bebegime benim rızaliğim olmadan eşim kaynanamin ismini koydu:(

Bizimde böyle bir konumuz olmuştu. Kayınavlidemin ismi şen ile bitiyor o yüzden torunu kız olursa ismi şen ile başlayacakmış. Anneminde ismi şen ile başlıyor. Ama ben asla olmaz dedim eşime. Kendi çocuğuma ismi kendim koyarım dedim. Herkesin isminde bir şen olacak gidecek ne o öyle? Çocuklar soyadını zaten babadan alıyor ismide kadın koyuversin ne olacak ki? Bu durumda ne yapabilirsiniz bilmiyorum. Size yapılan büyük saygısızlık olmuş. Bence çocuğa istediğiniz isimle seslenin.

Hani bebeği görmeye geliyo ya millet, suratını asıcaksın, üzgün üzgün oturucaksın. Noldu diye soranlara benim istediğim ismi koymadı beni çok üzdü diye anlatıcaksın. Kendini acındırıp çok üzüldüğünü belli ediceksin.. Başka yapacak bişey yok çünkü. 2014te olduğumuza inanamıyorum ya çok sinir bozucu bi durum.

Bebeğiniz hiç olmazsa şanslıymış Neslihan güzel isim..
Babaannem inat edip bana hem kendisinn hemde rahmetli annesinin ismini koymak istemiş..Canım annem izin verir mi hiç meydanı bırakmamış ona..Bıraksaydı bugün adım

Hilmiye Zümrüt olacaktı........

Ahaha annenizi ve anlayış gösteren herkesi kutluyorum :)

aynısını teyzemde yaşadı. konuyu okuyunca bana yapılmış gibi üzüldüm ve sinirlendim
teyzem başka isim istiyordu eniştem başka. kura çektik teyzemin istediği çıktı.
adam ne yaptı kendi istediği ismi yazdırdı nüfusa
ne kadar üzülmüştü teyzem
üzerinden 12 yıl geçti hala unutamadım bende eniştemin yaptığını
baya koyuyor yani insana..

Kv denin yanında arada bir eşşeeek neslihan yapma öyle de :)) bak nasıl değiştirirler iki güne :))

hahaha çok fenasın ya

Konu sahibi o sana öyle söylediğinde sen de; "ben sordum dinen çocuğu da senin doğurman gerekiyormuş" deseydin keşke
ama isim güzel bozmayın moralinizi, k.validenizin yanında Nesli falan deyin bari bozulsun biraz

yaw koyu bir k.valide savunucusu olan ben, iki konuda ne hale geldim

valla ben olsam pişman edene kadar dokundurmam çocuğuma. ben çok sessizimdir ama damarıma basıldı mı dönmem fikrimden
inletirdim adamı. görür o zaman ey mi yaman bey mi?!
isterse boşasın. beslediğim, 9 ay taşıdığım, büyüteceğim çocuğuma kendi ismimi veremeyeceksem ne yapacağım
hemende dindar kesilirler zaten.

Neslihan ismi ne kadarda hoş bayılırım bu isme. Eşiniz ayıp etmiş :/ ben daha nişanlıyım, nişanlıma arada sorarım oda diyor tek isim olacak ben diyorum iki olsun o der tek o da anne, babalarımızın ismi der :/ neyse ki kayınvalidemin ismini severimde kayınbabamın ismi diğer 2 oğlunda da var düşünsene bir oğlum olursa 3 tane aynı isim soyisimli torun olacak, çocuğumun kendi isminde 2 tane erkek kuzeni olacak :/ bu kadınların çektiği nedir böyle yahu

Böyle kocaları şamarlamak istiyorum
Sen eşinin rızasını gözeten eşler nasib eyle yarabbim amin ..
Sor bakalım islamda eşini üzmek yoksaymak rızasını gözetmemek var mıymış ?
Veda hutbesinde Peygamber efendimiz s.a.v Eşleriniz size Allah'ın emanetidir dedi ..
Emanete hıyanet etmesinler o zaman ..

Son düzenleme:

Daha nişanlısınız şimdiden tepkinizi koyun ozaman .
bu kaçıncı konu açılan yahu hiçmi söz hakkı yok annelerin

Kaynana yaninda olmagi zamanlar kizini Buglem diye cagir, simdiden basla.
Kaynana yaninda oldugu zaman Neslihan ne kadar acgozsun , siskosun doymuyosun.sakar Neslihan beceriksiz dikkatsiz dersin.

Benim herif de oğlumun adını ne koyalım diye anasıgile sormaya yeltendi, neymiş gönülleri kalmasınmış da, biz yine kendi dediğimiz ismi koyarmışız.

Hööött dedim.

Ben annemgile soruyor muyum? Eğer bi sor, seni parçalarım dedim. Hatta herif bile ismi şu olsun demesin bana, ben nasıl uyusam diye yatakta dönüp dururken kendisi horul horul uyusun, ben ne sıkıntılarla geldim bu haftaya. O bile ancak öneride bulunabilir bu çocuk bana ait

"...gerekçe olarakta dinimize gore ismi baba koyarrmis dedi..bende bunu duyunca çıldırdım resmen eşime hakkımı helal etmediğimi söyledim..."

Dinde kul hakkına girmenin günahı, lohusa kadını üzmenin günahı vb yok da ismi babanın koyması mı varmış?! Bu dindarlık değil, işine gelen konularda dini çıkarlarına alet etme.

en azından güzel bir isim olmuş canım. başka sıkıntılarınız yoksa eşinizle, bu konuyu affedin kendi içinizde bence. yoksa boşu boşuna kendinizi yiyip bitirirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…