bebegime benim rızaliğim olmadan eşim kaynanamin ismini koydu:(

İşimize geldimiydi dinimizi harfiyen uygularız biz :) bu arada isim güzelmiş nesli dersin kızına belki kvciğin huylanır :)

hahahaha cok fenasın ninaaa :)

Hayır niye koymak isterler ki anlamam, insan anasının ismiyle cocuğuna nasıl bağırırı acaba

Doğru aslinda benim sessiz olduğumu biliyor bu yuzden belkide ama yapi olarak öyle birisi değilim ki bu yuzden kaybediyorum zaten yırtık olmak lazim ama iste ....

Ben de sizin gibiyim ya çok sessizim yırtık olmak lazım biraz :)) O zaman sessiz kalarak ceza verin hiç konuşmayın :))

O şekilde bişey var mi ki

Tabi ki var.Biraz büyüsün bence istediği ismi yazdırsın kimliğine.Benim kimlikte yazan adımı hiç kimse kullanmıyordu.Sonra 2 şahitle 1 aylık bir süreç içinde hallettim durumu.Bence yeni doğum yapmışsınız üzmeyin kendinizi bu kadar.
Biz de kayınbabamın ricasıyla kayınvalidemin adını koyduk kızıma ön ad olarak tabi.

İstanbul olsa koyardın dimi mona

dinen böyle bişi var mı yok mu bilmiyorum ancak erkeklerin işine gelince dinde böyle yapcak bişi yok tavrı beni deli ediyor. alınmayın bu söz sadece eşinize değil geneline. bir çok erkek tanıyorum böyle. menfaatine uygunsa hemen dinde buna erkek karar verir dinen erkeğin sözü geçer vs vs diyen. üzüldüm gerçekten. tatsız bir olay olmuş. mutlaka sizde üzüldünüz stres oldunuz ancak bebecik sütsüz kalmasın. dikkat edin kendinize. bu arada tebrik ederim sizi. Rabbim meleğinize hayırlı ve sağlıklı ömür versin inşallah:)

Dinimizce bebeğin ismini baba koyar diye birşey yok eşin yaptığı yanlışı kılıfına uydurmak istemiş. Yok artık bir de kendi doğurduğumuz çocuğun ismi ne olacak diye anasına babasına niye soralım var mı böyle bi saçmalık? Hem eşim neden benim anama babama sormuyor o zaman? Kusura bakma ama bunu yapan erkekler karısına değer vermiyor demektir. Hele de istemediğin halde yaptığı hata kabul edilir gibi değil. Ben olsam gider adını nüfusta değiştirirdim.
Çevremde böyle baskıcı aileler ve değer vermeyen kocalar gördükçe sinir oluyorum. Eşinin sana karşı yaptığı bu saygısızlığın yenilir yutulur tarafı yok. Dinimizi olaya alet edip saçmalamasın. Yok bebeğe babası isim koyarmış, hayatımda duymadım öyle bişey. O zaman bizim rolümüz ne burda biz neden doğuruyoruz? kendi kendilerine yapsınlar çocuğu.

Ayrıca kaynanamın ismi en sevdiğim isim bile olsa koymam ister adı Adriana olsun
Çünkü o kaynanamın adıdır çocuğumun adı kendine özgü olmalı kimsenin adı diye konulmamalı. Sevsem bile kaynanamı da kayınpederimi de asla adlarını koymam.

Son düzenleme:
Isim konusunda bu tamamen kisisel begeni.ben cok guzelmis diyemiycem.ama kotu degil en azindan kezban falan da olabilirdi kadinin adi.ben kizda da erkekte de sonuna "han"gelen isimleri sevmiyorum.sultan soyundan gibi geliyor bana:)

Çocuğa isim konulması velayet hakkı kapsamında olup; anne ve babaya ait ortak bir haktır ve müştereken kullanılır. Nitekim kanun bu hususu ayrıca da düzenlemiştir. (Bkz. Medeni Kanun Md.339/5)

Çocuğunuz adına asliye hukuk mahkemesinde isim tashihi davası açıp sizin istediğiniz ikinci ismin eklenmesini talep edebilirsiniz.

