Bebeğime bakarken hayat duruyor!!

Benim bebeğim 3.5 aylık. Beşiğine koyduğumda hemen uyandığı dönemde ben şöyle yaptım. Odayı loş ışık yapıp bebeği müslin örtü ile yarım kundak yaptım (yani kollarını sararak), youtubeda elektrik süpergesi ve pışş pışş sesi var onu açtım, plates topunun üzerinde salladım. En geç 10dkya derin uykuya geçiyor. Öyle yatağına koydum. Bunun da tutmadığı günler oldu, o zaman da bebeği kokum üzerine geçmiş badimle sardım. Elektirik süpürgesi sesi kısık kısık hep çaldı yanında. Gündüz uykuları böyleydi, gece emip uyuyordu.
Bu Bi dönemse razıyım🤲🏻
İlk başta destekli uyutmayı bıraktım ayakta sallama memede uyuma gibi, bu şekilde uyursa 45 dk sonra uykusunu almadan kalkıyorlardı, uyku vakti gelince beşiğine bıraktım beyaz gürültü müzikleri açtım odadan çıktım fark edip ağlayınca girdim kucağıma aldım ayına göre mesela 4 aylıksa 4 kere uyumayı reddediyorsa sonunda odaya girip GÜNAYDIN dedim sanki uyumuş uyanmış gibi bu süre zarfında eve misafir kabul etmedim 15 gün sonra düzene giriyorlar, hiç kızmadım bağırmadım ağlayınca kucakladım tekrar tekrar 5. gün sonunda kendi kendine yatmayı öğreniyorlar 8. gün sapıtıyorlar 15. günü geçince olay bitiyor. özellikle gece uykuya geçişte hiç dışarıda olmadım 7,30 yatacaksa en geç 6,30 evde olup rutinleri yaptım, beslenme banyo masaj gibi. oturmaya gelen misafir için çocukların uyku saatlerinden taviz vermedim resmen çay servislerini kendilerini yaptılar :) ama eşimde çok destekçiydi eş desteği olmazsa olmaz, yok dışarı çıkalım yok annem bebeği sevmeye geliyor hiç olmadı.
ben çalısan anneyim gece uyumaları çok önemli benim için.
Uyku herkes için çok çok önemli. imdi gündüz
Peki sizce uyku eğitimi yanlış Bi şey mi? Bazı yerlerde çocukların anneye ve hayata karşı güveninin etkiler tarzı yazılar okudum. Yani sizce bu eğitimi vermek onu bağımsız yapmaya çalışırken aslında bağımlı hale getirmek midir? Çünkü bebekler önce bağımlı olur sonra bağımsız olurlarmoş bağımsızlık için bağımlılık şartmıl falan filan. Olumsuz etkilenirse diye endişelerim var. Evet eşim zaten o dönemde izin alıcak ben kendim yapamam dedim zaten yoruluyorum gün içinde ve geceleri

Bu Bi dönemse razıyım🤲🏻

Peki sizce uyku eğitimi yanlış Bi şey mi? Bazı yerlerde çocukların anneye ve hayata karşı güveninin etkiler tarzı yazılar okudum. Yani sizce bu eğitimi vermek onu bağımsız yapmaya çalışırken aslında bağımlı hale getirmek midir? Çünkü bebekler önce bağımlı olur sonra bağımsız olurlarmoş bağımsızlık için bağımlılık şartmıl falan filan. Olumsuz etkilenirse diye endişelerim var. Evet eşim zaten o dönemde izin alıcak ben kendim yapamam dedim zaten yoruluyorum gün içinde ve geceleri

