- 24 Eylül 2016
- 51
- 29
- 88
- Konu Sahibi Meralim8383
-
Benim oglumun agzindan hic bir kelime cikmiyor. Anne baba gibi hic bir sey soylemiyor.Belli bi sorunu olsa teşhis koyulurdu sanki. Benimki de 2 yaş olacak oda konuşmuyor. Test falan istemediler mi?
Beyin tomografisi cekilecek bir de kan aldilar. Hastaligin ne oldugunu bullaya calisiyorlar.Tüm tetkikleri yapıldı mı bir araştırma hastanesinde
Malesef ayakta durmuyor. Ugrasiyorum ayaga koyunca hemen oturuyor. Cildirmak uzereyim.Konuşmuyor derken anlamlı kelimesi olmayabilir henüz.. ses çıkarıyor vs değil mi
Emeklemeyen bebekler de var..
Yürümüyor ayakta duruyor mu?
Gelişim süreci farklı inş hepsini yapacak zamanı gelince..
Biskuvi ekmek yiyor. Yere biraktigimda donerek istedigi yere gidiyor. Kardeslerinin yaninda durur onlar dikkatini cok cektigi icin onlara bakmak hosuna gider.Yapmadıklarını yazmışsınız. Peki neler yapabiliyor? Günü nasıl geçiyor?
Evet ama elleri yumruk yapiyor bazen parmaklarini acmayi akil edemiyor. Icim alev alev yaniyor. Kac aydir doktora gidiyoruz bugun teshis koyuldu. Teshis cocugunuz hasta. Ama hastaligin adi yok.Dikkatini çeken hareketli oyuncakları almaya uğraşıyormu
Canim benim insallah icime su serptin.insallah oyle olur. Benimkisi ayakta durmayi bile bilmiyor.ben de böyleymişim, 5 yaşıma yakın konuşmuşum, 2,5 gibi emeklemeden yürümüşüm.
ancak sese ışığa kokuya aşırı duyarlıymışım. tabii o zamanın kafası, doktora bile götürmemişler beni.
teşhis koyulamadıysa inşallah bir sorun yoktur, her çocuğun gelişimi farklı oluyor, umarım sadece bu yüzden biraz geç konuşup yürür.
Konuşmaması çok sorun değil ama artık yürümesi ya da bunun için hazır olduğunu gösteren bir takım çaba içinde olması lazım.kizlar bugun doktordan geldik 18 aylik bebegime teshis koyamadilar. Bebegim hic bir kelime soylemiyor. Yani hic konusmuyor emeklemiyor yurumuyor cok kotu durumdayim. Lutfen benim gibi olan varmi? Bu belirsizlik beni daha da kotu yapiyor.
Allah razi olsun hepinizden cok guzel hamilelik gecirdim. Evet yasitlari gibi degil 9 aylik bir bebek gibi.Muhtemelen gelişim geriliği var gibi.yaşıtlarından geriden gelecek gelişimi
Hamileyken sorun var demişmiydi dr?
Lütfen sakin olun güçlü olun.bebeğiniz hisseder sizi
Bakmazmiyim ben 9 10 aylikken panik etmeye basladim. Doktorum 15 aylik olana kadar beklememi soyledi. 18 aylik olunca onlarda panik oldular. Bugun de bu haberle geldik. Beynine bakilacak. Allah kimsenin cocuguna yasatmasin insallahKonuşmaması çok sorun değil ama artık yürümesi ya da bunun için hazır olduğunu gösteren bir takım çaba içinde olması lazım.
Peki 18 ay ile uyumlu mu diğer gelişim basamakları baktınız mı hiç?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?