• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebegim ve zor kararim

kürtaja karşı doktor nasıl oluyor?isteğe bağlı değil zaten yapılan özellikle üniversite hastanelerinde ,kimse bile bile kürtaj olmalısın demez
Canım mesela benim gittiğim doktor kürtaj yapmıyor günahına girmek istemediği için.. ama mecburiyet farklı o bile aldır derse o zaman insanın içi rahatlar

13 hafta az bir zaman değil çok zor durumun inşallah bişey çıkmaz inşallah gebelik takvimini görürüz burada ,ama şuan bu üzüntün bile çocuğa yansır sana bir tanesi bile olumlu konuşup 5 tanesi olumsuz konuşsada rahat bir gebelik geçirebilecekmisin bu psikolojiyle bunları düşünerek karar vermelisin inşallah hakkında hayırlısı olur
Saol yorumun icin hakkimda hayirli neyse o olur insallah

Selam suan cok Üzgünüm ben üveit hastasiyim ve haplar fayda etmiyince igneye gecildi ve kuvvetli adis hepatit ilaci ama benim gozume iyi geliyor neyse cocuk istiyoruz diye doktorum kesti ve 3 ay bekle dedi ama nasil oldu bilmiorm korundugumuz halde hamile kalmisim suan 6haftalik 6 doktora gittim hepsi kurtaj diyor napicam bilmiyorum cok üzülüyorum kiyamiyorum mecburi kurtaj yaptiranlar bu piskolojiden nasil kurtuldunuz yardim edin elestiriye suan acik degilim sadece konusmaya ihtiyacim var eşim ilk doktordan beri aldirma tarftari cunki beyinde yada kalb elestiriye suan acik degilim sadece konusmaya ihtiyacim var eşim ilk doktordan beri aldirma tarftari cunki beyinde yada kalbinde problem olabilirmiş
bende ıkı hafta once ıkız bebeklerımı aldırdım cunku kalplerı durmustu.. evet cok kotu bır durum ama ben kendımı soyle rahatlattım ben hamıle kalabılıyordum tekrar kalabılırdım. hamıle kalmak ıcın ne kadar cok cabalayanlar var onları dusundum ve halıme sukrettım ve emın ol kurtajdan sonra hamıle kalmak cok daha kolay cunku rahmın tertemız oluyor banada doktorum her an kalabılırın dedı.. Rabbım beterınde korusun evladına dogduktan sonra bısey olsa emın ol daha cok uzulursun her gun aglamaktansa 1 gun aglamak daha ıyı Rabbım isteyen herkese tez zamanda saglıklı evlatlar nasıp etsın ınsaallllahhh .. Gecmıs olsun canım.

6 doktorun 6si da aldir dediyse aldirmalisin sanirim
Uzulme

Bir yorum yapamam ama Allah yardımcın olsun. Eğer bir doktor tavsiyesi daha istersen istanbulda doktorum. Çok iyi bir kadın doğumcudur. Adını verebilirim.

6 doktorun hepsi de aynı şeyi söylediyse pek umut yok gibi görünüyor :(

• Beğen
Reactions: anu
Arkadaşlar eşim gelicek yemek yapmam lazim cok saolun fikirleriniz benim icin önemli simdi yorumlariniza cewap veremiycem dualarinizi bekliyorum eksik etmeyin lutfen hepinizden allah razi olsun bi kac doktora daha gidip gidisata karar vericez ona gore sizleri haberdar ederim hoscakalin

internette kesinlikle bebek için zararlı olduğu yazıyor malesef. ama bence yine de bebek için test yaptırmalısınız. kardeşim için de özürlü olur demişlerdi annem tiroid hastası olduğu için ilaçlar zarar verir dediler, hiç bir sorunu çıkmadı çok şükür.
tiroid ilacı için söyledilerse doktorluğundan şüphe ederim.tam tersine ilaç kullanmamak tehlikeli hamileyken.bebeğin zekası etkileniyor çünkü..alınan sadece sentetik tiroid hormonu ...

