bebeğim ve işim????

İyi de kayınvaliden ve görümcen çocuk bakıyor diye hayatlarını da askıya alamazlar elbette birileriyle görüşecekler ama sürekli de komşu falan gelip gitmiyordur zaten ne güzel başında bir büyük var sonuçta o insan eşinizi büyütmüş bu yaşa getirmiş sanki bakıcı tutsanız yabancı birinde daha çok aklınız kalmayacak mı nasıl bakıyor acaba diye. Bu devirde iki kişi çalışmadan olmuyor çocuğunuzun geleceği için çalışmalısınız alışırsınız zamanla.

Herkesin kv tecrübe sahibi olacak , iyi çocuk bakacak diye bir kaide yok ! Bir çocuğa en iyi tabiki de annesi bakar. Onu en iyi annesi tanır, ne istediğini en iyi annesi bilir. Hiç anne gibi özverili bakabilir mi başka birisi...

Duyduğum en saçma şey " Eşinize bakmış büyütmüş çocuğunuza da bakar" yahu nerden biliyorsun eşime kv baktığını ? Nerden biliyorsun iyi baktığını ? Doğan büyüyor diye birşey duydunuz sanırım... Büyüyor evet ama ne şekilde büyüyor ?

Ben bir bayramda gidiyorum ya da ekstrem bir durum olduğunda onda bile çocuğu mahvediyorlar bakamıyorlar işte ilgilenemiyorlar. Çocuk günlerce kendine gelemiyor.

En iyisi tabiki de sizin bakmanız. Benim bakacak kimsem olmadığı için çalışamıyorum. Ben baktırmak istesem bile bakmaz zaten. Konu bu değil. Gözünüz arkada kalıyorsa profesyonel bir bakıcı tutun. Her bakıcı tv de gördüğünüz gaddar bakıcılar gibi olacak da değil.

Doğru yapıyorsun biraz daha dişini sık. Sonra alısirsin iki yaşına gelince kreşe ver.ben öyle yapıyorum çok rahatım. Önceden kayinvalidem bakıyordu hastalandı annem bakıyordu uzak diye bıraktı bizde annemin evine gidiyorduk bebegim baksın diye çok zorlanıyorduk laf yapiyordu.şimdi de çok rahatim oğlum koşa koşa kreşe gidiyor

ama işte evde bakan annesi olsa idi o işleri de yapacaktı

iki kişi bakıyorlarsa ucundan tutar en azından yemek yaparlar

mesela her gün banyo Wc ye ne olur ki

yani evde anneniz var bebek daha bezli

her gün bebek bakarken banyo mu yapıyor

tuvalete giren sifonu çeker çıkar her gün yıkanır mı

bana bunlar abartılı gelir

sonuçta haftanın 5 günü evdeler iki kişi bir süpürge açıp süpürürler demek istedim yoksa oturup cam tabii ki silmesinler

mutfak dağınık nasıl olabilir mesela

en fazla tezgahta iki bardak vardır ne önemi var atar makinaya yıkarsınız

bir de hani demişsiniz ya işte evde kalınca kafayı yerler iki kişi şart

ben de hep onu derim zaten bu iş kv ile vs olmaz belli bir yaştan sonra kafa kaldırmaz yaşam biçimi ona göre şekillenir

ama konu sahibi mecburen bırakmış ona destek olmak için yazdım biraz da en azından iyi yönünden bak diye

siz de o kadar titiz olmayın diyebileceğim sadece

benim evimde o kadar sık temizlik hiç yapılmadı henüz ölmedik valla, yıpranan siz oluyorsunuz

çocuğunuza ayıracağınız ya da kendinize ayıracağınız zamanları banyoya lavaboya ayırmayın

bneım kendı annem bakıyor da ne oluyor????? yazdıklarımı eksık okudunuz sanırım...

ayrıca siz temizliğe önem vermiyorsanız o sizin sorununuz ama evde hergun dort kısının kullandıgı wc yı de temızlemeden kullanamam ne kadar sifon çekilsede idrar yada dışkı sağa sola sıcrıyor illaki, malum artık evlerde klozet var , hem kendi adıma benim annem dağınık bir kadın onlara bir oda verdim o odaya karışmam ama eve gelirim mutfak tezgahında bır ton sey salonun ortasında yarısı çöp dolu bir tepsi vs vs...