Neden yanlış olsun ki doğru şekilde yapıldığı sürece? Bebekler tek başlarına uyumayı bilmez tıpkı wc eğitimi gibi sadece emmeye, ağlamaya ve acıkmaya tepki verirler öyle doğarlar. Uyku eğitimi dediğimiz şey desteksiz tek başına bizim gibi uyumaları. Nasıl uyuması gerektiğini öğretiyorsun.
O zaman wc eğitimi de vermeyelim çünkü ona da karşı çıkıyor bu bebe milleti.
Benim şahsi fikrim nasıl bebek yemek yemiyorsa üzülüyorsak uyumadığı zamanda sanki aç kalmış gibi üzülmeliyiz.
Ben 2 çocuğumu da hiç üzmedim, yeri geldi uyuyana kadar odadan çıkmadım, yeri geldi elimi sırtına koyup saatlerce bekledim.
8 yaşındaki oğlum saat 21.30 ben yatıyorum ya deyip uyuyorsa, misafir gelince bile koltukta uyuya kalabiliyorsa bunlar hep bebeklikten kalma alışkanlıklar.

2. bebişim 2 yaşında o abisinden asi çıktı gündüz uykularında sorun çıkardı ama alıştı hepimiz mutluyuz.

Gece 12 ye kadar oturan bebek çocuk görünce ben çok üzülüyorum, belki istisnalar vardır ama uyumayan çocuk yoktur uyutamayan aile vardır..

Neden yanlış olsun ki doğru şekilde yapıldığı sürece? Bebekler tek başlarına uyumayı bilmez tıpkı wc eğitimi gibi sadece emmeye, ağlamaya ve acıkmaya tepki verirler öyle doğarlar. Uyku eğitimi dediğimiz şey desteksiz tek başına bizim gibi uyumaları. Nasıl uyuması gerektiğini öğretiyorsun.
O zaman wc eğitimi de vermeyelim çünkü ona da karşı çıkıyor bu bebe milleti.
Benim şahsi fikrim nasıl bebek yemek yemiyorsa üzülüyorsak uyumadığı zamanda sanki aç kalmış gibi üzülmeliyiz.
Ben 2 çocuğumu da hiç üzmedim, yeri geldi uyuyana kadar odadan çıkmadım, yeri geldi elimi sırtına koyup saatlerce bekledim.
8 yaşındaki oğlum saat 21.30 ben yatıyorum ya deyip uyuyorsa, misafir gelince bile koltukta uyuya kalabiliyorsa bunlar hep bebeklikten kalma alışkanlıklar.

2. bebişim 2 yaşında o abisinden asi çıktı gündüz uykularında sorun çıkardı ama alıştı hepimiz mutluyuz.

Gece 12 ye kadar oturan bebek çocuk görünce ben çok üzülüyorum, belki istisnalar vardır ama uyumayan çocuk yoktur uyutamayan aile vardır..
Zaten çok üzülüyorum hatta Bi kaç kere başlık açtım uyku eğitimiyle uykuyla ilgili falan. Çok istiyorum kendi uyusun uyumanın tadına varsın. İnşallah sizinki gibi ben de başarabilirim cevaplarınız için çok teşekkür ederim ☺️

Ayni seyleri yasadim bende ...Birde ben kayinvalidemle o donem beraber oturdum,sagolsun gezip,tozup aksam gelirdi butun isler bende,yapmazsam anca laf carpardi , en ufak bir lafi zoruma giderdi o aglayan bebekle hem diger kucuk cocuklarima bakar hem evi temiz tutmaya calisirdim,hayatimin en zorlandigim donemiydi diyebilirim...Sonrasinda bebkleri kucakta tutan slinglerden aldim.Caprazlama bir bez icine bebegi koyuyorsun felan.Islerimi yaparken ona koyuyordum.Onume takili bir bebe ile yemek yaptim,evi supurdum sildim.Firina birsey koymak icin egilirken bir elimle bebegi tutardim bir elimle borcami tutardim.😄Aglanicak durumdaydim inanin, o yuzden yeni dogan bebeklerin o donemleri bana hep korkutucu gelir.Diyebilirim o bez parcasi hayatimi kurtardi,sizede tavsiye ederim bebeklerde com seviyorlar,bebek icindeyken annenin hareket etmesi bebekler uyku etkisi yapiyor,ne zaman bebegi mutlaka icinde uyuyakalirdi sizde deneyin derim.

