BEBEGIM ?

3 aylık oğlumla emişiyoruz şu an.
26 yaşındayım.
şöyle söyleyeyim evet hayatım bambaşka bir seyre döndü.
çalışıyordum izne ayrıldım.
eve kapandım (eskiye nazaran)
işemeye fırsatım olmuyor.
gece uykum 3 4 kez bölünüyor.
göz altlarım mor.
yüzüm çöktü.
her yanım kusmuk kokuyor.
yemek yiyemiyorum çoğu zaman.
sürekli kucak isteyen bir bebek.
bazen oturup ağlayasım geliyor.

Amaaa
bir gülüyor kıkırdiyor varya ben eriyorum işte o an.
kalbime sokasim geliyor.
her gece rüyamda ona bir şey olduğunu görüyorum uyanıp öpüyorum bağrıma basıyorum diyorum Allah'ım kılına zarar gelmesin.
emerken minicik ayaklarını oynatıyor.
ellerimi tutuyor.

fazla zor
ama çok daha fazla güzel.

hiç kimse zaten hamile kalana kadar hazır hissetmiyor kendini bence :)
Bebeğini kucağın aldığında anneliği hissedeceksin.
Çok da kendini kısıtlamana gerek yok ama çocuksuz zamanların gibi olmayacak tabi ki..
Ama şimdi tam bir aile olduğunu anlayacaksın.

Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Bende hiç düşünmüyordum bizimkide sürpriz oldu.Çevremdeki anneleri gördükçe bende ne kadar zor diyordum.Fakat başa gelince gerçekten insan kendi çocugu olduğu için çekiyor çok zor ama çok güzel bir şey.Hep derim hayatımda yaptığım en güzel şey ve tarif edemeyecek kadar da çok seviyorum.Çocuga hiçbir zaman kendini hazır hissetmiyor insan

Geçmiş olsun, her şeyiniz yarım kalacak(eğer zor bir çocuğunuz olursa ama pek de kolay olmuyorlar genellikle). Çocuk sizin hayat enerjinizi öyle bir emiyor ki bazen nefes almak bile zor geliyor.
Nefes almakta zorlandıgınız şu yorumdan o kadar belli ki.. Oksijen gitmiyosa demekki... İnsan nasıl bi kafayla yeni hamile birine böyle bir yorum yazar?
@Canparcam055 elbette çok zorlanıcaksın. Ama birbirinize alıştıktan sonra her şey o kadar güzel oluyor ki anlatamam. Onsuz bi yere gitmek bile istemiyosun inan. Hele biraz büyüyüp seni tanımaya başlasın, bağrına basası geliyor insanın. Evet çok yorucu ama çokta güzel. Büyüdükçe hem sen alışmış oluyorsun hemde yükü hafiflemiş oluyor. Zırt pırt alt değiştirmek yada emzirmek zorunda kalmıyorsun mesela. İlk etapta bunlar biraz zorlayabilir ama dediğim gibi zamanla daha iyi oluyor her şey. Sağ salim al kucagına.

Zor ama bu zorluga bir sekilde alisiyorsunuz zaman gectikce duzen ona gore gelisiyor buyudukce rahatliyorsunuz ilk 1 sene zorlar ne zaman yurumeye baslar ozaman ferahlarsiniz suan oglum oynuyor bende koltuga yayildim kk de takiliyorum mesela:) artan bir sorumluluk oluyor ama ayak uyduruyorsunuz

ne güzelll
hayırlı olsun..
yaşın da geç değil, ben 28 inde evlendim 36 yaşındayım ama bana nasip olmadı bebek,
şuan hamileyim çokşükür...
bence zamanla mutlu bile olacaksın gebeliğine

Laflarınıza dikkat edin isterseniz, size yazmadım ben o yorumu. Gidin konu sahibinin mesajini yorumlayın. Ben çocuk tü kaka iğrenç demedim ya da doğurun çocuğu atın çöpe demedim; sadece zorlu çocukların zorluğundan bahsettim. Ne yazacağımı size sormayacağım herhalde. Ha pardon tabi bu forumda herkes mükemmel anneydi değil mi bu annelerin çocukları da mükemmel çocuk oluyor tabi geçinip gidiyorlar güzel güzel.

