bebeğim var eşim bizden ayrı uyumak istiyor

Dogru değil esinle konuş güzelce bu çocuklar sadece senin değil sakince anlat bence çok yanlış benim çocuklar küçükken hiç yatmazdi eşim hep başka odada uyucam derdi ama gitmezdi gece onunda destek olması lazım çok kızıyorum böyle adamlara sevmeye gelince seviyorlar çocukları

Normal değil tabi. Benim suçum ne demiş. Sizin suçunuz ne o zaman? Doğurmak mı? Madem o uykusuz kalıyor siz de uykusuz kalıyorsunuz. Dönüşümlü bakın. Bir gece o uyuyorsa bir gece siz uyuyun. Babaların bu çocukları kendi yapmamış gibi davranmasına hayranım. Sanki leylekler getirdi.

Yani burda okuduğum düzen anne çalışsa da bu şekilde çalışmasa da bu şekilde.
Valla ben böyle adamlara çocuğu bile sevdirtmem heralde.
Yoo. Ben iki sene ücretsiz izin aldım, evdeydim, yeri geldi gece ben uyudum, eşim ilgilendi çocukla, yeri geldi işten gelip yemek yaptı. Eğer vicdanlı biriyle evlenirseniz çocuğa bütün gün siz baktığınız için yorulduğınuzu bilir ve çocuğunu seven baba eve gelince onu kucağından indirmez.

Asla normal değil. Siz anneyseniz o da baba. Onun da sorumlulukları var. Ara sıra da onun bakması gerekiyor. Kendisi akıl etmiyorsa siz yönlendirin, ben çok yorgunum sen bakar mısın deyin. Bir de bu dönemler geçici, çocuklar çabuk büyüyor. Ama yatağı ayırmanız aranızı soğutur bunu toparlamak da zor olur.

Ne güzel ne şanslısınız. Doğru adamı baba yapmışsınız demek ki. Allah bozmasın.
Benim çevremdeki ve buradaki kadınlara bakınca diyorum ben bunu. Yazık yani 1 saatliğine çocuk sevme işini elin çocuğuna da yapar. Ne gerek var baba olmasına.

benim önerim de; ikinizin birden geceleri uykusuz kalmanıza gerek yok. geceleri siz uyanip cocuklarla ilgilenin. sabah 5te de cocuklar uyaninca 2 3 saat o baksin cocuklara siz uyuyun.
2 çocuğum var. Birisi bebek hala emiyor. Aynen sizin dediğiniz sistemi uyguluyoruz. İki taraf için de çok rahat oluyor.

Oğlum doğduğu zaman 6 ay yanımda yatırdım. Eşim de misafir odasına firardaydı hafta içi. Haftasonları yanımıza evci gelirdi :) Rutin emme uyanmalarıyla rahatsız olmasını istemedim, yani sonuçta adamın yapacağı bişey yok, ben emzireceğim diye düşündüm ve öyle de yaptık. Ama oğlum ne zaman huysuzlansa, fazla ağlasa, bi sıkıntısı olsa beraber sabahladık eşimle. Oğlum ateşlendiğinde uyumadığında nöbet usulü gittik hep.

Kızım olduğu zaman da aynı şey yaşandı. Çok şükür şimdi beraber yatmaya başladık yine :)

Diyeceğim o ki, siz zaten uyanacaksınız. İkinci bir kişinin sizinle rutin uyanmalarda perişan olmasına gerek yok. Ama ihtiyaç haline ya da desteğe ihtiyacınız olduğunda yine orada yoksa ve horul horul uyuyorsa o zaman sıkıntı büyük.

yarım gün bende çalışıyorum ama calismasam da ne farkeder ki evin işi ve iki kucuk cocuk kolay seyler değil asıl ben işteyken dinleniyorum ev hanimlari inan daha cok yorulan taraf
Ben size hak verdim
Eşiniz bencil
Çalışmasanız anlarım da
Şartlar eşit yani
Sende çalışıyorsun sonuçta

Eşinizin yaptığı çok ayıp ve yanlış bence. Ben evdeyim çalışmıyorum, eşimin kendi işi. Şimdiden konuşuyoruz bebek doğduktan sonra nasıl düzen kuracağımızı. Gece uykusu olmayan bi bebek olursa emzirme sonrası bi ben bi eşim idare edip aralıklarla uyumayı düşünüyoruz. Eşimde sabahki iş saatini duruma göre yarım saat yada 1 saat esnetmeyi düşünüyor düzen oturana kadar. Çünkü bebek ikimizin ve sorumluluğumuz ortak. Sizde 2 bebek var üstelik. Çok kıymetli uykusundan feragat etmesi gerekiyor ne yazık ki.