Benimki de olur mu 😂kucaktan inmiyor kucakta uyuyo kucakta uyanıyo 😂😪sırtım boynum sakatlancak yakında ne zaman adapte olur ve kucakta uyumak istemez acaba?
Sizin durum uç ama, yani bugün yaptıklarınızı tak diye kesemiyorsunuz ve alışkanlık oluyor. Bence şimdilik sling edinip uyku eğitimini araştırıp dört aya geldiğinde eğitimi verin derim...

Valla kanguruyu da ilk reddetti boşa almak istemiyorum onu da istemezse diye😪

bence kanguru zaten rahatwiz bir sey. ama sling yumusacik sariyor cocugu. kanguruyu yenidpgan aparati ile kullanmadim ben o donem icin sling aldim, neredeyse yasina kadar.kullandim slingi, cok mutluyduk

Uyku eğitimi alan bebeğim güvensiz kaldığı falan yok abartıyorlar. Uyku eğitimi bu tip bebekler için olmazsa olmaz. 4.ayda. Sonra ufaktan başlayabilirsiniz destekli uyutmayın tişörtünüzü kıyafetinizi yatağına koyun yatırın saçını okşayın elini tutun o uyuyana kadar bekleyin. Ağlarsa ses tonunuzu dengeleyerek huzurlu güvenli ses tonuyla sakinleştirin orada olduğunuzu söyleyin. Çok ağlarsa kucağınıza alıp sakinleştirip tekrar yatırın. Ama kucağınızda uyumasına izin vermeyin. Dediğim gibi 4.ayınıza doldursun öyle başlayın. Ama iu andada ufaktan desteği kesin. Bi süre sonda uyumasada dayanamyacak uyuyacaktır benim oğlumda öyleydi 5 ay evi b.k götürdü valla 😂😂 daha sonra düzene giriyor şu anda küçük idare edin biraz.

Ayni seyleri yasadim bende ...Birde ben kayinvalidemle o donem beraber oturdum,sagolsun gezip,tozup aksam gelirdi butun isler bende,yapmazsam anca laf carpardi , en ufak bir lafi zoruma giderdi o aglayan bebekle hem diger kucuk cocuklarima bakar hem evi temiz tutmaya calisirdim,hayatimin en zorlandigim donemiydi diyebilirim...Sonrasinda bebkleri kucakta tutan slinglerden aldim.Caprazlama bir bez icine bebegi koyuyorsun felan.Islerimi yaparken ona koyuyordum.Onume takili bir bebe ile yemek yaptim,evi supurdum sildim.Firina birsey koymak icin egilirken bir elimle bebegi tutardim bir elimle borcami tutardim.😄Aglanicak durumdaydim inanin, o yuzden yeni dogan bebeklerin o donemleri bana hep korkutucu gelir.Diyebilirim o bez parcasi hayatimi kurtardi,sizede tavsiye ederim bebeklerde com seviyorlar,bebek icindeyken annenin hareket etmesi bebekler uyku etkisi yapiyor,ne zaman bebegi mutlaka icinde uyuyakalirdi sizde deneyin derim.
Ne güzel siz o dönemleri atlatmışsınız darısı başımıza.. Allaha bin şükür kv gibi Bi dert yok eşim ve ben tekiz. Herkes sling dedi alsam iyi olucak galiba. Kangurudan önce onu alsaymışım daha iyiymiş. Bebeğimin 3.ayı doldu hala konur mu o sling denen şeye?

