- 23 Ocak 2019
- 684
- 1.033
- 63
- Konu Sahibi Firdevs Yoreoglu
Bu Bi dönemse razıyımBenim bebeğim 3.5 aylık. Beşiğine koyduğumda hemen uyandığı dönemde ben şöyle yaptım. Odayı loş ışık yapıp bebeği müslin örtü ile yarım kundak yaptım (yani kollarını sararak), youtubeda elektrik süpergesi ve pışş pışş sesi var onu açtım, plates topunun üzerinde salladım. En geç 10dkya derin uykuya geçiyor. Öyle yatağına koydum. Bunun da tutmadığı günler oldu, o zaman da bebeği kokum üzerine geçmiş badimle sardım. Elektirik süpürgesi sesi kısık kısık hep çaldı yanında. Gündüz uykuları böyleydi, gece emip uyuyordu.

Peki sizce uyku eğitimi yanlış Bi şey mi? Bazı yerlerde çocukların anneye ve hayata karşı güveninin etkiler tarzı yazılar okudum. Yani sizce bu eğitimi vermek onu bağımsız yapmaya çalışırken aslında bağımlı hale getirmek midir? Çünkü bebekler önce bağımlı olur sonra bağımsız olurlarmoş bağımsızlık için bağımlılık şartmıl falan filan. Olumsuz etkilenirse diye endişelerim var. Evet eşim zaten o dönemde izin alıcak ben kendim yapamam dedim zaten yoruluyorum gün içinde ve geceleriİlk başta destekli uyutmayı bıraktım ayakta sallama memede uyuma gibi, bu şekilde uyursa 45 dk sonra uykusunu almadan kalkıyorlardı, uyku vakti gelince beşiğine bıraktım beyaz gürültü müzikleri açtım odadan çıktım fark edip ağlayınca girdim kucağıma aldım ayına göre mesela 4 aylıksa 4 kere uyumayı reddediyorsa sonunda odaya girip GÜNAYDIN dedim sanki uyumuş uyanmış gibi bu süre zarfında eve misafir kabul etmedim 15 gün sonra düzene giriyorlar, hiç kızmadım bağırmadım ağlayınca kucakladım tekrar tekrar 5. gün sonunda kendi kendine yatmayı öğreniyorlar 8. gün sapıtıyorlar 15. günü geçince olay bitiyor. özellikle gece uykuya geçişte hiç dışarıda olmadım 7,30 yatacaksa en geç 6,30 evde olup rutinleri yaptım, beslenme banyo masaj gibi. oturmaya gelen misafir için çocukların uyku saatlerinden taviz vermedim resmen çay servislerini kendilerini yaptılar :) ama eşimde çok destekçiydi eş desteği olmazsa olmaz, yok dışarı çıkalım yok annem bebeği sevmeye geliyor hiç olmadı.
ben çalısan anneyim gece uyumaları çok önemli benim için.
Uyku herkes için çok çok önemli. imdi gündüz