Bebeğimde egzama mı var?

Diidooo

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2024
12
3
1
26
Bebeğim 1.5 aylık yaklaşık 2 haftadır yüzünde böyle kızarıklıklar var. Hastaneye gittik doktor cildi kuru nemlendir dedi. Bepantol sensiderm kullanıyorum. Bu durumu yaşayan arkadaşlar var mı? Nasıl bir yol izlediniz

GÜNCELLEME!!!
Yaklaşık 1 hafta kadar günde 3 kere olacak şekilde bepanthol sensiderm kremi kullandım. Yüzündeki lekeler tamamen geçti bazen kasık araları ve vücudunda da kızarıklıklar oluyordu o kısımlara da sürdüm geçirdi hemen. Bizde sonuç bu şekilde oldu herkeste aynı sonucu göstermeyebilir ama buradan da güncellemek istedim

Eklentiler

• IMG_20250606_110531.webp
    IMG_20250606_110531.webp
    19,9 KB · Görüntüleme: 54
Son düzenleme:
Alerji filan gibi bir sebep söylemedi mi?

Bebeğim 1.5 aylık yaklaşık 2 haftadır yüzünde böyle kızarıklıklar var. Hastaneye gittik doktor cildi kuru nemlendir dedi. Bepantol sensiderm kullanıyorum. Bu durumu yaşayan arkadaşlar var mı? Nasıl bir yol izlediniz

Eklentiler

• IMG_20250606_111203.webp
    IMG_20250606_111203.webp
    24,5 KB · Görüntüleme: 52
Hayır söylemedi cildi kuruymuş öyle dedi
Kremi ne sıklıkta sürüyorsunuz belki onu arttırabilirsiniz. Ama egzema genelde alerjiyle gelir. Başka doktordan da fikir alın isterseniz. Bir süre daha geçmezse.

Buradan bakinca bana gore iki sey olabilir.
1. Erkek galiba bebeginiz. Erkek bebekler yeni dogduklarinda, vucutlarinda hala sizin hormonlariniz oldugu icin, bu hormonlar erkek cocuklarinda kucuk kucuk sivilcelenmeler yapabiliyormus. Belki bu olabilir. Buna bir cozum yok zamanla geciyor.
2. Yasadiginiz ortam sicaksa bebeginiz isilik cikarmis olabilir. bunun da cozumu biraz daha az giydirmek/serinletmek ve bepanten krem.

Chatgpt ye sordum.
1749200691225.webp

Kremi ne sıklıkta sürüyorsunuz belki onu arttırabilirsiniz. Ama egzema genelde alerjiyle gelir. Başka doktordan da fikir alın isterseniz. Bir süre daha geçmezse.
Günde 2-3 kere kullanıyorum fazlası sıkıntı olur mu bilmiyorum. Bu arada ilk anneliğim o yüzden biraz tecrübesizim yorumlarım cahilce gelebilir

Buradan bakinca bana gore iki sey olabilir.
1. Erkek galiba bebeginiz. Erkek bebekler yeni dogduklarinda, vucutlarinda hala sizin hormonlariniz oldugu icin, bu hormonlar erkek cocuklarinda kucuk kucuk sivilcelenmeler yapabiliyormus. Belki bu olabilir. Buna bir cozum yok zamanla geciyor.
2. Yasadiginiz ortam sicaksa bebeginiz isilik cikarmis olabilir. bunun da cozumu biraz daha az giydirmek/serinletmek ve bepanten krem.

Chatgpt ye sordum. Eki Görüntüle 3602027
Evet cinsiyeti erkek 1.maddede yazanı bilmiyordum belki de dediğiniz gibi bir şey olabilir.
2. Maddeye göre de havaya uygun ince şeyler giydirmeye çalışıyorum ama bazen acaba üşür mü diye de kalın giydirdiğim oluyor. Vücudunda yok ama sadece yüzü böyle

Bioderma Atoderm iyi geldi benimkine. Reklam değil. 😂 Deneyerek bulacaksınız. Birkaç krem daha var çünkü.
Her sabah ve akşam yatmadan ılık suyla ıslattığınız pamukla silin ve ıslakken kremi sürün. Gün içinde de sık sık kremleyin. Duştan sonra özellikle kurulamadan kremleyin vücudunu da yüzünü de.
Benimki alerjik de. Atopik dermatit zaten alerjik egzama demek. Kaşımayı öğrendiğinde kanatıp yara da yapabilir, aşırı kaşıntılı bir şey çünkü. Elinizden geldiğince nemli tutun. Bir de çocuk alerji uzmanına götürün.

Bioderma Atoderm iyi geldi benimkine. Reklam değil. 😂 Deneyerek bulacaksınız. Birkaç krem daha var çünkü.
Her sabah ve akşam yatmadan ılık suyla ıslattığınız pamukla silin ve ıslakken kremi sürün. Gün içinde de sık sık kremleyin. Duştan sonra özellikle kurulamadan kremleyin vücudunu da yüzünü de.
Benimki alerjik de. Atopik dermatit zaten alerjik egzama demek. Kaşımayı öğrendiğinde kanatıp yara da yapabilir, aşırı kaşıntılı bir şey çünkü. Elinizden geldiğince nemli tutun. Bir de çocuk alerji uzmanına götürün.
Çok teşekkür ederim önerinizi dikkate alacağım

Günde 2-3 kere kullanıyorum fazlası sıkıntı olur mu bilmiyorum. Bu arada ilk anneliğim o yüzden biraz tecrübesizim yorumlarım cahilce gelebilir
Ben de yaşamadım bunu bilemiyorum ama emerken filan silinir belki bir yere sürülür o zaman yenileyebilirsiniz bence. Olmazsa markayı değiştirirsiniz.

Evet cinsiyeti erkek 1.maddede yazanı bilmiyordum belki de dediğiniz gibi bir şey olabilir.
2. Maddeye göre de havaya uygun ince şeyler giydirmeye çalışıyorum ama bazen acaba üşür mü diye de kalın giydirdiğim oluyor. Vücudunda yok ama sadece yüzü böyle
Bana da doktorlari soylemisti dogar dogmaz gelip baktiginda bu olabilir zamanla gececek demisti ilk madde icin

Kızımın da yanakları böyleydi yenidoğan döneminde. Doktorumuz sıkıntı yok geçer dedi. Sağlık ocağı ebesi de anne sütü yağlı olduğu icin oluyor aslında kötü birşey değil dedi. Bebeğin tombik duruyor senin de benim kızımın da yanaklari böyleydi 3-4 aylık olunca geçti🥰 kaşıntı yoktu kızımda sadece pütürlü kırmızıydı. Bu arada 15 aylık olunca atopik sorunları başladı tüm vücudunda kaşıntılar var bunla uğraşıyoruz. Ama yenidoğan dönemindekiyle çok farklı bu çıkan kızarıklıklar

benim oğlumda da vardı. ben mustela stelatopia kullandım. hala daha kızarıklık, pişiğe yatkınlık gördüğümde sürüyorum. bir de her duş sonrası nemlendiriyorum cildini.

zamanla geciyor zaten endişe etmeyin 🥰 ilk zamanlar hiç geçmeyecek gibi geliyor 😂

Ben de mustela stelatopia intense kullanıyorum. İntense olanı farklı. Cilt yenilemesinde bire bir.

Back
X