bebeğim özür dilerim annem.

Emoss0104

Guru
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2011
350
33
318
Merhaba Arkadaslar kısaca özet geçeyim. bebeğime cuma günü Bronşiolite denildi , Dr.önleminizi alın basite alınacak bir hastalık değil dedi . Ben çalışan bir anneyim bebeğime görümcem bakıyor onunda yetişkin 2 çocugu var eşi ameliyat oldu yeri geliyor müsait olamıyor bebeğimi eşimin teyze kızına bırakıyoruz o da müsait olmazsa teyzesine ... Kızlar 4 gündür içim içimi yiyor napmam gerekir çözüm bulamıyorum babam benim üzerime 15.000 tl.borç yapmıştı onu ödeyebilmek adına çalışıyorum (bankadan kredi çektik)
bebeğim henüz 18 aylık kreş diyorum o da düşündürüyor . Allah 'ım dermansız dert vermesin bunada şükür ama ben o kadar kötü durumdayım ki...

canım benim bence bebeğin öncelikle hastalığıyla ilgilenmelisin gerçekten hafife alınacak bir durum değil öncelikle onun tedavisi ile ilgilen.
işinden izin alamazmısın bebeğin iyi olana kadar enazından. annen veya kayınvaliden yokmu bebeğe onların bakmaları daha sağlıklı olur bence

arkadaşım bebeğin hastayken neden çalışıorusun
işyerinden ya izin al ya da rapor al
bence pişman olursun ve vicdanın sızlar
benim de kızım var 2 yaşında hasta olunca direk rapor alıyorum kimselere bırakamam hastayken anneme bile

Gerçekten çok zor durum , bronşiyolit basit bir hasatlık değil
Antibiyotik kullanacaksınız ama iyi bakım, ihtimam gerekli. Bronşite arkasından zatüreye çevirebilir.
Kreş ortamı için daha çok küçük. Bağışıklık sistemi tam oturmadığı için orada bu kadar küçükken çok fazla hastalanıyorlar.
Ben ilk kreşe verdiğimde 3,5 yaşındaydı doktor bu sene sizin antibiyotik kullnma yılınız demişti.
Gerçektende öyle oldu.
Çok haklısın çaresiz hissetmekte. Keşke her anne belli yaşa kadar yavrusunun başında durabilse ama çalışan ve bebeğine baktırmak zorunda kalan milyonlarca kadın var.
En azından bebğinizi sürekli bakıp takibini , tertibini yapacak sabit biri bakabilse.
Bunu yapabilirseniz çocuk bir orda bir burda olmaz. Bebekler için düzen çok önemli.
Bu tip şeylerin önüne geçmiş olursunuz bir miktar.
Allah yardımcınız olsun.

Son düzenleme:
Anne olarak sorumluluğunu yerine getirmen gerek :26:
Bebeğin hasta kreşe veremezsin..İlgilenmezler..
İlgiye şevkate bakıma ihtiyacı varken nasıl hala çalışabiliyorsun şaşırdım :44:
İzin almanı öneririm.
Benim bebeğim hasta olacak ben ona buna bırakacam
Ki görümcen de müsait değilmiş.
Geçmiş olsun.İnşallah kısa zamanda toparlar yavrucak :26:

Bende bronşit oldugumda çok küçükmüşüm 7-8 yaşına kadar igneler vuruldum hatırlıyorum ama doktor anneme hep dikkatli olun derdi tekrarlayabilir demişti çok şükür tekrarlamadı sizede geçmiş olsun işinizden izin alamazmısınız sonuçta bronşit zatürre,astım gibi hastalıklara çevirir.

bebeğine bakan kişilerin evinde sigara içen yoktur inşallah.en çok etkileyen şey sigara.tabi eşin veya sen içiyor musun onu da bilmiyorum.onun dışında onların evine bırakırken kaşkolla ağzını iyice kapat soğuk almasın.orada da terletmesinler.söylediğinde inşallah uygularlar.terlememesi çok önemli.sırtında ve göğsünde havlu olsun.doğal keçiboynuzu pekmezi bul her sabah akşam içir.ben çok çektim bilirim ne zor olduğunu

öncelikle geçmiş olsun.... sizi çok çok iyi anlıyorum.

ben iki çoçuğumuda kreşlerde büyüttüm. çalışmak gerekiyor. izin al diyen arkadaşlara. herkesin iş disiplini ve işyeri politikası farklı öle istediğin gibi izin alamıyorsunuz. en azından ben alamadım. onu belirtmek isterim.

vicdan azabı yaşıyormusun tabiki. fakat bir yandan da çalışmak zorundasınız. bu çok büyük bir ikilem. ama kendini suçlu hissetme. bizde keyfiyetten çalışmıyoruz. onlara daha iyi bir gelecek hazırlamak için koşturuyoruz.

teyzene ve de kuzenine rica et... meyvesini sebzesini, sütünü de götür özellikle bunlarla bu aralar beslemesini rica edin. sırtını da terli tutmasınlar, ilaçlarını da verirlerse inşallah iyileşir.

