• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Bebeğim Yemeyi İstemiyor

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

mirrorwoman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Eylül 2007
989
0
96
İstanbul
Merhaba,
Oğlum 8,5 aylık anne sütü alıyor ama sütüm azaldı ek gıdalara geçtik uzun zaman oldu ama çok zorluk çıkarıyor sadece ilaveten yoğurt ve meyve püresi yiyor.ama sabah kahvaltısını sebze yemeklerini veya diğer besinlerden istemiyor.Binbir zorlukla yediriyoruz.hep yanında yoğurtla kandırıyouz diğer yiyecekleri.
gelişimi iyi ama tabi binbir zorluk çekerek .Üstelik kaşıkla verdiğimde ağzını açıp mamayı alıyor ama asla yutmuyor öyle dakikalarca ağzında tutuyor çıkartmıyorda hatta uyuyor o zamanda tedirgin oluyoruz bişey olacak diye.
Sizce ne yapmalıyım benimki sıkıntı yaşayanlar varsa yardım lütfen.

benim oğluma da biz ek gıdala 5. ayında başladık, aynı zorlukları ben de yaşadım, fazla zorlama, azar azar alıştırmaya çalış, yavaş yavaş alışacak emin ol

umarım öyledir ama aylar oluyor hala aynı şekilde.Baska gıdalar mı versem acaba?sen balık verdinmi canım hiç ne kadarlık seninki Allah bağışlasın.

merhaba arkadasim inan ayni sorun bende de var bilmem okudunmu ,oku anlarsin beni,benimkidede ayni sorun var agzinda mamayi tutardi yutmazdi,kati seyler asla almazdi ama inan ogrendigim tek sey bn bgune kadar kizimi zorluyordum,biri panyancoluk yaprdi yada reklam karsisinda v,s hepsi yanlis inan hicbir ise yaramiyor,en iyi simdi ufakken birak kendisi acikip yesin,bnm kiz 2yasinda ve suan zorluklar yasiyorum,hani demedim degil keske uafakken kendi halinde biraksam,cunku ufakken yedirebiliyorsun kandirabiliyorsun inan buyuyunce bas edemiyorsun ,karsi koyuyorlar bize,biliyorum anne yuregi cocugun ac olmasina izin vermiyor,ama onlarin iyiligi,gelisimi icin,en iyisi zorlamamakmis, ,bnm kiz 2ayinda basladi bn mecburen vermek zorundaydim cunku hic birsey yemezdi ve idrarda iltihab cikti kilo kaybetti oyas icinde iyi degildi bnm sayemde aldi kilosunu simdi baktim bas edemiyorum yemk yedirmeye zorlamaya,doktrla karar aldik kendi halinde birakyiorz,ne yerse,cunku butun annelerin soyledigi zorlama,artik oyle denyiorum,yuregim el vermesede,icim icimi yesede,ama onun iyilligi icin,burda cok tanidigim var,8aylik bebgi herseyi yior hemde tek basina,elma ekmegi alip yiyor,sende inanzorlama cunku boyle devam ederse senin cekecegin var,eger annen sutun bittiyse mama ver,milupav,s ama kati seylere basla ,bn verdim yemedi simdide baya zorlanyior,senin bebekte oyle alisirsa bu sefer hep sivi seyler yemk ister,belki kendisi acikinca kati bisey ver belki yer,ama zorlamadan,ac kaldiginda,bide unutmadan benim arkadasimin cocugu agzindaki yemegi hic ama hic yutmazdi o doktora gitmisti agzinda yara vardi,belki senin bebekte olabilirmi,benm kizda yutmuyordu ama benimkisi istemedindendi,

