Bebeğim otizm olabilir mi lütfen yardım edin

Şu an yaptırmadım aslında tekrar bir göz kulak muayenesi yaptırmam lazım. En son küvezden çıkınca yapmışlardı
Yaptırın bana gözüyle ilgili olabilir gibi geldi. Çünkü kızım yakından gözüme bakmıyordu ben götürdüm doktorumuz gözünü muayene etti meğerse astigmat varmış.

Yaptırın bana gözüyle ilgili olabilir gibi geldi. Çünkü kızım yakından gözüme bakmıyordu ben götürdüm doktorumuz gözünü muayene etti meğerse astigmat varmış.
Aslında yakından bakıyor oyuncak ya da zeka kartlarına bana da bakıyor yakından ama gözlerime değil gözlerini kaçırıyor

Aslında yakından bakıyor oyuncak ya da zeka kartlarına bana da bakıyor yakından ama gözlerime değil gözlerini kaçırıyor
Gözlerinize şu süslü püslü gözlükler taksanıza. Sürekli onları değişik değişik takarak ilgisini çekin, gözünüze bakınca gülümseyin evet gözlerim vs harika deyin ce e yapın öyle.

benim oğlumda tam 3 aylık zaten çok pimpirikliyim ilk oğlumdan dolayı bunda çok dikkat etmek istedim yine aynı olmak istemiyorum çünkü. ama göz teması derken gözümüzün içine mi dikkatli bakması lazım çok küçük değiller mi daha ve 6. aya kadar net görmüyorlar diye biliyorum. ben renkli şeyleri gezdiriyorum onu bile zor takip ediyor bazen ediyor bazen etmiyor. hanimiş hanimiş diyoruz gülüyor heyecanlanıyor kafasını çeviriyor ama en ufak ani sese sıçrıyor hemen çok korkuyor. ayyyy yenidoğan çok zor ya başa döndük yine

Yok mu kimse böyle olup düzelen ya da tanı alan lütfen yardımcı olun
Merhaba göz muayenesi yapıldı mı damlalı falan gözlerinde bi sıkıntı yok değil mi? Yukarıda yazmışsınız ama damlalı olandanda muhakkak istiyor doktorlar çok evham yapmayın biliyorum anne olarak hep endişeli oluyoruz özel bir çocuk annesi olarak yazıyorum, ama öyle abartılı gelmedi bana yazdıklarınız sağlıkla büyüsün İnşaAllah hiç bi sıkıntı çıkmayacak emzirirken ya da beslerken bakar annesinin gözüne bebişler genelde bu da genelde 3.aydan sonra fallan netleşiyor

Doktorumuz göz takibi olmasaydı 3.ayda muayene ettirecekti gözlerini arkadaşların dediği gibi damlalı şeklinde ve nörolojiye yönlendiriyorum demişti bize de.

Evet gözünün içine içine bakınca rahatsız oluyor ya kaçırıyor ya da ağlıyor. Ben onunla konuşurken dudaklarıma bakıyor sadece. Sonra diyorum dudağım hareket ediyor acaba ondan mı konuşmuyorum bazen sadece bakıyorum kendisine yine dudağıma bakıyor. Of çok zormuş çocuk büyütmek bedenen değil psikolojikmen yorucu

Sizin bebeğiniz kaç aylık var mı göz takibi
Haftaya 4 aylık olacak. Bu konuda çok şükür doğduğu andan beri tutabiliyor. Ama ben 41 haftalık doğurdum bence onun etkisi çok büyük. Bir de her çocuğun gelişimi birbirinden farklı. Ben özellikle yememe içmeme çok dikkat ettim ve branşımdan dolayı da sürekli uyaran sunmaya çalışıyorum. Eşim de bu konuda destekçi evden çalışıyor çoğu günler bakımını üstleniyor. Siz de içinizi ferah tutup uyaran sunmaya devam edin doktor en doğrusunu söyleyecektir size.

