bebeğim özür dilerim annem.

Çok geçmiş olsun. Bu süre zarfında anneniz bakamaz mı? Yada kayınvalideniz?

ama benim babam vefat etti . benden başka fedakarlık yapacak kimsem yokki .
hımm.. Başınız sağolsun öncelikle. kardeş abi falan yok mu. sadece bir kaç ay idare ederler. sonuçta siz elinizden geleni yapıyorsunuz. Çocuğum yok benim ama sağlığıda geri gelmeyecek bişey. Mesela görümcenin işi gücü olmasa tek bebişle ilgilense anlarım ama kaç el değiştiriyor yavrum Bence böyle beklemeyin

canım ya ne demek ,hiç çıkmaza girme içini ferah tut bende senin gibi çok kafama takarım üzülürüm.ama çocuk nihayetinde elbette hastalanıcak,biz hastane yüzü görmeden mi bu yaşa geldik sen olumlu düşün,bizim kreş yakın olsa konuşurdum valla hiç gözün arkada kalmaz ben çok memnunum inan.maddi durumunu bilmiyorum yani ne kadar alıyorsun görümcen harici yokmu kimse

kayınvalidem % 76 felçli , annemde çalışmak zorunda malesef ... kız kardeşim falan yok tek yakınımız görümcem ve kuzenleri .
kızlar ne zormuş anne olmak , hasta olucak çocuk diyorum ama bu noktada ben annesi olarak ona yeterli güvenliği bakımı sağlayamıyorum , nasıl çalışabiliyorsun ??? sabahtan akşama belirli aralıklarla ağlaya ağlaya çalışıyorum , benim maaşım kredi tutarı ve ev kirasını karşılıyor , malesef ben şanslı değilim ailem konusunda benim bebeğimi düşündüğüm kadar babam beni düşünmedi onun ceremesini ben ve oğlum cekiyor

Niye böyle düşünerek kendini üzüyorsun? Sen bu emeklerinin karşılığını hayırlı bir evlat yetiştirmiş olarak alacaksın. Herkes şanslı gelmez dünyaya, bazıları şansını kendi yaratır. Sen onlardan birisin ve cok kıymetli bir annesin.

Bir arkadaşım evini yaşlı bir adama kiraladı, geçenler adam da vefat etti, 6 aylık kirayı arkasında bırakarak. Evlatlarının hicbiri ödemedi, ki hepsi varlıklı insanlar. Ölmüş adamın arkasından konuşturtuyorlar.

Kafanı böyle seylere takma, hepimiz bir şekilde büyüdük işte. Kimimiz kreşlerde, kimimiz anneanne babaanne yanında. Hepimiz hastalandık bronşit olduk. Beterin beteri var, ağlama ve şükret.

Bende bebekken bronşit olmuştum hala hatırlıyorum o zor günleri yıllarca çekmiştim yediğim iğnenin haddi var hesabı yok o derece :18:

Çok dikkat edin. Benim annemde çalışıyordu babaannemin yanında falan kalıyordum ben. Babaannem anneme çok çektirmiş biri olarak hiç dinlemezmiş annemi. Bana da saygı göstermemiş yanımda sigara içmiş hep. O nedenle çok geç iyileşmişim:18: Şimdilerde hastalandığımda şiddetli geniz akıntısı ve sinüzit hassasiyeti olarak kaldı bende.

Çok dikkat edin gerçekten iyi bakım gerektiriyor.

kayınvalidene bakan biri varmı? yani onun gözetiminde cüzi bir fiyat komşuya para verip baktırsan en azından k v gözünün önünde olur.valla üzüldüm gerçekten fikir veriyorum elimden başka bişey gelmez

Son düzenleme:
Elbette o da izin alıp evinde çocuğuna bakmak istiyordur bir anne olarak bu kadar acımasız olmayın lütfen. Hangi anne bebeği hastayken evde bırakıp rahat rahat çalışabilir? İmkanalrınız doğrultusunda düşünmeyin herşeyi lütfen ihtiyacı olan bir kadın çocuğu hasta olsa bile çalışmak zorunda kalabiliyor malesef.

Bende çok yaşadım sizin durumunuzu çok kez gözyaşlarımla geldim işe imkanlarınız doğrultusunda bebeğinize en iyi kim bakabilecekse ona emanet edin. Allah yardımcınız olsun. Hep derim o hasta olacağına ben hasta olayım diye.

Allah en kısa zamanda ferahlatsın, maddi, manevi inşallah. Kendini üzme mecbur olmasan böyle mi olurdu? gün doğmadan neler doğar

Kıyamam ben size...
Annelik nasıl bir iç acısıdır bilirim..Yavrunuz şimdi hasta,siz yanında değilsiniz belki ama siz onun her şartta ve koşulda biricik annesisiniz..Bu böyle..Kimse değiştiremez bunu..
Gönlünüz istemezmiydi hiç yanında olmayı ama o mecburiyet denen şey yok mu (
Annelerin böyle ciğeri yanarken onlara köle muamelesi yapan bu patronlara ne demeli..Belki bir hafta on gün izin verse siz baksanız kuzunuza toparlanır birazcık.Sizin de azıcık yüzünüz güler..

Ama yine de elinizden gelen/gelmeyen tüm çabaları gösterin bebişinizin yanında olmak için,ne bileyim rapor alın mesela yada başka bir bakıcı temin etmeye çalışın,evinize gelebilen biri olsun bu kişi.En azından evden çıkmaz kuzucuk.
Tüm şartları zorlayın derim ben önce.

