bebeğim var eşim bizden ayrı uyumak istiyor

Tabi ki normal değil benim suçum ne gibi bir tabir mi olur o çocuklar size amortiden çıkmadı yani kendi de bu sorumluluğu üstlenip yaptıysa az gece de ucundan tutacak bir şeylerin zaten ihtiyaç olmaması dahilinde kaldırmak gerekmiyor ama siz uykusuz kalıyorsanız oda fedakarlık gösterecek çocuklar büyüyene kadar ayrı yatmak çok mantıksız eşler arasına soğukluk bile girebilir ayrı gayrı Bir de 3 yaşındaki çocuğun odası ayrı değil mi onu neden ayırmıyorsunuz o şekilde bağlılık çok fazla oluşur gittikçe ayırmak zor olur diye düşünüyorum.

Is paylasimi yapin yada isten geldiginde yataga girip yatin taki emzirme zamanına kadar ben oyle yapmistim 1. De esimde farkina varip bir daha beni uykusuz birakmadi hatta cildiracagim zamanlar isten izin alip gelir benim de 2 cocugum var biri 31 aylik digeri 1 yasinda
Kizimda annem destek olmustu
Kv ve 2 gorum gelmisti annem yemek hazirladi bulasik yikadi kv gorumlere gidin yardim edin dedi onlarda biz duzeni bilmeyiz deyip oturdular
Esimin butun ailesi gormeye geldi yemegi annem hazirladi yine bu sefer plastik tablotlarda yemek verildi kaynim neden porselende vermediniz dedi bende bulasigi annem yikamasin diye dedim .
Oglumda 1 hafta sonra annem de ameliyat oldu esim bakti 1 ay her isi de tuttu
Sorumlulugunun bilincine vardi

En mantiklisi bende kizimi esime şutluyorum

bu seferde diyor ki yapmıyorum yemem ac kalırım diyor sabah dedim ki ben kahvaltı hazirlamiyorum mutfak orda git ne yiyorsa ye dedim yemem bende hazirlayamam dedi kankadan bi farkimiz yok dedigin gibi
Bir yemez iki yemez sen kendine afiyetle hazırla ye bir süre düşünme sadece keyifine çocuğuna bak sonra gelirse yanına orta yolu bulmak için aşkım özür dilerim derse yoluna bakarsın

Sadece büyük çocuğun sorumluluğunu alsa bile yeter kadına.
Iki çocuk bambaşka zordur. Bir de 3 yaş tam ilgi isteme zamanları..
Bencil insanla çok zor.
Allah kolaylık versin.

Annem de bizde o vakit. Gece kalktıkça beni yokluyor kadın. Iyi miyiz ona ihtiyacım var mı diye.

nomu biliyorum bebeğin erken doğdu zorlu süreçlerdi vs ama sizin iş burada kopmuş

bir şeye ihtiyacım olursa X yanımda sana ihtiyaç olursa seni de tabii çağırırız anne diyemediğin için adam kendini işin dışına çok kolay atar ki

yani verilen alt mesaj siz ikiniz beceremezsiniz mesajı

erkekler zaten emziremiyor vs bu nedenle de olayın dışında hissediyor bir de bu tarz durumlar daha da dışına itiyor

ama sonraki sayfalarda yazdıkların bana elinden geleni yapıyor izlenimi verdi

bir de yanlış bilmiyorsam eşin polisti

yani adam bence de uyumalı deliksiz çok kapris yapma

çocuk büyüyüp sen de işe dönünce gece işbölümü yapılabilir

benim oğlum anne değil baba diye seslenir mesela

Ben burda duymustum baba diye seslendirdim surekli kizima yine ara ara bana gelir ama babasina duskunlugu de iyi

Ilk ama eve getirdiğimizde 1750 gramdı
Kolları bacakları incecik sanki kirilacakmış gibi..
Kulakları incecik katlanıp yapışıyordu hatırlıyorum da..

En çok anneme ihtiyacım vardı.
Annem ve ablam sayesinde çok şey öğrendim de toparladı kızım.

Eşim de Allah var izledi öğrenmeye çabaladı.
Kendine güveni geldiğinde de ben yaparım dedi aldı ele isleri.
Gece kalkma yok ama işte.
Çok şükür kızım emer altını değişirsin gaz çıkarırsın genelde huysuzlanmaz devam eder uykusuna gibi maşallah..

