kayınvalideni çağırırsan belki bebeğine çok iyi bakar ama sen, bebeğin ve eşin bir daha hiç aile olamazsınız. sakın böyle bir hata yapma. aienin özgünlüğünü bozma. eminim komşun da iyi bakar. evinin bakıcıya yakın olması büyük bir avantaj. bir kaç yıl sonra kreş yaşı da geldi mi bütün sorunların biter. bebğini komşuna baktırmakla bencillik ettiğini düşünme. tam tersi böyle yapmakla bebeğine, eşine ve kendine sahip çıkarsın.
canim arkadaslar hakli kayinvalide konusunda ama alt kmsunuda ne kadar zamandir taniyorsun ? samimiyet derecen nasil ?
hijyen konusunda nasil ? cocuk egitiminde nasil birisi ? gercekten dunyanin binbir hali var en yakinlarimizi bile taniyamiyoruz ..
bence cok iyi gozlemle komsunu ? evinde baska cocuklari varmi ? esi varmi ve calisiyormu ? inan kafani karistirmak istemem ama cok cok dikkat et guzelim .. o yavrular bize Allahin emaneti o yuzden cok dikkatli olmamiz lazim ..
ben bu konuda cok korkagim yani bebegim 2 yasinda ve 2. bebegime hamileyim ben en en yakinlarim disinda guvendigim dostlarima arkadaslarima bile emanet edemiyorum ..
bu dediklerini de ben birebir gözlemledim, yaşadım hatta.
biz çok küçüktük henüz, neyin ne olduğunu anlayamayacak yaşlardaydık.
ben 5-6 gibiydim yanılmıyorsam. kardeşim benden 2 yaş küçük. kuzenimle aynı yaştayız.
3 çocuk büyüdük aynı evde.
apartmanın altında bi bijuteri vardı. sahibi olan amca, aynı zamanda komşumuzdu. 3 çocuk babası, yaşını başını oldukça almış, yaşlı bi amcaydı.
biz apartmanın önünde geçirirdik koca günü hemen hemen.. annemle babaannem balkonda bizi izlerdi. sırayla balkonda bekleyip, başıboş bırakmazlardı hiç. 30 sene önce, seneler evvel bile, güvenmiyormuşlar demekki sokaklara.
ve fakat, bazen ikisinin de işi olduğu zaman, o bijuterici amcaya seslenip, gözkulak olmasını rica ederlerdi.
o adam, bizi öperdi, okşardı, kucağına alır severdi. rahatsız olurduk bazen ama, annemizin emanet ettiğini bilirdik, güvendeyiz sanırdık.
teeee ben 15-20 yaşlarıma geldiğimde keşfettim durumu. bu adam bizi taciz ediyordu aslında. oramıza buramıza dokunuyordu. biz bağırıp kaçana kadar da devam ediyordu. ''bu sıpalar da hiç sevdirmiyor kendilerini'' diyordu gülerek.
hatta bazen bu amcanın yanında eşi de oluyordu. buna rağmen, yapıyordu pis herif.
çocuk emanet etmek çok zor. çok zor hakkatten.
ben de bunları bildiğim için, yaşadığım için.. kızımı asla hiç kimseye emanet edemedim bu vakte kadar.
şimdi 2,5 yaşında, hala 1 saat bile kimsede bırakmamışımdır. sadece anneannesinde kalıyor birkaç saat. o kadar.
şimdi kreşe göndermek istiyorum. bi türlü güvenip bi kreşe veremiyorum.
