- 1 Ekim 2023
- 5.370
- 20.936
- 268
- Konu Sahibi sevgimmmm123
-
Yaptırın bana gözüyle ilgili olabilir gibi geldi. Çünkü kızım yakından gözüme bakmıyordu ben götürdüm doktorumuz gözünü muayene etti meğerse astigmat varmış.Şu an yaptırmadım aslında tekrar bir göz kulak muayenesi yaptırmam lazım. En son küvezden çıkınca yapmışlardı
Aslında yakından bakıyor oyuncak ya da zeka kartlarına bana da bakıyor yakından ama gözlerime değil gözlerini kaçırıyorYaptırın bana gözüyle ilgili olabilir gibi geldi. Çünkü kızım yakından gözüme bakmıyordu ben götürdüm doktorumuz gözünü muayene etti meğerse astigmat varmış.
Gözlerinize şu süslü püslü gözlükler taksanıza. Sürekli onları değişik değişik takarak ilgisini çekin, gözünüze bakınca gülümseyin evet gözlerim vs harika deyin ce e yapın öyle.Aslında yakından bakıyor oyuncak ya da zeka kartlarına bana da bakıyor yakından ama gözlerime değil gözlerini kaçırıyor
benim oğlumda tam 3 aylık zaten çok pimpirikliyim ilk oğlumdan dolayı bunda çok dikkat etmek istedim yine aynı olmak istemiyorum çünkü. ama göz teması derken gözümüzün içine mi dikkatli bakması lazım çok küçük değiller mi daha ve 6. aya kadar net görmüyorlar diye biliyorum. ben renkli şeyleri gezdiriyorum onu bile zor takip ediyor bazen ediyor bazen etmiyor. hanimiş hanimiş diyoruz gülüyor heyecanlanıyor kafasını çeviriyor ama en ufak ani sese sıçrıyor hemen çok korkuyor. ayyyy yenidoğan çok zor ya başa döndük yineAslında yakından bakıyor oyuncak ya da zeka kartlarına bana da bakıyor yakından ama gözlerime değil gözlerini kaçırıyor
Merhaba göz muayenesi yapıldı mı damlalı falan gözlerinde bi sıkıntı yok değil mi? Yukarıda yazmışsınız ama damlalı olandanda muhakkak istiyor doktorlar çok evham yapmayın biliyorum anne olarak hep endişeli oluyoruz özel bir çocuk annesi olarak yazıyorum, ama öyle abartılı gelmedi bana yazdıklarınız sağlıkla büyüsün İnşaAllah hiç bi sıkıntı çıkmayacak emzirirken ya da beslerken bakar annesinin gözüne bebişler genelde bu da genelde 3.aydan sonra fallan netleşiyorYok mu kimse böyle olup düzelen ya da tanı alan lütfen yardımcı olun
Doktorumuz göz takibi olmasaydı 3.ayda muayene ettirecekti gözlerini arkadaşların dediği gibi damlalı şeklinde ve nörolojiye yönlendiriyorum demişti bize de.Merhaba evet düz kafa diye konu açmıştım hala kafası düz ama artık onu takmıyorum çünkü daha önemli şeyler var. Ben değerlendirirken 4 aylık bebeğe göre değerlendirmiyorum hep 3 aylık bebek neler yapabilir ona bakıyorum. Her gün konuşuyorum kitap okuyorum kucağıma alış evi gezdiriyorum gezdirirken konuşuyorum bak bu senin odan bu da dolabın gibi. Eşime de diyorum ben uyuduğumda hep konuş diye ama yok 2 dk sever sonra kendi haline bırakır. Bebeğim etrafı güzel izliyor kucağımda gezdirirken. Zeka kartları gösteriyorum bakıyor bazen sadece bakıyor bazen bakarken heyecanlanıyor. Ufaktan nesneleri tutmaya başladı ama göz teması kurmaması çok nadir gülmesi ve sese pek yönelmemesi canımı sıkıyor. Bu arada yorumunuz için teşekkür ederim çok güzel açıklamışsınız
Evet gözünün içine içine bakınca rahatsız oluyor ya kaçırıyor ya da ağlıyor. Ben onunla konuşurken dudaklarıma bakıyor sadece. Sonra diyorum dudağım hareket ediyor acaba ondan mı konuşmuyorum bazen sadece bakıyorum kendisine yine dudağıma bakıyor. Of çok zormuş çocuk büyütmek bedenen değil psikolojikmen yorucubenim oğlumda tam 3 aylık zaten çok pimpirikliyim ilk oğlumdan dolayı bunda çok dikkat etmek istedim yine aynı olmak istemiyorum çünkü. ama göz teması derken gözümüzün içine mi dikkatli bakması lazım çok küçük değiller mi daha ve 6. aya kadar net görmüyorlar diye biliyorum. ben renkli şeyleri gezdiriyorum onu bile zor takip ediyor bazen ediyor bazen etmiyor. hanimiş hanimiş diyoruz gülüyor heyecanlanıyor kafasını çeviriyor ama en ufak ani sese sıçrıyor hemen çok korkuyor. ayyyy yenidoğan çok zor ya başa döndük yine