Eşinizin bu davaya herhangi bir itirazı olur ise; bu defa aile mahkemesinde açacağınız dava ile velayet hakkının kullanılmasına yönelik bu ihtilafın hakim kararıyla çözülmesi yoluna gidebilirsiniz.

Son düzenleme:
İstanbul olsa koyardın dimi mona

Koyardım tabi ayol...

Ayol el kadar bebeye Bağdat denir mi,ver eline kısır tabağını güne yolla.

Şaka bi yana sevgili konu sahibi...Koymak istediğiniz ismin de açıklaması yok.Hani ne olduğu belli değil.:44: Belki böylesi hayırlıdır ama keşke tavrınızı önceden koysaydınız.

Bende on ad olarak kabul etmistim ama bu şekilde değil

hahahaha cok fenasın ninaaa :)

Hayır niye koymak isterler ki anlamam, insan anasının ismiyle cocuğuna nasıl bağırırı acaba

Adam niye anasının ismini koyduğunu oturup düşündü mü acaba anası koyacaksın demiş koymuş :) büyüklerin ego tatmini işte.. Bakın bizim gelin sözümüzden çıkmaz ne dersek yaparın başka bi ifade ediş şekli..

Son düzenleme:
Bilseydim böyle olacağını koyardim tavrimi ama iste

Gün mü ahahahahahahah manyaksın mona

Bak bi arkadaş acıklamış blöf yapıp bozdurabilirsin bile ismi. Böyle de kücük altın bozdurmak gibi oldu

Sipirmin olduğu icin her hakkı kendinde görüyorlar maalesef. Tohumu serp git sonra da her seye kendin karar ver oh ne ala.

Tamam neslis yada sadece nesli diyosun farkli ve kv rahatsiz olacagi her sekilde seslen sen esinin yaninda da tabi tavrini uzuldugunu hep belli et sessizmissin bide unutulur gider diye dusunuyolar aman ha yumusama nu konuda hep tepkini surdur tabi esinle bariscan konisca ama isim mevzusu her geldiginde esinede ailesinede hakkini helal etmedigini soyle valla burda sistim ben sinirden yaninda olsam inan sana birakmazdim....ben halleferdim hepsini

Size pek bi secenek birakilmamis, yani yapabileceginiz iki sey var, arkadaslarin önerdigi gibi mahkeme karariyla degistirmek, ki oluyormu daha bebekken bilmiyorum, yada siz kendi istediginiz ismi kullanacaksiniz, kimlikte yazmasada inada bunu yapardim ben kizinizda büyüyünce ister kimliktede mahkeme basvurup degistirir ister degistirmez... Böyle benimde bikac tanidigim var, yani kimlikte olan ismi kullanmiyorlar, sadece resmi islerde lazim olunca kullaniyorlar.. Yanliz iki secenektede yaygara kopacaktir, buna katlana bilecekmisiniz o ayri mesele... Ben olsam inada istedigim isimle itap ederdim!!!

Son düzenleme:
Şu odun kafalı erkekler hamile kadına, lohusalı kadına, emziren kadına ne zaman hoşgörülü ve sevecen davranmayı öğrenecekler acaba. Benimde oğlum olursa k.p adını koycam ama kendim istedim bunu ve eşim defalarca sordu eminmisin bak mecbur değilsin gibilerinden ve o böyle davrandıkça ben daha bir gönüllü koycam adını. Senin eşinde gönlünü alarak, severek ve seninde istediğin diğer ismide koyarak tatlı tatlı onayını alsaydı keşke. Sen şimdi ne kadar tepki versende inan kendini, bebeğini yıpratırsın, sütünü azaltırsın. Bence hiç tepki verme inadı sus ve bu konu hakkında hiç bişey söyleme ve eşinede soğuk davran. En iyi tepki tepkisizliktir. kendi utansın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…