Kaygınız cok normal ama hepsini ilk kalp atısında unutacaksınız insanlar hep plan yapar onu yapacağım bunu yapacagım diye inanın kimse kimseye engel değil kendinden başka :)

Amin güzel kalpli kız teşekkür ederim❤

Bende 1 sene denemenin sonunda öğrenmiştim ilk bir hafta aglamakla geçti ben özgürlüğüme cok düşkünüm beni kisitliycak diye ama inanın bu sene kızımla yaptığım tatil simdiye kadarki olanların en iyisiydi artık hersey daha zevkli önceden ne boş mus hayatım diyorum simdi

Hiçbir zaman “evet anne olmaya hazırım” demeyeceğimi biliyordum. Eşimle kararttık gözümüzü korunmayı bıraktık ve o ay hamile kaldım şükür. Hazır mıyım değil miyim çok da umrumda değil bana verdiği his mutluluk şu an. 2 aylık hamileyim, bence 9 aylık süreç sadece bebişin fiziksel gelişimi için değil annenin psikolojik hazırlanması için de var

Doğunca çok seveceksin
İyi ki olmuş diyeceksin
Çoçukları pek sevmeyen ve beni deli gibi yoran bir bebeğim olmasına rağmen 5 aylık kızıma aşık oldum
Keşke daha önce şsteseymısım diyorum
Bu arada ben de 39 um

Geçmiş olsun, her şeyiniz yarım kalacak(eğer zor bir çocuğunuz olursa ama pek de kolay olmuyorlar genellikle). Çocuk sizin hayat enerjinizi öyle bir emiyor ki bazen nefes almak bile zor geliyor.
Ama içilen sıcak bir çayın keyfi de bu durumda anlaşılıyor.
Meğer hayatımız nimetler silsilesiymiş de, haberimiz yokmuş.
En azından kıymet bildiriyor zor çocuk

27 yaşındaym ve şuan hamileyim...ve diyorum ki yazık geçen senelere keşke daha önce yapsaymışım...

İşin açığı bu yaşa kadar zaten kendinize birşeyler katmaniz gerekirdi düşünüyor ve kattiginizi da varsayıyorum. Ayrıca çocuğuyla birşeyler yapmak isteyen emin olun yapıyor. Ben 24 yaşında anne oldum. Yüksek lisans ödevimi oğlumun doğduğu hafta okula verdim. İki yıl sonra ise geri döndüm. O iki yıl içinde ikinci üni.ye basladim. Şimdi oğlum 5 yaşına girmek üzere zorluklar oldu mutlaka ama isteyen istediğini bir sekilde mutlaka yapabiliyor. Bunu dert etmeyin derim. Şimdi 30 yaşındayım 2. Çocuk 30 dan sonra sahip olabilir miyim, sağlıklı olur mu diye tedirginlik yaşıyorum. Aslında düşününce 2. Çocuğa bile geç kaldım diyorum. O yüzden sizin için inanın en güzel zamanda olmuş. Kendinizi üzmeyin. Her çocuk istenmeyi hak eder bu sizin çocuğunuzsa mutlulukla beklenmeyi asil hakeden çocuktur diyorum. Mutluluklar.

Ama içilen sıcak bir çayın keyfi de bu durumda anlaşılıyor.
Meğer hayatımız nimetler silsilesiymiş de, haberimiz yokmuş.
En azından kıymet bildiriyor zor çocuk
Doğru söylediniz iki dakika oturup sıcak bir çay içmek bile çok kıymetli. Çocuğu olmayıp sıcak çay içebilenler kıymetini bilsin gerçekten sonra buz gibi çay içmek zorunda kalabilirler:) Zor çocuğu olan bilir her şeyin kıymetini ama zor çocuğu olan da bir benim herhalde, herkes mükemmel anne ve mükemmel çocuklar doğuruyor bu sitede gördüğüm kadarıyla

Yok yok, ben de varım.
Geçenlerde vardı böyle bir konu, konu sahibi ben çözüm istemiyorum, benim gibilerle dertleşmek istiyorum diyordu.
Bende 2 zor çocuk var, biri saatlarce günlerce ağlayabilir, ağlamaya yaşıyor.
Dinleniyor dinleniyor yeniden ağlıyor.
Öbürü aşırı yaramaz, saniye bırakamazsınız peşini ve inanılmaz sinirli.
Değil sıcak çayı, ben soğuk bile içemiyorum.
Günde tek öğün yemek yiyebiliyorum, o da ağzıma tepmece.
Dışarda öğlen küçüğü arabasında uyutursam o sırada yediğim şeyle ertesi akşamı ediyorum.
off off

Sevindim kendim gibi bir anneyle karşılaştığım için:) Anlayabiliyorum yaşadıklarınızı; bende bi tane var zor başediyorum, siz iki taneyle çok daha zorlanıyosunuzdur. Kolaylıklar diliyorum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…