- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.586
- 798
Tabi ki normal değil benim suçum ne gibi bir tabir mi olur o çocuklar size amortiden çıkmadı yani kendi de bu sorumluluğu üstlenip yaptıysa az gece de ucundan tutacak bir şeylerin zaten ihtiyaç olmaması dahilinde kaldırmak gerekmiyor ama siz uykusuz kalıyorsanız oda fedakarlık gösterecek çocuklar büyüyene kadar ayrı yatmak çok mantıksız eşler arasına soğukluk bile girebilir ayrı gayrıkizlar merhaba ilk defa konu açıyorum çünkü bu derdimi anlatacak kimsem yok korona olduk esim negatif ben pozitif olunca odalari mecburen iki hafta ayırdık 2 cocugum var biri 6 aylik geceleri cok sık uyaniyor emziriyorum geri uyutuyorum mutlaka 3-4 kez uyanir oglumda 3 yasinda sabahlari 5 bucuk 6 gibi uyaniyor ben hep uykusuzum diyebilirim gunduzleri bile uyuyamam ki cocuklarin basına bi iş gelmesin diye Eşime artik dedim ki gel artik beraber uyuyalim artik virusu yendik uzeriinden 4 hafta gecti dedim geldi uyudu dün bizimle ama sabah 3 yasindaki oglum yine erken kalkinca 6 aylik bebegimde gece yine sık sık kalkinca dedi ki off ya hep uykusuz mu kalacagim ben benim sucum ne ben ayri yatacağım dedi sinirlendi gitti oturma odasina yatti bende dedim ki madem oyle bundan sonra bende seni almiyorum yatak odasina bu cocuklar tek benim cocuklarim değil bende uykusuzum ama bir gun demedimki odami ayrıyım yastigimi alip çekip yan odaya kacmadim dedim . Her sorumluluk bende daha bir kere bilmem ki geceleri cocuklara bakmaz ben bakarim ama ister istemez sesimize oda uyanir ama geri uyur . kusura bakmayin cok uzun yazdim ama cok zoruma gidiyor normal mi bu sekilde odayi ayirmasi sonucta bu cocuklar ikimizin
Is paylasimi yapin yada isten geldiginde yataga girip yatin taki emzirme zamanına kadar ben oyle yapmistim 1. De esimde farkina varip bir daha beni uykusuz birakmadi hatta cildiracagim zamanlar isten izin alip gelir benim de 2 cocugum var biri 31 aylik digeri 1 yasindakizlar merhaba ilk defa konu açıyorum çünkü bu derdimi anlatacak kimsem yok korona olduk esim negatif ben pozitif olunca odalari mecburen iki hafta ayırdık 2 cocugum var biri 6 aylik geceleri cok sık uyaniyor emziriyorum geri uyutuyorum mutlaka 3-4 kez uyanir oglumda 3 yasinda sabahlari 5 bucuk 6 gibi uyaniyor ben hep uykusuzum diyebilirim gunduzleri bile uyuyamam ki cocuklarin basına bi iş gelmesin diye Eşime artik dedim ki gel artik beraber uyuyalim artik virusu yendik uzeriinden 4 hafta gecti dedim geldi uyudu dün bizimle ama sabah 3 yasindaki oglum yine erken kalkinca 6 aylik bebegimde gece yine sık sık kalkinca dedi ki off ya hep uykusuz mu kalacagim ben benim sucum ne ben ayri yatacağım dedi sinirlendi gitti oturma odasina yatti bende dedim ki madem oyle bundan sonra bende seni almiyorum yatak odasina bu cocuklar tek benim cocuklarim değil bende uykusuzum ama bir gun demedimki odami ayrıyım yastigimi alip çekip yan odaya kacmadim dedim . Her sorumluluk bende daha bir kere bilmem ki geceleri cocuklara bakmaz ben bakarim ama ister istemez sesimize oda uyanir ama geri uyur . kusura bakmayin cok uzun yazdim ama cok zoruma gidiyor normal mi bu sekilde odayi ayirmasi sonucta bu cocuklar ikimizin
Kizimda annem destek olmustuSadece senin için demiyorum, genel olarak kadinlarda "hersey ben yetisirim" kompleksi var. Ideal es, ideal gelin olmak istiyorlar. Bebek dogdugundada ilk 1-2 ay anneanne/babaanne geliyor ve kadin hersey onun ile hal ediyor. Erkege bebek bakma sorumlulugu hiç verilmiyor.