Sizin bebeğiniz kaç aylık var mı göz takibiDoktorumuz göz takibi olmasaydı 3.ayda muayene ettirecekti gözlerini arkadaşların dediği gibi damlalı şeklinde ve nörolojiye yönlendiriyorum demişti bize de.
Haftaya 4 aylık olacak. Bu konuda çok şükür doğduğu andan beri tutabiliyor. Ama ben 41 haftalık doğurdum bence onun etkisi çok büyük. Bir de her çocuğun gelişimi birbirinden farklı. Ben özellikle yememe içmeme çok dikkat ettim ve branşımdan dolayı da sürekli uyaran sunmaya çalışıyorum. Eşim de bu konuda destekçi evden çalışıyor çoğu günler bakımını üstleniyor. Siz de içinizi ferah tutup uyaran sunmaya devam edin doktor en doğrusunu söyleyecektir size.Sizin bebeğiniz kaç aylık var mı göz takibi
uyaran derken ne yapalım meselaHaftaya 4 aylık olacak. Bu konuda çok şükür doğduğu andan beri tutabiliyor. Ama ben 41 haftalık doğurdum bence onun etkisi çok büyük. Bir de her çocuğun gelişimi birbirinden farklı. Ben özellikle yememe içmeme çok dikkat ettim ve branşımdan dolayı da sürekli uyaran sunmaya çalışıyorum. Eşim de bu konuda destekçi evden çalışıyor çoğu günler bakımını üstleniyor. Siz de içinizi ferah tutup uyaran sunmaya devam edin doktor en doğrusunu söyleyecektir size.
ben ilk çocuğumda böyle olmuştum. oda 36.haftada doğmuştu ani bir doğum oldu. ozman daha küçüktüm bende ilk çocuk bir de her hareketini takip ederdim doktordan çıkmazdım. yemin ettim çocuk doğurmamaya ama çok büyük konuştum dediğimi yutup tüp bebekle sahip oldum ikinci oğluma. çok fazla takip etmek istemiyorum o yüzden çok önemli şeyler olmadıkça. Rabbim sağlık sıhhat versin bence daha çok küçükler biraz daha bekleyin çünkü dedikleri gibi her çocuğun gelişimi farklı oluyor. benim ilk oğlum konuşmaya diğerlerine göre daha geç başlamıştı mesela. bebeğinizle bol bol zaman geçirip keyfini çıkarın anne huzursuz olunca bebekte huzursuz oluyor çünkü.Evet gözünün içine içine bakınca rahatsız oluyor ya kaçırıyor ya da ağlıyor. Ben onunla konuşurken dudaklarıma bakıyor sadece. Sonra diyorum dudağım hareket ediyor acaba ondan mı konuşmuyorum bazen sadece bakıyorum kendisine yine dudağıma bakıyor. Of çok zormuş çocuk büyütmek bedenen değil psikolojikmen yorucu
Yaşına uygun kitaplar okuyun. Aynalı kitaplar, ce ee ki kitaplar, dokunsal kitaplar… her kitap çeşidini gösterin. Her gün konuşun, mimik yapın. Anlatın da anlatın. Tummy time kartlarıyla vakit geçirsin. Asla ama asla ekran izletmeyin. Ten temasıyla bol vakit geçirin. Benim de ilk bebeğim ama branşım Pdr. Zamanında RAM da çalıştım ve uyaran eksiği olan çocukları gördüğüm için özellikle dikkat ediyorumuyaran derken ne yapalım mesela
Ne gibi uyaranlar sunuyorsunuz meselaHaftaya 4 aylık olacak. Bu konuda çok şükür doğduğu andan beri tutabiliyor. Ama ben 41 haftalık doğurdum bence onun etkisi çok büyük. Bir de her çocuğun gelişimi birbirinden farklı. Ben özellikle yememe içmeme çok dikkat ettim ve branşımdan dolayı da sürekli uyaran sunmaya çalışıyorum. Eşim de bu konuda destekçi evden çalışıyor çoğu günler bakımını üstleniyor. Siz de içinizi ferah tutup uyaran sunmaya devam edin doktor en doğrusunu söyleyecektir size.
