Bebeğime bakarken hayat duruyor!!

Uyanıkken de mi kucak istiyor hani anakucağına yanınıza koysanız işinizi azar azar yapsanız
Yok uyanıkken fazla değil. Pusete koyuyorum, oyun halısına koyuyorum müzikli falan vakit geçirebiliyo sürekli konuşma halindeyim onunla. Sadece uyuyor ve uyuduğu tüm an kucakta kalmak istiyor. Bırakınca anında...

Tabi ki de,.zaten dışarı ile bağlantısı arttıkça ve siz ihtiyaçlarını karşıladikca güven duygusu gelişecek ve bir bakmışsınız 40 dakika 1,5-2 saat olmuş.
Bebeğinize ve içgüdülerinize güvenin.
Bu arada o kucakta uyuduğu günler de çok ozleniyor

Emziriyorsanız yanına yatarak emzirip uyutmaya alıştırın.
Ben de sallayarak uyuttum. İhtiyacım olmaz dediğim hediye gelen reflü yatağı çok işime yaradı. Onunla bıraktığımı anlamazdı.
Onunla bile maksimum 10 dak uyurdu. Sallama kesilince en ufak kıpırtıda uyanıyorlar malum..

Uyku eğitimi 4 aydan sonra verilebilir.
Yalnız ben bebeği beşiğe koyup odada yalnız bırakıp ağlatarak uyutmayı yöntem olarak görmüyorum.
Oğlum 7 aylıkken Tracy Hogg yöntemini deneyip sonuç almıştım. Bebeğim de gayet mutlu bir bebekti.
Beni görerek uyurdu. Ağlarsa alır sakinleştirir yerine koyardım.
Ama gündüz kv baktığı için o devam ettiremedi çabuk uyusun diye. Sonra sonra gece de sallanmayı bekledi..

Zaten şimdi bırakınca bile özlüyorum bana kalsa yapışık yaşarım ama yemek yemem lazım, duşa girmem lazım, wcye gidebilmem lazım aah aah. En tatlı dönemleri niye bu kadar kısa ki?

Firdevs Yoreoglu düzeldi mi biraz? Süt konuna bakayım derken bu konu denk geldi. Ben de aynı tarz açmıştım
Benimki de dediğin gibi hep konuşmak gerekiyor, ilgilenmek... inanırmısın ben de wc gidemiyorum ve ağzıma lokma koyamıyorum
Bi hafta olacak annemde olduğımdan rahatım ve ayağımda...
Doyduktan sora 10-15 dak sessiz durabiliyo
Artı yönleri maşallah uzun süredir geceleri uyuyor. İlk bir buçuk ay falan geceleri saatlerce mahfolurdum
Ve geçen bişey keşfettim
Gecemama verdikten sora direkt koyunca uyuyor. Sen de denesene bi? Ama bence biraz daha düzelmiştir. İçimden öyle geçiyor. Eve geçince yine ben sinir stres... tek başıma aşırı zorlanıyorum. Biraz dursa yemek yerim wcye giderim. Devamlı ağlamak da depil bak. Yine nerdeyse bi buçuk ay doysa da ağlardı. Şimdi ağlama baya azaldı ama işte ya onunla konuşucan, agu agu, canım kızım. Ya gezdiricen kucakta. 7-24 uyku dışı ilgi ve dayanmak çok zor. Aç susuz. Çok iyi anlıyorım ama yine de bin şükür halimze

iki oğluma 4 aylıkken eğitim verdim asla ağlatmadım ikisi de kolik ve yaramaz bebektiler.
ben bir yerden birşey okumadım destek almadım tamamen iç güdülerimle hareket edip eğitim verdim.
Geceleri uzun uyuması için gündüz iyi beslenmesi lazım... bu kesin bilgi yayalım :)

İpuçları verir misin nasıl eğitim verdin? 1 ay sonra başlamayı düşünüyorum.