Çocukların sorumluluğunu paylaşmak zorunda. Ben sizin yerinizde olsam üç yaşındakini onun uyutmasını isterdim, uyanırsa da onun ilgilenmesini. Siz ufaklıkla ilgilenirsiniz. Gayet adil. Bence oğlunuzla konuşun, bundan sonra babanı çağır ben de dinlenirsem daha iyi oyunlar oynarız falan diyin. Anlayacak yaşta
Bir yemez iki yemez sen kendine afiyetle hazırla ye bir süre düşünme sadece keyifine çocuğuna bak sonra gelirse yanına orta yolu bulmak için aşkım özür dilerim derse yoluna bakarsınbu seferde diyor ki yapmıyorum yemem ac kalırım diyor sabah dedim ki ben kahvaltı hazirlamiyorum mutfak orda git ne yiyorsa ye dedim yemem bende hazirlayamam dedi kankadan bi farkimiz yok dedigin gibi
Ama bu durumda adam hiçbirsey yapmiyor ki. Ayni yatakta yatmak bile psikolojik destek demektir. Adam kadin içinde, cocuk içinde "bana ne" diyor resmen. Senin yazdiklarini yaptigini pek sanmam.
Yani adam isten sonra cocuklara bakip, kadin biraz rahatlasa, uyusa, konu sahibi bu kadar sorun yapmazdi bence. Kadin diyor ya, sürekli uykusuzum diye. Hadi emzirme olsa dahi, bu kadar yorgun bir kadin için, gece 1 defa mamada verilir. En azindan kadin rahat etsin diye.
Annem de bizde o vakit. Gece kalktıkça beni yokluyor kadın. Iyi miyiz ona ihtiyacım var mı diye.
Ben burda duymustum baba diye seslendirdim surekli kizima yine ara ara bana gelir ama babasina duskunlugu de iyinomu biliyorum bebeğin erken doğdu zorlu süreçlerdi vs ama sizin iş burada kopmuş
bir şeye ihtiyacım olursa X yanımda sana ihtiyaç olursa seni de tabii çağırırız anne diyemediğin için adam kendini işin dışına çok kolay atar ki
yani verilen alt mesaj siz ikiniz beceremezsiniz mesajı
erkekler zaten emziremiyor vs bu nedenle de olayın dışında hissediyor bir de bu tarz durumlar daha da dışına itiyor
ama sonraki sayfalarda yazdıkların bana elinden geleni yapıyor izlenimi verdi
bir de yanlış bilmiyorsam eşin polisti
yani adam bence de uyumalı deliksiz çok kapris yapma
çocuk büyüyüp sen de işe dönünce gece işbölümü yapılabilir
benim oğlum anne değil baba diye seslenir mesela
nomu biliyorum bebeğin erken doğdu zorlu süreçlerdi vs ama sizin iş burada kopmuş
bir şeye ihtiyacım olursa X yanımda sana ihtiyaç olursa seni de tabii çağırırız anne diyemediğin için adam kendini işin dışına çok kolay atar ki
yani verilen alt mesaj siz ikiniz beceremezsiniz mesajı
erkekler zaten emziremiyor vs bu nedenle de olayın dışında hissediyor bir de bu tarz durumlar daha da dışına itiyor
ama sonraki sayfalarda yazdıkların bana elinden geleni yapıyor izlenimi verdi
bir de yanlış bilmiyorsam eşin polisti
yani adam bence de uyumalı deliksiz çok kapris yapma
çocuk büyüyüp sen de işe dönünce gece işbölümü yapılabilir
benim oğlum anne değil baba diye seslenir mesela
Ilk ama eve getirdiğimizde 1750 gramdı
Kolları bacakları incecik sanki kirilacakmış gibi..
