Bebeğim olmayacak mı acaba :(

Gecmiş olsun canım . Bşy soracağım pko nasıl Teşhis ediyorlar ?
Canım pko (polikistik over) bir kist türüdür..
Yumurtalıklarda minik minik beyaz inci şeklinde olurlar..
Yumurtlamayı engellerler..
Ultrasonda doktorlar gösterir ama bana ne doktor gösterdi nede ben gördüm..

Pko olanlarda genelde adet düzensizliği olur benimkiler düzenlidir..

Ayrıca ben ovulasyon testlerinde de yumurtladığımı öğrenmiş oldum...

Allah Allah seninki değişik bir türü herhalde ...

Ovulasyon testleri misal acaba kist olan kişilerde de gösteriyor mu acaba yumurtlamayı ?

Allah Allah seninki değişik bir türü herhalde ...

Ovulasyon testleri misal acaba kist olan kişilerde de gösteriyor mu acaba yumurtlamayı ?
Yumurtlama olmazsa göstermez canım kullandığım test en iyi markalardan biriydi..
Bu ay aşılama istiyordum ama benim gibi pko teşhisi konulupta çörek otu tarçın bal deneyenler o ay hamile kalıyormuş onu denemek için 1 ay ertelicem aşılamamı..

Sen ne zamandır istiyorsun bebek?

ben şu an 28 yasındayım 2 senedir evliyim 3.seneye doğru gidiyor. bu zamana kadar hiç bebek denemedim. ama artık konusu geçmeye başladı aramızda ve etrafımda 4-5 senelik evli olup bebekleri olmayan çok çift var. bende şu an olmaz diye telaş yaptım.

Daha denemeden niye bu kadar telaş yaptın ki canım. Herkes bir olucak diye bişey yok.
Benim tüm arkadaşlarımın oldu çocukları bir tek benim yok
Artık kimseyle görüşemez oldum herkes soruyor

Ama sen daha denememişsin bile sakın stres yapma stres en büyük engel..

denemedim ama şöyle hap ilaç vs korunmak için bşy kullanmadım. sadece geri çekilme yöntemini kullandık bu zamana kadar yani olacak olsa bir kaza falan da olabilirdi ama olmadığına göre buyuk ıhtımal bızımde hemen olmaz.

Benim bi arkadaşımda geri çekilme ile korundu...
Tabi böyle hamile olanda var ama benim arkadaşım "artık bebek istiyoruz korunmayı bıraktık" dedikten sonra hamile kaldı..
Yani geri çekilmeyle onlarda korundu..

Içeri giren olmamıştır canım

Sıkma canını ama bu kadar çok istiyorsan artık bırak korunmayı..
Rabbim aratmadan versin...

Istemek istememek vs aslında ne istediğimi bilmiyorum . Sanırım olmayacağını düşündüğüm ya da kendimi öyle inandığım için istemek istemiyorum . Zaten istesem de olmaz gibi geliyor .

gerçekten kalıcakmıyız umut oldu yazın ..Allah daim etsin mutluluğunu ne güzel ermişsin muradına
Ewet ben de sizin gibiydim anne olamıcam demek ki nasibimde yok diyodum 2 sene olmasına rağmen ümidi kestim yani. İnsanlar kaç yıl uğraşıyor. Bu forumda gezerdim hep hamile kalmak için okumadığım yazı kalmadı. Sonra bir baktım ki ağladığım o ay gebe kalmışım çatlama iğnesi ve inofolic vesile oldu belki de bilemiyorum. O kadar üzdüm ki kendimi bu süreçte.üzdüm de noldu işte zamanı belliymiş Allah’a dua edin o duaların karşılığını veriyor çok şükür..

içime su serptin gerçekten Allah daim etsin mutluluğunu inofolic yumurta kalitesi mi artırıyor ki bnde mi kullansam acaba

Istemek istememek vs aslında ne istediğimi bilmiyorum . Sanırım olmayacağını düşündüğüm ya da kendimi öyle inandığım için istemek istemiyorum . Zaten istesem de olmaz gibi geliyor .
Kuzum bunu denemeden bilemezsin ki...
Bence artık bu ay korunmasız olarak başlamalısınız..
Bunun için endişe ediyorsan demek ki anne olmayı çok istiyorsun demektir...

Kuzum bunu denemeden bilemezsin ki...
Bence artık bu ay korunmasız olarak başlamalısınız..
Bunun için endişe ediyorsan demek ki anne olmayı çok istiyorsun demektir...
İşte tatlım denersem olmaz da takıntı yaparsam diye korkuyorum ilerde anne olmak tabi isterim ama hep doğru zamanda olsun diye dua ettim . Olmaz diye de korkuyorum offfff (

içime su serptin gerçekten Allah daim etsin mutluluğunu inofolic yumurta kalitesi mi artırıyor ki bnde mi kullansam acaba
İnofolic döllenmede ve bebeğin gelişiminde çok etkili birşeymiş.doktor o kadar emin dedi ki bana bekle diye. Tüp bebek yaptıracaktım gebe kalmasaydım iki ay sonra falan.düşünün yani psikolojimi. Hemen kullandığım o ay kaldım çok şükür Allahım herkese nasip etsin öncelikle bu duyguyu hiç tatmamış anne adaylarına inşalah

Yumurta kalitesini arttırıyor mu bi bilgim yok. Yumurtam çok kaliteli olmasına rağmen 20 ay sonra gebe kaldım. Bence bu iş çok değişik bi sistem yaa.yani bi matematiği bi kesinliği yok. Tabiki ilişkiye girmek düzenli olması falan önemli tamam ama gel gör ki en çok ilişkye girdiğimiz ay olmadı bir kere ilişkiye girdiğimiz ay oldu. Zamanı demekki tam zamanını yakalamışız yumurtanın çatlaması olayı falan tam denk gelmiş nasipte o ay yazılıymış.boşuna üzüyo İnsan kendini.üzdükçe de olmasını zorlaştırıyoruz. Eşlerimize de çok yansıtıyoruz ister istemez.

Ilk olmadığında hemen doktora gittiniz mi ? Kaç ay sonra gittiniz ?

aminnn bizlere de yaşatsın o duyguyu mutluluğu ..bnde tüp düşünmeye başladım ama acele de etmesem mi diyorum psikoloji de etkiliyor bence şöyle serbest bıraksak kendimizi akışına bıraksak mümkün olsa belki de herşey daha güzel daha kolay olacak.stres çok engel bnce bu konuda ..ama olmadıkça insan acaba bende şu mu var bu mu var şeklinde düşünceye kapılıyor.yumurta rezervlerim iyi olabilir ama kalitesiz mi ya hiç döllenemzse ya spermler komple Dna hasarlıysa flnn..inşallah benimki de kalitelidir de senin gibi 20 ayda fln gebe kalabilirim.15 ay oldu bnm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…