Bebegim varken bebegim oldu

Arkadas gibi buyurler azicik buyuyene kadar sıkıntı cekersin ki annesin yap o kadar fedakarlık ikiz ucuz doguranlar nasil bakiyor? Azıcık buyuduklerindede ikiside büyümüş olur seninde kafan rahatlar

sezaryen kaynaklı sağlığınızı riske atmayacak çözümü vardır. Doktora gidn önce.

Cok ilgincsin. İkiz dogurdugunu varsayarak hareket et. Nasıl günahına gireceksin

Dusunduk yazdigim gibi zaten ama imkansiz denilebilecek bir sey oldu hala aklimiz almiyor
Neden aklınız almıyor eşinizle cinsel birleşme hiç mi yaşamadınız da bu denli şaşkınlık içindesiniz ? Kendi kendinize hamile kalamayacağınıza göre, korunma yöntemini iyi seçememişsiniz. Aldırmayı düşünmek neblm, sadece düşüncede kalır inşallah. Çünkü bi çocuğu doğurup diğerini aldırmak çok zor olur sizede ağır gelir vicdan olarak hep içiniz acır. Oluruna bırakın. Alacak nefesi varsa gelir dunyaya inşallah. İnsanlarında ne düşüneceğini umursamayın. Konulanlara kardeş kardeş büyürler bende ikinci çocuk stresinden kurtulmuş olurum dersiniz. Milletin yatak odasındaki hızı kimseyi enterese etmez çünkü. Hayırlı sağlıklı gebelik süreci diliyorum.

Bi umut dis gebelik olsa.....tek duam bu onca isteyen insanlar var Allahm onlara nasip et yanip tutusan evlat icin
Ya düşük yapsam kimyasal olsa deseniz neysede dış gebelik olmasını nasıl istiyosunuz o daha zor ve ağır üstelik gebelik ilerlemişse lütfen dua ederken neyi nasıl istediğinize dikkat edin . İlk gebeliğini dış gebelik yaşamış biri olarak çok kınadım sizi şuan .

Bebeğin kaç aylık
9 ay sonra kaç yaşında olacak
Aldırma kesinlikle
Hayırlısıyla gelsin
Tüplerini bağlat derim başka çocuk istemiyorsan

Aynen seninle ayni durumu yasadim..kizim 14 aylikken hamile oldugumu ogrendim..bende cok uzuldum çünkü bizde daha 2 yillik falan evliydik kizim inanilmaz derecede huysuz ve ağlayan bir çocuktu..

2. Kizim dogdu ve inanir mısın Allah'ın bir lütfuydu sanki ilk 6 ay boyunca sadece acikinca sesini duyuyordum o kadar akilli bir bebekti bu arada ilk kizimda cok uysallasti hırçınlığı gitti..su anda ikisi beraber oyun oynuyorlar iyiki olmus diyorum cunku olmasaydi ilk kizim evde cok bunalacakti..sadece tevekkül et işini Allah'a birak gercekten yardim ediyor..ben bu sureci boyle atlatacagimi hiiiicc düşünmüyordum çünkü birde ben epilepsi hastasiyim uykusuz kalinca nöbet geciriyorum..ama çok şükür ilk 6 ay hic uykusuz gecem olmadi..simdi buyuk kizim 3 kucugude 1 yasinda.

Olan olmuş sonuöta. Ben aldırmaya karşı değilim. Eğer bir bebek haberi alındığında mutlu olunmuyorsa ben aldırırdım.
Ama kimseye aldır diyemem şahsen.
O tamamen senin sizin kararınız daha doğrusu..

Aldırmayı falan düşünme. Biraz geçince alışacaksın bu duruma. Şimdi olayın şokuyla böyle hissetmen normal. Alışmak da zorundasın. Karnındaki o bebeğin hiçbir suçu yok.
Bir dahakine daha ciddi bir önlem al. 3. Çocuk konusu açma sonra buraya.

Millet şunu diycek bunu diyecek ne derse desin ay iyice kafayi yedik millet evde kaldın dedi evleneyim, millet cocuk nerde dedi hamile kalayim...şimdi de hemen ikinci bebegi oldu diyecekler aldirayim ...bebegım bir cani var yaşamak onun hakki ...nasil.bencil dusunceler

10 aylik cocugunu oldurebilirmisin ona da dokunma sakin aldirma.2 si bir buyur .ikiz buyutenleri dusun ve yilarca bebek hasretiyle yanan insanlari dusun rabbim saglikla hayirlisiyla versin onlar bize emanetler

Ama yazik degil mi bebegime oyle aciyorum ki...sanki butun hayatimi ona adamistim buyuk haksizlik ettim
Niye yazik olsun onun da yillar sonra en iyi arkadasi sirdasi kardesi olacak.arkadad falan hep fasa fiso canindan kanindan kardes gibisi varmi .tabiki kiskancliklar huzursuz mutsuz uykusuz geceler olacak ama esinizde yardimci olur birlikte asarsiniz

Hic dusunmeden doğururdum ... hemde cok guzel bi ayda ramazan ayinda haberini aliyorsunuz...evet biraz zorlanirsiniz ama ikisi bi arada büyür...