uyaran derken ne yapalım mesela

ben ilk çocuğumda böyle olmuştum. oda 36.haftada doğmuştu ani bir doğum oldu. ozman daha küçüktüm bende ilk çocuk bir de her hareketini takip ederdim doktordan çıkmazdım. yemin ettim çocuk doğurmamaya ama çok büyük konuştum dediğimi yutup tüp bebekle sahip oldum ikinci oğluma. çok fazla takip etmek istemiyorum o yüzden çok önemli şeyler olmadıkça. Rabbim sağlık sıhhat versin bence daha çok küçükler biraz daha bekleyin çünkü dedikleri gibi her çocuğun gelişimi farklı oluyor. benim ilk oğlum konuşmaya diğerlerine göre daha geç başlamıştı mesela. bebeğinizle bol bol zaman geçirip keyfini çıkarın anne huzursuz olunca bebekte huzursuz oluyor çünkü.

uyaran derken ne yapalım mesela
Yaşına uygun kitaplar okuyun. Aynalı kitaplar, ce ee ki kitaplar, dokunsal kitaplar… her kitap çeşidini gösterin. Her gün konuşun, mimik yapın. Anlatın da anlatın. Tummy time kartlarıyla vakit geçirsin. Asla ama asla ekran izletmeyin. Ten temasıyla bol vakit geçirin. Benim de ilk bebeğim ama branşım Pdr. Zamanında RAM da çalıştım ve uyaran eksiği olan çocukları gördüğüm için özellikle dikkat ediyorum

Ne gibi uyaranlar sunuyorsunuz mesela

Evet damlalı göz muayenesi yapıldı küvezden çıktıktan hemen sonra

Ekran hiç izletmedim daha . Kendisi uyanıkken telefonu elime aldığımda telefona baktı hemen indirdim ve kendisi uyanıkken bir daha telefonu bile elime almadım. Hışırtılı kitap aldım. Ceee e kitabı aldım. Onun dişinda başka kitaplar da var her gün mutlaka bi kitapla etkinlik yapıyoruz. Etkinlik derken sayfaları çevirip konuşuyorum kendisi de bakıyor. Zeka kartları gösteriyorum. Oyun halısına yatırıyorum oradaki oyuncaklara vurmaya başladı. Tummy time yaptıramıyorum hemen ağlıyor. Bir de spor yaptırıyorum yani elini kolunu hareket ettiriyorum döndürmeye çalışıyorum. Başka ne yapabilirim bilmiyorum

teşekkürler. bu aydaki çocuğa ekran zaten verilmez boş boş konuşmaya çalışıyoruz hepimizin evlatlarını Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin

Boş boş konuşmak nedir tam olarak yazımdaki hangi noktayı boş buldunuz?
yok size demedim onu ifade eksikliği olmuş :)) bebekle boş boş konuşuyoruz demek istedim havadan sudan konuşmak için konuşuyoruz anlamındasizin söylediklerinize değil sanki öyle anlaşılmış kusura bakmayın

12 yaşında oğlum var. İlk çocuğum olduğu için göz temasına çok kafayı taktım. Ama oğlumu kucağıma aldığımda yada emzirirken hiç yüzüme gözüme bakmazdı. Bazı yerlerde göz temsı yoksa %100 otizimlidir ifadelerini okudukça daha da kötü oluyordum. 45 günlükken Nesne takibini çok iyi yapardı, elleri ayakları çok hareketli idi.yaklaşık 3 aylikken gülmeye başladı.6 aylıkken ismi ile seslensem bazen bakar bazen bakmazdı başkası ismini söylese hemen bakardı. 10 aylıkken yürüdü. 1 yaşında konuştu. Şimdi orta ortaokula gidiyor.

Allah bağışlasın oğlunuzu. İnşallah biz de de bi sıkıntı çıkmaz. Evet çok takıyorum kafaya bazen diyorum ki cahil bir anne mi olsaydı belki bu kadar takmazdım bir şeyleri çok araştırıp peşine düşmezdim öteki türlü kafa kalmıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…