Aslında kreş daha cazip geliyor ama küçük bir ilçede yaşıyorum.(Öğretmenim.)Kreş yok.Alt komşumu bir yıldır tanıyorum ama çok samimi değiliz.Bir kaç kere ailecek görüştük.Üç çocuğu var.İkisi üniversite mezunu çalışıyorlar.En küçük kız da 8. sınıfa gidiyor.Yani gündüz evde kimse yok ama bebeğimin uykuları sorunlu nasıl uyutacak? Evine misafir gelirse bebeğimle ilgilenebilecek mi?Yani bazen diyorum ki bebeğim için bir kaç yıl kendi özelimden taviz verip eşimin ailesine baktırayım.Tamam eşimle çok yalnız kalamayacağız.Ama eşimle aynı okulda çalışıyoruz buna şükür.. kayınvaldemlerin yaşadığı ile tayinimiz çıkar belki bir kaç yıla kadar.O zaman gündüz kendi evlerinde bakarlar.Bunları düşünüp düşünüp içimi rahatlatmaya çalışıyorum.Aslında kayınvaldem iyi bir kadın.Bizde olduğu sürece bana bir iş yaptırmaz.Eve gelince temizliğim yapılmış yemeğim hazır olur.Bebeğimi gözüm kapalı emanet edebilirim.Bir türlü karar veremiyorum.Kafayı yiyecem ya.Neyse daha 4 ay var düşünecek vaktim çok.Hakkımızda hayırlısı olur inş.
Merhabalar.Şubatın başında çalışmaya başlayacağım .Bebeğim o zaman 10 aylık olacak.Ailelerden uzaktayız.Alt komşum istersen ben bakabilirim dedi.İkinci alternatif kayınvaldemler gelip bakacaklar ve sürekli bizimle yaşayacaklar.Sizce hangisini seçmeliyim.Kayınvalidemin çok iyi bakacağına eminim gözüm hiç arkada kalmaz.siz olsanız ne yaparsınız?
ooo komşunuzu hiç tanımıyorsunuz aslında.
nedir ne değildir bilemezzsiniz.
çocuğunuza kızıp, eline vuruverir mi yanlışlıkla (!)
başkasına sinirlenip, yanlışlıkla (!) siniriniz yavrunuzdan çıkartır mı....
ve daha bisürü bilinmezlerle dolu durumlar..
kesinlikle tavsiye edemiyorum.
daha önce yazdıklarımı boşverin.
özeliniz kalmasın varsın, birkaç sene tahammül ediverin birlikte yaşamaya...
bana kalırsa, bu kadar az tanıdığınız birilerine, yabancı tabir ettiğimiz birilerine emanet etmektense... babaanne daha iyidir.
en azından, çocuğunuza, canından-kanından biri bakar, gözünden sakınır muhakkak, her şeyden daha öte önem verir, gözünüz arkada kalmaz.
bilmemkim komşu teyze acaba bugün formunda mı? acaba bugün eşine mi sinirli? acaba bugün çocuğunun okul toplantısı mı var? acaba bugün misafiri mi gelecek? acaba bugün misafir sebebiyle çocuğun uykusu heba mı olacak? acaba bugün çorbasını mı yedi, yoksa daha kolay yedirebildiği börek-çörekle mi geçiştirildi? soru ve sorunları olmaz....
babaanne en iyi çözümmüş, sizin durumunuzdan ben bunu anladım az önce.
merhaba.mesajınızı okuyunca dedim ne kadar şanslı türlü alternatifleriniz var...bende bebeğime bakıcı arıyorum ama malesef hala bulamadım.kayınvalide aslında güzel bir seçenek ama ben olsam alt komşum önceliğim olurdu :)
kayınvalideni çağırırsan belki bebeğine çok iyi bakar ama sen, bebeğin ve eşin bir daha hiç aile olamazsınız. sakın böyle bir hata yapma. aienin özgünlüğünü bozma. eminim komşun da iyi bakar. evinin bakıcıya yakın olması büyük bir avantaj. bir kaç yıl sonra kreş yaşı da geldi mi bütün sorunların biter. bebğini komşuna baktırmakla bencillik ettiğini düşünme. tam tersi böyle yapmakla bebeğine, eşine ve kendine sahip çıkarsın.
yaklaşık 5 ay kayınvalide ve kayınpeder bizim eve taşını ve beraber yaşadık kızıma baktıkları ve benimde çalıştığım için.
pazar gece gelip cuma gece kendi evlerine gidiyorlardı.