6 doktor hepsi aldırmalısın diyorsa hic düşünme zaten burda sana aldırma diyenlerin kacı kadın doğumcu, kaçı doktor olabilir ki yorumlara cok takılma 10. Haftaya kadar senin istegin dahilinde kürtaj yasal ama engelli veya yaşamasına engel durumlarda 20. Haftaya kadar yasal prosedür aldırabiliyorsun ama bu görünürde maalesef doktorlar puanları etkilenmesin diye kürtaja yanasmıyor zaten. 20. Haftada bu kararı vermen cok zor olacak yapılan operasyonda haliyle daha agır gelecek. Ayrıntılı ultrason, ikili tarama testi, aminyosentez, dna anelizi bunların yanılma payı %50 çok güvenilir çıkmayabiliyor. Sağlıksızsa düşer diye güvenme inan daha cok acı cekeceksin ben her doktor kontrolümden aglayarak cıktım her gidişimde bir anomali tespit edildi ama sonuc yanlıs tespitler bende 2-3 doktora gidip tekrar degerlendirme istedim ve emin oldum. İnşallah daha sonra saglıklı bir gebelik yaşarsın

Hanımefendı bız bılıyormuyuz soyeldıgınız hastalıgın ne oldugunu nasıl oldugunu da yorum yapalım ama ya
Konu sahibi hastalığına çare bulun deniyor.anladigim kadarıyla çocuğumu aldirayimmi bile deniyor.bebegi aldirabilmesi için biraz destek istiyor.bu kadar ters yorum yapmaya gerek yok bence.

Bu üveit cok degisik bir hastalikmis,bazi kaynaklarda demis ki üveitin 80 nedeni ve degisik türleri var hastalik tamamen tedavi edilse bile atak yapabiliyormus ve stres üzüntü atagi tetikliyormus,üveitin cinsine göre yani.. ortaya soyle bir sey cikiyor gebeyken bu atak gelirse ne yapabilirsin ilac kullanabilecekmisin of cok zor ya bu karari vermek :(

Kortizon kullaniliyormus ilac olarak

Eğer 6 doktor da aldır dediyse aldırmalısın bence daha sonra çocuğunda rahatsızlık çıkarsa ömür boyu bunjn üzüntüsünü yaşayabilirsin moralini bozma sakın çok geçmiş olsun

Çocuk istiyorsunuz diye doktorunuz ilacı kesiyor ama siz korunuyorsunuz sebep?Madem çocuk olsun diye ilaç kesildi niye korundunuz
hadi korundunuz hamile kaldınız doktorlar alıcaz diyor.E baştan niye hamile kalmanıza izin verildi ben anlamadım bu işi
Sağlık için hepsi alınması gerektiğini söylüyorsa riske atmayın .Rabbim ileride bi yavru daha nasip etsin insallah

Evet bilmiyorlar bir cok igne vurana ben ogrettim kalem seklinde ucuna ignesini takip su haznesi olan yerden cevirmek gerek ama onlar bulana kadar buzlu igne uzun sure disarda kalinca bozuluyor e bilmiyende ona gidio buna gidio sure kisalio 1 kalemi 2 hafta kulaniom mecbur bozulmasin diye kurup veriyorum onlara gore beklior umursamiyorlar acele etmiyorlar ama ben bilmedgme hemen dolaba koyuyom isimi cabuk bitirip

Bence sen daha iyi bir doktora gitmen lazim. Yani igne vurmak gibi basit birseyi bilmeyecekse.. Nerde senin hastaliginin uzmanlar varsa, ona git. Gerekirse istanbulda olsun, Türkiyenin diger tarafinda olsun hic düsünme ve git. O zaman tam bilgin olur ve kararini cok daha iyi verirsin.

Ah canım herkeste ahkam kesmeye çok meraklı burda.doktor değilim ,fazla kaderciyim diyelim.korunmaya rağmen geldiyse vardır bi hikmeti.bende ilaç kullanırken hamile kaldım gittiğim iki doktor risk alma aldır dedi.doktorlar risk almaya korkuyorlar.bi arkadaşımda dış gebelik için iğne yedi kanser tedavisinde kullanılan iğnelerden.doktor 3ay çocuk yasak dedi vücuttan anca çıkar dedi.korunurken hamile kaldı 2.ayda aldırmadı şimdi oğlu 2yaşında.tabiki bunun en doğrusunu doktorlar bilir zaten ilk yorumumda doktorlar öle diyosa aldırcaksın yazmıştım pek dikkatli biri değilsiniz belliki.daha sonra arkadaş ilacı iki ay önce bırakmıştım deyince yeni bir yorum yaptım ve aldırmayın dedim çünkü iki ay süre benim mantığıma göre kabul edilebilir geldi.ben olsam aldırmazdım ama konu sahibesi tabikide doktorlarını dinlesin.sizde boş boş yorum yapmayın.

Üzüldüm gerçekten...:KK61:
Dr ların hepsi engelli olacak diyorlar anladığım kadarıyla.
Peki öyle de olsa dünyaya getirmek isteseniz sizin hastalığınıza etki ediyor mu? Yani hamilelik süreci gözleriniz için riskli mi? ?

