bebegime bakamiyorum yardim..

Canım, yaşadıkların sana şu an çok anormal geliyor ama aslında maalesef normal şeyler. 2 aylık muzur bir oğlum var. Son 1-2 haftaya kadar senle aynı durumdaydım. Gecesi gündüzü yoktu, ciyak ciyak çığlık çığlığa ağlıyordu. Öyle ki ağlamaktan nefesi kesiliyordu, bir süre nefessiz kalıp, nefesini toplayıp yine çığlık atıyordu... Artık aynen senin dediğin gibi dayanamıyordum çığlıklarına, hem vicdanım dayanmıyordu hem de gerçekten kulaklarım kaldırmıyordu o desibeli....

Benim göğüslerimde 2.günden yara oldu, bildiğin açık yaraydı, ciğer gibiydi, dokunamıyordum. Ona rağmen sırf iyi bir anne olabilmek uğruna çocuğumu o yara göğüslerimle ağlayarak, ve hatta hiç abartmıyorum, yerleri tekmeleyerek emziriyordum.... Üstelik bazen insanın kimsesinin olmaması, olmasından daha iyi.. Benim ailem yok. Bir tek eşimin annesi var.. O da uzağımızdaydı, çocuk yüzünden yanımıza geldi. O dönemde beni düşün işte, sırf bebeğim en sağlıklı biçimde beslensin diye ben kendimi feda etmişim, ağlayarak, debelenerek de olsa emziriyorum, ve kayınvalidem başımda 24 saat hiç durmadan "süt yok ay, sütü yetmiyo ay, çocuk aç ay, doymuyo ay, mama verek ay......" diye dolaşıyordu. Bir kaşık suda boğabilirdim onu, sırf eşimin hatrına ses çıkarmadım... Düşman gibi görüyordum "mama ver" diyenleri... Bunalıma girdim, iyi bir anne olmadığımı düşünerek ağladım günlerce. Pişman oldum hatta çocuk yaptığıma, bakamayıp eziyet edeceksem niye yaptım ki çocuğu dedim, hayata küstüm, ruh gibi dolaştım ortada.

Ta ki bir gece tir tir titreyene dek... Ateşim 39'a çıkmış... Bir anda! Tir tir titriyorum, zangırdıyorum... Eşim beni kaptı acil'e götürdü.... Mastit olmuşum. Yani göğsümdeki yaralardan dolayı enfeksiyon kapmışım göğsüm iltihaplanmış. Sütüm bir anda kesildi iki göğsümde de.. 24 saat boyunca tek damla gelmedi.... Ben perişanım enfeksiyondan dolayı tabi o da ayrı konu.... O gün mecbur mama verdik çaresiz...

Sonra sütüm eski haline dönene kadar -ki bu 20 günü falan buldu- mama verdik, gittikçe azaltarak...
Şimdi bebeğim hem günde 1 kere mama yiyor, hem de memeyi alıyor.

Benim oğlumda yaşadığım şuydu; ilk günler gerçekten de ne kadar meme-mama versen o kadar alıyorlar. Balık gibi diyordum bu çocuk doymuyor, çatlayacak yemekten.... Ama çatlamadı :) Minicik bir midesi var, ikide bir doluyor hemen, dolduğu gibi de boşalıyor ilk bez değiştirişinde.... O yüzden çocuğun anormal değil. Bizimki de durmadan emmek isterdi, doysa da emmek isterdi... Ayrıca bizimki de memede uyurdu. Şimdi 2 ay sonra göğüslerim iyileşti, seninkiler de iyileşecek, nasırlaşacak :) O zaman rahaaat rahat emzireceksin korkma.

Ben anladım ki önemli olan önce benim iyi olmam. Ben ne kadar iyi olursam bebeğim de o kadar iyi oluyor çünkü. Ne kadar iyi olursan o kadar iyi bakıyorsun çünkü bebeğine.Önemli olan senin iyi olman önce. Bunun için de günde birkaç kez mama vermen gerekiyorsa vereceksin elbette. BU SENİ KÖTÜ BİR ANNE YAPMAZ! Aksine, mama yiyip uyuduğu süreçte bile göğüslerin dinlenir ve bir sonraki emzirmeni nispeten da rahat yaparsın, bebiş de daha huzurlu emer.... Mama vermek istemezsen süt de sağabilirsin tabii ki, onu da biberonla verebilirsin, korkma. Benimki de kaşıktan nefret ediyor...

En kötü ihtimal nedir şu an korktuğun? "Biberona alışır da meme almazsa" korkusu dimi? E diyelim ki öyle oldu.. Ne olacak? Sen o bebeği gün içinde defalarca alıp bağrına bastıktan, kucağında uyuttuktan sonra sizin aranıza ne girebilir ki? Yine senin kokunu alır, yine seni annesi bilir, yine sever, yine en çok sende huzur bulur hiiiç korkma! Sen de sağlığını tehlikeye atmamış olursun, hem de bebeğinin karnı güzele doyar. O da uyur, siz de...

Rahat ol. En önemlisi rahat olmakmış, anladım.... Sen ne kadar rahatsan bebeğin de o kadar rahat olur.... Hiçbir şey dünyanın sonu değil, ne mama, ne biberon... Ve tekrar söylüyorum, BU SENİ KÖTÜ BİR ANNE YAPMAZ!

