Bebegim varken bebegim oldu

İyi de bebegm kucakta nasil bakicam nasil ilgilenicem onunla hep ilgi istiyor
Arka arkaya oldumu biraz zorluk çekersin elbette fakat azıcık büyüdüklerinde bütün sorunların biter biraz dişini sıkman gerek . Bugün sen karnındaki bebege kıyarsan yarın birgün kucagındaki bebegede ya bişe olursa. Herşeyi iyi düşünmen lazım kürtaj ile alınan bebeklerin rahim içinde alınırken çırpındıgını okumuştum biryerde. Günahı vebali büyük iyi düşünmen lazım adırırsanda aldırma diye kimse diyemez. Allahım yardımcın olsun canım.

Benim de bebeğim onuncu ayına girdi bugün. Bi de benimki o kadar zor bir bebekki. Daha yeni yeni ben onu alıp dışarı falan çıkabiliyorum. Buna rağmen sizin durumunuzda olsam bu kadar negatif bakmazdım. Bardağın dolu tarafını görün. Hem bebeklerinize hem size sağlık diliyorum. Her şey yolunu bulur siz merak etmeyin.

Aklıma gelıyor da zamanla imkanlar çoğaldıkça herşey daha kolay olacağına gün geçtikçe zorlaşıyor annelerimiz,anneannelerımız kaç tane çocuk bakmış ne teknoloji var ne başka şey. Şimdiki rahatlık yok. Annem bizi ortalama 2şer yaş arayla doğurmuş. 4 çocuk gık dememiş bunu yaparken. Keşke bizler de eskiler gibi olabilsek. Onca imkana rağmen hep bir şikayet halindeyiz Malesef.

Ya aldırın, ya da gebeliğe alışmaya çalışın. Başka seçeneğiniz yok. Şimdi kimse beni taşlamasın ama başka seçenek Yok. Her iki ihtimalde de vicdanınızı dinleyin. Ayrıca 10 ay çok kısa bir zaman değil neredeyse 1 yıl. 4 ay önce sezaryen olduğum için biliyorum sezaryen sonrası durumunuzu. Hayırlısı deyipolsun geçin, dış gebelik olmasını umuyorum demeyin, dış gebelik yüzünden 1 tüpü alınan arkadaşım var. İnan’ın o kadar basit değil. Nasip kısmet bu işler

Bebekler büyüdüğünde oyun yaşına geldiğinde arkadaş gruplarının peşine düşer anne babalar. Ikisi beraber buyur , arkadaş olurlar.

Ohoo benim bir oğlum var ki.
Ben diyim Allah’ım sabır ver, siz deyin düşman başına böyle bebek.
5 saniye kendi durmayan, uyumayan, yemeyen, sürekli ağlama krizlerinde, istediği olmadığında ya kendine ya bize zarar veren, şımarık mı şımarık ve doğduğu günden bugüne hala kucaktan asla inmeyen bir çocuk, şuan 22 aylık.
Ve bir de kardeşi var, o da 8 aylık.
Yani bebeğim 6 aylıkken öğrendim hamile olduğumu ve bu kadar zor bir bebekle yemeden, içmeden, uyumadan, kucağımda wc ye girerek yaşadım bu dönemi.
Çok zor evet ama nazlı bir kadındanız zor.
Ben doğumdan önce bile büyüğü o koca göbeğime rağmen hala kucağımda taşıyan bir tip olduğumdan, hiç demoralize olmadım.
Hamileyken karnımdakine layığıyşa bakamıyordum, kendi kendine beslendi büyüdü.
Şimdi büyüğe layığıyla bakamıyorum çünkü kardeşi var.
Durum dengelendi yani.

Gercekten zor bir durum.
Kucuk bir bebek ve 2nci hamilelik.
Toz pembe seyler soylemek zor, elbette ki cok zorlanacaksiniz ama burda kimse size aldir diyemez bence.
Bu sizin karariniz. Bence olumlu dusunmeye calisin.

Ayrıca başıma gelen başka bir şeyi anlatayım. 4 ay önce sezaryenle doğum yaptım. Bebeğim 3 aylıkken hamilelik belirtileri olmaya başladı bende. İnanılmaz derecede halsizlik baş dönmesi bulantı vardı. Aynı ilk gebeliğim gibi.
Sonra test yaptım. Test sonucu çift çizgi!
Benim tepkim ne oldu biliyor musunuz? “Aman Allahım çok mutluyum. İnşallah ikizdir.” Artık böyle çaresizlikle karışık bi mutluluk vardı içimde anlayamadım yani. Eşime diyorum ki baksana çift çizgi napıcaz diyorum ama böyle gülüyorum inanılmaz derecede mutluyum. :) Bebeğimizden bi tane daha olacak çok mutluyum diye evde gezinirken eşim kahkahalarla yanıma geldi. Sağolsun beni denemek için ilk gebeliğimde yaptığım testi saklamıştım çift çizgi olduğu için. Eşim o sakladığım pozitif olan gebelik testiyle değiştirmiş testi. Sonra ona kızdım nasıl böyle yaparsın aşk olsun dedim.
Eşim benim tepkimi merak etmek için yapmış bunu. Hayatımdaki en kötü şakaydı. Helal olsun sana, sevineceğini bilmiyordum dedi. Şu an düşünüyorum da nasıl sevinmişim öyle tam bir deli cesareti yani.
Şu an olsa yine sevinir miyim bilmiyorum. Ama kendinizi kötü hissetmeyin kabullenin.