Evet damlalı göz muayenesi yapıldı küvezden çıktıktan hemen sonraMerhaba göz muayenesi yapıldı mı damlalı falan gözlerinde bi sıkıntı yok değil mi? Yukarıda yazmışsınız ama damlalı olandanda muhakkak istiyor doktorlar çok evham yapmayın biliyorum anne olarak hep endişeli oluyoruz özel bir çocuk annesi olarak yazıyorum, ama öyle abartılı gelmedi bana yazdıklarınız sağlıkla büyüsün İnşaAllah hiç bi sıkıntı çıkmayacak emzirirken ya da beslerken bakar annesinin gözüne bebişler genelde bu da genelde 3.aydan sonra fallan netleşiyor
Ekran hiç izletmedim daha . Kendisi uyanıkken telefonu elime aldığımda telefona baktı hemen indirdim ve kendisi uyanıkken bir daha telefonu bile elime almadım. Hışırtılı kitap aldım. Ceee e kitabı aldım. Onun dişinda başka kitaplar da var her gün mutlaka bi kitapla etkinlik yapıyoruz. Etkinlik derken sayfaları çevirip konuşuyorum kendisi de bakıyor. Zeka kartları gösteriyorum. Oyun halısına yatırıyorum oradaki oyuncaklara vurmaya başladı. Tummy time yaptıramıyorum hemen ağlıyor. Bir de spor yaptırıyorum yani elini kolunu hareket ettiriyorum döndürmeye çalışıyorum. Başka ne yapabilirim bilmiyorumYaşına uygun kitaplar okuyun. Aynalı kitaplar, ce ee ki kitaplar, dokunsal kitaplar… her kitap çeşidini gösterin. Her gün konuşun, mimik yapın. Anlatın da anlatın. Tummy time kartlarıyla vakit geçirsin. Asla ama asla ekran izletmeyin. Ten temasıyla bol vakit geçirin. Benim de ilk bebeğim ama branşım Pdr. Zamanında RAM da çalıştım ve uyaran eksiği olan çocukları gördüğüm için özellikle dikkat ediyorum
teşekkürler. bu aydaki çocuğa ekran zaten verilmez boş boş konuşmaya çalışıyoruz hepimizin evlatlarını Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsinYaşına uygun kitaplar okuyun. Aynalı kitaplar, ce ee ki kitaplar, dokunsal kitaplar… her kitap çeşidini gösterin. Her gün konuşun, mimik yapın. Anlatın da anlatın. Tummy time kartlarıyla vakit geçirsin. Asla ama asla ekran izletmeyin. Ten temasıyla bol vakit geçirin. Benim de ilk bebeğim ama branşım Pdr. Zamanında RAM da çalıştım ve uyaran eksiği olan çocukları gördüğüm için özellikle dikkat ediyorum
Boş boş konuşmak nedir tam olarak yazımdaki hangi noktayı boş buldunuz?teşekkürler. bu aydaki çocuğa ekran zaten verilmez boş boş konuşmaya çalışıyoruz hepimizin evlatlarını Rabbim sağlıkla büyütmeyi nasip etsin
yok size demedim onu ifade eksikliği olmuş :)) bebekle boş boş konuşuyoruz demek istedim havadan sudan konuşmak için konuşuyoruz anlamındaBoş boş konuşmak nedir tam olarak yazımdaki hangi noktayı boş buldunuz?
