- Konu Sahibi pocahantes89
-
Yaşını başını almış bir insana hem çocuk sorumluluğu yüklemek hem de çocuğuma bakıyorsun o yüzden sosyal hayatını kısıtlamalısın demek biraz fazla değil mi?
haklısın
bu benim görüşüm konu sahibinin değil işte
ben asla kv ye çocuk baktırmam dedim
işten bile ayrıldım bir süre ama o çocuğu kv ile evde bırakmadım
yalnız o sadece kv bakıcı vs değil herkes için geçerli esasen annesi için bile geçerli
çocuk sürekli dikkat ister ve rutin oluşuyor
o rutinin dışına çıkınca da her türlü ihtimale açık oluyor
yani annesi evde iken de çok gelen giden olunca dikkat dağılıyor
o ev kazası denilen şeyler genellikle ya annenin acele bir işi olmasından ya da böyle misafir vs gibi bir değişiklik olmasından yaşanıyor
Haklısın.
Ama kısıtlanmak sadece anne baba için olabilir. Başka insanlara bu dayatilmaz. Ancak bakıcıya eve misafir kabul etme diyebiliriz.
Benim kayınvalidem yok. İlerde çocuğum olursa anneme de bu sorumluluğu yüklemek istemem. Annem babam torun sevsin, gelsin görsün oynasın, arada alıp gezdirsin, ara sıra ben bırakayım bir süreliğine onlara ama çocuğumun sorumluluğunu kimseye yükleyemem. Ha mecbur kalıp da yüklersem onları kısıtlama hakkını kendimde göremem.
işte olay o zaten
dün bir konuda vardı veririm çocuğun sorumluluğunu kv ye diye
o benim çocuğum kimseye sorumulluğunu veremem hatta belli bir yaştan sonra insanların düzenlerini de benim çocuğum bakılacak diye bozamam
annem geleyim bakayım dedi olmaz dedim mesela
insanların hayatını neden bozayım ki
halamın eşi vefat etti
işte yalnızsın gel bak bebeğe dediler gitit o çok bunaldı zira başka şehirde 7/24 bebek ile yaşamak hep birilerine bağlı olmak 60 yaşına kadar kendi hayatını yöneten birilerine zor geliyor
yine de çok . kış günü . hastalık var salgın var.HAFTADA 2-3 GELİYOLAR
o işler öyle yemek yapar evi toplarla olmuyor be canım ; benımde annemler bakıyor kızıma Allah bın kere razıolsun gözüm hiç arkada değil, bize maddi destekleride var ama gel görki temizlik, bulaşık,çoğu zaman yemek ve çamaşır ve kızımın özel bakımları hep bende....bakarlar güzelce
bizimkileri 3,5 aylık bıraktık hem d eyabancı bakıcılara bak bğyüdüler bile
kv görümce sende olunca yemek yapar ortalığı da toplarlar
komşu vs de gelecekse çocuğun yeme içme saatşnde gelmesşnler mesela uyurken gelsinler
çocuk uyur kv de misafir ile oturur oldu bitti
isteklerini açıkça söyle ama imanı anlamalarınıb bekleme eşini aracı koyma çocuk senin ne istiyorsan makul şekilde söyle
bir de neden ikisi geliyor ki
sonuçta biri baksın diğeri kendi evi ile gezmesi ile vs ilgilensin
atıyorum bugn görümce doktora gitsin size gelmesin yarın görümce baksın kv evinde arkadaşları ile çay içsin
neden ikisi birlikte,daha çocuk küçük koşmaz düşmez vs vs
merhaba kızlar 8 aylık bebeğim var ve bu ay işe başladım ihtiyacımız var tek maaşla geçinemiyoruz.Çok özlüyorum kızımı ona yetemediğimi düşünüyorum.Annem uzakta bebeğime kayınvalide ve Görümcem benim evimde bakıyor sizce çalışmakla doğru mu yapıyorum aklım hep evde nasıl bir yol izlemeliyim.Birda sürekli ya bakamazlarsa diye düşünüyorum.Gün içinde eve giren çıkan belli olmuyor.komşuları bize geliyor onlar bizde diye düzenim hep alt üst oldu nolur yardım edin napıcam ben
araba ile bırakın sabahları araba yok mu . yani hem kv hem görümcenin sizin evde kalması zor bir durum tabiK.VALİDE YÜRÜME 20 DAKİKALIK YOLDA EŞİM ÇOCUK ÜŞÜR DİYE ONLARI ÇAĞIRDI BİLMİYORUM ÇOK ZOR YA
bu arada benım kızımda aynı sekılde aydaşlarının bayağı ilerisinde gelişiyor... ) çalışmak onları olumsuz etkilemiyor. inşAllahçalışan annelerin çocukları daha ayakları yere basan çocuklar oluyor emin olabilirsiniz. ayrıca anneanne babaanne ile büyüyen çocuklar da sevgi dolu oluyorlar.
