- 23 Ekim 2016
- 144
- 102
- 103
- Konu Sahibi sevgimmmm123
-
İnşallah bizim korkularimizda sevince dönüşür.Kızımda emerken asla göz teması kurmazdı. Oğlumla o kadar zıtlardı ki. Oğlumdan ben gözlerimi kaçırırdım çünkü sürekli göz teması kurar, güler, oyun oynamak isterdi ben uyuyor numarası yapardım emzirirken o da uyusun diye. Ama kızıma ne şaklabanlıklar yapsam da emerken göz teması kuramadım. Büyüdüğünde de böyleydi. Demek ki bazı çocuklar yapıları gereği böyleler yıpratmayın kendinizi tadını çıkarın bebeğinizin1.5 yaşına kadar yüzüm gülmedi o kadar zor günler geçirdim ki hep ağladım. Dışarda başka çocukları gözlemlerdim kızımın yapmadığı şeyleri görünce derin bir hüzün kaplardı içimi. Güzel beslemeye gayret ettim, d vitamini omega 3 gibi vitaminlerine dikkat ettim, bir de otizmin artmasından sorumlu tutulan bazı şeyleri hayatımızdan çıkardım forum kuralları gereği burada yazmak istemiyorum ama anlayacağınızı sanıyorum, umarım doğru bir karardır. Şimdi 28 aylık bıcır bıcır konuşan sosyal bir kız çocuğu. Elhamdulillah. Allah herkesi evladından yana sevindirsin.
Merhaba 34+3 prematüre doğum 19 aylık bir kızım var.40 gün küvezde kaldık solunum beslenme sıkıntısı va hiç yaşamadı 1800 gr doğdu.özet geçmek istedim öncelikle.benim kızım düzeltilmiş ayına göre bile gelişimi seyretmedi.Emeklemesi yürümesi vs herseyi çok geç oldu.Konusmuyor ama herseyi anlıyor kırmızı ışıkta duruşup yeşil ışıkta geçileceği zaman yeşil yandığında haber vbile verebiliyor algıları çok açık.sunu söyleyecegim her çocuğun gelişimi farklıdır bunları erken doğmasaydı da yaşayabilirdik eşim bir buçuk yaşında yürümüş mesela.kızımın ilk dişleri de 13 aylıkken çıktı Suan bir sürü dişi patlak.Endişe etmeyin zamanı geldiğinde hepsini yapacak ama bu zamanı kendi seçecekHerkese merhaba. Oğlum 34+5 te doğdu en başta solunum sıkıntısı sonra sarılık ve enfeksiyon derken bir buçuk ay küvezde yattı. Şu an bebeğim yaklaşık 19 haftalık . Bebeğim erken doğduğu için bir şeyleri geç yapacak bunun bilincindeyim fakat 2. ayından beri hep içime sinmeyen bir şeyler var. İlk bebeğim ama benim 20 tane yeğenim var hepsinin büyümesine şahit oldum bir bebek hangi aylarda neler yapar az çok biliyorum. Şimdi gelelim bebeğim neler yapıyor neler yapamıyor.
1. Başını tutamıyor daha tam olarak
2.göz teması yok denecek kadar az hep gözlerini kaçırıyor bunu 2 aylıkken farkettim ben ne kadar göz teması kurmaya çalıştıysam hep kaçırdı
3. Agulaması çok nadir oluyor
4. Tavana bakıp heyecanlanıyor gülüyor ama bu heyecanın onda birini bize göstermiyor
5.Sosyal gülümsemesi çok zorlayıp şebeklik yapınca arada oluyor
6. Yüzüme baktığında ben konuşsam da konuşmasam da dudaklarıma bakıyor
7. Nesne takibi var
8. Kendisi uzanırken bir oyuncak gösterdiğimde heyecanlanıyor
9.yüz üstü yatırdığımda hemen ağlıyor 1 dk bile durmuyor
10.Benim kucağımda yüzü dışa dönükken başkası seslendiğinde hiç bakmıyor sese yönelmiyor
11. Sabahları uyandığında günaydın diyorum gülüyor. Kucağıma alıp yüzyüze geldiğimde hemen ağlıyor
12. Dönme çabaları yok
Şimdi siz annelerden istediğim şey böyle olup bebeği sonradan düzelen var mı ya da ilerleyen yaşlarda tanı alan var mı
Ben en çok göz teması kurmamasına takıyorum
Lütfen cevap verin herkese şimdiden teşekkürler
Bir de naçizane yenidoğan yoğun bakım doktorunuz size bildirmediyse düzenli aralıklar la çocuk nöroloji takip isteyebilir.cocuk kardiyolojiye bir kez de olsa kontrole götürün.6 ayda işitme testi olur ve düzenli söylenilen aralıklarla rop için çağırmış olmaları gerek.Kalca ultrasonu için de zamana söylemiş olmaları lazım. Sadece zayıf doğduğu için 40 gün küvezde kalan bebeğim için biz de gittik ve hepsini yaptırdık tedbir önemli birsey çıkmaz inşallah ama önemli olan tedbirEvet doğduğunda yapılmıştı ama sonradan hiç göz kulak kontrolü yaptırmadım. Yaptıracağım ama tekrar. Şu nörolojiye bi gideyim 1 eylülde randevu var ondan sonra göz ve kulağa da gideceğim
