Bebeğim otizm olabilir mi lütfen yardım edin

Bu forumda yana döne benzer durumlar yaşayıp bebeği normal gelişim gösteren örnekler aradığımı hatırlıyorum. Şimdi bana mesajlar geliyor aynı durumu yaşıyoruz bebeğiniz nasıl oldu diye. Bu duyguyu en ağır şekilde yaşadığım için çok üzülüyorum endişeli olan yeni annelere. Ama yatarken göz teması kurup kucaktayken kurmayan o kadar çok örnek var ki. Bol bol temas kurmaya çalışın, konuşun, öpün koklayın bebeğinizi bu günleri geri gelmeyecek.

İnşallah bizim korkularimizda sevince dönüşür.

Merhaba 34+3 prematüre doğum 19 aylık bir kızım var.40 gün küvezde kaldık solunum beslenme sıkıntısı va hiç yaşamadı 1800 gr doğdu.özet geçmek istedim öncelikle.benim kızım düzeltilmiş ayına göre bile gelişimi seyretmedi.Emeklemesi yürümesi vs herseyi çok geç oldu.Konusmuyor ama herseyi anlıyor kırmızı ışıkta duruşup yeşil ışıkta geçileceği zaman yeşil yandığında haber vbile verebiliyor algıları çok açık.sunu söyleyecegim her çocuğun gelişimi farklıdır bunları erken doğmasaydı da yaşayabilirdik eşim bir buçuk yaşında yürümüş mesela.kızımın ilk dişleri de 13 aylıkken çıktı Suan bir sürü dişi patlak.Endişe etmeyin zamanı geldiğinde hepsini yapacak ama bu zamanı kendi seçecek

Evet doğduğunda yapılmıştı ama sonradan hiç göz kulak kontrolü yaptırmadım. Yaptıracağım ama tekrar. Şu nörolojiye bi gideyim 1 eylülde randevu var ondan sonra göz ve kulağa da gideceğim
Bir de naçizane yenidoğan yoğun bakım doktorunuz size bildirmediyse düzenli aralıklar la çocuk nöroloji takip isteyebilir.cocuk kardiyolojiye bir kez de olsa kontrole götürün.6 ayda işitme testi olur ve düzenli söylenilen aralıklarla rop için çağırmış olmaları gerek.Kalca ultrasonu için de zamana söylemiş olmaları lazım. Sadece zayıf doğduğu için 40 gün küvezde kalan bebeğim için biz de gittik ve hepsini yaptırdık tedbir önemli birsey çıkmaz inşallah ama önemli olan tedbir

Merhabalar. Kulak için bir şey demediler. Göz kontrolü için 3 aylık olunca kontrol edin demişler sadece. Kalça ultrasonu yaptırdık. Ben nörolojiye gittikten sonra bi göz ve kulak muayenesi yaptıracağım

Elbette her çocuğun gelişimi farklıdır ama benim canımı sıkan göz teması kurmaması pek gelmemesi ve sese yönelmemesi

Bizimki de öyle çok nadir farklı ses çıkarıyor. Çıkarınca da seviniyorum

Rabbim bağışlasın kızınızı maşallah. Böyle mesajlar okudukça biraz rahatlıyorum inşallah bizimki de ilerde açılır

Hepsi sonra düzelmiş mi

Merhabalar. Kulak için bir şey demediler. Göz kontrolü için 3 aylık olunca kontrol edin demişler sadece. Kalça ultrasonu yaptırdık. Ben nörolojiye gittikten sonra bi göz ve kulak muayenesi yaptıracağım
İşitme testi her bebek 6. Ayda olur prematürelere özel değil mutlaka yaptırın çok kısa bir işlem zaten

Elbette her çocuğun gelişimi farklıdır ama benim canımı sıkan göz teması kurmaması pek gelmemesi ve sese yönelmemesi
Aynı yollardan hepimiz geçtik bir şey mi var diye hep gözünün içine baktık endişeleriniz çok normal aynı sorunları anormal mi diye burda ben de çok herseyi çok geç olunca aradım o yüzden yazmak istedim

Canim seni yanlış yönlendirmeyeyim sen doktora gotur ama benim kızımda baya bi gülmedi agulamadi hatta agulamadan direk konuştu 1 yaşında şuanda bıcır bıcır 1 yaşından sonra bambaşka bir çocuğa donustu

Merhaba. 1 eylülde nöroloji doktoruna randevunuz vardı. Doktor nasıl bir degerlendirme yaptı?
Merhaba doktora gittik başını tutuyor dedi. Oradaki insanlar yürürken onlara takip edip bakıyordu takibi de var dedi. Ve şans eseri mi desem ne desem onca şebeklik yapıp zorla güldürdüğümüz oğlum doktora gülümsedi. Doktor da normal duruyor şu an bebeğiniz dedi. 8-9 aylıkken bir daha gelin bi daha bakalım dedi gelişimine . Oğlum şu an 20 haftalık ama 1 ay erken doğduğu için 3.5 aylık olmuş oluyor. 3.5 aylık gibi dedi. Her şey normal seyrinde ilerlerse 2-3 yaşında yaşıtlarını yakalar dedi. Ama göz teması yok dedim . Normal duruyor şu an dedi. Göz kulak muayenesi nasıldı dedi. Ben de temizdi dedim. Ama tekrar muayene ettireceğim dedim sonra çıktık. Ayın 8 inde kulak muayenesi var sonra da gözlerine tekrar baktırırım. Temiz çıkarsa inşallah 8-9 aylık olana kadar bi gözlemlerim . İnşallah her geçen gün daha da açılır

Randevumuz 14.30 da çıkınca yazarım size

İçiniz biraz olsun rahatlamistir inşallah. Aklınıza kötü şeyler getirmeyin. İnternetten bir şeyler okuyup korkularınızı tetiklemeyin. Sizin adınıza çok ama çok sevindim. Hangi ilde yaşıyorsunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…