağın .
kundak mundak herşey masmavi!
doğduğum zaman babam burukmuş biraz ama surat falan yapmamış.
şimdi her defasında bir kızım üç oğlum var.belki doğduğu zaman içim burkulmuştu ama beni hiç bir zaman üzmedi kızım der.
evladın hayırlısını dilemek gerekiyor sen takma onları.üzme minnoşu.

Evet modası geçeli çok oluyo :27:
Hadi kayınvalide hala eski moda da diyelimde
Eşi nasıl eski modayı takip ediyo onu bilmiyorum :19:

Yapsın ablacım :21: ben yaptım çok ta memnunum
Ama bazı hemcinslerimizde kabahatli
Mesela eşim istemiyor diye arzu etseler bile vazgeçiyorlar, tek soyadından değil birçok şeyden
Ben en çok buna karşıyım
Sen bi bireysin aklın fikrin yok mu ki her konu da ondan velinmiş gibi izin istiyorsun

Haliyle erkeklerde kendini nimetten sayıyor :63:

Yapsın tabiki her zaman söylüyorum bunu..

Kabul etmeyen erkeklerde var gerçi,neymiş 2 soyada ne gerek varmış..

Baştan taviz verilirse gerisi geliyor sonrada önüne geçemiyorsun tabi..

Geçenlerde iş için bi beyle sohbet ediyorduk.13 yaşında oğlu, 2 yaşında kızı varmış.Kızdan sonra anladım ki kızı olmayan evladım var demesin dedi.Kız evlat çok başka bişey.Allah bağışlasın evladınızı hayırlı uğurlu olsun
valla ben buna da karşıyım kimse kusura bakmasın. ne demekmiş kızı olmayan evladım var demesin, ne kadar ayıp şey :20: bütün çocukları oğlan olanların çocuğu yok mu yani ne acayip bi düşünce. kızı olan kızları övüyo, oğlu olan oğlanları övüyo. dindar bir insan da değilim ama, Rabbim demiş ki çocuklarınızla övünmeyin. çok tuhafıma gidiyor böyle lafları duydukça. Allah ne veriyosa hayırlısını versin. her çocuk ayrıdır, çok özeldir, candır, canandır. kızı oğlanı yoktur bu işin.

Allah bu zihniyetteki insanlara akıl fikir versin.. allah sağlıkla doğurmayı, büyütmeyi nasip etsin. inşalllaahh benimde bir kızım olur, tek dileğim bu :)

Back
X