- 1 Ocak 2022
- 6.354
- 24.588
- 298
Niye yeterli olmayasınız???Siz iyi bir annesiniz .Sizi yetersiz hissettiren şeyin altında küçükken sürekli kıyas var demek ki.Eminim siz iyi bir annesiniz sevginiz yeter,gidin öpün koklayın....Kesinlikle düşüncem kıyas değildir. Hatta kendi küçüklüğümden beri kıyaslanmayı kıyaslananları hiç sevmem. Sadece yeterli miyim ? Ben bunu düşünüp duruyorum. Bebeğin kilolu kilosuz olması da önemli değil önemli olan sağlıklı olması benim için. Ama ben böyle şeyler düşünüyorum aklıma geliyor bakabildim mi? diye soruyorum.bu yüzden kilosu da iyi sanırım diye yazmıştım aslında…
Sen sosyal medya annelerine çok takılma, hiç doktor görmedi mi bu bebecik, gelişiminde problem olsa çocuk doktoru bilirdi heralde, hem her insan aynı mı ki her bebek aynı ilerlesin, kendine yuk yapma, o strese ayiracagin vaktini zihnini kendine ayırTakip etmiyorum aslında keşfette çıkıp duruyorlar. Ama her bebeğin büyümesi genetiği her annenin bakışı farklı tabi ki
Sosyal medya da fazla vakit geçirmeyin bence.ozellikle instamom lari.Merhaba arkadaşlar öncelikle her gün içimde olan bir duygudan bahsetmek istiyorum. 10 aylık bir bebeğim var 2 sene sonra oldu çocuğumuz. Emziriyorum ve ek gıda yiyor 10 Aylık olduğundan dolayı ama ben sanki besleyemiyorum gibi geliyor sanki bişeyleri eksik yapıyorum gibi. İster istemez kendisiyle akran bebekleri görüyorum ya ben bakamadım mı acaba ? Az mı yemek yedirdim? Aktivite yapamadım mı? Diye düşünüyorum açıkçası. Benim gibi olan anneler var mı varsa lütfen yazın sadece ben mi böyleyim yani her gün her saat böyleyim arkadaşlar inanın herşeyi de yapmaya çalışıyorum genelde evdeyiz. Dokun hisset cırt cırt herşeyi aldım düşünebileceğiniz kilosu falan da normal sanırım ayına göre. Psikolojim mi bozuldu yoksa benim lohusalık mı uzadı bilmiyorum. 1 yaşına çok az kaldı ama ben atlatamıyorum. Biliyorum bunlar normal düşünceler herkes böyle diyeceksiniz ama benimki aşırı arkadaşlar. Belki duygularımı yazıyla tam aktaramamış olabilirim okuduğunuz için teşekkürler…
O geçen bir durum değil yaaa annelik hep bir paranoyaklık hali benim ki 13 yaşında hala benim de handikaplarım olur zaman zaman yetememe konusundaMerhaba arkadaşlar öncelikle her gün içimde olan bir duygudan bahsetmek istiyorum. 10 aylık bir bebeğim var 2 sene sonra oldu çocuğumuz. Emziriyorum ve ek gıda yiyor 10 Aylık olduğundan dolayı ama ben sanki besleyemiyorum gibi geliyor sanki bişeyleri eksik yapıyorum gibi. İster istemez kendisiyle akran bebekleri görüyorum ya ben bakamadım mı acaba ? Az mı yemek yedirdim? Aktivite yapamadım mı? Diye düşünüyorum açıkçası. Benim gibi olan anneler var mı varsa lütfen yazın sadece ben mi böyleyim yani her gün her saat böyleyim arkadaşlar inanın herşeyi de yapmaya çalışıyorum genelde evdeyiz. Dokun hisset cırt cırt herşeyi aldım düşünebileceğiniz kilosu falan da normal sanırım ayına göre. Psikolojim mi bozuldu yoksa benim lohusalık mı uzadı bilmiyorum. 1 yaşına çok az kaldı ama ben atlatamıyorum. Biliyorum bunlar normal düşünceler herkes böyle diyeceksiniz ama benimki aşırı arkadaşlar. Belki duygularımı yazıyla tam aktaramamış olabilirim okuduğunuz için teşekkürler…
