• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BEBEĞİM NE HİSSEDİYOR?

Çocuğu olmayan kadınlar olarak yaşadıklarımız yetmiyor gibi "Evladımızı nazar ediyorlar" damgası da yiyoruz ne mutlu bize.
Canım öyle bir şey yok sen niye öyle bir şey dedin . Nazar 10 bebeği olan yine eder edecekse .

Lütfen böyle bir şey düşünme . Rabbim en hayirlisindan nasip etsin inşallah benim de hemen olmadı kac kere dile getirdim. O yüzden çok iyi anlıyorum hislerini

bebeğim 20 günlükken bir arkadaş gelmişti görmeye. bebeğim kapıdan girmeleriyle başladı ağlamaya gidene kadar susmadı ve kalkmak zorunda kaldılar. şu an 4 aylık hala ne zaman karşılaşsak bebeğim ağlamaya başlıyor. eşimde şakayla karışık negatif enerjini veriyorsun diyor :)

Günaydın arkadaşlar

Dün misafirlerimiz geldiler sizlerden de aldığım tavsiyeyle hemen kucaklarina vermedim . Alissin önce size biraz izlesin baksın size sonra gelecek herkese böyle yapıyor dedim ki yanlış anlamasinlar.

Sonra bebeğim o hep eşim kucağında tuttu hiç kimse ilgilenmedi öyle olunca ağlayan bebek sustu ve gülücükler sacmaya başladı. Ve ikisinin de kucağına gitti.

Uzerimden büyük bir yük kalktı.
Bütün suç benimmis. Normalde başka kişilerle görüştüğümde hemen kucağa vermiyorum aglamiyor bir süre sonra insanları tanıyıp inceledikten sonra keyifleniyor ve kucaklarina gidiyor.

Bu ağlayan aileye ise hemen veriyordum bebegimi bebek için geliyorlar sevsinler doyasıya diye düşünüyordum . Bebegime haksızlık yaptığımı farketmemisim isteğini gormemisim.

Buraya ben konu açtığımda çok güzel tavsiyeler öneriler alıyorum . Hepiniz e çok teşekkür ederim.

Bir arkadaşımız uyutun onlar gelmeden demişti uyutamadim uyumadi çünkü .
Bir de o çözüm geçici bir çözümdü. Bebeğim 10 aylık ama onu ben yeni yeni tanıyorum anlıyorum

Yahu çocuğu bastırmaya çalışacağınıza siz biraz da sakının. Hem oğluma bit tuhaf haller oluyor diyorsunuz hem de çocuğu sakinleştirmeye çalışıyorum diyorsunuz. Gerekirse sakınılır hayır gereksiz koruyuculuk demiyorum ama bir sorun var görüyorsunuz kaynağı belli ama kendi bebeğinizi bastırmaya çalışıyorsunuz ilginç yapmayın sorun neyse ona göre önlem alın.

Evet 10 aylık bebek kişileri hatırlıyor ve ayırt edebiliyor artık. Benim poncik de 10 aylık. Doktorunu tanıyor artık.

Alışması gerekiyor derken şunu kastettim yani bebekler ilk gördüklerini yadirgar ama sonra gördükçe alıştığı için ilk tepkileri vermez ya o yüzden öyle dedim .
Öyle olmuyor işte. İlk görmüş o tanışmada olumsuz bir şey yaşamış ve onu hatırlıyor artık. Şu da olabilir. Onların yanında çocuğa mesafeli davraniyorsaniz onu bile fark etmiş o yüzden içleniyor olabilir.

dini konu yasak biliyorum ama söyleyim. eğer inançlı ve de Müslümansanız felak nas inşirah ayetel kürsü okuyun. hatta arkadaşınız durumun farkındaysa o da okusun

Aslında evet ikisinin de gözlüğü var . Ama her gözlüklüye bu tepkileri vermiyor

Ya hiç belli olmuyor.
Oğlum da sadece halama eşarp takınca tepki gösterirdi, eşarpsız güzelce oynar, eşarp takınca ağlardı gitmek istemezdi, ki ailemizde kapalı çok var, sadece halama bu tepkiyi verirdi.

İkinci olarak onların yanında çok sevmiyorum demişsiniz, çocuk bundan dolayı da üzülüyor olabilir, annesinden alıştığı ilgiyi göremeyince huysuz oluyordur.