Bazı arkadaşların göğsü yara olmamış olabilir, yara olmasına rağmen emzirebilmiş olabilir. Ama herkesin bünyesi bir değil! Ben de yara olmasına rağmen emzirmeye çalışıyordum canımı dişime takıp, ama sonunda vücudum yeni düştü ve göğsüm iltihaplandı, sonuç: sütüm hepten gitti... Ne gerek vardı zorlamaya?Hiç....
Benim kaynanam da başımda 40 gün gezdi "benim göğsüm niye yara olmadı ay, benimki yara olmadı ay, ben çok rahat emzirdim ay, enim acımamıştı ay"... diye. Ben yalan söylüyordum sanki "acıyor" diye.. Hayret bir şey... Yatağa düşmüştüm işte sonunda.... Çocuk her ağladığında "saldır yavrum saldır" diye mememe yapıştırıyordu çocuğu... Öldürebilirdim o kadını oracıkta.... Akıl sağlığımı kaybetmek üzereydim, neler yaşadım....

O yüzden bir tanem, sıkma kendini. Hiçbir şey dünyanın sonu değil. Aha ben 2 ay meme emmişim, annemin sütü olmamış sonra... Sadece mama yemişim.... Okullarımın çoğunu birincilikle bitirdim, obez falan da olmadım... Dünyanın sonu değil hiçbir şey, sadece bize öyleymiş gibi geliyor :)))

Ve senin bu konuda bu kadar kaygılanıp, bu kadar üzülmen de SENİN NE KADAR İYİ BİR ANNE OLDUĞUNU GÖSTERİYOR!

Öpüyorum canım...

Bir de bebeğin o kadar çok ağlıyorsa kolik olabilir canım. Çok sık görülen bir şey. Gaz sancısı. Nedeni tam olarak bilinmiyor ama 3aydan sonra kendiliğinden düzeliyor genellikle. Gaz sancısı çekmemesi için bitkisel damlalar var, ilaçlar var... Onun da çaresi var yani bozma moralini. Bizimki kolik mesela... Bazen 4saat ağlıyor hiç susmadan çığlık çığlığa... Susturamıyoruz... 3 saat ağlıyor....
Arabanız varsa, arabaya atıp gezdirmeye başlayınca direkt susup uyuyor yalnız derin derin.... O çok ilginç, herkeste işe yarıyor. Biz hala eğer uzun süre uyumamışsa ve mızırdanıyorsa arabaya atıp gezdiriyoruz. Mışıl mışıl uyuyor öyle hemen....

Haftada en az 3 kez, 3saatten uzun süre ağlıyorsa ve bu durum 3 haftadan uzun sürüyorsa kolik demek oluyor çocuk... Tabii doktora danışmadan teşhis koymak da ilaç vermek de yanlış... Ben sadece ihtimalleri hatırlatmak istedim :)

Son olarak canım; bu durum GEÇECEK! emin ol bundan adın gibi... Ömrünün 3-4 ayı böyle sefil olursun EN kötü ihtimalle.... Sonra tatlarından yenmiyor bu veletler :) Hele 3.ayına gelip de sana bir gülücükler atmaya başlasın da gör sen :)))

seni çok iyi anlıyorum, bizimkisi büyük adam gb gaz çıkarırdı, çatlardı ağlamaktan, ilaçlarda fayda vermezdi. sütüm de yetmezdi ama olduğu zaman bile kayınvalidem hemen mama yapayımmı derdi, sağa sola telde sütü yok gelmi,yr derdi, mamanın ardına rezene çayı vs verirdi, bide hazımsızlıktan ağlardı, bebeğim 20 günlükken taşınmak zorunda kaldım cıyak cıyak ağlardı... hep çektik...

Ay ister istemez gülmeye başladım :D
Benim kayınvalidem de tel.de "Gizem nasıl?" diye soran olunca, "Gizem iyi, sütü yok" derdi :D
Ay allahım herkes mi böyle yoksa bir ben mi deliriyorum kayınvalideme :D
Çıldırttı beni bebeğin banyosundan mamasına kadar her konuda.... Gizem iyi, sütü yok.... Hey allahım, var olan sütümü de kaçırtırdı. En sonunda eşim ayar vermişti de öyle susmuştu....

Süt mü yok ay, mama verelim ay, sütü yok ay, çocuk aç ay....

Ben sanki üvey anneyim ya hayret bir şey, öf....

:))

:
Ay ister istemez gülmeye başladım :D
Benim kayınvalidem de tel.de "Gizem nasıl?" diye soran olunca, "Gizem iyi, sütü yok" derdi :D
Ay allahım herkes mi böyle yoksa bir ben mi deliriyorum kayınvalideme :D
Çıldırttı beni bebeğin banyosundan mamasına kadar her konuda.... Gizem iyi, sütü yok.... Hey allahım, var olan sütümü de kaçırtırdı. En sonunda eşim ayar vermişti de öyle susmuştu....

Süt mü yok ay, mama verelim ay, sütü yok ay, çocuk aç ay....

Ben sanki üvey anneyim ya hayret bir şey, öf....