Sanki cok kotu bisey olmus gibi yorumlamissiniz evliliginizde yolunda gitmeyen bisey varsa bilemem ama basta korkunc gibi gorunsede basa gelince cekilir hemde cok guzel oynaya ziplaya cekilir annem bana abim henuz 3 aylikken hamil3 kalmis gurbette tek basina bakmis bide oluyor oluyor merak etmeyin

Farz et ki ilk gebeliğin çoğul gebelikti. Birde bu açıdan düşün.

O zaman bu bebeğin bir tanesini doğurucam gerisini aldırmak istiyorum diyebilir miydin? Hayır

Aldırmak konusuna yok çok günah , yok allah onun bereketini verir kafasıyla bakanlardan değilim kesinlikle. Öyle bir şey yok.

Ama ben olsam bu bebeğe kıyamazdım.

Arkadaşımın başına da aynı durum geldi üstelik birinci bebeği 8 aylık falandı. Üzülmeyin sadece biraz daha yorulacaksınız ama büyüttüğünüzde en rahatı siz olacaksınız. Evliliğim yolunda gitseydi ben de fazla beklemez hemen ikinciyi yapardım. Allah sağlıklı günler versin inşallah...

Bende iki kız peşpeşe oldu senin gibi yavrum uyurken yüzüne baktım baktım ağladım ına haksızlık ettim vay yavrum yazık ettim diye ama şimdi biri 9 aylık büyük 24 aylık zorlaniyosun evet ama imkansız değil cok yoğun olmaya alisinca ve planlı olunca bütün işlerini bile kendin yapacaksın benim kızımda geç yürüdü 11 aylık emekledi hep nere gitsem kucaktaydi erken doğum riski bile atlattim hatta hamileyken emzirdim bile hala emiyor. Diyeceğim o oki kendini bunaltma boynuz koca ağır gelmez derler eğer istersen hepsinin altından kalkarsin allah in izniyle esin eşinde yardım etmiyorsa biraz fazla yipranirsin ama ilerde rahat edersin ikisini elinden tutup parka çıkacağınız günler gelince unutulacak çektiğin sıkıntılar.
Hakkınızda hayırlısı olsun sağlıkla kalın..

Hamileyken kucağa bebek alınmaz diye bir şey yok ki ben 9 ay taşıdım hamileyken kendini bilirsin sıkıntı olacak bi durumda hissedersin onu kaldırmak yerine sen yanına oturacaksin yeri gelecek onu kucağa almamak için bütün oyunu ayağına tasiyacaksin ben çok sancim olunca oyuncakları yanına boşaltır yere uzanirdm oturduğu yerden oyun kurardik usluydu da onlarla yetindi bi süre yardım edecek birileri de olursa gebelik daha kolay geçebilir doğumdan sonrası akıp gidecek zaten yardıma falan gerek kalmaz

Mumkun degil sevemem boyle gibi geliyor sanki bi kabus yasiyorum.cok buyuk bi hata
ne olur demeyin böyle evladınız çok küçük olduğu için üzülüyorsunuz anlıyorum ama o da çocuğunuz tabii ki seveceksiniz onu da. sağlıklı olsun diye dua edin lütfen artık olan olmuş hata filan demeyin.

Cok ayip birseymis gibi insan icine cikmaya utaniyorum ayip mi millet demez mi bu ne hiz
bu cumlenın hıc bı tarafını mantıgım almadı
sız bebegınız olunca aha mıllet bızım karı koca ılıskısı yasadıgımızı anlayacak dıye utanıyor musunuz kı ?
mıllete ne sızın ozel hayatınızdan ?
ne munasebet
tovbe estafurullah

Sen iyisin canım benim kuzenim bebeği 2 aylıktı diğerine hamile kaldı o doğana kadar diğeri yasına girdi bile zorlandı tabi ama ikiz gibi büyüdüler seninki daha yeni çocuğun 2 ay sonra 1 yasına girecek diğeri doğana kadar 1 buçuk yasına gelir sorun olmaz bence

Dünyada utanılacak onca şey var allasen böyle şeylerden utanmayiverin.
Geliriniz müsaitse sadece zor olucak bahanesiyle aldirmanizi ben de doğru bulmuyorum. Demek ki ekstra bu korunma yöntemi daha kullanmalısınız. İkiz gibi büyürler. Annesiniz o gücü tanrı size vericektir. Olumlu dusunun

Bu kadar imkansız bir şekilde sürpriz yapmışsa size, kıymayın miniğe :) Rabbim ol demiş olmuş. O isterse imkansızları olduruyor. Etrafta da bu kadar interfilite varken ayağınıza gelen nimeti elinizin tersiyle itmeyin. Peşpeşe olması kısa bir dönem yorucu olsa da sonrası çok güzel olacak inşallah. Kimseye çekemeyeceği yükü vermiyor Rabbim. Size güveniyorum, yapabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…