Ama aksi olsa kolik bebek dedikleri gibi.
Işte o zaman yine kalkmasa eşimi boğabilirdim:/

Siz evdeyseniz bence cocuklar gunduz uyuyunca uyuyabilirsiniz.
Benimde bebegim var daha 4bucuk aylik gece uyanir emer uyur ben bide sabah 6da kalkip ise gidiyorum esim gece calisiyor o yok.ama calismadan oncede cocuk oldugundan beri ayri yattik. Calisiyor uykusunu almasi lazim ben hosgoruyle karsiladim. Ama bunu esim sert bi die ifade etmedi off ben bunu cekemem diyip yan odaya kacmadi bence sizi esinizin uslubu da sinirlendirmis.
Malesef gece bebek uyaninca annesini emmek zorunda yani bence baba kalksa ne yapabilirki karni ac bebege.
Elbette ki zor oluyor ama esiniz evde oldugunda size uyku konusunda zaman verebilir

maaşallah

senin cimcimeye

bırak kalkmasın

cidden kalkıp trip atıp senin canını sıkacağına ya da ortada fazladan hareket yaratıp bebeğin uykusunu dağıtacağına kalkmasın

siz ana kız emişin yatın

bir de gece mümkün olduğunca altını değiştirme, uykusu açılmasın yani kaka yaparsa mecbur değiştirilir de şişmiş bez deyip değiştirme aşamasına geçme

büyüyüp kocaman kız olacak o bekliyoruz sabırsızlıkla

Ilk çocukta eşiniz nasıldı ya da hamile kalmadan önce yardımcı olacağını söylemişmiydi
ilk cocukta da biraz taviz versem oturma odasinda yatardi ama iki cocuk olunca isler iyicr karıştı cok zor gercekten bi diyorum burnundan fitil fitil getiriyim bi diyorum huzursuzluk cikartma bosver nerde yatarsa yatsin diyorum kendi yorgunlugumu zaten geçtim ama bu sekilde bencilliği beni üzen yipratan

cok haklisin sanirim yeni stratejim bu olacak ben sadece cocuklarima bakacagim kendi kendine baksın o kirli mi giyer donlarını giymez mi ac mi kalir tok mu umrumda olmamasi lazim bi süre

Inşallah teşekkür ederiz
Artık 4 buçuk kilo.
Diğer sağlık sorunlarımız da düzelsin yeter.
Keyfî yerinde olsun ağrısı olmasın.
Gece hep ben kalkarım olsun.
Şükür ki çalışmıyorum bu dönem.

eşim tamda senin anlattigin gibi birisi ozur diliyor benden simdi aramis dedim ki özrün bisey ifade etmiyor benim yuklerimi omzumdan bi gun almadın ben al şu cocugu tut ben şu isiki hallediyim demeden once sen almadin dedim . cok haklisin sanirim zaman herseyin ilaci cocuklar buyusun yeter zaten iki cocuk Allahim ömür versin evlatlarima 2 cocuk neyime yetmiyor zaten 3. cocuk hic aklimin ucundan bile gecmez şunca yükü ben taşıdıktan sonra

maşallah

sağlık sorunları da geçer

arkadaşımın kızı var 6 aylık doğmuş şimdi 15 yaşında

hepimizin tepesinden bakıyor boylu poslu sağlığında da sıkıntısı yok

Ilk çocukta alıştırmayacaktınız ikinci çocuğu planlayarak mı yaptınız eğer öyle ise bunları yaşayacağını bilmeliydi. Huzursuzluktan önce doğru tepkiyi doğru zamanda verin lütfen. Salonda yatınca çocuğu uyuttuktan sonra neden bunu yaptığını merhamet ve biraz kırgınlık duygusu ile sorun kırıldığınızı ama buna ragmen onu istmediginizi anlayis beklediginizi anlatın bunu söyledikten sonra yine aynısını yaparsa sizde aynı taktikle ilerleyin sakin konuşun 3.sü olursa artık kanatlarınız kırıldığı için süpürgenize binebilirsiniz artık evi yakıp yıkma zamanı hatta madem sen bakmayacaksın çocuklara ben gidiyorum deyip gidebilirsiniz huzuru bu kadar istiyorsa bu adam o zaman onunda çabalaması lazım huzursuzluk çıkmasın diyor ama huzursuz bir şekilde bu adama katlanıyorsunuz siz huzursuzken onun huzurlu olması adil degil

Şu adamların çalışıyorum diye kendini her şeyden muaf görmesi...
Halbuki evden çıkan uykusuz da olsa günü idare ediyor, evde uykusuz kalmak daha zor.
Bunu anlatamazsınız tabii.
Eşiniz bencil.

Bence bunun calismak ile alakasi yok. Tamamen bencillik
Evde kalsanda ise gitsende uykusuzluk zor.

Eşin polise haksızsın bende polis eşiyim ilk cocugumuza hevesle baktı ama gece uyuyordu işte ekiplerdeydi felan meslegininde 2.yılıydı

Şuan doğduğunda 10.yili olcak sabahtan akşama kadar kafa patlatıyor gecesi yok ama uyuması lazim ben hiç bakacağını zannetmiyorum anlayışlara karşılayacağım. Çalışma şartı çok çok önemli.

Eşiniz sabah işe gidiyorsa sizde ev hanimiysaniz bir nebze normal ama ikinizde çalışıyorsaniz müşterek bakılmalı ayryca ev hanımda olsanız en azından h sonları 1 2 saat bakıp sizi dinlendirmeli ama erkekler kadınlar gibi degil çoğu bencil o yuzden cokta anormal bir durum değil benim eşim de aynısı yapıyor

"benim suçum ne yaaa" dediğinde "suç sende değil senin gibi bir öküzle evlenen bende" demeliydiniz bence. onları ikinizin de çocukları bir zahmet elinde geleni yapacak.

Reactions: JES
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…