birde 2 bardak nolcak at makıneye yıkansın demısınız ama makıneler yıkasa bıle o makıneyı bırının doldurması bosaltması lazım bu da zaman alan bır sey..

yanı kalabalık ev ortamında hıc yasadınız mı bılmem ama kısı sayısı arttıkça pislikte artar, dagınıklıkta artar, iş te ona endeksli artar...

cocugumla iş yaparkende vakıt gecırebılıyorum ayrıca , haa bırde bebek bezlı demısınız yaa bebegın bezlenmek dısında yetıskınlerden farkı yok yeme sıklıgı daha fazla halıyle ona yemek hazırlamak lazım, çamasırları ayrı yıkanır mesela deterjanı vs ayrı, kendı arkasını toplayamadıgı ıcın onun dagıttıgını pıslettıgını annenın yada bakan kısının toplaması gerekıyor halıyle...

yanı cocuklu evde bakmak için bile olsa kendı annenız kv denız fark etmez siz ve esiniz dışında başkaları da varsa, hersey sızın dusundugunuz gıbı olmuyor....

olmasın işte

tüm kk yorumlarımda

asla anneanne babaanneye baktırmayın yazarım zaten

ama işte ben sizin fazla titiz olduğunuzu ve kendinizi yıprattığınızı düşünüyorum sadece

benim de çocuğum var ayrı yediğini de ayrı yıkandığını da çok iyi biliyorum

ama işte diyorum ki normal şartlarda anne ve babanız gün içerisinde 5'erden 10 kere tuvalete gider siz de gün boyu yoksunuz eşinizle sabah akşam gidiklerinizle 20 kere etmez

normal şartlarda 20 kere tuvalete girmek ile bir şey olmaz ya da lavabo el yıkamak ile her gün kirlenmez

salonda yarısı çöp dolu tepsi olunca hayat bitmez

kendinize yapıyorsunuz kötülüğü

sıkmayın bu kadar kendiniz

haa bir de madem bbu kadar şikayetçiswiniz annenize söyleyin işte bardağı koysun makineye çocuk uyurken

sabah boşaltın çıkın o akşama kadar tezgaha değil de makineye koysun gece de yıkansın mesela

sartlar mecbur kılmasa emın olun kımse cocugunu bır baskasına emanet etmez, ne bakıcı ne kv yada anne yanı hersey o ankı şartlarla alakalı...

ayrıca dedıklerınızı söylemıyor degılım ama herkesın alıskanlıkları tarzı farklı değiştiremiyorsunuz ne yazıkkı sadece kabullenıyorsunuz o kadar....

ben boyle rahatım yorulmuyor degılım ama hıc yoktan psıkolojık olarak kendımı huzurlu hıssedıyorum benım ıcın bır ev her daım temız ve derlı toplu olmalı...

ah ah bana büyük kızımın büyüme zamanlarını hatırlattınız
büyük kızımı babaanne büyüttü Allah bin kere razı olsun gözüm hiç arkada kalmadı ama sizin gibi bazen bende çok sızlanırdım
şimdi 16 aylık bir kızım daha var ona bakıcı bakıyordu şimdi yenisini arıyoruz
babaannemiz gezme amaçlı gelmişti yeni bakıcı bulana kadar mecbur yine bakıyor saolsun :)
evimizin kokusu huzuru bile değişti babaanne baktı bakalı..
o yüzden kıymetini bilin derim çok çok sorunlarınız yoksa

kv ve görümce görünce benimde fikirlerime ihtiyacim var.:)
doğacak çocuğuma onlar bakacak. altlı üstlüyüz..
ya 4 ayın sonunda onlara birakicam zor oldu mu nasıl bakiyolar??
benim aklim hep bebegimde kalicak çok düşünüyorummmm benimde fikirlere ihtiyacim varrrr.

gerçekten bi sıkıntı olmadi mi?
görümcem çok güzel bakar bebegime.. ama benden çok fazla sahiplenirse diye korkuyorum. biraz anlaşamiyoruz çünkü...

gerçekten bi sıkıntı olmadi mi?
görümcem çok güzel bakar bebegime.. ama benden çok fazla sahiplenirse diye korkuyorum. biraz anlaşamiyoruz çünkü...