:))

:60: gülmekten öldüm, aslında doğumda ve hamilelikte kayınvalidesinden çekenler diye ayrı bir başlık açsak sanırım baya malzeme çıkar :27: bizimkisi benim oğluma hamzoş demişti bir kere, hamzoş ne ya dedim, kısaltılmışı diyor, o nasıl bir kısaltma? nonoş der gibi, benim oğlum kız mı? bir daha deme dedim :) aman neyse açmıyım ağzımı, ya işte öyle sevgili yenichery dert herkeste çok inanki, sen sıkma canını geçiyoorlar bir bir, Allah beterinden saklasın, şikayet yok inş

yatarak emzirmek evet tehlikeli.uyumayacağından emin olmak lazım.bi de benim göğsüm küçük olduğu için bebeğin göğüsten dolayı bi kazaya uğrama riski yoktu.bi de annelik içgüdüsü uyku sersemi okadar temkinli oluyorsunki bi anlık dalsan bile bebeğin yanında olduğu aklından çıkmıyor.konu sahibi arkadaş bu konuda kendine güvenirse denemesini öneririm en azından bebek uykuya alışana kadar.o kadar zor bişeyki saatlerce emzirip uykuya daldıktan sonra onu yatağına koymanın ardında 2 dk bile geçmeden uyanması....ve bu olayın gecede defalarca tekrarlanması...sonuçta arkadaşımız bişeyleri denemeli yoksa bu psikolojiyle çok yorulur annelikten de soğur evinden de eşinden de hatta hayattanda...ben sürekli emzirmenin ceremesini çekiyorum.psikolojik durumumu atlattım ama boyun sırt omuz hatta 3-4 aydır kol ağrıları bel bacak ağrıları....bütün omurga sistemi altüst oluyor.sırf emzirmekten değil tabi..sinir stres uykusuzluk yorgunluk...Allah herkese bebeğini sağlıklı bi şekilde büyütmeyi nasip etsin.belki de yanlış bilgiler veriyorum ama bunlar benim işime yaramıştı.belki arkadaşta fayda görür.ah keşke biraz fayda görebilse

keşke arkadaşım keşke... ama yazdıklarından benim algıladığım konuyu açtığı günden daha iyi olduğu yönünde bilmem yanılıyor muyum?
oğlum 1 yaşını geçti mümkün olsa hala daha 24 saatin çoğunu memede keyif yaparak emerek geçirecek diyeyim siz daha küçükkenki halini ve halimi tahmin edin :27:
çok bunaldım, arkadaş kadar yoğun değildi allaha şükür ama normalde aklımın ucundan geçmeyecek bir sürü yeni düşünce edindim allaha şükür geçti, onun da geçecek, şu an henüz lohusa olmayıp sırası gelenler de çekecek geçecek... keşke kimsenin başına gelmese

:

:60: gülmekten öldüm, aslında doğumda ve hamilelikte kayınvalidesinden çekenler diye ayrı bir başlık açsak sanırım baya malzeme çıkar :27: bizimkisi benim oğluma hamzoş demişti bir kere, hamzoş ne ya dedim, kısaltılmışı diyor, o nasıl bir kısaltma? nonoş der gibi, benim oğlum kız mı? bir daha deme dedim :) aman neyse açmıyım ağzımı, ya işte öyle sevgili yenichery dert herkeste çok inanki, sen sıkma canını geçiyoorlar bir bir, Allah beterinden saklasın, şikayet yok inş

allah hepinize iyilik güzellik versin sizin iyi kvler söylüyormuş benim kendi annem beni delirtiyordu :57: ama tersi yönde süt yok görüyorum açlıktan ağlıyor mama yapalım üzerine emzireyim diyorum dünyanın sonu gibi... "var var süt var" diyip çocuğu mememe yapıştırıyor falan :57: hey gidi günler :36:

Son düzenleme:
[

allah hepinize iyilik güzellik versin sizin iyi kvler söylüyormuş benim kendi annem beni delirtiyordu :57: ama tersi yönde süt yok görüyorum açlıktan ağlıyor mama yapalım üzerine emzireyim diyorum dünyanın sonu gibi... "var var süt var" diyip çocuğu mememe yapıştırıyor falan :57: hey gidi günler :36:

ilahi çok güldüm :60:

[QUOTE/]
allah hepinize iyilik güzellik versin sizin iyi kvler söylüyormuş benim kendi annem beni delirtiyordu :57: ama tersi yönde süt yok görüyorum açlıktan ağlıyor mama yapalım üzerine emzireyim diyorum dünyanın sonu gibi... "var var süt var" diyip çocuğu mememe yapıştırıyor falan :57: hey gidi günler :36:[/QUOTE]

Demek ki sütün olması da dert olmaması da :D
Maksat taze anneyi delirtmek :D

Yenicherry'cim bak bazen yalnız olmak en iyisi :) En azından mama verecek misin, sütün var mı, yok mu, çocuk aç mı, tok mu hepsinin kararını kendin verip kendin bir yol çizersin kendine.... Kafan rahat eder.... Böyle anne/kayınvalide zulmü yaşamak insanı 2 kat bunalıma sokuyor :)
Düşünsene sen kanayan göğsün yüzünden ağlarken ruh hastasının biri gelip bebeği kanayan memene yapıştırıyor "saldır saldır!" diye.... :))

Canım, yaşadıkların sana şu an çok anormal geliyor ama aslında maalesef normal şeyler. 2 aylık muzur bir oğlum var. Son 1-2 haftaya kadar senle aynı durumdaydım. Gecesi gündüzü yoktu, ciyak ciyak çığlık çığlığa ağlıyordu. Öyle ki ağlamaktan nefesi kesiliyordu, bir süre nefessiz kalıp, nefesini toplayıp yine çığlık atıyordu... Artık aynen senin dediğin gibi dayanamıyordum çığlıklarına, hem vicdanım dayanmıyordu hem de gerçekten kulaklarım kaldırmıyordu o desibeli....