Ya bunda ağlayacak ne varİnşallah Allah nasip ederse çok isterim dışarda etkinlik olsun arkadaşı olsun oynasın. Duygulandım şuan ağlıcam
İnstagramınız varsa süper bakan annelere denk geliyorsanız ondandır. Onların yediği kadar yemiyor, şu oyuncak çok faydalıymış ama ben alamıyorum falan filan dedirtiyorlar. En iyisi öyle süper anneleri takip etmemek. Süper oldukları yok gösteriş yapıyorlar. Veya benim etrafımda da var bi tane çocuklarını öyle bir anlatıyor ki vay anasını çok zekiler çok akıllılar, yemelerinde de sıkıntı yok falan. Yakından da tanıdığım için alakası yok biliyorum. Ama uzaktan tanıyan maşallah nazar değmesin diyor bişey sanıp.Merhaba arkadaşlar öncelikle her gün içimde olan bir duygudan bahsetmek istiyorum. 10 aylık bir bebeğim var 2 sene sonra oldu çocuğumuz. Emziriyorum ve ek gıda yiyor 10 Aylık olduğundan dolayı ama ben sanki besleyemiyorum gibi geliyor sanki bişeyleri eksik yapıyorum gibi. İster istemez kendisiyle akran bebekleri görüyorum ya ben bakamadım mı acaba ? Az mı yemek yedirdim? Aktivite yapamadım mı? Diye düşünüyorum açıkçası. Benim gibi olan anneler var mı varsa lütfen yazın sadece ben mi böyleyim yani her gün her saat böyleyim arkadaşlar inanın herşeyi de yapmaya çalışıyorum genelde evdeyiz. Dokun hisset cırt cırt herşeyi aldım düşünebileceğiniz kilosu falan da normal sanırım ayına göre. Psikolojim mi bozuldu yoksa benim lohusalık mı uzadı bilmiyorum. 1 yaşına çok az kaldı ama ben atlatamıyorum. Biliyorum bunlar normal düşünceler herkes böyle diyeceksiniz ama benimki aşırı arkadaşlar. Belki duygularımı yazıyla tam aktaramamış olabilirim okuduğunuz için teşekkürler…
Yok benimki o kadar değil yani okulda her şeyi öğrenirler. Renkleri falan öğrensin okul öncesi yeter. Bi tanıdığım çocuğuna hiç bişey öğretmeden büyüttü gezerken bile çocuk soru sormazdı bu ne şu ne diye, çocuk 4. Sınıf hala hayvanları renkleri bilmiyor belki de çocuktan çocuğa değişiyordur bilmiyorum.Benimki 7 aylık. O instagramda sabah 7de uyanıp 8de çocuğa kitap okuyan, 9da yürüyüşe çıkaran, spora ardından alışverişe giden ve hala aşırı enerjik anneler hepsi yalancı ya. Asla inanmıyorum, biz de insanız onlar da. Çocuğuma bebek gibi davranacağım, sidik yarışına girmeyeceğim kimse ile. Daha dün birisi 1. sınıfa giden çocuğu için okumayı biliyor ama geri kalmasını istemiyorum demişti. Rahat olun ya, 1. sınıfta her cocuk iyi kötü okumayı öğreniyor işte ne bu acele. Yüzlerce aktivite yaptırınca sanki çocukları hemen bilim adamı oluyor. Çocuğun ihtiyacı yemek, oyun, sevgi.
Üç buçuk aydır anneyim. Zaman zaman sizin gibi acaba yetersiz miyim diye düşünüyorum. Ki normalde sosyal hayat duygusal ilişki iş yaşamı aile içi vs özgüvenim ve kendime inancım hep tamdır. Annelik beni de sorgulamalara itiyor. Sonra bir farkındalık geldi, sanırım bu anneliğin doğasında var. İyi bakım vermek için bunu sormak zorundayız. Sormuyorsak ihmale yakın olabiliriz.