12 yaşında oğlum var. İlk çocuğum olduğu için göz temasına çok kafayı taktım. Ama oğlumu kucağıma aldığımda yada emzirirken hiç yüzüme gözüme bakmazdı. Bazı yerlerde göz temsı yoksa %100 otizimlidir ifadelerini okudukça daha da kötü oluyordum. 45 günlükken Nesne takibini çok iyi yapardı, elleri ayakları çok hareketli idi.yaklaşık 3 aylikken gülmeye başladı.6 aylıkken ismi ile seslensem bazen bakar bazen bakmazdı başkası ismini söylese hemen bakardı. 10 aylıkken yürüdü. 1 yaşında konuştu. Şimdi orta ortaokula gidiyor.Herkese merhaba. Oğlum 34+5 te doğdu en başta solunum sıkıntısı sonra sarılık ve enfeksiyon derken bir buçuk ay küvezde yattı. Şu an bebeğim yaklaşık 19 haftalık . Bebeğim erken doğduğu için bir şeyleri geç yapacak bunun bilincindeyim fakat 2. ayından beri hep içime sinmeyen bir şeyler var. İlk bebeğim ama benim 20 tane yeğenim var hepsinin büyümesine şahit oldum bir bebek hangi aylarda neler yapar az çok biliyorum. Şimdi gelelim bebeğim neler yapıyor neler yapamıyor.
1. Başını tutamıyor daha tam olarak
2.göz teması yok denecek kadar az hep gözlerini kaçırıyor bunu 2 aylıkken farkettim ben ne kadar göz teması kurmaya çalıştıysam hep kaçırdı
3. Agulaması çok nadir oluyor
4. Tavana bakıp heyecanlanıyor gülüyor ama bu heyecanın onda birini bize göstermiyor
5.Sosyal gülümsemesi çok zorlayıp şebeklik yapınca arada oluyor
6. Yüzüme baktığında ben konuşsam da konuşmasam da dudaklarıma bakıyor
7. Nesne takibi var
8. Kendisi uzanırken bir oyuncak gösterdiğimde heyecanlanıyor
9.yüz üstü yatırdığımda hemen ağlıyor 1 dk bile durmuyor
10.Benim kucağımda yüzü dışa dönükken başkası seslendiğinde hiç bakmıyor sese yönelmiyor
11. Sabahları uyandığında günaydın diyorum gülüyor. Kucağıma alıp yüzyüze geldiğimde hemen ağlıyor
12. Dönme çabaları yok
Şimdi siz annelerden istediğim şey böyle olup bebeği sonradan düzelen var mı ya da ilerleyen yaşlarda tanı alan var mı
Ben en çok göz teması kurmamasına takıyorum
Lütfen cevap verin herkese şimdiden teşekkürler
Allah bağışlasın oğlunuzu. İnşallah biz de de bi sıkıntı çıkmaz. Evet çok takıyorum kafaya bazen diyorum ki cahil bir anne mi olsaydı belki bu kadar takmazdım bir şeyleri çok araştırıp peşine düşmezdim öteki türlü kafa kalmıyor12 yaşında oğlum var. İlk çocuğum olduğu için göz temasına çok kafayı taktım. Ama oğlumu kucağıma aldığımda yada emzirirken hiç yüzüme gözüme bakmazdı. Bazı yerlerde göz temsı yoksa %100 otizimlidir ifadelerini okudukça daha da kötü oluyordum. 45 günlükken Nesne takibini çok iyi yapardı, elleri ayakları çok hareketli idi.yaklaşık 3 aylikken gülmeye başladı.6 aylıkken ismi ile seslensem bazen bakar bazen bakmazdı başkası ismini söylese hemen bakardı. 10 aylıkken yürüdü. 1 yaşında konuştu. Şimdi orta ortaokula gidiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?