Bebeğimde down süphesi

Tüp bebek demişsiniz pgt yaptırmış mıydınız?

Allah sabır versin Dualarımız seninle

Öncelikle geçmiş olsun hem yavrucağa.İnşallah testler güzel çıkar.
Benim kızım doğumda 1 ay yattı hastanede (yoğun bakımda ).Oğlum permatüre oda 1 hafta yattı.
Ne durumda olduğunuzu tahmin edebiliyorum az çok.Dışarda lapa lapa kar yağarken sezeryanlı sezeryanlı hastanede 2 dakika görmek için bir saat beklediğimi ben bilirim.Tarifi yok ama tek yapabileceğiniz dua etmek.
Çok çok geçmiş olsun.

Yazdığınız mesajları okurken kendimi gördüm benim oğlumda yaygın gelişimsel bozukluk tanısı olan bir çocuk benimki herşeyi sağlıklı giden bir gebelikti bebeklikte hiçbir sıkıntısı yoktu taki konuşması gereken yaş gelip konuşamayınca gerçekler pat pat yüzümüze çarptı.
Şunu bilmenizi isterim ki o melek down sedromlu ise rabbim bunu sizin kaldıracağınızı düşünerek o meleği gönderdi. Ben oğluma konulan teşhisi kabul etmekte zorlandım 3,5 yaşında idi. senin gibi bizden sonra ne olacak dedim günlerce ağladım eşimide kendimide üzdüm sonra kabullendim ve oğluma adadım kendimi en baştan ona doğayı hayatı tanıttım bu yeşil, bu uçak, bu süt ,kaşığı böyle tutacağız, meee sesi kuzu sesi hepsini tek tek oya gibi işledik eşimle oğluma ve öğretmenleri ile
oğlum şimdi 10 yaşında 4. sınıf kaynaştırma öğrencisi hala gerilikleri var yaşıtlarına göre ama o kadar çok yol aldık ki 3,5 yaşından bu yana bu gün için Rabbime binlerce şükür. Öğretmenleri hep diyor senin gibi bir annesi varken oğlunun sırtı yere gelmez ana olmak bu günler için var güçlü ol kardeşim
Kendine iyi bak sen iyi olursan oda iyi olacak annesi

Bir anne ve baba için en büyük sınav evladı ile sınanmak
ama bilki evlad o kadar güzel birşey ki on kere doğum yapsam gine oğlumun bana nasip olmasını isterim
onun en yakın arkadaşım sensin babam deyişine kurban olurum bin kez

rabbim evladınıza sağlık versin inşallah bu şüphe olarak kalır evladınızı rabbim size sağlıkla bağışlar
diyelimki dr haklı çıktı anneler güçlü olmak zorunda bizim gibi özel çocukları olan anneler kat kat güçlü olmak zorunda

Canım benim.. Onlar nasıl melekler biliyor musun.. Hepimizden daha iyi, daha temizler. İçlerinde hiç kötü niyet barındırmazlar. Kalp kıramazlar. Hep çok sevecen çok sıcak kanlıdırlar. Gülümserler.. :) Onları sevmemek, bağrına basmamak mümkün değil. Asla itici değiller. O güzel gözleriyle şirinlikler yaparlar. Bilinenin aksine eğer sıkı bir eğitim alırlarsa çok hızlı öğrenirler. Dans edebilir, kitap okuyabilir. Her şeyi yapabilir. Gezip eğlenebilir. Ona sevginizi verirseniz ve kendine güvenmesini sağlarsanız hepimizden daha mutlu olabilir. Sadece gururu incinmesin yeter ona.