Merhabalar. Kulak için bir şey demediler. Göz kontrolü için 3 aylık olunca kontrol edin demişler sadece. Kalça ultrasonu yaptırdık. Ben nörolojiye gittikten sonra bi göz ve kulak muayenesi yaptıracağımBir de naçizane yenidoğan yoğun bakım doktorunuz size bildirmediyse düzenli aralıklar la çocuk nöroloji takip isteyebilir.cocuk kardiyolojiye bir kez de olsa kontrole götürün.6 ayda işitme testi olur ve düzenli söylenilen aralıklarla rop için çağırmış olmaları gerek.Kalca ultrasonu için de zamana söylemiş olmaları lazım. Sadece zayıf doğduğu için 40 gün küvezde kalan bebeğim için biz de gittik ve hepsini yaptırdık tedbir önemli birsey çıkmaz inşallah ama önemli olan tedbir
Elbette her çocuğun gelişimi farklıdır ama benim canımı sıkan göz teması kurmaması pek gelmemesi ve sese yönelmemesiBir de naçizane yenidoğan yoğun bakım doktorunuz size bildirmediyse düzenli aralıklar la çocuk nöroloji takip isteyebilir.cocuk kardiyolojiye bir kez de olsa kontrole götürün.6 ayda işitme testi olur ve düzenli söylenilen aralıklarla rop için çağırmış olmaları gerek.Kalca ultrasonu için de zamana söylemiş olmaları lazım. Sadece zayıf doğduğu için 40 gün küvezde kalan bebeğim için biz de gittik ve hepsini yaptırdık tedbir önemli birsey çıkmaz inşallah ama önemli olan tedbir
Evet ondan yaptırdık bi sıkıntı yoktuErken doğum olunca ayrıntılı olandan yaptırmak gerekiyormuş diye biliyrm rop adı sanırım goz için
Bizimki de öyle çok nadir farklı ses çıkarıyor. Çıkarınca da seviniyorumSeni çok iyi anlıyorum. Benim oğlumda kucağımda hiç göz teması kurmadi, emerken bana hiç bakmadı. Kucağımda kafasını bedenini tutamaz yığılırdı doktor bu çocuğun elleri ayakları büyük uzun boylu o yüzden böyle dese de hep korku içindeydim. Oğlumun hiç aguladığını hatırlamıyorum ama erken konuştu. Evin içini inleten aaaaaa seslerini duymayı çok istedim ama yapmadı.
Rabbim bağışlasın kızınızı maşallah. Böyle mesajlar okudukça biraz rahatlıyorum inşallah bizimki de ilerde açılırKızımda emerken asla göz teması kurmazdı. Oğlumla o kadar zıtlardı ki. Oğlumdan ben gözlerimi kaçırırdım çünkü sürekli göz teması kurar, güler, oyun oynamak isterdi ben uyuyor numarası yapardım emzirirken o da uyusun diye. Ama kızıma ne şaklabanlıklar yapsam da emerken göz teması kuramadım. Büyüdüğünde de böyleydi. Demek ki bazı çocuklar yapıları gereği böyleler yıpratmayın kendinizi tadını çıkarın bebeğinizin1.5 yaşına kadar yüzüm gülmedi o kadar zor günler geçirdim ki hep ağladım. Dışarda başka çocukları gözlemlerdim kızımın yapmadığı şeyleri görünce derin bir hüzün kaplardı içimi. Güzel beslemeye gayret ettim, d vitamini omega 3 gibi vitaminlerine dikkat ettim, bir de otizmin artmasından sorumlu tutulan bazı şeyleri hayatımızdan çıkardım forum kuralları gereği burada yazmak istemiyorum ama anlayacağınızı sanıyorum, umarım doğru bir karardır. Şimdi 28 aylık bıcır bıcır konuşan sosyal bir kız çocuğu. Elhamdulillah. Allah herkesi evladından yana sevindirsin.
Hepsi sonra düzelmiş miBu forumda yana döne benzer durumlar yaşayıp bebeği normal gelişim gösteren örnekler aradığımı hatırlıyorum. Şimdi bana mesajlar geliyor aynı durumu yaşıyoruz bebeğiniz nasıl oldu diye. Bu duyguyu en ağır şekilde yaşadığım için çok üzülüyorum endişeli olan yeni annelere. Ama yatarken göz teması kurup kucaktayken kurmayan o kadar çok örnek var ki. Bol bol temas kurmaya çalışın, konuşun, öpün koklayın bebeğinizi bu günleri geri gelmeyecek.