Kulakları incecik katlanıp yapışıyordu hatırlıyorum da..
En çok anneme ihtiyacım vardı.
Annem ve ablam sayesinde çok şey öğrendim de toparladı kızım.
Eşim de Allah var izledi öğrenmeye çabaladı.
Kendine güveni geldiğinde de ben yaparım dedi aldı ele isleri.
Gece kalkma yok ama işte.
Çok şükür kızım emer altını değişirsin gaz çıkarırsın genelde huysuzlanmaz devam eder uykusuna gibi maşallah..
Ama aksi olsa kolik bebek dedikleri gibi.
Işte o zaman yine kalkmasa eşimi boğabilirdim:/
ilk cocukta da biraz taviz versem oturma odasinda yatardi ama iki cocuk olunca isler iyicr karıştı cok zor gercekten bi diyorum burnundan fitil fitil getiriyim bi diyorum huzursuzluk cikartma bosver nerde yatarsa yatsin diyorum kendi yorgunlugumu zaten geçtim ama bu sekilde bencilliği beni üzen yipratanIlk çocukta eşiniz nasıldı ya da hamile kalmadan önce yardımcı olacağını söylemişmiydi
cok haklisin sanirim yeni stratejim bu olacak ben sadece cocuklarima bakacagim kendi kendine baksın o kirli mi giyer donlarını giymez mi ac mi kalir tok mu umrumda olmamasi lazim bi süregece kizima esim hic uyanmadi zaten uyanip emzirecek hali yok oyuzden geceleri hep ben baktim
benim kizimda sabahlari erken kalkar
hafta sonu bir gun ben yatiyorum o bakiyor sabahlari
sizde bu sekilde siraya koyabilirsiniz ama esiniz cocuklarin hic biseyiyle ilgilenmek istemiyor sanirim mecvur degilim dedigine gore.
sizde onun hic bir isini yapmayin atsin kirli donlarini makinaya
gelsin isten yemegini yapsin yesin
maaşallah
senin cimcimeye
bırak kalkmasın
cidden kalkıp trip atıp senin canını sıkacağına ya da ortada fazladan hareket yaratıp bebeğin uykusunu dağıtacağına kalkmasın
siz ana kız emişin yatın
bir de gece mümkün olduğunca altını değiştirme, uykusu açılmasın yani kaka yaparsa mecbur değiştirilir de şişmiş bez deyip değiştirme aşamasına geçme
büyüyüp kocaman kız olacak o bekliyoruz sabırsızlıkla
eşim tamda senin anlattigin gibi birisi ozur diliyor benden simdi aramis dedim ki özrün bisey ifade etmiyor benim yuklerimi omzumdan bi gun almadın ben al şu cocugu tut ben şu isiki hallediyim demeden once sen almadin dedim . cok haklisin sanirim zaman herseyin ilaci cocuklar buyusun yeter zaten iki cocuk Allahim ömür versin evlatlarima 2 cocuk neyime yetmiyor zaten 3. cocuk hic aklimin ucundan bile gecmez şunca yükü ben taşıdıktan sonraasla zora gelemeyen bir kocan var.. tıpkı benimki gibi! aynı sorunları yaşadık. aynı odada yatsak ne olacak adam dönüp yine uyuyor. bende işe gidiyorum o da gidiyor... ama bişi olduğunda bin tane fikir vermeye kalkıyor ya işte o an boğasım geliyor valla yalan değil.. hem sorumluğu üstüme at hem de akıl ver.. ne güzel iş! çözümü şu; çocuklar büyüyecek, sabreeceksin. başka çocuk yapmayacaksın. eşinin başka kusuru yoksa hayatına devam edeceksiniz... başka kusuru varsa boşayacaksın. en azından ben tek büyüttüm diyeceksin.. düzelmiyor çünkü.. ben denedim. konuştum, sakince anlattım olmadı, empati yaptırdım olmadı, kızdım bağırdım rest çektim olmadı.. değişmiyorlar.