Sizin durum uç ama, yani bugün yaptıklarınızı tak diye kesemiyorsunuz ve alışkanlık oluyor. Bence şimdilik sling edinip uyku eğitimini araştırıp dört aya geldiğinde eğitimi verin derim...
Sling de de kucak mantığı yok mu peki onu alsam yine kucakta uyumuş olmıycak mı? 4.aya yeni girdik tamamlamamış gerekir dimi vermek için yoksa hemen başlanır mı?

Uyku eğitimi alan bebeğim güvensiz kaldığı falan yok abartıyorlar. Uyku eğitimi bu tip bebekler için olmazsa olmaz. 4.ayda. Sonra ufaktan başlayabilirsiniz destekli uyutmayın tişörtünüzü kıyafetinizi yatağına koyun yatırın saçını okşayın elini tutun o uyuyana kadar bekleyin. Ağlarsa ses tonunuzu dengeleyerek huzurlu güvenli ses tonuyla sakinleştirin orada olduğunuzu söyleyin. Çok ağlarsa kucağınıza alıp sakinleştirip tekrar yatırın. Ama kucağınızda uyumasına izin vermeyin. Dediğim gibi 4.ayınıza doldursun öyle başlayın. Ama iu andada ufaktan desteği kesin. Bi süre sonda uyumasada dayanamyacak uyuyacaktır benim oğlumda öyleydi 5 ay evi b.k götürdü valla 😂😂 daha sonra düzene giriyor şu anda küçük idare edin biraz.
Evden geçtim artık😂😂dayanamayıp uyuyana kadar Bi deli deli ağlama süreci oluyo sonra uyuyamadığı için uykusu da huzursuz ve kısa oluyo. Ay bilmiyorum ya gözümde büyüyo valla. Böyle para karşılığı nasıl uyku eğitimi verileceğini anlatan kişiler oluyo onlardan yardım almak gerekir mi sizce?

Sling de de kucak mantığı yok mu peki onu alsam yine kucakta uyumuş olmıycak mı? 4.aya yeni girdik tamamlamamış gerekir dimi vermek için yoksa hemen başlanır mı?
Evet kucakta uyumuş olacak ama ilk üç aya zaten 4. Trimester diyorlar. Bebek algılayamıyor annesinden koptuğunu, alıştığı ortamı arıyor. Siz de bir nebze onu veriyorsunuz.
4. Ayın bitmesi gerekiyor evet ama şimdiden araştırıp yavaştan başlayabilirsiniz. Diş dönemine girmeden halletseniz iyi olur, bizim dişler 4. Ayda sıkıntı çıkarmaya başlamıştı

Evet kucakta uyumuş olacak ama ilk üç aya zaten 4. Trimester diyorlar. Bebek algılayamıyor annesinden koptuğunu, alıştığı ortamı arıyor. Siz de bir nebze onu veriyorsunuz.
4. Ayın bitmesi gerekiyor evet ama şimdiden araştırıp yavaştan başlayabilirsiniz. Diş dönemine girmeden halletseniz iyi olur, bizim dişler 4. Ayda sıkıntı çıkarmaya başlamıştı
Sling de kucak mantığıysa o zaman almasam mı? Bizim 3 bitti 4e gircrz kucakta uyıtmayı bitirmek isterken sling alırsam olmaz sanki bilemedim. Evet diş döneminde başa sarabiliyomuş şu ay dolsun başlıycaz inşallah. Bi de sizce sadece tek kişi mi eğitim vermeli? Mesela sadece anne ya da babamı? Aynı anda ikisi de verebilir mi dönüşümlü şekilde? Bu alışmasını etkiler mi?

