- 11 Mayıs 2009
- 27.926
- 15.235
- 823
- Konu Sahibi pocahantes89
-
o işler öyle yemek yapar evi toplarla olmuyor be canım ; benımde annemler bakıyor kızıma Allah bın kere razıolsun gözüm hiç arkada değil, bize maddi destekleride var ama gel görki temizlik, bulaşık,çoğu zaman yemek ve çamaşır ve kızımın özel bakımları hep bende....
eşim zaten rahat bir adam, haftanın 3 gunu ıs dolayısıyla evde değil şehir dışında...
insanlar bana göre çocuğuma bakıyorsa evimin işleriyle ilgilenmek zorunda da değil ama zaten yapmıyorlar, üstüne evde insan sayısı artınca ev çabuk kirleniyor heleki banyo wc hergün temizlemek zorunda kalıyorum, mutfak sürekli dağılıyor ki ben dağınıklığı hiç sevmem, bulaşık çamaşır sayısı ister istemez artıyor ee haliyle işte artıyor
ama yinede bin şükür halimize diyorum..
birde çocuklar 6 aylıktan sonra çok hareketli oluyor yani 2 kişi şart bence birinin arada dinlenip,özel işlerini halletmesi için yoksa kafayı yersin...
konu sahibi sana gelirsek ben 3,5 aylık işe başladım, niyetim seneye kreşe vermekti ama 2 yaş öncesi almıyorlar o nedenle bu sene ve önümüzdeki sene annemler bakacak kızıma, güvenim sonsuz o da seviyor onları o nedenle içim çok rahat ben neden çalışıyorum da demiyorum iyiki çalışıyorum modundayım ....
bneım kendı annem bakıyor da ne oluyor????? yazdıklarımı eksık okudunuz sanırım...ama işte evde bakan annesi olsa idi o işleri de yapacaktı
iki kişi bakıyorlarsa ucundan tutar en azından yemek yaparlar
mesela her gün banyo Wc ye ne olur ki
yani evde anneniz var bebek daha bezli
her gün bebek bakarken banyo mu yapıyor
tuvalete giren sifonu çeker çıkar her gün yıkanır mı
bana bunlar abartılı gelir
sonuçta haftanın 5 günü evdeler iki kişi bir süpürge açıp süpürürler demek istedim yoksa oturup cam tabii ki silmesinler
mutfak dağınık nasıl olabilir mesela
en fazla tezgahta iki bardak vardır ne önemi var atar makinaya yıkarsınız
bir de hani demişsiniz ya işte evde kalınca kafayı yerler iki kişi şart
ben de hep onu derim zaten bu iş kv ile vs olmaz belli bir yaştan sonra kafa kaldırmaz yaşam biçimi ona göre şekillenir
ama konu sahibi mecburen bırakmış ona destek olmak için yazdım biraz da en azından iyi yönünden bak diye
siz de o kadar titiz olmayın diyebileceğim sadece
benim evimde o kadar sık temizlik hiç yapılmadı henüz ölmedik valla, yıpranan siz oluyorsunuz
çocuğunuza ayıracağınız ya da kendinize ayıracağınız zamanları banyoya lavaboya ayırmayın
bneım kendı annem bakıyor da ne oluyor????? yazdıklarımı eksık okudunuz sanırım...
ayrıca siz temizliğe önem vermiyorsanız o sizin sorununuz ama evde hergun dort kısının kullandıgı wc yı de temızlemeden kullanamam ne kadar sifon çekilsede idrar yada dışkı sağa sola sıcrıyor illaki, malum artık evlerde klozet var , hem kendi adıma benim annem dağınık bir kadın onlara bir oda verdim o odaya karışmam ama eve gelirim mutfak tezgahında bır ton sey salonun ortasında yarısı çöp dolu bir tepsi vs vs...
birde 2 bardak nolcak at makıneye yıkansın demısınız ama makıneler yıkasa bıle o makıneyı bırının doldurması bosaltması lazım bu da zaman alan bır sey..
yanı kalabalık ev ortamında hıc yasadınız mı bılmem ama kısı sayısı arttıkça pislikte artar, dagınıklıkta artar, iş te ona endeksli artar...
cocugumla iş yaparkende vakıt gecırebılıyorum ayrıca , haa bırde bebek bezlı demısınız yaa bebegın bezlenmek dısında yetıskınlerden farkı yok yeme sıklıgı daha fazla halıyle ona yemek hazırlamak lazım, çamasırları ayrı yıkanır mesela deterjanı vs ayrı, kendı arkasını toplayamadıgı ıcın onun dagıttıgını pıslettıgını annenın yada bakan kısının toplaması gerekıyor halıyle...
yanı cocuklu evde bakmak için bile olsa kendı annenız kv denız fark etmez siz ve esiniz dışında başkaları da varsa, hersey sızın dusundugunuz gıbı olmuyor....