Benim göğüslerimde 2.günden yara oldu, bildiğin açık yaraydı, ciğer gibiydi, dokunamıyordum. Ona rağmen sırf iyi bir anne olabilmek uğruna çocuğumu o yara göğüslerimle ağlayarak, ve hatta hiç abartmıyorum, yerleri tekmeleyerek emziriyordum.... Üstelik bazen insanın kimsesinin olmaması, olmasından daha iyi.. Benim ailem yok. Bir tek eşimin annesi var.. O da uzağımızdaydı, çocuk yüzünden yanımıza geldi. O dönemde beni düşün işte, sırf bebeğim en sağlıklı biçimde beslensin diye ben kendimi feda etmişim, ağlayarak, debelenerek de olsa emziriyorum, ve kayınvalidem başımda 24 saat hiç durmadan "süt yok ay, sütü yetmiyo ay, çocuk aç ay, doymuyo ay, mama verek ay......" diye dolaşıyordu. Bir kaşık suda boğabilirdim onu, sırf eşimin hatrına ses çıkarmadım... Düşman gibi görüyordum "mama ver" diyenleri... Bunalıma girdim, iyi bir anne olmadığımı düşünerek ağladım günlerce. Pişman oldum hatta çocuk yaptığıma, bakamayıp eziyet edeceksem niye yaptım ki çocuğu dedim, hayata küstüm, ruh gibi dolaştım ortada.

Ta ki bir gece tir tir titreyene dek... Ateşim 39'a çıkmış... Bir anda! Tir tir titriyorum, zangırdıyorum... Eşim beni kaptı acil'e götürdü.... Mastit olmuşum. Yani göğsümdeki yaralardan dolayı enfeksiyon kapmışım göğsüm iltihaplanmış. Sütüm bir anda kesildi iki göğsümde de.. 24 saat boyunca tek damla gelmedi.... Ben perişanım enfeksiyondan dolayı tabi o da ayrı konu.... O gün mecbur mama verdik çaresiz...

Sonra sütüm eski haline dönene kadar -ki bu 20 günü falan buldu- mama verdik, gittikçe azaltarak...
Şimdi bebeğim hem günde 1 kere mama yiyor, hem de memeyi alıyor.

Benim oğlumda yaşadığım şuydu; ilk günler gerçekten de ne kadar meme-mama versen o kadar alıyorlar. Balık gibi diyordum bu çocuk doymuyor, çatlayacak yemekten.... Ama çatlamadı :) Minicik bir midesi var, ikide bir doluyor hemen, dolduğu gibi de boşalıyor ilk bez değiştirişinde.... O yüzden çocuğun anormal değil. Bizimki de durmadan emmek isterdi, doysa da emmek isterdi... Ayrıca bizimki de memede uyurdu. Şimdi 2 ay sonra göğüslerim iyileşti, seninkiler de iyileşecek, nasırlaşacak :) O zaman rahaaat rahat emzireceksin korkma.

Ben anladım ki önemli olan önce benim iyi olmam. Ben ne kadar iyi olursam bebeğim de o kadar iyi oluyor çünkü. Ne kadar iyi olursan o kadar iyi bakıyorsun çünkü bebeğine.Önemli olan senin iyi olman önce. Bunun için de günde birkaç kez mama vermen gerekiyorsa vereceksin elbette. BU SENİ KÖTÜ BİR ANNE YAPMAZ! Aksine, mama yiyip uyuduğu süreçte bile göğüslerin dinlenir ve bir sonraki emzirmeni nispeten da rahat yaparsın, bebiş de daha huzurlu emer.... Mama vermek istemezsen süt de sağabilirsin tabii ki, onu da biberonla verebilirsin, korkma. Benimki de kaşıktan nefret ediyor...

En kötü ihtimal nedir şu an korktuğun? "Biberona alışır da meme almazsa" korkusu dimi? E diyelim ki öyle oldu.. Ne olacak? Sen o bebeği gün içinde defalarca alıp bağrına bastıktan, kucağında uyuttuktan sonra sizin aranıza ne girebilir ki? Yine senin kokunu alır, yine seni annesi bilir, yine sever, yine en çok sende huzur bulur hiiiç korkma! Sen de sağlığını tehlikeye atmamış olursun, hem de bebeğinin karnı güzele doyar. O da uyur, siz de...

Rahat ol. En önemlisi rahat olmakmış, anladım.... Sen ne kadar rahatsan bebeğin de o kadar rahat olur.... Hiçbir şey dünyanın sonu değil, ne mama, ne biberon... Ve tekrar söylüyorum, BU SENİ KÖTÜ BİR ANNE YAPMAZ!

