bebeğim kocam evim yemeğim süsüm püsüm ...

Temizlik hastalığına yakalanmışsın. TRT belgesel kanalında temizlik hastaları diye bir program var. Onu seyret birkaç bölüm. Ve de doktora git bana kalırsa. İyice takıntıya dönüşmeden önüne geçmelisin. Çocuğun büyüdükçe ona da hayatı zindan edersin böyle giderse. Eski patronumun eşi böyleydi. Çocuğu elini kirletse 30 kere elini yıkatıyordu. sonra 2. çocuğu doğurdu baktı baş edemiyor saldı sonradan. Ama hafife alınmaması gerekiyor bence bu tarz şeylerin.
http://www.aktuelpsikoloji.com/temizlik-takintisi-nedir-belirtileri-nelerdir-10473h.htm bunu da okuyabilirsin.

bende azcık yakalansam fena olmayacak :// çok pisimm

Benim bebeğim de bebekken kolikti.Bırak evi temizlemeyi banyo yapmaya ,yemeği yapmaya zor fırsat buluyordum.Özel güçleriniz mi var ,nasıl yapıyorsunuz anlamadım.
Aynen benim yazcagimi siz yazmissiniz masallah oglum cok hareketli 2günde bir ev süpürüyorum haftada bir dip bucak temizlik yapiyorum zar zor oda

calistir bence,nasil alisirsa oyle gidiyor.
ben 3 makine camasir yikadim bugun,hepsinde de oglum uyuyordu.

bebeğinizle geçireceğiniz en güzel zamanları siz takıntı haline getirdiğiniz temizlikle harcıyosunuz
birde bu açıdan bakın
onunla ilgilenmek oyunlar oynamak onun için bişeyler yapmak varken hemde

Bence evin, eşyaların yeni geç buldun diye bunca heves.
Bir kaç aya geçer.

Geçmezse buna can mı dayanır bilemedim :)

Valla her gün her gün hiç işim olmaz.
Tebrik ediyorum seni.

bende azcık yakalansam fena olmayacak :// çok pisimm
Sende seyret canım söylediğim programı zaten sadece temizlik hastalarını göstermiyorlar. İçerik şöyle temizlik hastası olan insanlar evleri çöp ev haline gelmiş kişilerin evlerine gidip 2-3 gün içinde evi derleyip topluyor. Kendi takıntılarını yenmeye çalışıyorlar. Evi çöp ev olanlar da temizlik hastalarını örnek alıp hayatlarını düzene sokmaya çabalıyorlar. Bence güzel program ama bazen seyrederken içim kaldırmıyor. Gerçekten iğrenç durumda evler oluyor.

ben düzen oturtamadım kuzum oglum çok huysuz oluyor bazı günler ,bazen de ben rahatsız oluyorum ... gelen giden ve düzensiz kullanışsız ev ve eşyalar nasıl olacak bilmiyorum

Benim evim daginikliktan ucabilir umrumda bile degil
ayda 1 cikiyor icimdeki temizlik canavari...yeter de artar bile...
ama benim esim sever temizlik yapmayi
elimde is gorsun alir hemen..o yokken ne yaparsam yaparim
belki dde ondan bu rahatligim...
he bu arada tek br yeri temizlemem banyo...
en son ne zaman banyo temizledim hatirlamiyorum bile...
esim bakiyor o taraflara

bende kova yımm :)

Bilincalti olusmus sizde bence. Yasadiklariniza bir tepki gibi dusunuyorum. Ama yapmayin. Annem hala gencken ne kadar da yipratmisim kendimi der durur. Simdi yine normale gore titizdir ama her hafta perde yikamaktan vazgecti mesela

saat kaçta ve hangi günler çıkıyor tatlım

Ay fenalık geldi içime ben bunların hepsini bir yılda ancak yaparım hele bir de çocuk varsa bu süre iki yila çıkabilir

Yorumları okuyamadım. Mutlaka yazan olmuştur. Bu çok çok ciddi bir konu. Aynı sizin gibi bir durum duymuştum. O da sizin gibi ilk bir iki yıl eşinin ailesiyle oturmuş ve pisliklerinden bıkmış. Tuvaletten sonra ellerini yıkamıyorlarmış, tencereden yiyorlarmış vs. Kendi evine çıkınca aynı sizin gibi olmuş. Ama o tedavi olmakta gecikmiş sanırım vakit geçtikçe daha beter hale gelmiş. Yaptıkları şeyleri yazmayayım da sizin de aklınıza yeni takıntılar gelmesin. Evine kimse gidemiyormuş, o kadarını söyleyeyim. Tüm hayatı etkilenmiştir sanırım.

Sanırım olan şey şu. Takıntılı olmaya bir eğilim var ve o ilk evde yaşananlar temizlik takıntısını tetikliyor. Hiç tetiklenmeyebilirdi de. Bu çok ciddi bir hastalık. Kendi başınıza baş edebileceğiniz bir şey değil. Daha kötüleşmeden hiç ihmal etmeden çok iyi bir psikolog arayıp bulun ve hemen yarın randevu alın. Zaman geçtikçe tedavisi daha da zor olabilir hatta imkansız hale gelebilir. Mutlaka hemen iyi bir psikologdan randevu alın, sakın ihmal etmeyin. Geleceğinize yatırım olarak düşünün.

Aaaa ne guzel es keskeee benimki de ornek alsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…