6 doktorun 6sı da aldır dediyse tabiki başka secenek yok.

Siz tedavinizi olun, cocuk icin de doktorlarnnizin verdiği bir zamanda yeniden denersiniz.

Öncelik anne sağlığı olur bu konularda.

Yavaş
Ah canım herkeste ahkam kesmeye çok meraklı burda.doktor değilim ,fazla kaderciyim diyelim.korunmaya rağmen geldiyse vardır bi hikmeti.bende ilaç kullanırken hamile kaldım gittiğim iki doktor risk alma aldır dedi.doktorlar risk almaya korkuyorlar.bi arkadaşımda dış gebelik için iğne yedi kanser tedavisinde kullanılan iğnelerden.doktor 3ay çocuk yasak dedi vücuttan anca çıkar dedi.korunurken hamile kaldı 2.ayda aldırmadı şimdi oğlu 2yaşında.tabiki bunun en doğrusunu doktorlar bilir zaten ilk yorumumda doktorlar öle diyosa aldırcaksın yazmıştım pek dikkatli biri değilsiniz belliki.daha sonra arkadaş ilacı iki ay önce bırakmıştım deyince yeni bir yorum yaptım ve aldırmayın dedim çünkü iki ay süre benim mantığıma göre kabul edilebilir geldi.ben olsam aldırmazdım ama konu sahibesi tabikide doktorlarını dinlesin.sizde boş boş yorum yapmayın.
yavaş gel :KK66:
Doktorsanız bir şey soracaktım belki de ne biliyorsunuz ?
Bu kadar kompleks size zarar. Az sakin gidin.

Diyelim ki sizin gibi kötü niyetli düşünüp sordum. O zaman yorumum şu olurdu::
Bir yorumunuzu okuyun
Kim boş laf salatası kusmuş ona göre tekrar düşünün
Adamlar altı yıl okumuş o kadar çabalamışlar. Cahilin biri gelsin "kaynımdada var " mantığıyla "bence" desin diye. Neymiş dıdısının dıdısı aldırmamış.

Kadının sakat çocuğu olsa ayda ne kadar yardım yapacaksınız ? Kaç gün gelip bakacaksınız onları da yazın ki boş konuşmuş olmayın. Ama yok. Aldırma diyip bilgisayarı kapatınca aklınıza bile gelmeyecek değil mi ?

Arkadaşım kullandığın ilacın adını bilmiyorum ama Anti-tnf blokajı yapan kanser ilaçlarından olduğunu tahmin edebiliyorum. Bu ilaçlar ağrı kesici gibi etkisi bittiği anda vücuttan atılmaz. Etkileri hücre düzeyinde olduğu için sana en az 3 ay bekle demişler.

Elbette Bebek istediğiniz ve bu Bebek de kendiliğinden olduğu için çok sevinmişsinizdir haliyle. Ancak bu sevinç şu an sizin sağlıklı düşünmenize engel oluyor maalesef.

Bazı ilaçlar vardır derler ki bu ilaç için olası risk var yani Bebek sağlıklı da olabilir sadece sağlıksız da ancak sizin ilacınız türevi olası risk değil, kesin olarak anomali oluşturma durumunda. 6 doktorun 6 sının hemfikir olması bu yüzden.

Kimse risk almak istemiyor diye doktorlar eleştiriliyor ancak burda doktor değil ki riski alan ailenin kendisi. Bu risk almak bile olmuyor hatta bile bile lades demek oluyor.

Sizin için içinize düşmüş bir Bebek ihtimalinin bile Nasıl heyecanlandırıp Mutlu ettiğini, onu kaybetme fikrinin Nasıl da üzücü olduğunu inanın anlıyorum, hem bir kadın hem de ilk bebeğine hamile bir anne adayı olarak.

Ancak şunu da düşünün, dünyaya getireceğiniz bebeğin türlü türlü organ yetmezlikleriyle daha doğar doğmaz çekeceği acılar içinizi Nasıl acıtacak ve o Zaman belki şu an olduğundan daha büyük acı çekeceksiniz hem yavrunuz acı içinde olduğundan hem de vicdan azabından.

Allah sabır versin, dayanma gücü versin. Umudunuzu da yitirmeyin korunmaya rağmen gebe kalabilmişsiniz Rabbim hayırlı Zamanda tekrar nasip eder inşallah. Dualarım sizinle...

Back
X