Bebeğim olsa........

Kusura bakmayın ben biraz gerćekçi olucam zaten psikolojik sorunlarınız var bu durumu ilk önce drunuzla görüşmelisiniz çünkü sağlıklı kadınlar bile doğum sonrası depresyona girebiliyor ve bebeğine kötü davranan istemeyen çok kadın duyuyoruz bence bize sormayın doktorunuzla görüşün ve destek alın hayırlısı olsun inşallah
 
ben onun eşime karşı olanı yaşadım

hayatta böyle şeyler olur, herkese olur demiyorum ama olması normal yani. kendini tekrar etmedikten sonra ya da yaşamın olağan akışında kendine yer edinmedikten sonra önemli değil bence. bir de düşünün mesela o öfke anında evde çocuk olsaydı evet bu olaya şahit olması iyi olmazdı ama ona zarar verebilir miydiniz? hiç sanmıyorum. ben veremezdim hatta evden dışarı gönderirdim duymasın görmesin diye.

yaşadığınız bilinç kaybı da normal, o an ne yaptığınızı bilmediğinizi zannediyorsunuz ama emin olun evde bir çocuk olsa hiç düşünmeden refleksif olarak onu ortamdan uzaklaştırırdınız.

kısaca bizim durumlar psikolojik gitgeller neticesinde oluyor psikosomatik rahatsızlıklar yani, bazı başka durumlarda ise nöropsikiyatrik bozukluklar neticesinde bunları yaşayan insanlar var. o gurubun bebek sahibi olması doktor izni ya da gözetimiyle oluyor. bizden zarar gelmez yani bebelere korkmayın
 
tek sorun buysa emin ol köşelerin yuvalaklaşması hatta oval bir hal almaya doğru gidiyorsun.
hayatın en güzel duygusu.. geç kalmadan yaşa.

kalbımın heyecanla çarptıgını hıssettım, çok teşekkür ediyorum :) biraz sadece biraz törpü başka da bişey değil.en çok ta dilime törpü aslında :)
ben de oyle dusunuyorum, aslında mantık ılıskısı kurdugumda eşime karsı hıc ofkelenmıyorum, ofkelendıgım genelde 3.sahıslar nedenıyle dolaylı olarak esıme yansıyor, halıyle cocuguma da oyle olur dıye dusunuyorum.
örn. gecen bayramda otobus yolculugunda bebek nasıl aglıyor arkamda, ee bakıyorum , bebege tahammulsuz olsam sınırlenırdım, ama ben bebek agladıkca benım ıcın gıdıyor uzuluyordum.
 
kendi çocuğun olunca zaten o ağlama sesi sana dünyanın en güzel sesi gelecek. yaşamadan bilemezsin tuvaletini yapmaması bile hayatının en önemli sorunu haline geliyor ki o zaman zaten 3. şahıslarla uğraşmak için vakit kalmıyor.
 

teşekkür ederim, suan hasta değilim, uzun yıllar yasamadıgım bir olay tekrar edınce korktum, sanırm haklısınız bebek olsa once onu dusunurdüm. şimdiden onu dusunuyorum, bebekten sonra onun zararına olabılecek seylerın dısında kalanlar umurumda olmaz gıbı gelıyor , hayırlısı diyelim ıyı olsun :)
 

tecrübelerini duymak rahatlattı ipek teşekkür ederim.
 
Kendinize hiç neden bebek sahibi olmak istiyorum acaba diye sordunuz mu? Neden istiyorsunuz?
 
demek istediğim o zaten, uzun yıllar içinde bir kez böyle bir olayınız olmuş. benimse hayatımda ilkti, evliliğin yeni şehrin yeni işin stresiyle oldu galiba. bu bir rahatsızlık belirtisi değil devamlı hale gelmediği sürece içiniz rahat olsun.

hey şey de gönlünüze göre olsun :)
 
Ne güzel demişsiniz "Anladım ki insanın tek doktoru kendısi" diye...Tabiki de öyle.Bebek konusuna gelince bence anne adayı ve baba adayı bebekten sonra mutlaka değiştirir. Ben sizin yerinizde olsam bebek bana iyi gelecek diye düşünürüm :)
 

teşekkürler aqualilly, senin de hersey gonlunce olsun ,evliliğinde hayırlı. Mutluluklar.
 
3 ay ınan bana uc gun gıbı gelır, gecıyse sorun yok. Hayırlı uzun omurlu olsunlar ıkızlerınız, maşallah :)
Amin çok teşekkür ederim. Kendinizi en iyi siz tanırsınız ben hiç sorun yaşamam sanırken anneme sarılıp anne ben bundan sonra böyle mi yaşıycam boğuluyorum diye ağladım. Yemek yok uyku yok kendine ait zaman yok gece gündüz doyur temizle.bende yangına körükle gitmiş gibi mi oldum şimdi acaba
 

yok yok olur mu, toz pembe olmadıgını elbette bılıyorum. teşekkür ederim.
 
tam olarak nasıl bir zarar vermekten bahsediyorsunuz...zaten psikolojiniz bozuluyorsa... hamilelik ve lohusalık süreci başlı başına hormonların alt üst olduğu bir süreç...en normalim diyen insanın bile dengesi şaşıyor...bence çocuk beni düzeltirmi den önce ben nasıl düzelsemde çocuk sahibi olsam diye düşünün...
 
benim bir akrabam acayip şekilde depresyon geçiriyordu çocuk asla istemiyordu.
sonra kaza ile oldu ve biliyormusun depresyondan sinirden eser kalmadı ben sizin bir bebeğiniz olursa herşeyin iyi olacağını düşünüyorum..
 

zarar vermek fiziksel bir zarar değil, bazen oyle mutsuz oluyorum ki (bu genelde bır seylerı kafamda kurdugumda oluyor.) benden şevkat bekleyen birine sevgi sevkatı verememekten o an kendı sorunlarımla bogusmaktan korkuyorum.
belki de bebeğimi gördüğümde o takıntılarım gercekten gereksız kalıcaklar. bu ayrımı yapabılen oldu mu aslında bunu ogrenmek ıstedım.
psikolojık sorunlarımı cok gerıde bıraktım, tedavılerımı de tamamladım ve onları da yıllar oncesınde bıraktım.
belki de yersiz bir korku bilemiyorum. bir bebekle ilgilenirken herseyı unutuyorum, o kadar gereksız kalıyor ki hersey. Acaba bebeğim olsa da boyle mı olur yoksa onu takıntılı, mutsuz bır anneyle mi buyuturum dıyorum.
 
Buna birpsikolokla karar verseniz belki daha iyi olur ama bebek oyle harika birşey ki. Bence cok seyin tedavisi. En unutsuz yalnız hissettiğim yerde onun kokusu beni hayata bağlıyor
 

çok ama çok teşekkür ediyorum,tecrubeler beni mutlu edıyor, ben artık hasta degılım sadece endıselıyım. birkaç arkadas tedavı ol, dr.unla gorus vs. demiş ama ben bunların hepsini yaptım, hersey yolunda olumsuz hıcbırsey yok, sadece kendimi ikna etmeliyim. korkularım ve endıselerım normal karsılanıyor, dr.um da bana olabıleceklerı sohbet havasında anlattı, yap yapma dıye yonlendırmıyor.

ki arkadasınız istenmeyen gebelik yasamasına ragmen olumlu yonunu anlatıyorsunuz, ki ben artık cok ıstıyorum.
 
kendinizi en iyi siz tanırsınız.
bence istiyorsanız hiç bir sorun yok
arkadasım o kadar depresiftiki hap kullanıyordu şuan onu bile kesti
:)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…