Analığın şanından yani. Bebeğinizi seviyorsanız, gece koynunuza alıp öpüp koklayıp uyutuyorsanız, altı temiz üstü paksa, gülümsüyor konuşuyorsanız, kollarınızda gezdiriyorsanız daha ne ister ki bi çocuk.. size sarılıyorum
Haklısınız bizde o yollardan geçtik çocukkenYa bunda ağlayacak ne varkendinize o kadar yüklenmeyin çocuklar bir şekilde büyüyecek ve etkileşim halinde olacak, okula gidecek kırılacak, siz tamir edemeyeceksiniz inanın en zoru da bu maalesef bu şekilde hayatı öğrenecekler, bir dönem o alistirdiginiz sağlıklı yiyeceklern hiç birini yemeyecekler sonra nerde hata yaptım diyeceksiniz ki 1 yaş civarı başlıyor o yememe mevzusu, sonra büyüyünce değişik şeyleri tadacak şok olacaksınız, hepsi bu sürece dahil dönem dönem bazı şeylere takılıp çok büyütmeyin kafanızda sağlıklı olduğu sürece her dönem her atak yaşanacak ve bitecek öyle dusunun
Bende yıkamadım yazınızı okuyunca aklıma geldiinstamomları takibi bırakın. Her şeye yetiyorlar her şeye. Saç makyaj ev işi yemek… üstüne bebeklerine şekilli şekilli yemekler. Uyanalı kaç saat oldu ben daha yüzümü yıkamadım. Gerçek hayatta hepimiz elimizden geldiği kadar bakıyoruz çocuklarımıza, evlerimiz dağınık bazen tozlu, bazen anne topuzuyla birkaç gün geçiyor. Her şeyi yeterince iyi yapıyorsunuzdur muhtemelen kendinize kaygıları yük etmeyin.
Aslında takip etmiyorum karşıma çıkıp duruyorlar. Onların işi bu içerik üretmek ama topluma faydası olduğunu düşünmüyorum. Durumu olan olmayan insanlar var. Boyama kitabı için para biriktiren insanlar aileler var vsİnstagram annelerini çok fazla takip ediyorsun gibi geldi. Bende bi kaç tanesini engelledim rahatladım. İnsanın yetersiz hissettirip strese sokuyolar.
Teşekkürler:) gerçekten öyleler evet instagramla alakaları bile yokİnstagramınız varsa süper bakan annelere denk geliyorsanız ondandır. Onların yediği kadar yemiyor, şu oyuncak çok faydalıymış ama ben alamıyorum falan filan dedirtiyorlar. En iyisi öyle süper anneleri takip etmemek. Süper oldukları yok gösteriş yapıyorlar. Veya benim etrafımda da var bi tane çocuklarını öyle bir anlatıyor ki vay anasını çok zekiler çok akıllılar, yemelerinde de sıkıntı yok falan. Yakından da tanıdığım için alakası yok biliyorum. Ama uzaktan tanıyan maşallah nazar değmesin diyor bişey sanıp.
Siz elinizden geldiğince ilginizi verin iletişim kurun, her gün dışarı çıkarın, 2-3 yaşa kadar ekran vermeyin, her şey yolunda diye düşünün stres yapmayın yeter.
Yok benimki o kadar değil yani okulda her şeyi öğrenirler. Renkleri falan öğrensin okul öncesi yeter. Bi tanıdığım çocuğuna hiç bişey öğretmeden büyüttü gezerken bile çocuk soru sormazdı bu ne şu ne diye, çocuk 4. Sınıf hala hayvanları renkleri bilmiyor belki de çocuktan çocuğa değişiyordur bilmiyorum.
Bencede sorun var. Çocuk hiç öğrenmek istemiyor çünkü kafası başka yerlerde4. sınıfta bunları bilmiyorsa çocuk annesinin öğretmemesinden değildir o ya. Hangimizin annesi oturup bizimle şu devir anneleri gibi ilgileniyordu ki gerizekalı mı olduk, hayır. O çocukta bir sıkıntı vardır bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?