Bebegim ölümle savaşıyor

Bazen kendime acaba ssvd linkini vermeseydim farklı olur muydu diye sorarken buluyorum kendimi ve hemen duaya yöneliyorum.Malesef malesef olacakların önüne geçemiyoruz.
Ben de yapamadım ssvd. Doğum başladı yaklaşık 20 saat sancinin ardından ilerleme olmadi.Ben de sizin gibi sizin paylaşımınizi görünce evde sanci çekmeden ilçe hastanesine gittim sancılar başlayınca.Benim sizden farklı olarak 2 sezeryanim vardi.Ilce hastanesinde acilmam 2 cm ve dalgalar düzenli idi.Ama anestezi ve çocuk dr yoktu o yüzden bizi kendi aracimiz ile .1.5 saat uzaklıktaki ile gönderdiler.20 saat sancinin ardından ilerleme olmadigi icin dr son kararımı sorduğunda aklımda sizin paylaşım olduğu için sezeryana karar kıldık.Ve sezeryan sırasında rahmimin yirtilmak üzere olduğunu eğer yırtılsa idi mesaneyi de patlatacağını öğrendim.Sezeryan da çok zor geçti benim için ama sizin yasadiklariniz yanında bizimki devede kulak.Her daim duamdasınız.Rabbim yar ve yardımcınız olsun.

Evet bunları konuşmuştuk şimdi hatirladim.Kusura bakmayın kafam çorba gibi..Ssvd grubunda anlatmıştınız.Bazi şeyleri unutuyorum 3.5 aydır herşeyi birbirine karıştırıyorum.Lutfen kendinizi suçlamayın.Sosyal medyayı aktif kullanıyoruz mutlaka bir yerden denk gelirdim çünkü sezaryan sonrası normal doğumu biliyordum zaten öncesinde..Ssvd grubundan ilham aldığım için pişman miyim evet..Ama pismanligimin sebebi 39+5 te olması (38.haftanın basında olsaydı ssvd ile hicbir ilgisi olmayacaktı.)Ve ordan bilincaltima kazıdigim saçmalıklar imza atıp hastaneden çıkma saçmalığı gibi...Bunu nasıl yaptım hala inanamiyorum kendime..Doktoru bekleseydim orda sezeryan olsaydim Can bu kadar kötü durumda olmayacaktı..Antalya merkezdeki gevsek doktorumu bulamayacaktim gruptan vs vs..Bu saatten sonra ne desek boş olan oldu.Tekrar bebek sahibi olmam artık pek mümkün değil ve bana çok uzak bir düşünce bu durumda Ama tekrar hamile olsam asla ssvd düşünmem.

Hareket ediyordu ama bir yenidoğan gibi olmadığı çok belliydi günün hemen hepsini uyuyarak geçiriyordu zaten o dönem. Serebral palsi in türleri oluyor bazı bebekler aşırı pasifken bazıları çok kasılabiliyor örneğin oğlum hareket etmek istedikçe hareketi kasılmaya kurban gidiyor kasları genellikle çok sert nadiren gevşiyor. Kasılmaları için de ayrı ilaç kullanıyoruz. Görüntüde doğduğundan bu yana oğlumda neredeyse ileriye giden hiçbir şey olmadı diyebilirim. Bazen iki üç aylık videolarına bakıyorum hala aynı hareketler aynı çocuk. Ama duyusal olarak gelişme var gibi. Önceden acılara tepki vermezdi üç aylıkken ilk kez ağladı sonra zamanla acıyı hissetmeye seslere tepki vermeye dokunulduğunda anlamaya başladı. Doktorlar her zaman en kötü ihtimali söylerler önce umut vermemek için. Bize de ölür demişlerdi. Nitekim beş günlükken solunumu durmuş gece yoğun bakımda müdahale ile geri dönmüş. Oğlunuzun yaşam kalitesini artırmak için cihazlar var gereken her şey yapılıyordur zaten. Bundan sonraki en önemli amaç onu ne kadar olabilirse o kadar rahat ettirmek Allah'ın verdiği ömür süresince.

Evet anladım.Can da katatonik. Kasları sürekli kasili.Dokununca daha çok kasiliyor.Eklemleri katı.Cok gelişme olmuyor zaten sp de malesef....Sizin de ağırmış durumu..Allah uzun ömür versin.Eger uygun olursanız konuşmak isterim

Evet bizim gibi ağır sp lerde ilerleme yok denecek kadar az oluyor maalesef. Amin teşekkür ederim Rabbim sizin ve evladınızın hakkında da en hayırlısını nasip etsin. Konuşabiliriz elbette özelden de yazabilirsiniz bana.

Cok geçmiş olsun.Zor bir durum benim de plasenta kopmak uzereyken doğuma alınmıştım cabuk atlattık biz.Su an zaten bebek doktorlara emanet.Sizin dua etmek dışında bir çareniz yok.Cocugunuzla bolca vakit gecirin gezin .Tevekkül edin.Su an 3.5 yaşın psikolojisi cok önemli. Zaten hasta cocugunuz eve gelince sizin zamanınız kalmayacak diğer çocuğun vaktinden alacaksınız. Allah hayırlısını versin.

cok üzüldüm. Allah size güç versin. oğlunuz için de hayırlısını versin. ilk oğlum 40+3 de sezeryan oldu. doktorum risk almak istemedi. sezeryanim ağır geçtiği için çok üzülmüştüm neden normal olmadı diye. başka doktorla olurmuydu diye. yada bir gün daha bekleseydim vs diye. ikincide ssvd denedim ben de. 40+0 da doktorum suyunun yavaş yavaş azalması sebebiyle enfeksiyon riskini almak istemedi. bu sefer az da olsa en azından sancım var diye mutlu oldum. diğerinde ne sancı ne rahim açılması hicbirsey yoktu. bebek de vücudum da doğumu anlamadı diye düşündüm. çünkü sütüm olmadı sürekli ağlayan huysuz bir bebeğim olmuştu.
tabi her zaman sağlıklı olmalarina şükrettim ama şimdi sizin yazınızı okuyunca bir kez daha idrak ettim. ne büyük nimet aslında öyle veya böyle bir şekilde sağlıklı bir çocuk olması. başlarına her zaman birşeyler gelebilir evet ama kendi uzuntulerim aklıma geldi ve ne kadar boş olduğu aklıma geldi.

siz de üzmeyin kendinizi. normal doğumu da onun için istediniz sonuçta. bunun böyle olacağını bilemezdiniz. doktor da bilemezdi. ve hepimiz için her an herşey olabilir. sağlığımız oglunuzunki gibi olabilir. bir noktada teslimiyet gerekiyor galiba.
diger oğlunuz için daha güç versin Allah size.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…