İşitme testi her bebek 6. Ayda olur prematürelere özel değil mutlaka yaptırın çok kısa bir işlem zatenMerhabalar. Kulak için bir şey demediler. Göz kontrolü için 3 aylık olunca kontrol edin demişler sadece. Kalça ultrasonu yaptırdık. Ben nörolojiye gittikten sonra bi göz ve kulak muayenesi yaptıracağım
Aynı yollardan hepimiz geçtik bir şey mi var diye hep gözünün içine baktık endişeleriniz çok normal aynı sorunları anormal mi diye burda ben de çok herseyi çok geç olunca aradım o yüzden yazmak istedimElbette her çocuğun gelişimi farklıdır ama benim canımı sıkan göz teması kurmaması pek gelmemesi ve sese yönelmemesi
İnşallah rabbim seni de beni de evlatlarımızın sağlığı ile rızıklandırsın.Elbette her çocuğun gelişimi farklıdır ama benim canımı sıkan göz teması kurmaması pek gelmemesi ve sese yönelmemesi
Merhaba. 1 eylülde nöroloji doktoruna randevunuz vardı. Doktor nasıl bir degerlendirme yaptı?Bizimki de öyle çok nadir farklı ses çıkarıyor. Çıkarınca da seviniyorum
Randevumuz 14.30 da çıkınca yazarım sizeMerhaba. 1 eylülde nöroloji doktoruna randevunuz vardı. Doktor nasıl bir degerlendirme yaptı?
Göz teması var mıydıCanim seni yanlış yönlendirmeyeyim sen doktora gotur ama benim kızımda baya bi gülmedi agulamadi hatta agulamadan direk konuştu 1 yaşında şuanda bıcır bıcır 1 yaşından sonra bambaşka bir çocuğa donustu
Merhaba doktora gittik başını tutuyor dedi. Oradaki insanlar yürürken onlara takip edip bakıyordu takibi de var dedi. Ve şans eseri mi desem ne desem onca şebeklik yapıp zorla güldürdüğümüz oğlum doktora gülümsedi. Doktor da normal duruyor şu an bebeğiniz dedi. 8-9 aylıkken bir daha gelin bi daha bakalım dedi gelişimine . Oğlum şu an 20 haftalık ama 1 ay erken doğduğu için 3.5 aylık olmuş oluyor. 3.5 aylık gibi dedi. Her şey normal seyrinde ilerlerse 2-3 yaşında yaşıtlarını yakalar dedi. Ama göz teması yok dedim . Normal duruyor şu an dedi. Göz kulak muayenesi nasıldı dedi. Ben de temizdi dedim. Ama tekrar muayene ettireceğim dedim sonra çıktık. Ayın 8 inde kulak muayenesi var sonra da gözlerine tekrar baktırırım. Temiz çıkarsa inşallah 8-9 aylık olana kadar bi gözlemlerim . İnşallah her geçen gün daha da açılırMerhaba. 1 eylülde nöroloji doktoruna randevunuz vardı. Doktor nasıl bir degerlendirme yaptı?
Çok yoktu düzeldi herseyGöz teması var mıydı
Randevumuz 14.30 da çıkınca yazarım size
İçiniz biraz olsun rahatlamistir inşallah. Aklınıza kötü şeyler getirmeyin. İnternetten bir şeyler okuyup korkularınızı tetiklemeyin. Sizin adınıza çok ama çok sevindim. Hangi ilde yaşıyorsunuz?Merhaba doktora gittik başını tutuyor dedi. Oradaki insanlar yürürken onlara takip edip bakıyordu takibi de var dedi. Ve şans eseri mi desem ne desem onca şebeklik yapıp zorla güldürdüğümüz oğlum doktora gülümsedi. Doktor da normal duruyor şu an bebeğiniz dedi. 8-9 aylıkken bir daha gelin bi daha bakalım dedi gelişimine . Oğlum şu an 20 haftalık ama 1 ay erken doğduğu için 3.5 aylık olmuş oluyor. 3.5 aylık gibi dedi. Her şey normal seyrinde ilerlerse 2-3 yaşında yaşıtlarını yakalar dedi. Ama göz teması yok dedim . Normal duruyor şu an dedi. Göz kulak muayenesi nasıldı dedi. Ben de temizdi dedim. Ama tekrar muayene ettireceğim dedim sonra çıktık. Ayın 8 inde kulak muayenesi var sonra da gözlerine tekrar baktırırım. Temiz çıkarsa inşallah 8-9 aylık olana kadar bi gözlemlerim . İnşallah her geçen gün daha da açılır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?