bu 5 ayın her gecesinde yatağa yattığımızda eşime, senin annen şunu şöyle yaptı, baban bunu ima etti gibi serzenişlerle geçti, bu durum bi yerden sonra hayatımı o kadar zorlaştırdıki, eşimle öyle kavgalar etmeye başladıkki evliliğimiz sarsılıyordu artık. sonra geçen ay işten çıktım ve bi anda eski aşk dolu günlerimize geri döndük . ama bu bir ay içinde yaşadıklarımı unutmuşum demekki iş arayışına başlamıştım, ta ki cumartesi gününe kadar. cumartesi bi geceliğine şehir dışına gittik, cuma gecesinden bize geldiler yine bebişe bakmak için .. ve ben iş aramakdan vazgeçtim bi süre daha :))
kayınvaliden ve kayınpederin gelecekler, bir evde beraber yaşayacaksınız. Kayınpederin tuvaleti kullanacak arkasından o tuvalete sen gireceksin. mutfağında aradığın hiçbirşeyi bulamayacaksın. Çocuğunu istediğin gibi yetiştiremeyeceksin, mesela sen çorap giydireceksin, ay hava çok sıcak pişti çocuk diye çıkaracaklar .
benim kayınvalidem temizliğe falan karışmazdı, zaten kendisi öyle titiz bi kadın değil, bir hafta boyunca yemek pişirdiği ocağı bile silmez mesela, çay damlar salça damlar ama günlerce silmeden o ocağı kullanır taa ki ben delirip heryeri çamaşır suyuna bulayana kadar.
bir yandanda çocuğunu gözün kapalı emanet edeceksin, ama yukarıda saydığım şeylerlede karşılaşman kuvvetle muhtemel, özel hayat cinsel hayat rahat rahat kocanla kavga etme yada evin içinde bornozunla havlunla dolaşabilme ihtimalin yok.
alt komşun eğer güvenilir biriyyse, itimat ediyorsan sakın kaynana falan alma evine, tecrübe konuşuyor..
yaklaşık 5 ay kayınvalide ve kayınpeder bizim eve taşını ve beraber yaşadık kızıma baktıkları ve benimde çalıştığım için.
pazar gece gelip cuma gece kendi evlerine gidiyorlardı.
bu 5 ayın her gecesinde yatağa yattığımızda eşime, senin annen şunu şöyle yaptı, baban bunu ima etti gibi serzenişlerle geçti, bu durum bi yerden sonra hayatımı o kadar zorlaştırdıki, eşimle öyle kavgalar etmeye başladıkki evliliğimiz sarsılıyordu artık. sonra geçen ay işten çıktım ve bi anda eski aşk dolu günlerimize geri döndük . ama bu bir ay içinde yaşadıklarımı unutmuşum demekki iş arayışına başlamıştım, ta ki cumartesi gününe kadar. cumartesi bi geceliğine şehir dışına gittik, cuma gecesinden bize geldiler yine bebişe bakmak için .. ve ben iş aramakdan vazgeçtim bi süre daha :))
kayınvaliden ve kayınpederin gelecekler, bir evde beraber yaşayacaksınız. Kayınpederin tuvaleti kullanacak arkasından o tuvalete sen gireceksin. mutfağında aradığın hiçbirşeyi bulamayacaksın. Çocuğunu istediğin gibi yetiştiremeyeceksin, mesela sen çorap giydireceksin, ay hava çok sıcak pişti çocuk diye çıkaracaklar .
benim kayınvalidem temizliğe falan karışmazdı, zaten kendisi öyle titiz bi kadın değil, bir hafta boyunca yemek pişirdiği ocağı bile silmez mesela, çay damlar salça damlar ama günlerce silmeden o ocağı kullanır taa ki ben delirip heryeri çamaşır suyuna bulayana kadar.
bir yandanda çocuğunu gözün kapalı emanet edeceksin, ama yukarıda saydığım şeylerlede karşılaşman kuvvetle muhtemel, özel hayat cinsel hayat rahat rahat kocanla kavga etme yada evin içinde bornozunla havlunla dolaşabilme ihtimalin yok.
alt komşun eğer güvenilir biriyyse, itimat ediyorsan sakın kaynana falan alma evine, tecrübe konuşuyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?