Ilk çocukta eşiniz nasıldı ya da hamile kalmadan önce yardımcı olacağını söylemişmiydi

Tamam eşiniz çalışıyordur haklıdır kendince ama olaya bir de gelin şu yönden bakalım.

Ya sizde çalışıyor olsaydınız nolucaktı. uykusuz kalıyorum yarın iş var al biraz da sen bak mı diyecektiniz. Tabikide hayır yani kadın çalışmış olsada çocuklara bakmak zorunda ama erkek çalıştığı için aman uykusuz kalmasın bu örneğim adam çalışıyor diyen arkadaşların yorumları içindi.

Esinizin tutumu bana yanlış geldi .

gece kizima esim hic uyanmadi zaten uyanip emzirecek hali yok oyuzden geceleri hep ben baktim
benim kizimda sabahlari erken kalkar
hafta sonu bir gun ben yatiyorum o bakiyor sabahlari
sizde bu sekilde siraya koyabilirsiniz ama esiniz cocuklarin hic biseyiyle ilgilenmek istemiyor sanirim mecvur degilim dedigine gore.
sizde onun hic bir isini yapmayin atsin kirli donlarini makinaya
gelsin isten yemegini yapsin yesin

asla zora gelemeyen bir kocan var.. tıpkı benimki gibi! aynı sorunları yaşadık. aynı odada yatsak ne olacak adam dönüp yine uyuyor. bende işe gidiyorum o da gidiyor... ama bişi olduğunda bin tane fikir vermeye kalkıyor ya işte o an boğasım geliyor valla yalan değil.. hem sorumluğu üstüme at hem de akıl ver.. ne güzel iş! çözümü şu; çocuklar büyüyecek, sabreeceksin. başka çocuk yapmayacaksın. eşinin başka kusuru yoksa hayatına devam edeceksiniz... başka kusuru varsa boşayacaksın. en azından ben tek büyüttüm diyeceksin.. düzelmiyor çünkü.. ben denedim. konuştum, sakince anlattım olmadı, empati yaptırdım olmadı, kızdım bağırdım rest çektim olmadı.. değişmiyorlar.

bu seferde diyor ki yapmıyorum yemem ac kalırım diyor sabah dedim ki ben kahvaltı hazirlamiyorum mutfak orda git ne yiyorsa ye dedim yemem bende hazirlayamam dedi kankadan bi farkimiz yok dedigin gibi

Böyle bir adama ikinci cocuk yapmak hataydi. Birinciye bile dogru düzgün babalik yapmadi. nomunomuchua "bu babalik" diyorda, alakasi yok. Milyonlarca baba gece cocugu için kalkar, esinin uyku almasina dikkat eder. Ev islerinde is bölümü var.

Sadece senin için demiyorum, genel olarak kadinlarda "hersey ben yetisirim" kompleksi var. Ideal es, ideal gelin olmak istiyorlar. Bebek dogdugundada ilk 1-2 ay anneanne/babaanne geliyor ve kadin hersey onun ile hal ediyor. Erkege bebek bakma sorumlulugu hiç verilmiyor.

Grev yapmana devam diyorum ben. Sadece cocuklara ve kendine yemek yap. Zaten kahvaltiyi adam yapmali. Bu grev bile degil. Ise giden yetiskin bir birey, kendi yemegini hazirlayabilmeli.

Esin isten geldigindede cocuklari onun eline ver ve sen 1-2 saat yatak odanda dinlen. Uyu, cep telefona bak felan. Corona olmasa disarda bir kahve iç derdim. Bu adama acilen biraz daha sorumluluk vermen lazim.

Adam işe gitcektir ya siz evde değil misiniz?
Sahiden bunu hemcinsimiz mı söylüyor? Çalışsa da çalışmada da yardımcı olmak zorunda bunun evde kalmakla ne alakası var. Bu çocuklar bacadan mi indi eve, sorumluluğunu alıp bazı şeylere kalkışacak o zaman. Kadıncağız napsın peki hem ev işi hem iki tane çocuk, kolay mı oyle? Ben doğum iznine ayrıldığımda eşimin gelmesini dört gözle beklerdim gelsin de birazcık dinleneyim diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…