Uyku eğitimi verseniz bile 3 ay verilir diyen kimse sallamış.
Uyku eğitimi en erken 4 aylıkken verilir bunu da aslında akşmse önerme en erken 6 aylık denir.
Ben uyku rutini ile gece uykusunu düzenledim ama gündüz uykuları hala düzensiz.
Ama şu an 2 haftadır ben yanında uzanır isem ilk uykusunu 1.5 saat uyuyor

Malesef canım. Kucakta uyuyo hala, Bi gün denedim uyudu beşiğine koydum her seferinde yaptım tüm gün 1.5saat uyudu akşam çıldırdı devam ettiremedik1 ay sonra 4.ayı dolunca uyku eğitimi deniycez bakalım

Malesef canım. Kucakta uyuyo hala, Bi gün denedim uyudu beşiğine koydum her seferinde yaptım tüm gün 1.5saat uyudu akşam çıldırdı devam ettiremedik1 ay sonra 4.ayı dolunca uyku eğitimi deniycez bakalım
Aahh ahh
Gece denedin mi emdikten sonra koymayı direkt,? Benimki geceleri öyle kabulleniyo çünkü

Aahh ahh
Gece denedin mi emdikten sonra koymayı direkt,? Benimki geceleri öyle kabulleniyo çünkü
Gece uyuyordu beşiğinde ta ki dün geceye kadar. Gün içinde hep kucakta olduğundan mıdır nedir 3 4 kere koydum her seferinde uyandı bizle yattıkaçış yok mu anlamadım ki yaa 6 7 aylık olunca da mı böyle yapcak ki? Bi de mardindeyiz havalar ısındı mı yatamayız da dipdibe nasıl olacaksa

Uyku eğitimi 4 aydan sonra veriliyor. Ağlatmadan uyku eğitimi deneyebilirsiniz ama ben denemedim, insan kıyamıyor. Onun yerine sling ve kanguruyla devam ettim. Bir süre sonra o da hayata adapte oluyor zaten.

Uyku eğitimi 4 aydan sonra veriliyor. Ağlatmadan uyku eğitimi deneyebilirsiniz ama ben denemedim, insan kıyamıyor. Onun yerine sling ve kanguruyla devam ettim. Bir süre sonra o da hayata adapte oluyor zaten.
Benimki de olur mu kucaktan inmiyor kucakta uyuyo kucakta uyanıyo sırtım boynum sakatlancak yakında ne zaman adapte olur ve kucakta uyumak istemez acaba?

Benim bebeğim 3.5 aylık. Beşiğine koyduğumda hemen uyandığı dönemde ben şöyle yaptım. Odayı loş ışık yapıp bebeği müslin örtü ile yarım kundak yaptım (yani kollarını sararak), youtubeda elektrik süpergesi ve pışş pışş sesi var onu açtım, plates topunun üzerinde salladım. En geç 10dkya derin uykuya geçiyor. Öyle yatağına koydum. Bunun da tutmadığı günler oldu, o zaman da bebeği kokum üzerine geçmiş badimle sardım. Elektirik süpürgesi sesi kısık kısık hep çaldı yanında. Gündüz uykuları böyleydi, gece emip uyuyordu.

Anakucağı mı diyorlardı bebişi vücuda bağlayan şeye? Her zaman olmasa da arada ona koysanız belki o uyur siz de rahatça hareket edersiniz.

Olsun o zaman yaa koyunca kalkıyo diyince gece-gündüz sandım ben de

İpuçları verir misin nasıl eğitim verdin☺? 1 ay sonra başlamayı düşünüyorum.

İlk başta destekli uyutmayı bıraktım ayakta sallama memede uyuma gibi, bu şekilde uyursa 45 dk sonra uykusunu almadan kalkıyorlardı, uyku vakti gelince beşiğine bıraktım beyaz gürültü müzikleri açtım odadan çıktım fark edip ağlayınca girdim kucağıma aldım ayına göre mesela 4 aylıksa 4 kere uyumayı reddediyorsa sonunda odaya girip GÜNAYDIN dedim sanki uyumuş uyanmış gibi bu süre zarfında eve misafir kabul etmedim 15 gün sonra düzene giriyorlar, hiç kızmadım bağırmadım ağlayınca kucakladım tekrar tekrar 5. gün sonunda kendi kendine yatmayı öğreniyorlar 8. gün sapıtıyorlar 15. günü geçince olay bitiyor. özellikle gece uykuya geçişte hiç dışarıda olmadım 7,30 yatacaksa en geç 6,30 evde olup rutinleri yaptım, beslenme banyo masaj gibi. oturmaya gelen misafir için çocukların uyku saatlerinden taviz vermedim resmen çay servislerini kendilerini yaptılar :) ama eşimde çok destekçiydi eş desteği olmazsa olmaz, yok dışarı çıkalım yok annem bebeği sevmeye geliyor hiç olmadı.
ben çalısan anneyim gece uyumaları çok önemli benim için.
Uyku herkes için çok çok önemli. imdi gündüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…