bebeğim ve işim????

Yaşını başını almış bir insana hem çocuk sorumluluğu yüklemek hem de çocuğuma bakıyorsun o yüzden sosyal hayatını kısıtlamalısın demek biraz fazla değil mi?

fazla işte

dışarı hayatı olan gezen tozan insanlar depresyona girer evde çocuk bakınca

hatta birini önerdiler çocuğuna baksın diye

kadın Heykel de çalışmış yıllarca yani burada şehir merkezi

giderken gelirken çarşı pazar vs vs takılmış

olmaz dedim o kadın evde çok bunalır alışamaz, o sosyal ortamda yaşamış dedim istemedim mesela

evde durup çocuk bakmak ciddi bir meziyet ister

Haklısın.
Ama kısıtlanmak sadece anne baba için olabilir. Başka insanlara bu dayatilmaz. Ancak bakıcıya eve misafir kabul etme diyebiliriz.

Benim kayınvalidem yok. İlerde çocuğum olursa anneme de bu sorumluluğu yüklemek istemem. Annem babam torun sevsin, gelsin görsün oynasın, arada alıp gezdirsin, ara sıra ben bırakayım bir süreliğine onlara ama çocuğumun sorumluluğunu kimseye yükleyemem. Ha mecbur kalıp da yüklersem onları kısıtlama hakkını kendimde göremem.

işte olay o zaten

dün bir konuda vardı veririm çocuğun sorumluluğunu kv ye diye

o benim çocuğum kimseye sorumluluğunu veremem hatta belli bir yaştan sonra insanların düzenlerini de benim çocuğum bakılacak diye bozamam

annem geleyim bakayım dedi olmaz dedim mesela

insanların hayatını neden bozayım ki

halamın eşi vefat etti

işte yalnızsın gel bak bebeğe dediler gitit o çok bunaldı zira başka şehirde 7/24 bebek ile yaşamak hep birilerine bağlı olmak 60 yaşına kadar kendi hayatını yöneten birilerine zor geliyor

Son düzenleme:
İyi kişilere emanet edin ki cebi dolu karakteri boş olmasınlar ilerde.. Para kazanıcaz die ruhu boş cepleri dolu marka giyinen çocuklar yetiştiriyoruz.

Cocugum yok ama daha once akrabalarimin cocuklarina baktim. Anne baba gelene kadar bakildigi icin yani 7/24 olmadigi icin zor bir sey degil. Tabii ki zor cocuklar vardir yorarlar ama ben sanmiyorum bakamayacaklarini. Ki birisi zaten en az iki cocuk buyutmus bi insan. Ne sekilde bakamayacaklarini dusunuyorsunuz?

Tabi ki zor. Hele ki çocuğa alışkın olmayan ya da çoluk çocuğu büyütmüş biri için.

Yazın 10-15 günlüğüne yeğenimi alıyorum. Bazen tatile giderken alıyorum yanıma. İnanır mısın o ufacık zaman bile zor geliyor. Ki bu çocuk 12 yaşında artık. Ama gözüm hep üstünde, hep tetikteyim. O on onbeş günde yorulup yaşlanıyorum resmen.

Emanet çocuk bakmak çok zor. Bunu yıllar boyunca yapmak kimseye yüklenmemesi gereken bir sorumluluk.

Çalışma açısından sorun yaşamayın, zira bende çalışan bir anneyim.
Fakat düzen konusu biraz can sıkıcı olmuş.
Ona bir çözüm bulmanızda fayda var diye düşünüyorum.

kayinvalide ve gorumceninde bir hayati var... cocuga bakiyor diye butun herkesle gorusmeyi kesemez.. illaki gelen gideni olacak.. bunu goze almis olmaniz lazim..
benim annem torununa bakmaya gidiyordu 2 sene yalniz evde bir basina aksama kadr cocukla ugrasmaktan depresyina girdi..
birde karsi taraftan bakilsa daha iyi olacak..
ya maddi zorluga yada bu duzene alismak zorundasiniz

sen söylersen belki kv ne ters karşılayabilirler ama
eşin söylerse daha doğru olur .
misafir olaylarına yaza kadar en azından ara verilsin. salgınlardan dolayı anne tedirginiz . diyerek

