BEBEGIM ?

Cokcuk cok isteyrek yapsanda zor istemeyerek yapsanda :) korunsaydinda hamile kalabilirdin allah simdi nasip etmis simdi olmua boyle dusun adapte olmaya calis iyi giden evlilikler cocukla daha iyi olur genelde olumlu düşün

Yaşınızdan dolayı geç (!) kaldınız???
Geç (!) evlendiniz???
Pes yani..
Bu sitede bir sürü 30 yaş üstü bekar kadın var.Biri de 32 yaşında benim.
Bir düşünüp yazmak lazım.
30 yaş üstü ne evlesin ne çocuğu olsun o zaman..
Üslubunuzu hiç beğenmedim.
Hıç..

Sonra kadınlara toplum baskısı niye oluyor kim yapıyor diyoruz.

5 aylik evli olduğunuzdan dolayi bunu hissediyorsunuz ama 9 ay gibi bir sürede alışacak doğunca boyle düşündüğünüzü unutacaksınız

Çok teşekkür ederim çok sağolun

bana inan cocugum 2 bucuk yasinda 7-8 ülke gezdim. eskiden hep stressden erteliyordum. calisiyorum yarim gün o yarim günde öyle projelere imza attimki su an tam gününün maasini aliyorum. cocuk bereket uykusuzluk cinnet korku ama dünyanin en güzel nimeti

neden yeni hamile bir kadına bu tarz şeyler yazıyorsunuz cidden merak ettim
Gerçekleri söylüyorum. Zorlukların kendisi de farkındadır zaten. Kimse ay bebeğim olcak, çiçekler açcak, böcekler uçcak modunda yaşamıyo heralde. İyi yanları olduğu kadar kötü ve zor yanları da var.

Çocuk sevgisi o yapmayı istediginiz şeylerden kat kat güzel. Hem yaşınız küçük değil sizin de esinizin de. karninizda artık bebeginiz var etkilenmesin gebelikte anne psikolojisi önemli

Yaptığınız çok yanlış belki zorlanmayacak herşey güzel olacak nereden biliyorsunuz herkes aynı şeyleri yaşamıyor sırf tartışmamak için başka şeyler yazmıyorum . Ama şunu gördüm ki kadın kadının düşmanı

Ben zaten zor bi çocuğu olursa öyle olacağını belirttim. Gayet rahat çocuk büyütüp de kendilerini zor çocuk büyütenlerle aynı kefeye koyanlar da var. Düşmanlıkla ilgisi yok benim yaptığımın; sadece olabilecekleri ve zorlukları söyledim, bunda da kötü bi şey yok. Sizin çocuğunuz yoksa konuyla ilgili bilginiz olup olmadan konuşmayın derim.

Merhaba Ben erken anne oldum 22 yaşımda. Bebek çok ama çok güzel bişey evet ama hiç bir kadının hamileliği tadana kadar hazır olduğunu kaldı ki ondan sonra bile hazır olduğunu düşünmüyorum bence bu zamanla oluşan bir bağ

Annelik zor tabi ki küçük bir insanın sorumluluğunu almak çok zor ama bir o kadar da güzel kendinizi geliştirebilirsiniz çocuk ilk 1 sene zor oluyor bence çünkü kendinizi adapte etmeye çalışmanız, onun dünyaya adapte olması derken biraz yıpratıyor yalnız şu var ki (oğlum 16.5 aylık) düzenli olması çok önemli uyku saatlerinin gün içindeki olan şeylerin sizde öyle rahat edebilirsiniz. Kendinizi geliştirmeye gezmeye engel değil oğluma hamileliğimde lise terktim liseyi bitirdim ehliyete yazılıyorum seneye de üniversiteye hazırlanma planım var sonrasında da çalışmak var planlarımda nasipse

Hemde ciddi anlamda zor bir çocuğa sahibim sağlığı hamdolsun yerinde ama çok ağlak bir çocuk birde agresifliğimiz var 2 yaş sendromuna hazırlık sanırım ama aşacağız birlikte onun dünyaya gelmesine sebep benim isteğimdi Allah’ıma bin şükür rabbim kucağımı boş bırakmadı

Kendinizi de şanslı hissedin lütfen nice insanlar yıllar yılı evlat hasretiyle yanıp tutuşuyor bence çok şanslısınız Emek olmadan yemek olmuyor inanın o kadar farklı güzel bişeyki hele uyuyunca bile özlemesi insanın bambaşka ama başlarda zorlanacaksınız tabi ki bunca zaman onsuzdunuz kendi çapınızda bir düzeniniz vardı önemli olan bundan sonrası o düzeni korumaya çalışmak ortaklık sağlaması Allah tamamını erdirsin çok uzun yazdım ama değerdi.

30yasında dogurdum 31e girdim 4ayı bıtırdık oglumla. Ne cok ıstedık 5sene olsun dıye yapmadıgımız kalmadı ama o 5sene sonra bızı sectı. Insan kesılmıs tırnagını bıle sever mı..sevıyor ıste. Mıs kokusunu ıcıne cekınce derdın sıkıntın kalmayacak suan korkman cok normal. Istenmeyen bır gebelık ve ne yasayacaksın bılmıyorsun. Ilkınde ha ha hı hı oluyor ama dogurunca ıkıncısı ıcın cok dusunuyorsun ılkını bıldıgın ıcın saglıkla dogurursun ınsallah

İyi de korunmayı bıraktığın gün bunu da göze aldın demektir. Yanı kaza değil bi şey değil neden ağladın anlayamadım.

Aynılarını söylemişti bir ablam. Günlerce ağlamıştı... Kendini paralamıştı...
Geçen paylaşim yapmiş ogluyla "iyikim" diye.
Başka söze gerek yok sanırım.

Ben doğurana kadar kendimi hiç hazır hissetmedim.
Hatta buraya konu açtım , annemler bebeğin kıyafetlerini seviyo ,ben öyle hissedemiom die.
Merak etme hiçbirşeye engel değil bebek.
Evet ilk başta zor , ama su akıp yolunu buluyor ve bir düzen oturtunca , tadından yenmez bir hal alıyor.

O kadar güzel bir duygu ki, onun ilk hareketlerini içinde hissettiğin an bağların kuvvetlenir, hamilelikte kendini hazırlarsın, bebeğe hazır değilim deyip aldırma sakın çünkü ya bi daha olmazsa, nasip olmuş şükret. O kadar o çevrene bakarken burdaki bebek konularına da gözat derim. Günah değil mi ne demek istemiyorum o senin bir parçan. Hayrlı olsun

Bence elindeki nimetin farkına varmalısın ben istesemde asla bana anne diyen evladım olmayacak

Çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…