Bazı arkadaşların göğsü yara olmamış olabilir, yara olmasına rağmen emzirebilmiş olabilir. Ama herkesin bünyesi bir değil! Ben de yara olmasına rağmen emzirmeye çalışıyordum canımı dişime takıp, ama sonunda vücudum yeni düştü ve göğsüm iltihaplandı, sonuç: sütüm hepten gitti... Ne gerek vardı zorlamaya?Hiç....
Benim kaynanam da başımda 40 gün gezdi "benim göğsüm niye yara olmadı ay, benimki yara olmadı ay, ben çok rahat emzirdim ay, enim acımamıştı ay"... diye. Ben yalan söylüyordum sanki "acıyor" diye.. Hayret bir şey... Yatağa düşmüştüm işte sonunda.... Çocuk her ağladığında "saldır yavrum saldır" diye mememe yapıştırıyordu çocuğu... Öldürebilirdim o kadını oracıkta.... Akıl sağlığımı kaybetmek üzereydim, neler yaşadım....

O yüzden bir tanem, sıkma kendini. Hiçbir şey dünyanın sonu değil. Aha ben 2 ay meme emmişim, annemin sütü olmamış sonra... Sadece mama yemişim.... Okullarımın çoğunu birincilikle bitirdim, obez falan da olmadım... Dünyanın sonu değil hiçbir şey, sadece bize öyleymiş gibi geliyor :)))

Ve senin bu konuda bu kadar kaygılanıp, bu kadar üzülmen de SENİN NE KADAR İYİ BİR ANNE OLDUĞUNU GÖSTERİYOR!

Öpüyorum canım...

sevgili gizemakyuz
cok tesekkur edrim cok verdin bana
evet buyutuyorum galiba bazi seyleri ama inan elimde dgil hormonlarim bunu tetikliyor sanirim
sutumun olup olmadigini bilmemek
surekli ciglik atan bi bebek,acilar icinde kivranan ben
ve yalnizlik tabii hersey ustuste geldi
inan bi ara dedim ki kendi kendime
eyvahh ben ne yaptim hayatim karardi nasil gececk yilalr bir an once buyuse hatta evlenip gitse falan diye dusundum
gecen dizi seyredeyim dedim;
kadin iyi gecelr diyip yataga yatiyor isigi kapatiyor
bir an o kadina o kadar imrendim ama nasil anlatamam
onun yerinde olmak icin nelerimi vermezdim dedim
uyku meger ne kadar buyuk bir ihtiyacmis..
1 aydir nerdeyse hadi yatalim deyip yataga giremedik
bagris cagris..ciglik gozyasi..
sabah kalkiyorum heryerim sut islak (hava aldirmadigi icin ped kullanamiyorum yaralardan dolayi)
afedersin 2 dk wc ye gitmem lazim gelmeme aglamakan mosmor olmus..
2 gun yuzumu yikamadigimi farkettim..
mama konusunda bende seninle ayni fikirdeyim
bana da yazik ..gerekirse doktorra sorup mamada vericem hem emsin doymazsa mama da yesin
gunes isigi gormek istiyorum artik
disari cikip nefes almak biraz olsun gulumsemek istiyorum
bebegimi cok seviyorum ama bende insan evladiyim..cok yoruldum ama cok su 4 haftada inan..
bilemiyorum halbuki o kadar rahatina duskun bi insan da degildim..esim sen bu cocugu cok simartirsin her dedigini yaparsin falan derdi..
ama ole olmadi napalim kaderde bunuda yasamak varmis nasip..
ins gececek allahim kaldiramadigimiz yuku vermezmis..
ins gulecegim yillarda gelecek..
o zaman gozlerinin icine bakip bu gunleri hic ama hic unutmayacagim..
benim icin en buyuk haya tecrubesi oldu..

:

uzun zamandan sonra tebessum ettim inanain
ne deyim allahta sizi guldurdusun ins..

merhaba canım... seni o kadar iyi anlıyorum ki ağlayan bebek çok zor gerçekten...
benim iki bebeğimin arasında 10 ay var... ikinci bebeğim erken doğdu...
ikinci bebeğim hiç abartmıyorum 5 ay hiç susmadan ağladı.. ama benimki normal bi ağlama değildi çocuk kucağımda morarırdı... inanki 5 ay 5 dk uyuduğumu bilmem... bi yandan diğer bebeğim var o da ilgi istiyo...bi yandan uykusuzluktan hasta oldum haplarla ayakta durmaya çalışıyorum... hiç geçmeyecek o günler hiç bitmicek sanırdım... ayağımda sallarsam uyurdu durduğum anda çığlık çığlığa başlardı morarırdı ağlamaktan..erken doğduğu için de küçücüktü kucağımda zor tutardım zaten...

ama 5 ay sonra geçti o günler...şimdi sadece kabızlık problemi var kakası gelince ağlıyo başka hiç sesini çıkarmaz... çok zor oluyo ama geçiyo bişekilde bu günler..
bir zamanlar birisinin de aynı şekilde sana baktığını düşün...aynı sabrı sana gösterdiğini düşün...
Annelik kolay olmuyo canım... Allah sabır versin... sağlıcakla büyütmen dilğiyle..