O yollardan geçiliyor ama büyüyorlar benim kızım uyumazdı gündüz hiç o yüzden dediginiz gibi olurdu ev pis yemek yok bulaşıklar ortada hatta bir gün annemler gelmişti 2 saatlik mesafeden bana acımışlardı babam arada yardıma gelelim şu kıza demişti soğanı kavurup kapatıp salçayı kavurup kapatıp yarim saatlik yemeği 4 saatte yapardım düşünün ama büyüdü bile o uyuyorsa siz de uyuyup dinlenin

Arkadaşlar kızım şu an dizlerimde uyuyo kısa kesmek istiyorum. Kolik Bi bebekti sallanınca sancıları azalıyordu ilk aydan sallanmaya alıştı şu an 2 ayımız yeni bitti. Bu aralar sallanmayı reddetti kucağımda koluma kafasını gömerek uyuyor ve koyduğum saniye geri uyanıyor. Hiç Bi işimi yapamıyorum yemek yiyemiyorum wcye gidemiyorum bebeğimin bezlerini bile atamıyorum çöpe. Evi bok götürüyor yataklar toplanmıyor bulaşıklar tezgahta kalıyor ütüler duruyor vs vs tahmin edersiniz. Hepsi, kızımın o uyuyunca bırakamamamdan kaynaklanıyor koyduğum saniye uyanmasa tüm işlerimi yapıcam ama uyanıyor. Uykusu inanılmaz hafif. Şimdi sizce 3 aylık olunca uyku eğitimi versek bu hali düzelir mi? Bana ihtiyacı var biliyorum kucağımda bu yüzden uyuyor kıyamıyorum ben de işler elbet yapılır diyorum fakat yatağında uyusa kendisi de dinlenicek böyle kolda dizde her yeri ağrır yavrucağın. Napıcam bilemiyorum uyku eğitimi için de zararlı deniyor güven duygusunu zedelediği söyleniyor, anneyle uyuyan çocukların daha özgüvenli vs olduğu da yazıyor. Kafam karışık gecem gündüzüme girdi her şey karıştı.
[/QUOT

Benim bebegimde 4 aylik. Tavsiyem uyku egitimi asla verme. Demekki kokunu istiyor emziretek uyutmaya calis zamanla alisir. Uyku saatkerinde Yanina uzan ve o sekilde emzir sonralari alisiyorlar Ev islerini de esin gelince bebegi ona birak hallet yada esin yardim etsin. Durumun musaitse arada yardimci alabilirsin. Yemek olayini da arada hazir seylerle halledin yada annelerden destek alin malum yemek bulasik cok zaman aliyor.bebegin her seyden onemli ve bu surec gecici unutma. Nacizane biz bunlari yaptik simdi daha duzenli hayatimiz

3. Ayda butun hers ey degisiyor canim bu ayda nasil yaparsanoyle devam ediyor 3. Ayda gece ile gunduzu ayirt ediyorlar o yuzden biraz zaman tani daha cok yatagini tanit ve yatagina bir oyuncak koy benim oglumun 3. Ayindan beri yaninda var onunla oynuyor bazen uyurken onu tutuyor basina koyuyor sanki yaninda biri varmis gibi hissediyor uyandigindada onunla oynuyor 5 aylik alacak simdi ve yataginin altina kendi ortulerinden sıkmayacak sekilde kundak yap bu sekilde daha guzel uyuyorlar

Benim bebegmde erkek kolik bi bebekti aksamlari cok aglardi allah yardimciniz olsun cok zor bi durum 2-3 damla kullandim gecmedi metsil verdi doktor sükür kullandim iI geldi aglamalaru olmadi ama biraz gec farkettim damlayi 3.30-4 aylik olunca gecti öyle demislerdi ay insallah sizinde gecer ama ben uyuyunca yanina müzik acip koyardim uyurdu ve simdide 9 aylik 7 aylikk gibi uyku düzeni girdi yani geceleyin iyi uyuyuor sabaha kadar gündüz bazen degisebiliyoe uykusu belli saatleri var artik nasil ne zaman uyuyacagini bilebiliyorum keske yardimci olacak birileri olsa yaninda böyle eger durumunuz var ise sallanan elletrkli besikler var kücük belki öyle rahat eder uyur diye damla kullandinizmi faydasi olmadimi bi de aksam arabayla gezdirieidik henen uyurdu ozanan allah yardimciniz olsun ne diyim

Uyku eğitimi denemeyin sakın. Pedagojide böyle birşey yoktur. Ve inanılmaz zararlıdır bebek psikolojisine. Güvenli bağlanamaz ve bir ömür zararını yaşar. O vicdansizliktir, uyku eğitimi denen şey eğitim değil öğrenilmiş çaresizliktir. Okuyun, buradan sormayın, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olan çok insan var çünkü özellikle çocuk yetiştirmede.

