Yarın 50 günlük olacak bebeğim. 40ına kadar o kadar sessiz, uslu ve sorunsuzdu ki nazar değmesin diye kimselere söyleyemedik. Bir süredir, uykusu çok hafif, çok mızmızlanıyor ve sizin anlattığınız gibi babasında susuyor. Biz bunu şöyle anladık. Bendeyken (beni tanıdığı için) sürekli emmek istiyor, doysa bile uyuyamıyor, ağzı sürekli meme arıyor. Uykusu da gelince ne memeden vazgeçiyor ne de uyuyor; böylece mızmızlanıp huysuzlaşıyor. Ne zaman ki babası kucağına alıyor ağladığında, abartmıyorum 2-3 dakika içinde uyuyakalıyor. Annem ve kayınvalidemde de aynı şekilde. Ben bundan rahatsızlık duymuyorum, çünkü daha 2. ayındaki bir bebeğin tercih yaptığını düşünmek biraz fazla hassasslık olur. O şuan içgüdüleriyle hareket ediyor. Kokudan sesten etkileniyor. Anneyi ihtiyaçlarını gidermek için kullanıyor. 9.ayda içgüdülerini bırakıp öğrendikleriyle devam edecek. Biz anneler ilk aylarda onlar için ihtiyaçlarını karşılayan kişileriz. Bir dergide okumuştum, kızlar da erkekler de ilk yıllarında babaya daha düşkün oluyorlarmış; çünkü çocuklar annelerini kendilerinden farklı tutmazlarmış. Baba onlara farklı, eğlenceli gelirmiş. 2 aylık çocuk için şöyle yazıyordu; bebek anne memesini kendi bedeninin bir parçası zanneder...
Kısacası, üzülmeyin; hatta sevinin. Çocuğunuz doğanın gerektirdiği gibi davranıyor. Bir süre sonra yine doğanın gerektirdiği gibi konuşmalarınıza olumlu tepkiler verecek inşallah.
Kısacası, üzülmeyin; hatta sevinin. Çocuğunuz doğanın gerektirdiği gibi davranıyor. Bir süre sonra yine doğanın gerektirdiği gibi konuşmalarınıza olumlu tepkiler verecek inşallah.