kusura bakamyin simdi cvp yaziyorum
demek iki bebginzin arasinda 10 ay var
inanamiyorum..siz resmen ikiz buyutmussunz nerdeyse
masallah diyorum..eminim cok zor olmustur..
sizinki bile gecmis ins bende atlatacagim..
saglicakla kalin sizve bebekleriniz...

canım ılk önce kötu anne dıye bırsey yoktur sadece kıyamıyosun ona sevıyosun yavrunu sevmesen o acıyı cekermısın verırdın hzır mamayı 2 unde duzelır göguslerın
demekkı kıyamıyosun annesın cunku
3 tane buyyuttum ben 3 uncu 8 bucuk aylık
2 yasına kadar emzırdım dıgerlerını bunuda ınsallah emzırırım
ayva cekırdegını 5 10 dakıka bekletemn yeterlı sur gögsune acıktut hava ıle temas daha cabuk ıylestırır
doymuyor bebegın bes bellı yada gaz sancısı var
ayagını sıcak tut kendınındeonunda
patık gıyının
bu kadar stere sutunde olmaz
1 gunluk dene mama al ama kasıkla ver goguslerınıde sık sık ılac vs ıle pansuman yap ıylessın
karnı ıyıce doyunca 1 saat en azından uyur sende rahat edersın
yemek nıye yıyemıyormussun ben 3 undede hep kucagımda yedım hala da öyle hemde öyle enım konum yıyorumkı
mısafırlıkte fılan ver onu bız tutalım sen ye dıyolar ben kızım olmadan yıyınce ne yedıgımı bıle anlamıyorum
sen rahatına bak tadını cıkar bu anların yurt dısında mamayı vermeye bılırler o zamanda az suyla nısasta yada pırınc unuyla azıcık mama yap kasıkla yedır doyar sende karnını ıyıce doyur
stresıde at bı kenra sutlerın lıkır lıkır gelsın yavrunun karnı doysun
tadını cıkar bu anların
ben burayı bıdaha bulamaya bılırım acemıyım bırazda ama sen özel msj at bana
sormak ıstedıgın olursa seve seve yardımcı olurum
sen sorarasan daha cok yardımım dokunur sana nede olsa 3 bebek tecrubem var
hıc sıskıntım olmadımı sankı ama senın gıbı karamsar olmasdım canım
herkes nelerını verıyor 1 bebek ıcın rabbıme sukurler olsunkı tataırmıs sanada banada
mutlu ol
bebegınde mutlu olsun

Aferin kız meltoş, ne güzel yazmışsın

Annelere cenneti layık görmüş bizi Yaradan. çünkü canımız yansa da, acıdan kıvransak da önce bebeklerimizin huzurunu ve iyilğini düşündüğümüz için. karşılıksız bir veriş bu, alışı belki çoook uzun yıllar sonra olacak ki o da olmasa olur değil mi? ne kadar iyi bir annesin sen yenicherry ki o acıya rağmen bebeğinin karnının doymasını herşeyin üstünde tutuyorsun. mama değil meme vermek için direniyorsun. sen o bebeği çok seviyorsun belli sadece hormonların bunu derinden hissetmene izin vermiyor. ama hele bi iyileşsin göğüslerin, bebeğin de agulara başlasın, tebessümleri belirginleşsin o zaman "bebeğime aşığım" topiği açmak isteyeceksin. ona olan aşkını cümle aleme duyurmak isteyeceksin. onsuz olduğun günleri hatırlamayacak, onsuz aldığın nefesin ne kadar anlamsız olduğunu hissedeceksin.
benim bebeğim sabah 6 dan önce uyumuyor. gece gündüz, uykulu uykusuz, aç tok farketmeksizin memesiz durmuyor. gazından ve reflüsünden dolayı hep huzursuz yavrum. bazen ağlamalarına dayanamayıp ben bile ağlıyorum. uykusuzluktan aşırı unutkan oldum. emzirirken aldığım şekillerden dolayı belim, bacaklarım, kollarım ağrıdan uyuştu. doğum esnasındaki ıkınmalardan basur oldum. ama şimdi şu anda uykusunda attığı kahkahayla mest olup yine unuttum herşeyi :) ne kadar iyi anneyim demek için yazmadım bunları sakın yanlış anlama canım. demem o ki sen de böyle olacaksın inan bana. sana ettiği tüm eziyetlere rağmen sevgisiyle iyileşip daha da güçleneceksin. ve bir müddet sonra, yani onu birine emanet edip dışarı çıkabilecek günlere geldiğinde gidebilecek durumda olsan bile canın istemeyecek. gittiğin yerde onu özleyecek iki de bir tekefonuna sarılıp napıyor, ağlıyor mu diye soracaksın. UYKUSUNDA BİLE ÖZLEYECEKSİN CANIM. bunu büyük yazdım özellikle ben şu anda yanımda mışıl mışıl uyuyan bebğimi çok özledim çünkü. ki o dünyalar tatlısı cadı birazdan ciyaklayarak uyanacak mememe yapışıp derin uykuya dalana kadar yine beni bırakmayacak. gece yine uyumayacak. tuvalete gitmeme izin vermeyip saçımı bile taratmayacak bana :)
geçecek canım bugünler. eğer inancın varsa hep dua et. ayetel kürsi, nas ve felak sürelerini oku sürekli. inan çok rahatlatıyor. memelerin için zaten herkes yapılabilecek herşeyi söylemiş benim ekleyecek bir şeyim yok. zaten söylemesi ayıp benim göğüslerim de yara olmadı. ama acısını tahmin edebiliyorum. Allah yardımcın olsun, senin ve senin gibi olan herkesin.

