Böyle bir adama ikinci cocuk yapmak hataydi. Birinciye bile dogru düzgün babalik yapmadi.nomunomuchua "bu babalik" diyorda, alakasi yok. Milyonlarca baba gece cocugu için kalkar, esinin uyku almasina dikkat eder. Ev islerinde is bölümü var.
Sadece senin için demiyorum, genel olarak kadinlarda "hersey ben yetisirim" kompleksi var. Ideal es, ideal gelin olmak istiyorlar. Bebek dogdugundada ilk 1-2 ay anneanne/babaanne geliyor ve kadin hersey onun ile hal ediyor. Erkege bebek bakma sorumlulugu hiç verilmiyor.
Grev yapmana devam diyorum ben. Sadece cocuklara ve kendine yemek yap. Zaten kahvaltiyi adam yapmali. Bu grev bile degil. Ise giden yetiskin bir birey, kendi yemegini hazirlayabilmeli.
Esin isten geldigindede cocuklari onun eline ver ve sen 1-2 saat yatak odanda dinlen. Uyu, cep telefona bak felan. Corona olmasa disarda bir kahve iç derdim. Bu adama acilen biraz daha sorumluluk vermen lazim.
Ne?dedi ki off ya hep uykusuz mu kalacagim ben benim sucum ne
Böyle bir adama ikinci cocuk yapmak hataydi. Birinciye bile dogru düzgün babalik yapmadi.nomunomuchua "bu babalik" diyorda, alakasi yok. Milyonlarca baba gece cocugu için kalkar, esinin uyku almasina dikkat eder. Ev islerinde is bölümü var.
Sadece senin için demiyorum, genel olarak kadinlarda "hersey ben yetisirim" kompleksi var. Ideal es, ideal gelin olmak istiyorlar. Bebek dogdugundada ilk 1-2 ay anneanne/babaanne geliyor ve kadin hersey onun ile hal ediyor. Erkege bebek bakma sorumlulugu hiç verilmiyor.
Grev yapmana devam diyorum ben. Sadece cocuklara ve kendine yemek yap. Zaten kahvaltiyi adam yapmali. Bu grev bile degil. Ise giden yetiskin bir birey, kendi yemegini hazirlayabilmeli.
Esin isten geldigindede cocuklari onun eline ver ve sen 1-2 saat yatak odanda dinlen. Uyu, cep telefona bak felan. Corona olmasa disarda bir kahve iç derdim. Bu adama acilen biraz daha sorumluluk vermen lazim.
İlerisi daha fena nomuGündüz isten geldiğinde vs bebek hep onda.
Banyo yaptırır. Gaz çıkarma uyutma vs yapar.
Ben yemeğe geçmek için onu bekliyorum mesela.
Ama emzirme işi bizdeyken durum bu galiba.
Hani ben emziremeyecegime göre o kalkıyor madem bari ben uykumu alayım çalışacağım diye düşünüyor sanırım.
Hiç yardımcı olmuyor diyemem ama babalık annelik gibi de değil.
Biz hep bir adım öndeyiz onu anladım.
Zaten bebeğin de bize daha çok ihtiyacı olduğunu gördüm.
Bu bebeğin yaşıyla o kadar alakalı ki!Gündüz isten geldiğinde vs bebek hep onda.
Hani ben emziremeyecegime göre o kalkıyor madem bari ben uykumu alayım çalışacağım diye düşünüyor sanırım.
Bu bebeğin yaşıyla o kadar alakalı ki!
Baba istediği kadar yardımcı olsun, ben doğa gereği bebek bakım yükünün özellikle ilk bir yıl annede olduğuna inanıyorum. Bu demek değil ki, baba yan gelsin yatsın anne perişan olsun. Baba da anneye manevi destek verebilir, ev işlerinde üstüne düşenin de fazlasını yapabilir, evet anneye zaman yaratabilir.. ama o bebek anneyi istediği zaman, değil babası, feriştahı gelse o bebek anneye gelecek. Bu kadar net.
Oğlum babasını bakım vermesine gayet ılımlı yaklaşırdı mesela. Eşim onu yedirir, oynar, yıkar, uyuturdu. Ama kızım babasıyla çok eğlenmesine rağmen özellikle uyku konusunda asla eşimi istemedi. Hala gece eşim kızımızı çişe kaldırdığınsa sen git annem gelsin der. E bu adam napabilir ki bu konuda?
Daha önceki mesajımda da yazdım, rutin kalkmalarda bence babanın da uyanmasına gerek yok, anlamı yok çünkü. Ama bebek çok ağlıyorsa, hastaysa, ya da sadece anne çok daralmış ve yardıma ihtiyacı varsa evet babanın da kalkması lazım.
İlerisi daha fena nomu
Yok yok geçme diye diyorum. Oyuncağından ayakkabısına her şeyi ben araştırıp aldım, prganik yiyecekleri, çamaşır deterjanı ne bileyim gelişimine göre hangi etkinlikleri yapabilmesi gerektiği vs.Tahmin ediyorum.. :)
Herkesin geçtiği dikenli yollardan bizde geçeriz anam!
Bu yola bilip de çıktık.
Gündüz isten geldiğinde vs bebek hep onda.
Yok yok geçme diye diyorum. Oyuncağından ayakkabısına her şeyi ben araştırıp aldım, prganik yiyecekleri, çamaşır deterjanı ne bileyim gelişimine göre hangi etkinlikleri yapabilmesi gerektiği vs.
Şimdi ise kafam aşırı dolu, psikolojik olarak her şey bende sürekli bir araştırma halindeyim. Ama bedenen daha rahatlıyor işler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?