Ben nazara inanmazdım kızım olana kadar.
Bir arkadaşım vardı. Ne zaman gelse kızım aglamaktan helak oluyordu. Bir akşam evde bırakıp doktora götürmek üzere evden çıktım o derece ağlamak ama anlatamam. Sanki bir yerine birşey olmuş gibi.
Bir akşam yemeğe gelmişti. Size nasıl anlatayım bilemiyorum ama çorba dolduracaktım tabaklarımıza. porselen tencereyi aldım masaya geçtim masada oturuyor kız. Ben ne olduğunu anlamadım,kase elimden fırladı yerden tavana kadar heryer kıpkırmızı domates çorbası oldu. Bembeyaz sandalyelerim,duvarlarım,tavanım her yer battı. Hayatımda böyle birşey görmedim.
Sanki kase elimdeyken alttan biri vurdu elime fırladı tabak. Anlatamam yani size. Kızım aglıyor,kız ne yaptı dersiniz oturdu yemeğini yedi. Ben bir yandan sandalye siliyorum,yerdekileri silmeye çalışıyorum ,masa örtüsü battı falan. O gün soğudum ondan. Hiç rahatını bozmadığı için. O halde oturup yemek yiyebildiği için. Bir daha da görüsmedim. Bahaneler uydurdum.
kızımda huzursuz olunca uzaklaştım ben kızdan.
Ben nazara inanıyorum,varmış yani her şekilde yaşadım gördüm.

Son düzenleme:
Peki ya onlar istiyorsa ayy bir durun mu desem daha iyi artık böyle oldu insanlar bizim için değil bebek için geliyor bize :)

Ama artık bu konuda dikkat etmeye başladım .
iyi ama herkes bilir bebeklerin yabancilari yadirgayacagini. Kapidan girer girmez sevilmez cocuk. Tanimadiklarina karsi 2,3,4 yasindakiler de boyle davranir. annesinin yanından ayrılmak istemez.

Peki ya onlar istiyorsa ayy bir durun mu desem daha iyi artık böyle oldu insanlar bizim için değil bebek için geliyor bize :)

Ama artık bu konuda dikkat etmeye başladım .

Brn şöyle diyorum;
Oğlum çok yabancılıyor, birazdan alışır o sizin kucağınıza gelir, şimdi siz hiç o yokmuş gibi davranın. Zaten çocuğun halinden belli oluyor, öyle hemen atlayana hala tepki gösterir benim oğlum kaç yaşında:)

Ben nasıl beceriyorum bilmiyorum, elimde değil ama nazar değdirdiğime inanıyorum, çok örneğini yaşadım, o yüzden kimsenin yeni evine, çocuğuna arabasına çok odaklanmamaya çalışıyorum, çocuklara özellikle dua okurum, çok ilgilenmem.
Konuyu görünce bebeğe üzüldüm, uzak tutun sevmemiş kötü bişeyler hissettiği kesin

Bunu söylemen çok iyi oldu . Ondan sakindigim için değil birtanem sadece acaba üzülüyor mu arkadaşım diye gorusmesem mi dedim.
Çünkü onun üzülmesini hiç istemiyorum . Sen de eve gidip aglamissin. Seni çok iyi anlıyorum. Ben arkadaşımın aglamasini hiç istemiyorum
İş arkadaşınızda bitiyor, görüşmemek çok saçma bir hareket olur açıkçası ve arkadaşınız bence daha çok üzülür. Ben kolay alışamayan bebek ya da çocukları uzaktan severim mesela sonra zamanla onlar yaklaşır. Zorla sevgi hiç kimseye verilmez buna bebek ve çocuklar da dahil:)

Ben nasıl beceriyorum bilmiyorum, elimde değil ama nazar değdirdiğime inanıyorum, çok örneğini yaşadım, o yüzden kimsenin yeni evine, çocuğuna arabasına çok odaklanmamaya çalışıyorum, çocuklara özellikle dua okurum, çok ilgilenmem.
Konuyu görünce bebeğe üzüldüm, uzak tutun sevmemiş kötü bişeyler hissettiği kesin
Bu şekilde kendinizi denemeniz,farkindaliginizin olmasi ne kadar güzel.

Şahsi görüşüm, hiç kimse çocuğumdan değerli değildir.
Çocuğumun huzursuz olacağı yerlerde, varsın çocuğum bulunmasın veya o kişiler gelmeyiversin...

Bu şekilde kendinizi denemeniz,farkindaliginizin olmasi ne kadar güzel.
Bende yıldızı düşük diye bilinen kesimdenim, bende çekiyorum nazardan, ne zaman fotograf paylaşsam anında hayatımda bişey bozuluyor, eşimle fotografımsa onunla tartışıyorum - sonra güleceğimiz bir sebep oluyor-
Kimsenin benim için üzülmesine dayanamam.. Hele çocuklara..

Back
X