merhaba arkadasim inan ayni sorun bende de var bilmem okudunmu ,oku anlarsin beni,benimkidede ayni sorun var agzinda mamayi tutardi yutmazdi,kati seyler asla almazdi ama inan ogrendigim tek sey bn bgune kadar kizimi zorluyordum,biri panyancoluk yaprdi yada reklam karsisinda v,s hepsi yanlis inan hicbir ise yaramiyor,en iyi simdi ufakken birak kendisi acikip yesin,bnm kiz 2yasinda ve suan zorluklar yasiyorum,hani demedim degil keske uafakken kendi halinde biraksam,cunku ufakken yedirebiliyorsun kandirabiliyorsun inan buyuyunce bas edemiyorsun ,karsi koyuyorlar bize,biliyorum anne yuregi cocugun ac olmasina izin vermiyor,ama onlarin iyiligi,gelisimi icin,en iyisi zorlamamakmis, ,bnm kiz 2ayinda basladi bn mecburen vermek zorundaydim cunku hic birsey yemezdi ve idrarda iltihab cikti kilo kaybetti oyas icinde iyi degildi bnm sayemde aldi kilosunu simdi baktim bas edemiyorum yemk yedirmeye zorlamaya,doktrla karar aldik kendi halinde birakyiorz,ne yerse,cunku butun annelerin soyledigi zorlama,artik oyle denyiorum,yuregim el vermesede,icim icimi yesede,ama onun iyilligi icin,burda cok tanidigim var,8aylik bebgi herseyi yior hemde tek basina,elma ekmegi alip yiyor,sende inanzorlama cunku boyle devam ederse senin cekecegin var,eger annen sutun bittiyse mama ver,milupav,s ama kati seylere basla ,bn verdim yemedi simdide baya zorlanyior,senin bebekte oyle alisirsa bu sefer hep sivi seyler yemk ister,belki kendisi acikinca kati bisey ver belki yer,ama zorlamadan,ac kaldiginda,bide unutmadan benim arkadasimin cocugu agzindaki yemegi hic ama hic yutmazdi o doktora gitmisti agzinda yara vardi,belki senin bebekte olabilirmi,benm kizda yutmuyordu ama benimkisi istemedindendi,

canım ya yeni doktora götürdüm ağzında falan birşey görmedi yada söylemedi doktorumuz.iyi bakılmışdedi ama birde bize sor şimdi annemle konuştum yine kadıncaz ağlıyacak neredeyse ağzında tutuyor muşyine.hep sıvıda olmazki işte hep milupanın yada işte biliyorsun formul mama süt istiyor.kilosu çokiyi ama biz tabiçok uğraştığımız için.kuzenimin oğlu var ya valla delirecem çaya bisküvi ezip veriyolar çocuk 9 aylık bir kerede mideye indiriyor adam,benimkine ben neler yapıp özene bezene veriyom almıyor ya.senağlama
sen şimdi açmı bırakalım diyosun canım valla bende demin öyle dedimanneme bırak verme dedim sütte yapma ama mecburen bir yerde acıkacak değilmi ya hiç acıkmassa.:1no2:
çok inatcı benimoğlum ya.peki kızın şimdi sizinle yemekyiyomu katı gıdalardan canım.

slm canim agzinda yara yoksa.yemek istemiyor demkki benim kiz yemiyor diye gitmedgik^m doktr kalmadi oyuzden seni bn en iyi anlarim cekmedigim sey kalmadi,zorlama derim cunku ben kizimi bugune kadr hep zorladim hic acikmiyordu saatlerce bekledim yine yemzdi,kati seyler verirdimufakken bogazinda kalirdi simdi veriyorum cigniyor atiyor,senin bebek ufak acikir gercekten arkadasim buyuyunce hic bas edemezsin sen en iyisi simdiden baska,birak hic zorlama saatlerce bekle aciksin,bak ozamn nasil kati seyle ryar,sen onun acikmasini beklemeden verirsen zaten aclik hissi gider,ve sen hep yogurt gibi seyler verirsen ilerde hic kati seyler yemez,yabancilik cekiyorlar,inan arkadasim basimdan gecti ve benim kiz hala yemiyor,ben 7gundur vermiyorum hic orali bile degil ne sut ne yogurt hicbirsey istemiyr,bak zamaninda senin gibi zorladim simdi neler yasiyorum,sen en iyisi simdiden birak yoksa zor gunler seni bekler,

anne yuregi ama sen dayan,ben cekmedigim sey kalmadi belki senin bebek en azinda biseyler seviyor benimki hic birsey yemz sevmez hep zorladim ve benim kizda bnm sayemde kilo alirdi simdi biraktim zorlamayi 1hafta 500gr atti,sen endiselenme,zorlama,birak kendi aciksin.biz ne kadr zorladsak onlar okadar yemkten tiksinioyrlar ve inat yapip yememezlik yapiyorlar,ben okadr se y yasadimki bu konu hakkinda bir ben bi allah bilir allah yardinmcin olsun,sevgilerimle arkadasim

Back
X