bi anlasamm... evlattan degerli mi ya?+1
Aynen oyle valla. Bu ne kv korkusuymus
Yaşıyor kendisi o tür şeyler yapmıyor artık şükür. Kimse fark etmiyordu sanırım.Umarim ölmustur babaannen? Ne kadar cok manyak var ya sinirim bozuluyor boyle insanlarin var oldugunu gorunce. Kimse uyarmiyor muydu?
Yuh yani. Bir de ikinciyi mi atti?Aslında bu çok acı geliyorKirpicik Annesinin hırpaladığı bir çocuk görüyorsun, Orada bir şey söylüyorsun anneye,belki o an engelliyorsun,fakat biliyorsun ki,o çocuk çaresiz o anneyle büyüyor.Bu beni çok üzüyor.Bir kere bir nikahta,6 yaşlarında bir çocuğu, sanırım ağladığı için annesi bir köşede tokatladı.Ayağa kalktım gittim direkt,ne yapıyorsun,neden vurdun çocuğa,sıkılmıştır kalabalıktan dedim,bana şöyle bir bakıp bir tokat daha attı,senin yüzünden işittiğim laflara bak diyerek
Varmış demek ki. bende burada gördüm. hatta bir kisi de değil bir kaç kişi de benim kayinvalidem de öyle deyince epeyce şaşırmıştım.
Yıllar geçiyor sonra,baltalar toprağa gömülüyor,aileler sevgi yumağı,dünkü çocuk bugünkü yetişkin serin davransa aile anlamlandıramıyor,içlerdeki paslı üzüntüler açığa çıkamıyor,ortaya dökülse anne ağlıyor,döken kendini suçlu hissediyor,kalplerdeki dikenler yerinde kalıyor,her gün yeniden varlığını hissettiriyor.Çocukluğumdaki neşe yumağı arkadaşım bu yüzden tedavi görüyor,gülen yüzünün arkasını kimse bilmeden geçen bunca yılYuh yani. Bir de ikinciyi mi atti?Ya biz yetiskin insanlar olarak devamli hata yapiyoruz. Ayni hatayi tekrar tekrar yaptigimiz da oluyor. Cocuklar nasil her seyi dogru yapsin? Ailelerin bu sekilde cocuklar uzerinden mukemmeliyetciligi hic samimi degil. Hic unutmuyorum, kucukken kendi yaslarimda bir cocukla karsilasmistim. Kiz ilk defa karsilasmamiza ragmen bana acilmisti "biliyor musun babam cok sinirli her seye kiziyor beni dovuyor" demisti. Cocuktum uzulmustum hic bir sey yapamamanin caresizligini ezikligini hissetmistim. Babasi saygin biriydi ustelik. Babama kizin durumunu anlatmistim o da babasi oyle bir sey yapmaz demisti. Yillar gecti ama unutamadim. Insanlarin kendilerine maddi veya fiziksel olarak gucu yetmeyen insanlara zorbalik uygulamasindan nefret ediyorum.
ama bak, simdi gecmiste yaptigini yapmayio cocugunu onun kirilmasindan daha cok onemsiyosun canim. dogrusu bu.
Çok sevindim... eşin destek olmuş, bu güzel. Benim de 10.5 aylık bir kızım var. Sana tavsiyem sınır koy insanlara. Yoksa istemediğin daha bir çok şey yaparlar bebeğine. Olan minik bebeğine olur.eşime söyledim o uyardı, tartıştı eşimle siz bu yaşa kadar nasıl geldiniz ölmediz ya vs dedi. Neyse hallettim çok şükür. Benim kesinlikle bakıcı bulmam gerek.
bunu yapmandan hoşlanmıyorum de. yaptgı düşüncesizlik ve terbiyeszlik karsısında bir de nasıl uyarayımı sen mi düşüneceksin. ben olsam bir daha elini süremez . hasta ruhlu mu ne ya bu insanlar .kayınvalidem bebeğime kolunu emdiriyor ve bunu ailecek çok komik buluyorlar. Bugün sağlık ocağında hemşireye uyarması için rica edecektim ama bir türlü yalnız kalamadık o nedenle benim uyarmam lazım. Nasıl bir uyarı yapabilirim? Eşime de söyleyebilirim o kendi uyarır ama ona da düzgün söylemem lazım.
memesini veren de var yok mu sanki bir arkadasımızın kaynanası öyle yapıyordu yenı dogmus bır kac gunluk bebege annesını emdiği halde sütü oldugu halde memesini vermeye çalışıyordu. hastalıklı vala bunlar normal değilYok daha neler. Ben olsam kol olmaz memeni ver derim.o nasıl bi kafadir öyle.. çocuk onu meme sanıyor ne kadar günah ya ! Güzelce uyar, yapma anne meme sanıyor de. Olmadı eşine söyle yapmasın hoşlanmıyorm de.
nerede ben de böyle kibarlık nezakat ben olsam , benim başıma gelse çok sert tepki veriririm. umrumda da olmaz görür görmez elinden kaptıgım gibi alırım bir daha da elini süremez. çok görür bebeğiKolu iyiymiş ben burada emziren kayinvalide bile gördüm. eşinize bebeğin daha çok küçük olduğunu bağışıklık sisteminin henüz gelismedigini. kolay mikrop virüs vs. bulasacagini sakince soyleyin. bunları söylerken bebeği kucağına verin. bak ne kadar masum yazık degil mi hasta olsa acı cekse uzulmez misin deyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?