sartlar mecbur kılmasa emın olun kımse cocugunu bır baskasına emanet etmez, ne bakıcı ne kv yada anne yanı hersey o ankı şartlarla alakalı...olmasın işte
tüm kk yorumlarımda
asla anneanne babaanneye baktırmayın yazarım zaten
ama işte ben sizin fazla titiz olduğunuzu ve kendinizi yıprattığınızı düşünüyorum sadece
benim de çocuğum var ayrı yediğini de ayrı yıkandığını da çok iyi biliyorum
ama işte diyorum ki normal şartlarda anne ve babanız gün içerisinde 5'erden 10 kere tuvalete gider siz de gün boyu yoksunuz eşinizle sabah akşam gidiklerinizle 20 kere etmez
normal şartlarda 20 kere tuvalete girmek ile bir şey olmaz ya da lavabo el yıkamak ile her gün kirlenmez
salonda yarısı çöp dolu tepsi olunca hayat bitmez
kendinize yapıyorsunuz kötülüğü
sıkmayın bu kadar kendiniz
haa bir de madem bbu kadar şikayetçiswiniz annenize söyleyin işte bardağı koysun makineye çocuk uyurken
sabah boşaltın çıkın o akşama kadar tezgaha değil de makineye koysun gece de yıkansın mesela
ah ah bana büyük kızımın büyüme zamanlarını hatırlattınızmerhaba kızlar 8 aylık bebeğim var ve bu ay işe başladım ihtiyacımız var tek maaşla geçinemiyoruz.Çok özlüyorum kızımı ona yetemediğimi düşünüyorum.Annem uzakta bebeğime kayınvalide ve Görümcem benim evimde bakıyor sizce çalışmakla doğru mu yapıyorum aklım hep evde nasıl bir yol izlemeliyim.Birda sürekli ya bakamazlarsa diye düşünüyorum.Gün içinde eve giren çıkan belli olmuyor.komşuları bize geliyor onlar bizde diye düzenim hep alt üst oldu nolur yardım edin napıcam ben
kv ve görümce görünce benimde fikirlerime ihtiyacim var.:)merhaba kızlar 8 aylık bebeğim var ve bu ay işe başladım ihtiyacımız var tek maaşla geçinemiyoruz.Çok özlüyorum kızımı ona yetemediğimi düşünüyorum.Annem uzakta bebeğime kayınvalide ve Görümcem benim evimde bakıyor sizce çalışmakla doğru mu yapıyorum aklım hep evde nasıl bir yol izlemeliyim.Birda sürekli ya bakamazlarsa diye düşünüyorum.Gün içinde eve giren çıkan belli olmuyor.komşuları bize geliyor onlar bizde diye düzenim hep alt üst oldu nolur yardım edin napıcam ben
gerçekten bi sıkıntı olmadi mi?Ben oğlumu bıraktığımda 3,5 aylıktı.
İlk yıl kv de baktı
1 yaşından itibaren annem bakıyor.
Kimse annesinden daha iyi bakamaz lafına ben inanmıyorum mesela.
Kimse annesinden daha çok sevemez doğru olan bu.
Ama gayet bakılabiliyor :)
Kv den de tecrübeli bir anne olarak gayet iyi bakıyordur.
Boşuna üzülüyorsun.
gerçekten bi sıkıntı olmadi mi?
görümcem çok güzel bakar bebegime.. ama benden çok fazla sahiplenirse diye korkuyorum. biraz anlaşamiyoruz çünkü...
bende inaniyorum görümcem karnimi seviyor kızımı.. doğsun bal gibi sevcem seni diyo:)Canım önemli olan çocuguna verdiğin
ona geçirdiğin sevgi.
Yemek yedirmekle, banyo yaptırmakla
kimse senin sevginin önüne geçemez.
Anne bambaşka bir şey.
Çocukta olsan, yetişkinde olsan durum bu.
Onun için rahat olmakta fayda var.
Görümcen baktığı için tabi ki sever yeğeni sonuçta
onun da bir yerde canı.
Çocuğunda halasını sevecek.
Ama sen evladın için bambaşka olacaksın.
Annem mesela benden çok çok daha iyi bakıyor.
Açık söylüyorum, bunda çekinecek bir şey de görmüyorum.
İnanılmaz düşkünler birbirlerine.
Ama akşam eve ben girdiğim an
Orada biter aşkları
3 yaşından sonra aradaki farkı hissettiklerini düşünüyorum.
bende inaniyorum görümcem karnimi seviyor kızımı.. doğsun bal gibi sevcem seni diyo:)
ilk 4 ayı bana birakcak zaten ben tecrübesiz olduğum için bana öğretcekler. tabiki annemde olcak yanimda. 4 duvar yanimda durcaklar.. annemde bende bakicam diyo da eşim uzak ben oraya götüremem dedi ya. kv ile altlü üstlü olduğu için çocuğumu onlara birakmak istiyo işte bende buna kızıyorum. ne diycem eşime ya.
biliyorum çok güzel bakacagi kv çok iyi bakmaz gibime geliyor herşeyi görümcem yapar öle hissettim.:)
AYYY İNŞALLAH ÖYLE OLURCanım önemli olan çocuguna verdiğin
ona geçirdiğin sevgi.
Yemek yedirmekle, banyo yaptırmakla
kimse senin sevginin önüne geçemez.
Anne bambaşka bir şey.
Çocukta olsan, yetişkinde olsan durum bu.
Onun için rahat olmakta fayda var.
Görümcen baktığı için tabi ki sever yeğeni sonuçta
onun da bir yerde canı.
Çocuğunda halasını sevecek.
Ama sen evladın için bambaşka olacaksın.
Annem mesela benden çok çok daha iyi bakıyor.
Açık söylüyorum, bunda çekinecek bir şey de görmüyorum.
İnanılmaz düşkünler birbirlerine.
Ama akşam eve ben girdiğim an
Orada biter aşkları
3 yaşından sonra aradaki farkı hissettiklerini düşünüyorum.
2 sene bu şekilde nasıl devam edicem acaba birde ben bebegime yemek yapmıştım onu çöpe döküp kendileri yapmışAkıl verin ne olur bişey desem bakmazlar çocuga
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?