Inşallahteşekkür ederiz
Artık 4 buçuk kilo.
Diğer sağlık sorunlarımız da düzelsin yeter.
Keyfî yerinde olsun ağrısı olmasın.
Gece hep ben kalkarım olsun.
Şükür ki çalışmıyorum bu dönem.
Ilk çocukta alıştırmayacaktınız ikinci çocuğu planlayarak mı yaptınız eğer öyle ise bunları yaşayacağını bilmeliydi. Huzursuzluktan önce doğru tepkiyi doğru zamanda verin lütfen. Salonda yatınca çocuğu uyuttuktan sonra neden bunu yaptığını merhamet ve biraz kırgınlık duygusu ile sorun kırıldığınızı ama buna ragmen onu istmediginizi anlayis beklediginizi anlatın bunu söyledikten sonra yine aynısını yaparsa sizde aynı taktikle ilerleyin sakin konuşun 3.sü olursa artık kanatlarınız kırıldığı için süpürgenize binebilirsiniz artık evi yakıp yıkma zamanı hatta madem sen bakmayacaksın çocuklara ben gidiyorum deyip gidebilirsiniz huzuru bu kadar istiyorsa bu adam o zaman onunda çabalaması lazım huzursuzluk çıkmasın diyor ama huzursuz bir şekilde bu adama katlanıyorsunuz siz huzursuzken onun huzurlu olması adil degililk cocukta da biraz taviz versem oturma odasinda yatardi ama iki cocuk olunca isler iyicr karıştı cok zor gercekten bi diyorum burnundan fitil fitil getiriyim bi diyorum huzursuzluk cikartma bosver nerde yatarsa yatsin diyorum kendi yorgunlugumu zaten geçtim ama bu sekilde bencilliği beni üzen yipratan
Şu adamların çalışıyorum diye kendini her şeyden muaf görmesi...
Halbuki evden çıkan uykusuz da olsa günü idare ediyor, evde uykusuz kalmak daha zor.
Bunu anlatamazsınız tabii.
Eşiniz bencil.
Eşiniz sabah işe gidiyorsa sizde ev hanimiysaniz bir nebze normal ama ikinizde çalışıyorsaniz müşterek bakılmalı ayryca ev hanımda olsanız en azından h sonları 1 2 saat bakıp sizi dinlendirmeli ama erkekler kadınlar gibi degil çoğu bencil o yuzden cokta anormal bir durum değil benim eşim de aynısı yapıyorkizlar merhaba ilk defa konu açıyorum çünkü bu derdimi anlatacak kimsem yok korona olduk esim negatif ben pozitif olunca odalari mecburen iki hafta ayırdık 2 cocugum var biri 6 aylik geceleri cok sık uyaniyor emziriyorum geri uyutuyorum mutlaka 3-4 kez uyanir oglumda 3 yasinda sabahlari 5 bucuk 6 gibi uyaniyor ben hep uykusuzum diyebilirim gunduzleri bile uyuyamam ki cocuklarin basına bi iş gelmesin diye Eşime artik dedim ki gel artik beraber uyuyalim artik virusu yendik uzeriinden 4 hafta gecti dedim geldi uyudu dün bizimle ama sabah 3 yasindaki oglum yine erken kalkinca 6 aylik bebegimde gece yine sık sık kalkinca dedi ki off ya hep uykusuz mu kalacagim ben benim sucum ne ben ayri yatacağım dedi sinirlendi gitti oturma odasina yatti bende dedim ki madem oyle bundan sonra bende seni almiyorum yatak odasina bu cocuklar tek benim cocuklarim değil bende uykusuzum ama bir gun demedimki odami ayrıyım yastigimi alip çekip yan odaya kacmadim dedim . Her sorumluluk bende daha bir kere bilmem ki geceleri cocuklara bakmaz ben bakarim ama ister istemez sesimize oda uyanir ama geri uyur . kusura bakmayin cok uzun yazdim ama cok zoruma gidiyor normal mi bu sekilde odayi ayirmasi sonucta bu cocuklar ikimizin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?