Sunuda belirteyim bir kere konusu acilmisti asla dusunmuyorum demistim bundan bi iki ay once kesinlikle demistm ailelerle bu konu acilmisti
Asla asla dememen gerektigini anlamissindir umarim ah ne dediysem yasadim bende simdi cok korkuyorum birseyi aklimdan bile gecirirken.esim cok istedi de oldu de yada kimsenin ne diyecegi ni hic umursama bosver

Bir üyenin daha dediği gibi bebeğiniz 1 yaşındaki anılarını değil, 4-5 yaşlarına geldiğinde kardeşiyle ve sizinle geçirdiği anıları hatırlayacak. Benim kardeşim yok ama bir kardeşle büyümek çok güzel bir şeydir eminim. Üzülmeyin.

açıkçası ben korunurken bazı yerlerde hata yaptığınızı düşünüyorum. sadece doğum kontrol hapı bile oldukça etkiliyken birden fazla korunma yöntemiyle nasıl bu kadar çok kişi hamile kalıyor anlamıyorum. bence maddi durumunuz iyiyse aldırmayın yazıktır

Canim her evlat nasibiyle gelir.. madem aldirmak istiyorsun yada dusunuyorsun.......

Al kucuk cocugunuda jastaneye gotur dr a soyle bu cocugu kaybetmek istiyorum de ben hamile oldugundan degil 8 9 aylik olandan bahsediyorum...

Ona kiya bilirsen eyww cunki karnindakiyle kucagindakinin hic bir farki yok aldirayimmi diye dusunmek yerine bu saatten sonra nasil isleri yoluna koyarim diye dusun canim..

Allah yar ve yardimcin olsun insallah..

Kardeşimle aramda 13 ay var, ben 4 aylıkken annem hamile kalmış.

Kardeşimsiz hiçbir anım yok. Bütün çocukluk anılarım iki kardeşimle beraber büyük bir aile olarak gelişti. En eski hatıralarım bile iki küçük kardeşimle bize kocaman görünen evimiz, eğlenceli koltuk minderlerimiz, arabada arka koltuk eğlencelerimiz. Kim bilir ne basit oyunlar ama sonsuz eğlencE bizim için. Kimseye ihtiyacımız olmazdı.

Şimdi benim çocuğum 9 yaşında. Tek çocuk. Sağlık sorunlarım var ikinci için. Bizimkinden çok daha ilgili bir anne babası, çok daha eğlenceli oyuncakları var. Bazen hiç eve girmiyoruz gezmekten ama çocuğumu bazen dışarı çıkarmak bile işkence oluyor. Tek olduğu için canı çok sıkılıyor. Arabada, arka koltuğa onunla oturmamı istiyor hep. İki çocuklu bir annenin iki katı benim oğlumla ilgilenmem, oturup oyun oynamam gerekiyor. Mutluluktan uçtuğu anları da, kuzenlerinin ya da komşu çocuklarının bize geldiği anlar.

İkinci çocuk bir nimettir. Çok da zor değil. İlkindeki kadar zorlanmayacaksınız. Çünkü zaten yaptığınız şeyleri biraz daha fazla yapacaksınız. İlk bir sene zorlayacak. Sonra onlar birbiriyle oynamaya başladıkça, ne kadar keyifli olduğunu görecek ve bunları düşündüğünüz için kızacaksınız kendinize.

Çocuğu olmayan biri olarak, size kıymetini bilin, bak başkalarının olmuyor demiyeceğim. Çünkü herkesin durumu Başka. Ben başka bir zorluğun içindeyim, siz başka bir zorluğun içinde. Ve korkuyorsunuz. bu psikolojiyi anlayabiliyorum. İlk bebekli zamanlarımdaki sıkıntıları, yorgunlukları hatırlıyorum. Siz o sıkıntılı dönemde olduğunuz için, gözünüzde çok büyümüş ikinci bebek. Ama şimdi o dönemleri çoktan atlatmış tecrübeli bir anne olarak, diyebilirim ki, BirAz güçlü durun, emin olun yaparsınız, çok da güzel yaparsınız ve çok keyifle geçecek zaman. Tadını çıkarın.

Zorlu, bir o kadar da keyifli bir döneme giriyorsunuz. 3-4 sene sonra iyi ki olmuş dediğiniz zaman görüşelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…