canım benim oğlumda da 2 aylıkken fark ettik çocuk bir türlü ememiyordu megersem dili baglıymış bizde hemen doktora gittik çocuk cerrahisine ama bize 1 yaşın kadar bekleyin dedi çene yapısı öne doğru uzar zamanla dili açılır dedi bizde bekledik 1 yaşına geldiğinde hala aynıydı dili catal gibiydi ucu sonra tanıdık bir çocuk cerrahına gittik 2dk da kesti ne anestezi ne bişi çok aşırı bir dil bagı yok dedi cerrahi makasla kesti kan bile akmadı şimdi 20 aylık oğlum ve hiç problem yok ne konuşmasında ne ymesinde bir kaç doktora daha görtür derim onlar bizlerden daha iyi bilir geçmiş olsun canım
benim oğlumda da var şuan 4 aylık 2 aylıkken kestirmeyi düşünmüştük ama doktora sordum yaptırma bi sorun olmaz yazık çocuğa dedi bir yakınımız tam iki kere kestirmiş tekrar birleşmiş ben kıyamadım yaptırmadım çok sorun olmuyosa kestirme bizimki emerken sorun yaşıyordu biraz zamanla alıştı kendi kendine
çok teşekkür ederim.benim bebeğimin de tam ucundan bağlı çatal oluyo emerken de zorlanıyo kendi kendine geçicek gibi de durmuyo bi de çocuk cerrahına göstereyim.kesildiğinde ağlamadı mı peki bi de sonra beslenme sıkıntısı oldu mu ağrıdan falan?
ee biraz ağladı bir kaç kişi üzerine egilince cerrah öğrencilerinede gösterdi böyle yapılır die bizim bebişte ne olyo yaaa bakışından sonra ağladı ama beslenmesinde falan bir sıkıntı olmadı hiç hissetmedi bile eger emmesini zorlaştırıyorsa hemen götürür canım anne sütü onun tek gıdası baktın ememiyor sag sütünü kaşıkla içiriver emi ben öyle yapyordum ememeyince aglıyordu sütümde coktu bende sagıp kaşıkla veryodum ne yapacaksın işte yoksa emmediğinden aç kalır sık sık acıkır emmek ister ben çok cektim vallaha gece saat bası kalkardım 5dk zor emerdi yavrucak sen ihmal etme canım bulunduğun ilde en iyi çocuk cerrahisini araştır ona götürüver ama ben ne anestezi ne bişi yaptırdım direk kesti bizim doktor hiç gerek yok öyle şeylere dedi boşuna çocuğa narkoz verdirtmeyin dedi şimdi hiç porblem yok çok şükr
biliyormusun eskiden berberler kesermiş dil bagını o kadar kolay demişlerdi bana çünkü çok endişe duyuyordum kesilince yara olur kanar die korkma canım işini bilen birisi olursa hemenceceik haldeder
işte şu an aynı korkular bende var
inşallah dediğin gibi kolaylıkla atlatırız.
ben zaten sütüm yetmiyor diye mama da veriyorum arada bebeğim düşük doğum ağırlklı olduğu için başlarda güçlü ememiyordu.şimdi anne sütünü de iyice bırakırsa çok üzülürüm en iyisi bi an önce yaptırmak.üzerimde fena stres oluşturdu bu durum.
çok teşekkür ederim cevabın için
bebeklerde genel anestezi ile yapıyorlar. 10 dk falan sürüyor. hiçç önemli bir durum değil içiniz çok rahat olsun. abimin kızına operasyonu yapan çocuk cerrahi doktoruydu diye hatırlıyorum. geçmiş olsun...[/QUOTE m
canım benim oğlumda da 2 aylıkken fark ettik çocuk bir türlü ememiyordu megersem dili baglıymış bizde hemen doktora gittik çocuk cerrahisine ama bize 1 yaşın kadar bekleyin dedi çene yapısı öne doğru uzar zamanla dili açılır dedi bizde bekledik 1 yaşına geldiğinde hala aynıydı dili catal gibiydi ucu sonra tanıdık bir çocuk cerrahına gittik 2dk da kesti ne anestezi ne bişi çok aşırı bir dil bagı yok dedi cerrahi makasla kesti kan bile akmadı şimdi 20 aylık oğlum ve hiç problem yok ne konuşmasında ne ymesinde bir kaç doktora daha görtür derim onlar bizlerden daha iyi bilir geçmiş olsun canım
Merhaba korkacak hiç birşey yok doğuştan dil altı bağı ile doğdum yemek yeme konuşma vs hiç bir skntı çekmedim 25yaşında gayet sağlıklıyım tek sıkıntım dilimi normal insanlar gbi dışarı çıkartamıyorum ama bu da çok gerekli bişy değil dil altı bağını kestirmeyin gereksiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?