Sabit giderlerini gözden geçirmeniz gerek bence. Mesela ben cep telefon faturam 32,50, bir üst internet paketini istiyorum 37 lira oluyo ama geçmiyorum, internet bağlatmadım, digitürk vs giderlerimiz yok, ihtiyaç olduğunda da düşünüyoruz akıllıca hareket etmeye çalışıyoruz en uygununu bularak mesela. Velhasıl bebeğine kıyamıyosan bazı lükslerden feragat etmek gerek diye düşünüyorum.

o işler öyle yemek yapar evi toplarla olmuyor be canım ; benımde annemler bakıyor kızıma Allah bın kere razıolsun gözüm hiç arkada değil, bize maddi destekleride var ama gel görki temizlik, bulaşık,çoğu zaman yemek ve çamaşır ve kızımın özel bakımları hep bende....

eşim zaten rahat bir adam, haftanın 3 gunu ıs dolayısıyla evde değil şehir dışında...

insanlar bana göre çocuğuma bakıyorsa evimin işleriyle ilgilenmek zorunda da değil ama zaten yapmıyorlar, üstüne evde insan sayısı artınca ev çabuk kirleniyor heleki banyo wc hergün temizlemek zorunda kalıyorum, mutfak sürekli dağılıyor ki ben dağınıklığı hiç sevmem, bulaşık çamaşır sayısı ister istemez artıyor ee haliyle işte artıyor

ama yinede bin şükür halimize diyorum..

birde çocuklar 6 aylıktan sonra çok hareketli oluyor yani 2 kişi şart bence birinin arada dinlenip,özel işlerini halletmesi için yoksa kafayı yersin...

konu sahibi sana gelirsek ben 3,5 aylık işe başladım, niyetim seneye kreşe vermekti ama 2 yaş öncesi almıyorlar o nedenle bu sene ve önümüzdeki sene annemler bakacak kızıma, güvenim sonsuz o da seviyor onları o nedenle içim çok rahat ben neden çalışıyorum da demiyorum iyiki çalışıyorum modundayım ....

çalışan annelerin çocukları daha ayakları yere basan çocuklar oluyor emin olabilirsiniz. ayrıca anneanne babaanne ile büyüyen çocuklar da sevgi dolu oluyorlar.
önemli olan annenin mutluluğudur. hep söylerim mutlu anne mutlu bebek. sen çalışınca kendini özgüvenli ve sağlam hissediyorsan çocuğun da böyle bir anne ile mutlu olur.
bir de yetememek söz konusu olamaz. geçirdiğin vaktin çokluğu değil niteliği önemli. ben oğlumla hafta içi 1,5-2 saat anca vakit geçiriyorum ama aydaşlarının çok çok üstünde hem konuşması hem gelişimi. çünkü her dakikamızı kaliteli geçiriyoruz.
suçluluk duyacak bir şey yok hayat zor hayat şartları çok çok zor keşke çocuklarımıza bunu yansıtmasak ama buna alışmak zorundalar.

bu arada benım kızımda aynı sekılde aydaşlarının bayağı ilerisinde gelişiyor... ) çalışmak onları olumsuz etkilemiyor. inşAllah

çok sağolun

içim rahatladı :)

benim kaynanada torunlara baktı ama ne bakmak, onu yapma bunu yapma derken iz kalmasın diye elbisenin üstünden dövmek, annelerine çirkin ve hayvan lakapları takarak çocukla konuşmak, düşürmek, ağlatmak ve sonuç torunları da kendine benzedi, iletişimleri cazgırca, ölesiye şimarık, misafire gittiği evi savaş alanına çeviren kız erkek torunlar. çocuklarınızı emanet ettiğiniz kişilere dikkat edin. her ne kadar kaynana veya görümce olsa bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…