Bebeğim otizm olabilir mi lütfen yardım edin

Gaziantep te yaşıyorum. Valla çok da rahatladım denilmez sonuç olarak hala göz teması kurmuyor. Allah kimseyi evladıyla sınamasın

Merhaba. Ayın 8inde kulak muayeniz vardı. Son durumunuz Nasıl?

Selamlar şu anki süreciniz nedir acaba ? Bebişiniz göz teması kuruyor mu ? Benimki benimle ve ailemle kuruyor fakat doktor beylerle kurmadı nörolojiye gittik. 2 hafta sonra beyin ultrasonu tekrar çekilecek. Zaten küvezde çekilmişti ama şu anki sürecini görmek istiyorlar heralde. Bende bir tık korku ve üzgün ve telaşlıyım. Allah kalplerimize ferahlık versin

Gaziantep te yaşıyorum. Valla çok da rahatladım denilmez sonuç olarak hala göz teması kurmuyor. Allah kimseyi evladıyla sınamasın
Benim bebeğimde bizimle göz teması kuruyor, veya bize gülümsüyor. Başını da çok sinirlendiğinde gayet iyi tutuyor yoksa salmayı tercih ediyor kendini ama doktora gittiğinizde doktora hiç bakmadı yani anahtar salladı doktor va yok. Bizimde bakalım ultrason çekilecek tekrar 6 ekimde. 2 hafta sonrasında 3 aylık düzeltilmiş 2 aylık olacak. Şimdi bebeğiniz nasıl ? Daha da güzel ilerledi mi ? Göz teması kurabildiniz mi ?

Hayır hala kurmuyor göz teması . Gülümsemesi biraz arttı. Bir de bağırarak sesler çıkarıyor

Biz de 5.5 aylık olacağız biraz gülümsemesi arttı. Göz teması hala az

Merhaba siz doğum haftasını zaten 5 hafta geriden takip edeceksiniz bunu size söylemiş olması lazım doktorunuzun bebeğiniz prematüre doğmuş ve küvez geçmişi var nöroloji kontrolünün yapılması gerekiyor düzenli olarak . Saydığınız şeyler için çok erken ama zaten

Her bebek nöroloji kontrolleri için yönlendirilmiyor. 35 haftalık bebek için. Benimkide öyleydi sadece rop muayenesi, kalça, 6. Ayda ileri işitme testi yapılacak. Ama bazı bebekler için küvezden çıkarken örneğin diyorlarki fizik tedavi, nöroloji, kardiyolojş vs görünmen gerek. Her bebek farklı süreçlere sahip. Kaç gün oksijen desteği aldığı bile önemli oluyor. Ben rop muayenesi 3 kere gittim 4 kere giden var daha fazla var. Zaten 5 hafta gerisini düşünüyoruz hep. Benim oğlum şu an 3 aylık oluyor normalde ama düzeltilmiş 2 aylık. 2 ayı baz alıyorum

Hanımefendi ben her bebek demedim prematüre bebekler dedim bu bilgiyi kendinizden yola çıkarak yaymanız oldukça yanlış isterseniz bir tekrar araştırın burda zaten hassas süreçten geçen kişilere yanlış bilgi vermek hoş olmaz . Ben de oldukça tecrübeliyim bu konuda ama kendimden yola çıkarak örneklemeyi genellemem doğru bilgiyi veririm . Sevgiler

Hanfendi benim bebeğimde Prematüre ya bende sizin verdiğiniz yanlış bilgiyi söylemeye çalışıyorum ? Belki bende bu süreçlerden geçiyorumdur, herhalde siz sadece kendiniz geçtiğinizi düşünüyorsunuz. Prematürelerin hepsi aynı süreçten geçmiyor diyorum. Siz genelleme yapmayın diyorsunuz sanırım okuma yazmada problem var. Kimin genellediği ortada. Bir bebek 1 gün küvezde kalabilir bir bebek daha fazla. Bir bebek 1 gün oksijen desteği alabilir biri daha fazla. Yani bu bebek ve sağlığı ile ilgili. Bir bebek 27 haftalık doğabilir bir bebek 35 hafta doğabilir. Her Prematüre tüm branşlara yönlendirilmiyor dedim sadece. Her bebeğin süreçleri farklı. Umarım anlatabildim.

Bebeğiniz kaç aylık acaba

Benim bebeğim olması gereken daha 2 aylık,doğum zamanından 3 aylık.
2 aylık bebek kolunu bacağını hareket eder. Oyuncak göster onu gözüyle takip eder. Biraz da boynunu tutmaya başlar. 2 aydan sonra göz teması kurar hatta 3 aylıkken falan. Sizi neden nörolojiye yönlendirdiler. Bebeğiniz kaç gün küvezde kaldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…