Annelere cenneti layık görmüş bizi Yaradan. çünkü canımız yansa da, acıdan kıvransak da önce bebeklerimizin huzurunu ve iyilğini düşündüğümüz için. karşılıksız bir veriş bu, alışı belki çoook uzun yıllar sonra olacak ki o da olmasa olur değil mi? ne kadar iyi bir annesin sen yenicherry ki o acıya rağmen bebeğinin karnının doymasını herşeyin üstünde tutuyorsun. mama değil meme vermek için direniyorsun. sen o bebeği çok seviyorsun belli sadece hormonların bunu derinden hissetmene izin vermiyor. ama hele bi iyileşsin göğüslerin, bebeğin de agulara başlasın, tebessümleri belirginleşsin o zaman "bebeğime aşığım" topiği açmak isteyeceksin. ona olan aşkını cümle aleme duyurmak isteyeceksin. onsuz olduğun günleri hatırlamayacak, onsuz aldığın nefesin ne kadar anlamsız olduğunu hissedeceksin.
benim bebeğim sabah 6 dan önce uyumuyor. gece gündüz, uykulu uykusuz, aç tok farketmeksizin memesiz durmuyor. gazından ve reflüsünden dolayı hep huzursuz yavrum. bazen ağlamalarına dayanamayıp ben bile ağlıyorum. uykusuzluktan aşırı unutkan oldum. emzirirken aldığım şekillerden dolayı belim, bacaklarım, kollarım ağrıdan uyuştu. doğum esnasındaki ıkınmalardan basur oldum. ama şimdi şu anda uykusunda attığı kahkahayla mest olup yine unuttum herşeyi :) ne kadar iyi anneyim demek için yazmadım bunları sakın yanlış anlama canım. demem o ki sen de böyle olacaksın inan bana. sana ettiği tüm eziyetlere rağmen sevgisiyle iyileşip daha da güçleneceksin. ve bir müddet sonra, yani onu birine emanet edip dışarı çıkabilecek günlere geldiğinde gidebilecek durumda olsan bile canın istemeyecek. gittiğin yerde onu özleyecek iki de bir tekefonuna sarılıp napıyor, ağlıyor mu diye soracaksın. UYKUSUNDA BİLE ÖZLEYECEKSİN CANIM. bunu büyük yazdım özellikle ben şu anda yanımda mışıl mışıl uyuyan bebğimi çok özledim çünkü. ki o dünyalar tatlısı cadı birazdan ciyaklayarak uyanacak mememe yapışıp derin uykuya dalana kadar yine beni bırakmayacak. gece yine uyumayacak. tuvalete gitmeme izin vermeyip saçımı bile taratmayacak bana :)
geçecek canım bugünler. eğer inancın varsa hep dua et. ayetel kürsi, nas ve felak sürelerini oku sürekli. inan çok rahatlatıyor. memelerin için zaten herkes yapılabilecek herşeyi söylemiş benim ekleyecek bir şeyim yok. zaten söylemesi ayıp benim göğüslerim de yara olmadı. ama acısını tahmin edebiliyorum. Allah yardımcın olsun, senin ve senin gibi olan herkesin.

allah razi olsun cok moral verdiniz bana
ins o gunleride gorecegim inaniyorum bu kadar insan ayni seyi soyluyorsa vardir elbet bi bildikleri
sanirim bana en agir geleni surekli 24 saat bana yapisik yasayan bir cocuk olmasi
afedesiniz wc ye gidemiyorum bazen
ole zamanalrim oluyoki sabahtan aksama kadar sadece 1 odanin icinde tiklmis oluyorum
emzir uyut altini degstr gazini al....bole devam ediyor
tek eglencem asimin isten donmesi ..bayram ediyorum o anlarda cunku kucagimdan aliyor bi kac dakkada olsa
tek istedigim karnini doyurup altini degistrdikten sonra koyayim sole bi koseye aglamadan biraz durabilsin..su an bana hayal gibi geliyor
o yuzden uyanmasi kabusum oldu yaagindan alip mememi acana kadar bile mosmor oluyor aglamakan
elim yagaim titriyor benimde..hayat duruyo o anda..bende agliyorum iananin

Allah hepimizin yardımcısı olsun hakkaten anne olmak zormuş benim kızım da 2 ay 3 haftalık. zaman geçtikçe sabır biraz azalıyo sanırım ilk zamanlar daha sabırlıydım bende vücut direncini yitiriyo.

ama emin ol gün geçtikçe milim milim oluyo ama herşey düzülecek. eğer gidebileceğin biyerler varsa eşinle falan git. eve kapanma. arkadaşlar da çok güzel cevaplar vermişler.