Bende sizler gibi düşünüyorum düşündükçe işin içinden çıkamıyorum canım acıyor . İzin ve rapor alma olayım öyle bir lüksüm yok keşke olsa , özel bi şirket burası 1 gün izin isteyeyim gözleri kocaman olur . çaresizlik diyelim .

ayy amin inşallah...

bunları yaşayan biri olarak evet seni çok iyi anlıyorum,kreş bu durumda en iyisi tabii her kreşi bir tutmamak gerek biz 3 yıl kış bronşite meil verdik sürekli aynı hastalığa yakalandı.iğne ve antibiyotiksizde geçmek bilmedi,bunun evde bakım veya kreşte bakım ile alakası yok hastalık her yerde buluyor.ben belirli bir zamana kadar evde bakılmalı evet ama 2,5 yaşından itibaren annen bile olsa baktırma taraftarı değilim hiçbir konuda.konu sahibi ısrarla çalışmak zorunda olduğunu söylüyor herkesin işyeri farklı kimisi izin verir kimi vermez evet çocuğumun hastalığı daha önemli bunu annede biliyor ne yapsın kadın yine onun geleceği için çalışıyor,konu sahibi bu durumları ben yaşarken banada böle nasıl bırakabiliyorsunuz ,nasıl çalışabiliyorsunuz diye çok söyleyen oldu uzaktan yorum çok basit geliyor ,inşallah bir an önce iyileşir çocuğunuz,bunlar olası şeyler çünkü çocuk bu

Son düzenleme:
Rabbim kimseyi zorda bırakmasın.
inşallah yavrunuz düzelir.

Her iş yeri, her işveren esnek olamıyor malesef, buna kendi babamda dahil, hasta olduğum zaman iş yerinde dinlenirsin diyor bana ne gelen bitiyor, ne giden, üstelik telefon trafiği.. Doktora gideceğim dediğim zaman suratını ekşitiyor, yüzü düşüyor. Randevu saatim bitip işyerine gelene kadar 10 kere arıyor. Yani ben babamın yanında esnek çalışma şartlarına sahip değilken arkadaşı çok iyi anlıyorum..

Diğer akadaşlar da ne güzel çok şanslıymış..

canım çok geçmiş olsun çalışan annenin çaresizliğini çok iyi bilirim. işinden izin kullansan? müdürün ya da patronuna durumu anlatırsan anlarlar bence...

bu tür yazdığınız yorumların insanda ne kadar vicdan azabı yarattığının farkındamısınız.sizin durumunuz iyi olabilir,yakınınızda akrabanız olabilir,hoş bana yapılan eleştiriler daha ağırdı kadın zaten bunalmış destek olunacağına iyice çileden çıkartır yorum geliyor pes yani .konu sahibide bir anne ve oda herşeyin farkında bunu sizin belirtmenize gerek yok mecburum diyor kadın

Son düzenleme:
Allah sifa versin
ama anlamadigim bisey var hala neden calisiyorsun demek nasil bu kadar kolay olabiliyor? kredi odemesi gereken bi kadindan bahsediyoruz evet bebek elbette cok onemli ama kadincagiz zevkinden calisip bebegini ihmal etmiyor ya... zaten dertli ladina bide bunu yapip iyice kendini suclu hissettiriyorsunuz.
veya izin/rapor almak bu kadar kolay mi? asiri uzun bi calisma hayatim olmadi ama bi kere bigun 4 saat erken cikmak icin (teyzemin dugunu vardi) gunlerce rica ettim ve izin alamadim. en sonunda vermezseniz vermeyin ben gidicem istemezseniz cikartn isten diyip gittim. bu kadar kolay yolu varsa bize de soyleyin nolur ya

Ayrılsanız oradan bir kaç ay bebeğinizle ilgilenseniz, ve bu sürede de babanız aylık taksitleri ödese yani kısa bir süre idare edemez mi? birazda babanız fedakarlık yapsa?

Madem özel sektör sonra yine özel bir yer bulursunuz, şirketten bol ne var ki :26:

ama benim babam vefat etti . benden başka fedakarlık yapacak kimsem yokki .

canım destegğiniz için teşekkür ederim ... 4 gündür çıkmazdayım o kadar isterdim ki burdan çekip gidip bebeğime sarılıp sürekli kendim bakmayı . eşim 1.500 tl alıyor . evimiz kira 1 bebeğimiz var ben çalışmazsam borcum olmazsa yetiririm kendimizden kısar yine yetiririz , ama benim kredim ayda 635,00 tl.bunu düşününce tıkanıyorum işte...yok olmuyor olmuyor

ama benim babam vefat etti . benden başka fedakarlık yapacak kimsem yokki .

Kişiye olan bir borç olsa tamam diyeceğim de banka bu..
Eşinizin maaşı hem kredi, hemde geçinmeye yetse hiç düşünmeden ayrılabilirdiniz işten, çok zor bir durum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…