önemli olan annenin mutluluğudur. hep söylerim mutlu anne mutlu bebek. sen çalışınca kendini özgüvenli ve sağlam hissediyorsan çocuğun da böyle bir anne ile mutlu olur.
bir de yetememek söz konusu olamaz. geçirdiğin vaktin çokluğu değil niteliği önemli. ben oğlumla hafta içi 1,5-2 saat anca vakit geçiriyorum ama aydaşlarının çok çok üstünde hem konuşması hem gelişimi. çünkü her dakikamızı kaliteli geçiriyoruz.
suçluluk duyacak bir şey yok hayat zor hayat şartları çok çok zor keşke çocuklarımıza bunu yansıtmasak ama buna alışmak zorundalar.
çok sağoluno işler öyle yemek yapar evi toplarla olmuyor be canım ; benımde annemler bakıyor kızıma Allah bın kere razıolsun gözüm hiç arkada değil, bize maddi destekleride var ama gel görki temizlik, bulaşık,çoğu zaman yemek ve çamaşır ve kızımın özel bakımları hep bende....
eşim zaten rahat bir adam, haftanın 3 gunu ıs dolayısıyla evde değil şehir dışında...
insanlar bana göre çocuğuma bakıyorsa evimin işleriyle ilgilenmek zorunda da değil ama zaten yapmıyorlar, üstüne evde insan sayısı artınca ev çabuk kirleniyor heleki banyo wc hergün temizlemek zorunda kalıyorum, mutfak sürekli dağılıyor ki ben dağınıklığı hiç sevmem, bulaşık çamaşır sayısı ister istemez artıyor ee haliyle işte artıyor
ama yinede bin şükür halimize diyorum..
birde çocuklar 6 aylıktan sonra çok hareketli oluyor yani 2 kişi şart bence birinin arada dinlenip,özel işlerini halletmesi için yoksa kafayı yersin...
konu sahibi sana gelirsek ben 3,5 aylık işe başladım, niyetim seneye kreşe vermekti ama 2 yaş öncesi almıyorlar o nedenle bu sene ve önümüzdeki sene annemler bakacak kızıma, güvenim sonsuz o da seviyor onları o nedenle içim çok rahat ben neden çalışıyorum da demiyorum iyiki çalışıyorum modundayım ....
maalesef yokaraba ile bırakın sabahları araba yok mu . yani hem kv hem görümcenin sizin evde kalması zor bir durum tabi
içim rahatladı :)çalışan annelerin çocukları daha ayakları yere basan çocuklar oluyor emin olabilirsiniz. ayrıca anneanne babaanne ile büyüyen çocuklar da sevgi dolu oluyorlar.
önemli olan annenin mutluluğudur. hep söylerim mutlu anne mutlu bebek. sen çalışınca kendini özgüvenli ve sağlam hissediyorsan çocuğun da böyle bir anne ile mutlu olur.
bir de yetememek söz konusu olamaz. geçirdiğin vaktin çokluğu değil niteliği önemli. ben oğlumla hafta içi 1,5-2 saat anca vakit geçiriyorum ama aydaşlarının çok çok üstünde hem konuşması hem gelişimi. çünkü her dakikamızı kaliteli geçiriyoruz.
suçluluk duyacak bir şey yok hayat zor hayat şartları çok çok zor keşke çocuklarımıza bunu yansıtmasak ama buna alışmak zorundalar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?