Arkadaşlar kızım şu an dizlerimde uyuyo kısa kesmek istiyorum. Kolik Bi bebekti sallanınca sancıları azalıyordu ilk aydan sallanmaya alıştı şu an 2 ayımız yeni bitti. Bu aralar sallanmayı reddetti kucağımda koluma kafasını gömerek uyuyor ve koyduğum saniye geri uyanıyor. Hiç Bi işimi yapamıyorum yemek yiyemiyorum wcye gidemiyorum bebeğimin bezlerini bile atamıyorum çöpe. Evi bok götürüyor yataklar toplanmıyor bulaşıklar tezgahta kalıyor ütüler duruyor vs vs tahmin edersiniz. Hepsi, kızımın o uyuyunca bırakamamamdan kaynaklanıyor koyduğum saniye uyanmasa tüm işlerimi yapıcam ama uyanıyor. Uykusu inanılmaz hafif. Şimdi sizce 3 aylık olunca uyku eğitimi versek bu hali düzelir mi? Bana ihtiyacı var biliyorum kucağımda bu yüzden uyuyor kıyamıyorum ben de işler elbet yapılır diyorum fakat yatağında uyusa kendisi de dinlenicek böyle kolda dizde her yeri ağrır yavrucağın. Napıcam bilemiyorum uyku eğitimi için de zararlı deniyor güven duygusunu zedelediği söyleniyor, anneyle uyuyan çocukların daha özgüvenli vs olduğu da yazıyor. Kafam karışık gecem gündüzüme girdi her şey karıştı.
Hepsini yaşadım.cok iyi anlıyorum. Merak etmeyin hepsi geçecek . Biliyorum hiç geçmeyecek gibi ama geçiyor alisyorlar sabır sabır bırak ev dag8nik kalsın bebişim mutlu olsunda birdaha istesemde kolunda o şekil uyumayacak.buyucek.tadini cika r düzelecek inan geçici süre . Motive et kendini

Ah canım benim yaşadıklarımı yazmışsın resmen benim bebeğim süt alerjisiydi birde sürekli katilircasina agliyor ve 15dklik uykular uyuyordu sling yaptim evse kendim inanir misin bir gece artik delirdim üstüne oturdugum polari cektim altimdan kestim ve sling yaptim en azindan aglamalar kesildi ve ben is yaparken göğsümde cok.guzel uyudu ne sesten etkilendi nede rahatsiz oldu kalbimin uzerine basini koyup melekler gibi uyudu ikinci ayimiza girdiğimizde artik ne yapsam etsem deeken saat koydum kendime her gece mutlaka o saatte yataktaydik uyusun veya uyumasin sonra ayakta sallamaya basladim en azindan uyusun biraz diye bu seferde birakir birakmaz uyanmaya basladi gittim hamak salincak aldim kucagimdaki gibi asagi yukari yayli sallanabilen ve artık ayakta sallamakta bitti suan onda gunduz uykularınida uyuyor

Size tek tavsiyem butcenizde varsa bi kadin tutun temizlesin zaten cocugunuz bi sure sonra duzelicek en azindan oda bu havalarda evde mikrop almasin siz annesiniz uzulmeyin o kadar mucize doluyuz ki varsin o isleri yapmayin ne olcak.kadina vereceginiz para 200 tl olsa olsa suan bi spor ayakkabi alsaniz markasindan 600 tl size ve cocugunuza deger bence.

Back
X