Allah hepimizin yardımcısı olsun özellikle de yanında yakını olmayanların

merhaba cnm öncelikle allahım kolaylık versin..yeni dogum yapmışsın daha bebegin çok küçükkk oda dünyaya alışma döneminde sende ona alışma sürecisindesin...bende yeni evli sayılırım bebek düşünüyorus gibi ama yaza dogru..biras büyünce seni bbukdr yormuycaktır emin olabilirsin..ilk aylar hep zor olur..senin dezavantajın yalnız olmandan dolayı...onun için işin büyük kısmı eşine düşüyor sana yardımcı olmalı..
bi örnek vermek istiyorum benim kuzenim 3 senelik evli..üniversite okudu inan eve gelmesdi gece gelirdi gezer tozar ev işi nedir bilmezdi..evlendiii...eşi hiç yardımcı deil evlenir evlenmez hamile kaldı dogum yaptı arkasından 11 ay sonra ikinci bebegini dogurdu..bi gün kalmaya gittimm inan ben çıldırcaktım ikisi aynı anda aglıyo eşi hiç yardımcı olmuyo diger odada bilgisayarın başında oyun oynuyo falan..benim bile çok zoruma gitmişti o durum nolurki bi saat alsa baksa..ondan sonra kuzenimde kalmamaya karar verdim çünkü haline çok üzüldüm ..evlendiginde balık etli bi geln olmuştu şuanda evlendigi kilonun 10 kilo altında pskolojisi çökük durumdaydı ilk sıralar ama bebekleir artık yürüyor okdr çok yormuyorr..oda biras düzeldii..kısacasıı eşin çok önemi var bu durumda ne annen ne kayınvaliden ne kardeşlerinnn yanında olsa bile eşinin ilgisi ayrıııı...biraz uzun olduuu:)allahhh sana saglıklı bi evlat nasip etmişşş her güzel şeyin zor yanları olacaktır mutlaka biras büyüsünnn sende rahatlarsın..darısı herkese inş:)

kızlar konu varken burada paylaşmak ıstedım ... arkadasım yenı dogum yaptı kayın valıdesı ona soyle demiş..."kızım hıc lohusalık depresyonuymus bılmem neymıiş o havalara hiiiiç girme..eskıden depresyonmu vardı.bu cocuk senın cocugun.al dogru duzgunce bak buyut.agladıgında aglıcaksın guldugunde gulecek,uyuduysa uyuyacaksın yoksa sende uyumayacaksın."

he he ...sıkımı simdi bu gelın gırsın depresyona...

kızlar konu varken burada paylaşmak ıstedım ... arkadasım yenı dogum yaptı kayın valıdesı ona soyle demiş..."kızım hıc lohusalık depresyonuymus bılmem neymıiş o havalara hiiiiç girme..eskıden depresyonmu vardı.bu cocuk senın cocugun.al dogru duzgunce bak buyut.agladıgında aglıcaksın guldugunde gulecek,uyuduysa uyuyacaksın yoksa sende uyumayacaksın."

he he ...sıkımı simdi bu gelın gırsın depresyona...

yazık yaaaaaaa yazıkk..o kaynanayı elime verseler keşke:)hoşş koca ne işe yarıyo o sıra anlamıyorum..kaynanasız bi hayat istiyorz:P:):)

merhaba cnm öncelikle allahım kolaylık versin..yeni dogum yapmışsın daha bebegin çok küçükkk oda dünyaya alışma döneminde sende ona alışma sürecisindesin...bende yeni evli sayılırım bebek düşünüyorus gibi ama yaza dogru..biras büyünce seni bbukdr yormuycaktır emin olabilirsin..ilk aylar hep zor olur..senin dezavantajın yalnız olmandan dolayı...onun için işin büyük kısmı eşine düşüyor sana yardımcı olmalı..
bi örnek vermek istiyorum benim kuzenim 3 senelik evli..üniversite okudu inan eve gelmesdi gece gelirdi gezer tozar ev işi nedir bilmezdi..evlendiii...eşi hiç yardımcı deil evlenir evlenmez hamile kaldı dogum yaptı arkasından 11 ay sonra ikinci bebegini dogurdu..bi gün kalmaya gittimm inan ben çıldırcaktım ikisi aynı anda aglıyo eşi hiç yardımcı olmuyo diger odada bilgisayarın başında oyun oynuyo falan..benim bile çok zoruma gitmişti o durum nolurki bi saat alsa baksa..ondan sonra kuzenimde kalmamaya karar verdim çünkü haline çok üzüldüm ..evlendiginde balık etli bi geln olmuştu şuanda evlendigi kilonun 10 kilo altında pskolojisi çökük durumdaydı ilk sıralar ama bebekleir artık yürüyor okdr çok yormuyorr..oda biras düzeldii..kısacasıı eşin çok önemi var bu durumda ne annen ne kayınvaliden ne kardeşlerinnn yanında olsa bile eşinin ilgisi ayrıııı...biraz uzun olduuu:)allahhh sana saglıklı bi evlat nasip etmişşş her güzel şeyin zor yanları olacaktır mutlaka biras büyüsünnn sende rahatlarsın..darısı herkese inş:)

işte o adam tam odunluk, alasın eline güzelce bir dövesin, öyle adamın gözünün yaşına bakmıcan...

Back
X