- 14 Haziran 2017
- 604
- 824
- 53
- Konu Sahibi ogluma ne olacak
-
Çevremdeki herkes,eşim dahil böyle düşünüyor zaten..Dilimiz varmıyor ama insan kıyamıyor da..Ben de çoğu zaman Allah im al artık cennetine çektirme madem kader buydu dedim..Pek çok sorunla boğuşuyor.Doktorlar hayatının ilk yılında %80 ölüm oranı Can gibi bebeklerde diyorlar.Ama o %20 ihtimale tutunan bebekler de görüyorum face de instegram da.Tabi ki durumları kötü.Hemen hemen hepsi konuşamıyor yatalak cogunun gözü bile görmüyor...bilinç zaten yok.Cocuklar ve aileleri acı çekiyor ama mücadeleyi de bırakmıyorlar.Onlardan güç alıyorum açıkçası.Yoksa evde bebeğinizin yatalak olması çekilir acı değil..Insanoğlu her durumu kabulleniyor el mahkum...Kokusu yeter tenine dokunmak yeter diyorsun ama bir taraftan da ee sonu ne olacak yine ölüm diyorsun...Bu çocuklar uzun süre yaşayamıyor.Ya enfeksiyondan ya yutma olmadığı için boğularak vs vs binlerce sebep yüzünden hayatlarını zaten 10 yaşına gelemeden kaybediyorlar.Benim de kafam karışık.Akisina bıraktımZamanlama da normalmiş ya kıyamam..
İnsana direk böyle düşündürüyor ama dil varmıyor söylemeye.
Ama bu şekilde arafta olacaksa Allahın cennetine alması daha iyi diye düşünüyor insan..
Allah bir an önce hayırlısını versin..
E Elwing6 Aynı zaman diliminde genetik test yaptırmıştık.Bebeklerimiz down sendromlu değil genetik hastalıkları yok diye sevinmiştik hatırlarsın konuşmalarımızı...Nerden nereye.Sapasaglamdi kuzucugum annesinin karnında..Genetik test yaptırma zorunluluğum olmadığı halde aklımda ufak ta olsa soru işareti kalmasın diye yaptırmıştım sadece yasim 36 diye..Bambaska bir yerden vurdu keşke down sendromlu olsaydı da böyle olmasaydıAllah yardimcin olsuncok uzgunum..tez zamanda sifa bulsun insallah
Çok üzgünüm
Rabbim şifa versin inşallah
Allah kimseyi evladiyla sinamasinSize aynı şeyleri yaşayan biri gerek.
Biz ne desek boş
Çok zor, çok üzücü.
Allah'ım inşallah iki evladınızi da sağlıkla bağışlasın
AminAllah acil şifa versin inşallah.mucize olsun da hiçbir hasar almadan atlatsınöteki yavrunuzada Allah uzun ve sağlıklı ömür versin.
A azizanAllahım şifa versin inşallah melek kuzuna. Çok çok çok zor çok mücadeleci,güçlü bir yavru.Insallah tez zamanda şifa bulur kavuşur ailesine.
Okudugumdan beri kendimde degilim profiline girdim tek tek msjlarini okudum ve cokcok uzgunum..sana diyebilecgim tek sey kendini suclama..bazen olacaklarin onune gecemiyoruz.ben ozel cocuklarla calisirken karar vermistim sezeryan doguma..37+8 de beklemeden aldi doktor.risk yoktu hicbir sey yoktu ama hep korktum rabbim kimselere vermesin.. o aileleri ve aldiklari sorumluluklari yakinen biliyorum arkadaslarinda dedigi gibi aci crkmesindense soylemek cok zor ama cennete kavusmasi daha hayirlisi belkide..rabbim bilir.bizler ne yasayacagiz bilemiyoruz..dualarim sizinleE Elwing6 Aynı zaman diliminde genetik test yaptırmıştık.Bebeklerimiz down sendromlu değil genetik hastalıkları yok diye sevinmiştik hatırlarsın konuşmalarımızı...Nerden nereye.Sapasaglamdi kuzucugum annesinin karnında..Genetik test yaptırma zorunluluğum olmadığı halde aklımda ufak ta olsa soru işareti kalmasın diye yaptırmıştım sadece yasim 36 diye..Bambaska bir yerden vurdu keşke down sendromlu olsaydı da böyle olmasaydı
Sağ ol canım.Ilk günler çok girdim kk da benim yaşadıklarımı yasayan insanları çok aradım.Ama çok az kişiyle konuşabildim.Insan aynı şeyleri yaşamış bir kişiyle bile konuşsa çok faydası oluyor.Eylul annelerine de girip durumu paylaşmadım hepiniz yeni doğum yapmışsınız herkes mutlu coşkulu keyfinizi kaçırmak istemezdim.Cok acı günler geçirdik geçirmeye de devam ediyoruz.Ilk gün sütlerim aktı gitti ben bir hastanede bebegim başka hastanede..4.gün gidebildim yanına..Annesi bir daha ememeyecek dediler istersen sütünü sağabilirsin sonda ile mama değil süt veririz dediler.Gunlerce sağdım..Sonra kesildi gitti zaten..Mamaya bile ne kadar karşıydım..Herşey o kadar acı ve farklıydı ki...O günlere ait tek bir kare fotoğrafım bile yok.Odasini topladık eşyalarını kaldırdık..Yeni kıyafetler almam demistim abisinin kıyafetlerini giysin.Yepyeni giysiler almıştım