Canım önemli olan çocuguna verdiğin
ona geçirdiğin sevgi.
Yemek yedirmekle, banyo yaptırmakla
kimse senin sevginin önüne geçemez.
Anne bambaşka bir şey.
Çocukta olsan, yetişkinde olsan durum bu.
Onun için rahat olmakta fayda var.
Görümcen baktığı için tabi ki sever yeğeni sonuçta
onun da bir yerde canı.
Çocuğunda halasını sevecek.
Ama sen evladın için bambaşka olacaksın.

Annem mesela benden çok çok daha iyi bakıyor.
Açık söylüyorum, bunda çekinecek bir şey de görmüyorum.
İnanılmaz düşkünler birbirlerine.
Ama akşam eve ben girdiğim an
Orada biter aşkları
3 yaşından sonra aradaki farkı hissettiklerini düşünüyorum.

bende inaniyorum görümcem karnimi seviyor kızımı.. doğsun bal gibi sevcem seni diyo:)
ilk 4 ayı bana birakcak zaten ben tecrübesiz olduğum için bana öğretcekler. tabiki annemde olcak yanimda. 4 duvar yanimda durcaklar.. annemde bende bakicam diyo da eşim uzak ben oraya götüremem dedi ya. kv ile altlü üstlü olduğu için çocuğumu onlara birakmak istiyo işte bende buna kızıyorum. ne diycem eşime ya.
biliyorum çok güzel bakacagi kv çok iyi bakmaz gibime geliyor herşeyi görümcem yapar öle hissettim.:)

İnan öğretmelerine gerek bile kalmayacak.
Annelik iç güdü meselesi
Sen zaten her şeyi aslında bildiğini fark edeceksin :)
İlk 15-20 gün yıkarken falan yardımcı oluyorlar genellikle.
Onun dışında gerisini sen kendin halledersin.
Emzir, uyut, kaldır, altını aç, gazını çıkar :)
Kısır bir döngü şeklinde devam ediyor.
Ev işlerine yardım ederler, yemeğini yaparlar
Hoşafını kaynatırlar :d
Ay bana ne içirmişlerdi kabus gibi..
Nyse çok dağıttım konuyu :)

Baglıyorum hemen, demem o ki 3-4 yaşları
gelene kadar anne ile diğer bakan kişi arasında
sana anne olduğunun hazzını yaşatmamış olsalar da
kuzularımız
Bu yaşlardan sonra evet bu kadın benim annem diye
herkesin gözüne sokacak kıvama gayet geliyorlar :)
Strese paniğe, endişeye mahal verme boşuna üzme kendini.

AYYY İNŞALLAH ÖYLE OLUR

Maddi durum yeterli degilse tabi ki calismalisiniz.
Kayinvalide ve gorumcenizin de bakmasi cok iyi ama eve giren cikan belli olmuyorsa bu sikinti, bu durum icin onlari uyarmalisiniz, kendi eviniz sonucta ve evinizde yavrunuz var.
Ya da esinizle konusursaniz belki o uyarir

k.valide bebeğime çorba yapmıi baya bildiğin tuzu kavonozunu boşaltmış resmen eve diğer görümcemlerde gelmiş yani anlıyacagınız hiç bi düzenim kalmadı ama mecburen ses çıkaramıyorum bu aradada annemle da kavga ettim çocuga bakmadığı ve beni böyle zor duruma soktugu için.

2 sene bu şekilde nasıl devam edicem acaba birde ben bebegime yemek yapmıştım onu çöpe döküp kendileri yapmış Akıl verin ne olur bişey desem bakmazlar çocuga

Ben hergün kızımı 1 saat lik mesafe ile kv bırakıyorum
Suçluluk hissi olabilir ama alışıyor insan
Bence kv 'ye götürün yavrunuzu ,mantıklı olanı o

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…