Bebeğime hamileyken dawn sendromu testi istediler. Önce yaptırmak istemedim. Çünkü dawn sendromlu olsa ne olacaktı ki.. Yine de bebeğimi her şeyden çok isteyecektim. Tek bir düşünceyle testi yaptırdım, eğer çocuğum dawn sendromluysa hemen eğitimini almaya başlayabilirdim. Buna hazırlıklı olabilirdim. Ona nasıl yaklaşılmalı, nasıl eğitim verilmeli, nasıl bir yol izlenmeli.. 9 aylık bir süreç bana bol bol yeterdi bunun için. Bu yüzden testi yaptırdım.. Her şey Allahtan. Hiç korkum olmadı. Sizin de korkunuz olmasın. Size çok ihtiyacı var ve sizi çok seviyor..

Endişeleriniz olabilir. Arkadaşları içinde dışlanacağını düşünüyor olabilirsiniz, insanların ona nasıl bakacağını.. Üzüleceğini düşünüyorsunuz. Ama ondan iki kromozom fazla doğmak bizleri daha insan yapmıyor. Ona gerekli özgüveni verecek olan sizsiniz. Üzülseniz bile bunu hiç belli etmemelisiniz. Ki bana göre, bir melek doğurduğunuz için hepimizden daha şanslısınız. Çünkü Rabbim size çok büyük sevaplar yazmak için bu özel bebeği karnınıza koydu..

Merak etme cnm benim de testlerinde cikmıstı down sendromu olabilir bebeğin demişti amniyosentez yapalım dediler razı olmadım valla. Şimdi bebeğim çok sağlıklı şükürler olsun. Vardır Rabbimin bir bildiği umarım bişey olmaz iyi düşün bol dua et

Çok zor biliyorum ama dışarıya kulağını tikaman gerek. Sana olumsuz enerji verecek herkesten uzaklaş ve internetten araştırma yapma. Doktoruna güven, sen şimdi kuvozden saglikla çıkacağı güne odaklan. Down sonraki iş. Bebeğinin en çok güçlü bir anneye ihtiyacı var.
Benim de doğumuma günler kaldi, hic bir tarama testini yaptırmadım, bir şey varsa bile evladimdan vazgeçecek değilim. Allah yavrularimizla sinamasin

Çok özür dileyerek soruyorum.
Tüp bebeklerde genel olarak bazı testler yapılmadan transfer yapılıyor mu ?
Anomaliler sanırım önceden saptanıyordu diye biliyordum.

İnşallah canım inşallah adaklar adadım herdakika yalvarıyorum rabbime ilk down şüphesi var dediği an doktorun düşündüğüm şey bana birşey olursa kim bakar oldu ilk düşündüğüm

Daha cok minik, erkenden dogmus yuzunun gozunun sekli tam oturmamistir.
Cok zordur eminim bu suphe, Allah icinizi ferahlatsin.
Okurken cok uzuldum, Allah yavrunuzun ve sizin yardimciniz olsun.

Ay kuzum benım ya vallaha okuyunca cok duygulandım tabıkı herseyden önce sen bir annesin.hemde tüp bebek kurban olsunlar ona. İnşallah öyle bişey yoktur ama varsa da Allahın takdiri sen ona gül gibi bakarsın

Teşekkür ederim bu bilgiler için.
Ücretler yüksek maliyetli mi bu testlerin ?
bahçecide embriyo başına 350 euro

ancak bu testlerde bile yanılma %2 var dr bu testlerden geçen embriyo transfer edip tutsa bile 2li 3lü-4lü testleri yaptırmamızı istiyor

Gebelik oluştuktan sonra 8. haftada hormany testi var kandan bakılıyor
o %100 sonuç veriyor

Canım kıyamam ona ben. Ciğerleri geliştiğinde sana verecekler yavrunu ozaman ağzındaki yaralar hepsi geçecek, yalnız senin şefkatli kolların saracak yavrunu. Üzülme herşey Allahtan, eksik de fazla da olsa o senin sana ait. Onu kolla koru sev. Kim ne derae desin takma. Kim nasıl karşılarsa karşılasın. O da bir ana kuzusu. Belki de sağlığına kavuşacak ve down sendromu riski ortadan kalkacak. Metanetli ol. Sütün kesilmesin çünkü senden beslenecek yavrun. Allah şifa versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…