son günlerde.Hicbiri kısmet olmadı.3.5 aydır çırılçıplak yatıyor güneş yüzü görmeden...Yoğun bakımdan bebekler gelip geçiyor..Adi bile nasip olmadı yavruma..Deniz olacaktı hayata tekrar döndü diye Can koyduk..Herşey öyle zor ki...Geceleri uyuyamıyorum.Hamilelik fotoğraflarıma bakamıyorum.Can a bile bakamıyorum bazen gözlerimi kaçırıyorum..Allah kimseyi evlat acısıyla sınamasınOkudugumdan beri kendimde degilim profiline girdim tek tek msjlarini okudum ve cokcok uzgunum..sana diyebilecgim tek sey kendini suclama..bazen olacaklarin onune gecemiyoruz.ben ozel cocuklarla calisirken karar vermistim sezeryan doguma..37+8 de beklemeden aldi doktor.risk yoktu hicbir sey yoktu ama hep korktum rabbim kimselere vermesin.. o aileleri ve aldiklari sorumluluklari yakinen biliyorum arkadaslarinda dedigi gibi aci crkmesindense soylemek cok zor ama cennete kavusmasi daha hayirlisi belkide..rabbim bilir.bizler ne yasayacagiz bilemiyoruz..dualarim sizinle
Rabbimden iyisini bilen yok hayırlısı neyse onu nasip etsin Allah sabır versin....Herkese merhaba,daha önce de benzer bir konu açmıştım ama fazla kişiyle ulaşamadım sevgili K.K ailesi.Ben yaklaşık 3.5 ay önce doğum yaptım.Dogum bile diyemiyorum aslında acil sc ile bebegim dünyaya geldi.Ama malesef doğumdan önce plesantam kopmuştu.Kanama ve kusma ile gittiğim hastaneden elim boş çıktım.Bebegim ileri düzeyde oksijensiz kalmıştı ve ölü doğmuştu.Mudahale ile hayata döndürüldü ama 1 ay komada kaldı.Koma halinden biraz çıktı ama durumu hala çok kötü.Komadan bir önceki evrede.Sadece gözlerini açıyor ama kırpmıyor.Hipoksik iskemik enselofapati.3.evre.Beyni ve vücudu felç malesef..Yasayabilirse ağır şekilde sekelli olacak.Su anda hiç kıpırdamıyor emme yutma yok dış dünya ile hicbir bağı yok.Refleksleri yok.Surekli nöbet geçiriyor.Şok evresini atlattım ama kabullenmek hala öyle zor ki...3.5 yasinda bir oglum daha var..O gece cok kotu seyler yaşadığımız icin onu da oyun teraspistine goturuyorum.Kendim de gidiyorum ama psikologum bile ne diyecegini bilemiyor...Her hafta Can im bebegim ayri sorunlarla mucadele ediyor.Hayata tutunmaya calisiyor.Benimle ayni durumu yaşayanlar oldu mu?Desteğinize ihtiyacım var..Gerçekten bir annenin yaşayabileceği en kötü durumlardan biri bu
Acilarda paylastikca azalir hafifler..emin ol hepimiz yaninizdayiz duacinizSağ ol canım.Ilk günler çok girdim kk da benim yaşadıklarımı yasayan insanları çok aradım.Ama çok az kişiyle konuşabildim.Insan aynı şeyleri yaşamış bir kişiyle bile konuşsa çok faydası oluyor.Eylul annelerine de girip durumu paylaşmadım hepiniz yeni doğum yapmışsınız herkes mutlu coşkulu keyfinizi kaçırmak istemezdim.Cok acı günler geçirdik geçirmeye de devam ediyoruz.Ilk gün sütlerim aktı gitti ben bir hastanede bebegim başka hastanede..4.gün gidebildim yanına..Annesi bir daha ememeyecek dediler istersen sütünü sağabilirsin sonda ile mama değil süt veririz dediler.Gunlerce sağdım..Sonra kesildi gitti zaten..Mamaya bile ne kadar karşıydım..Herşey o kadar acı ve farklıydı ki...O günlere ait tek bir kare fotoğrafım bile yok.Odasini topladık eşyalarını kaldırdık..Yeni kıyafetler almam demistim abisinin kıyafetlerini giysin.Yepyeni giysiler almıştım son günlerde.Hicbiri kısmet olmadı.3.5 aydır çırılçıplak yatıyor güneş yüzü görmeden...Yoğun bakımdan bebekler gelip geçiyor..Adi bile nasip olmadı yavruma..Deniz olacaktı hayata tekrar döndü diye Can koyduk..Herşey öyle zor ki...Geceleri uyuyamıyorum.Hamilelik fotoğraflarıma bakamıyorum.Can a bile bakamıyorum bazen gözlerimi kaçırıyorum..Allah kimseyi evlat acısıyla sınamasın
Kaç yaşındalarAllahım Şafii ismi ile şifa versin size de güç kuvvet versin... Bir arkadaşım var ikizlere hamileydi biri doğum sırasında oksijensiz kalmış çeşitli sıkıntılar yaşamış gözleri de görmüyor, diğer kızı sağlıklı maaşallah.. Allah herkesi bir şekilde imtihan ediyor.. Rabbim bu sınavda yardımcınız olsun inşalalh
Ismi Can ...Allah razı olsunAllah size güç yavrunuza da tez zamanda sağlık sihhat versin.. İsmi ne kuzucugun? Dua edicem oğlunuz için. Allah dualarimizi kabul etsin inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?