Ama..Madem ki bu mümkün değil;önce Allah a emanet edeceksiniz kuzunuzu.Önce O'na emanet..İçinizi ferah tutacaksınız bu sebepten dolayı..
İnanın öyle dertler,öyle dermansız dertler var ki,bu sizin ki yanında küçücükten de küçücük kalır.Rabbim dermansız dert vermesin kimseye..
Sonuçta evde dizimizin dibinde bin bir ihtimamla büyüttüğümüz bebişler bile hastalanıyor.Bugun evde olmasa yarın kreşte başlıyacak hastalıklar.
Sonuç olarak,içinizi ferah tutun..
Çalışmak zorunda olduğunuz için kendinizi suçlamayın,madem ki mecbursunuz,elden bişi gelmez..
Rabbim şifalar versin yavrunuza da tez zamanda.

Bebeğin besinlerine ve sıcak bi ortamda olmasına dikkat edilirse problem olmaz, ilaçlarını da aksatmadan verilmeli..

Çalışmaya mecbursunuz, hem çocuğunuzun iyiliği hem de borçlarınızın bitmesi için

Bence ne yapmak istiyosanız alın hazırlayın, görümcenize bırakın şunları şunları vermek lazım hastalığını çabuk atlatması için deyin, o da halası neticede elinden geleni yapar..

canım benim çalışan bir anne olarak seni öyle iyi anlıyorum ki
öncelikle oğluşuna çok çok geçmiş olsun Allah şifa versin
birçok özel işyeri aynı malesef izin konusunda ben çok ağlaya ağlaya çalıştığımı bilirim.
ama lütfen üzme kendini sen hem çok değerli bir evlat hem de çok değerli bir annesin

ama benim babam vefat etti . benden başka fedakarlık yapacak kimsem yokki .

Arkadaşım başınız sağolsun babanız çektigi kredinin hayat sigortasını yaptırmadı mı bir araştırsaydın keşke artık kredi hayat sigortası var Allah korusun ölüm gibi nedenlerle sigorta ödüyor krediyi ve ödediginiz taksitler ailenize geri ödeniyor istersen bir araştır.

yok canım bizimkisi tam öle değil işte , biz babamın borcu yüzünden krediyi biz kendi adımıza çektik ...

cok teşekkür ederim . malesef öyleler hemen gözlerini büyütürler , bizim anne olduğumuz onların umrunda bile değil , bebeğin nasıl diye sormaz , hasta oldugunu bilmez bile

annelik demek vicdan azabı demek ...
benim de 2,5 yaşında oğlum var ve çalışıyorum..öyle güzel yazmış ki bazı arkadaşlar,izin al otur çocuğuna bak diye,öyle kolaydı zaten..hele ki her hasatalandığında bunu yapmak zaten ,2,max 3 haftayıllık iznimiz var..onu da öyle 2-3 gün şekli,nde alamıyosun..müşterin olur,toplantın olur gidemezsin..yaşayan bilir diyorum..
oğluma bakıcısı bakıyodu,siz yine şanslısınız akrabanız bakıyo..kaç bakıcı değiştirdim Allah bilir. bi de onu alıştırması var tabii...annem de kv de yakın oturuyolar ona rağmen ne zor ne zor...bak şimdi bakıcım ameliyat oldu,1 gün annem 1 g
n kv bakıyor..her sabah sıcak yataktan çıakrıp,götürüyoruz,ne düzen kaldı bi şey..geçen hafta hastaydı,izin alamadım,süründük gittik..vicdanım nasıl sızlıyor siz bilirsiniz işte..ama yapack ne var...hiç....
o yüzden içinizi rahat tutun,görümceniz de teyze de iyi bakarlar emin olun..siz ilaçlarını yemesi içmesi gerekenleri söyleyin,onlara da güvenin. kreş içn çok küçük bence..2,5 -3 yaşından önce vermeyin derim ben...çok yok mera etmeyin su gibi akıp geçer günler.ben de o günleri bekliyorum..:)

çalışan anneler,çocuklarını baktırmak için yüzüne bile bakmayacağı insanlardan medet uman anneler,bu zamanlar geçecek emin olun zor bir süreç yaşanıyor ama hepimiz kolay büyümedik,önemli olan anne ,baba başında hayırlı evlat olsunlar,bizim çalışmamız onların geleceği zamanında ağlayarak geçirdim günlerimi evet hasta kreşe yolladım bakıcak kimse bulamadım ama çok şükür geçti dermansız dert vermesin Allah içinizi ferah tutun.

Son düzenleme:
Benımde ıkız bebeklerım var ama hastayken kımseye bırakamam benım düsüncem bıraz agır gele bılır ama evını gecındırmek zorunda olan bu durumda esın sen kendını safece bebegıne odaklamalısın

elbette evi geçindirmek eşinin görevi adam ne yapsın kendini mi parçalasın elbette oda çabalıyordur çok üstüne gitmeyin bence eşinizin görüyoruz insanlar borçları yüzünden nasıl bunalım geçiriyor.

Siz gerekli besinleri görümcenize götürseniz oda yardımcı olur inşallah.

Allah yardımcınız olsun oğlunuza da şifa versin.çok üzüldüm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…