bebegime benim rızaliğim olmadan eşim kaynanamin ismini koydu:(

Bence hic Trip atma,en azindan kaynananin adi guzelmis,benimkiyse..
Esimde 2.kizimda ailece hastaneye gelip kizin adi annemin ismi olacak dedi.agladim sizladim nufusa kayit oncesi iptal etmeyi Basardim.
Arka planda sonra ogrendimki esime annesi emrivaki yapmis. Istersen Benim yada kayinvalidenin adini koyun diye siz bilirsiniz demis.Adam ne desin annecim tabiki Senin adini koyarim demis.
Esim oldum olasi basima kakip durar annem istemisti,birakmadin diye
ayrica,kayinvalidemde kirildi.
Simdi bir yandan koyuverseydim diyorum baska bir isimle cagirsaydim.
Esimle cok sukur mutluyuz ama bunu unutamamismis.
Sende canini sikma canim inan bana Beterin beteri var, göbek adi ekle,adi da güzel,esin keske tatli bir dille seni ikna etseymis. Erkek milleti iste bazen öküzlük damarlari tutuyor unutma hic bisey senden ve bebeginin sagligindan önemli degil ve bebeginin sagligi icin uzulmeki sutun kesilmesin canim

Kv'de kirilcak ise kirilsin. Insan böyle bir mevzu için kirilirmi? Sen o bebegi 9 ay boyunca tasidin, sen annesi olarak o çoçuga sesleneceksin, yani ismini seçmek istemen çok büyük istekmi?

Ben bu isim mevzusunu zaten hiç anlamadim. Ben olsam ismimi asla koydurmak istemezdim torunuma. Hem ilerde gelin/kizim kendi zevkine göre begenmelerini istedigim için hem biraz tuhaf oluyor, iki ayni isim aile içinde. Ayrica yeri gelecek o çoçuga kizilacak, ceza verilecek, annesi benim ismim ile o kiza bagirirsa vallahi içim bir hos olur.

Ayrica esin yaptigi çok yalnis birsey. Artik büyümüs, yetiskin bir birey, halen annesini hayir diyemiyormu? Yemin ederim baze erkeklerin kordonu halen kesilmemis bir halde!

Bende üzülüyorum cünkü bu bizim ailede pek görünmeyen bir olay artik, yani annemlerin zamaninda oluyordu evet ama simdi hiç duymadim kp,kv ismini vermek istedigini.

Ayrica erkek zaten soyadini veriyor, yani bir zahmet kadinda kendi tasidigi bebegin ismini versin!

Yok artık şu bana yapılsın 30 gün sinirden şaçlarım dimdik gezerim.Mahkemeye gider değiştirmek için başvuru yaparım,artık ne gerekiyorsa.

Keşke eşin dinini doğru şekilde yaşasa
İsine ggeldiği gibi dini araya sokmasın

kp adliyede çalışıyosa sen değiştirmek istesen bile önüne engel koyar ailecek saygısızmış bunlar

istediği kadar kırılsın çatlasın patlasın eşin diyememişmi biz ikisinide koymak istemiyoruz diye anasının ağzınamı bakıyo

Aslinda esimin hic annesinin adini koyma gibi fikri yoktu,bizde doguma kadar hala isim konusunda hem fikir olamadik,kararsizdik.kv Benim yada kaynananin ismini koy deyince sok gecirmis bizimki yalniz kV soru teknigine bayildim direk adimi koy demiyorda Annemide karistirixor keske ozaman esim ozaman kayinvalidemin ismini koyuyum deseymis ozamanki yuz ifadesini cok Merak ederdim.
Simdiye gelince iyiki koymamisim tabikide diyorum ismi Güzel olsa Hadi neyse ama oda yok.adini dila koydum bebegimin cok yoktu ozaman.Ben koydum bu dizi basladi dilalarda cogaldi.esiminde kirilmasini o an soyleyince sessiz Kalirim okadar benle Kizim ömru billah üzülecegime onlar kirilsin ne yapiyim. Benim korktugum benim kV gururduzdur biz ilerde bebek dusunuyoruz ozaman bir kizim olursa ve ayni seyleri tabiki yine yasamak istemem..

aa bu arada dogumdan sonra kv evine geldim. O kendi ismini koyduk saniyordu sonra bozuldu olaylardanda görümcem (biraz matraktir buyuk gö.)Sonra haberdar olunca cok Komik oldu.kv sitem edici söyler soyluycek kp de arkasinda esine sonsuz destek bir anda görümcem Anne niye öldünmuki Senin ismini kaldirsinlar demesin mi üstünede adin zaten Güzel degil ne o öyle kucuk Kizin hayati boyunca mahkum birakacan suna bak ya yasin kac basin kac daha(genc kV) Ben sen cikarmadim ama icten ice koptum taaruzla karsilasinca sok oldu hemde kendi kizi tarafindan.sonrada siz Benim ismimi begenmiyorsunuz artik istesenizde vermem dedi. Ins dedigim gibi gururduzdur .

[
konu sahıbı öncelikle bebişiniz sağlıklı,sıhhatli ve analı babalı buyusun ınsallah, anlıyorum çok ama çok üzüldüm, eşinize mutlaka hıssettıgınızı soyleyın ve ıkıncı ısmı de ekletmeye calısın(inanıyorumki etkili bir konusma işe yarayacaktır). Anladıgım kadarıyla eşinizin sözü daha fazla gecıyor evınızde , bu yüzden de kendınız ısım degısıklıgıne gıdersenız eşinizle aranızdaki sorun ınada dönüşür. Bence eşinizle bir olup değiştirin ve yine birlik olup o isimle cagırın ki kv artık nerede duracagını bilsin artık yeter yaa....

Rabbim yar ve yardımcın olsun[/QUOTE]

Bu mantığı anlayamıyorum onun ailesi aile de sizin aileniz bostan korkuluğu...
Neyse olan olmuş, biten bitmiş..
Bir gün çocuğunuza sinirlendiğiniz anlarda eşşek neslihan dersin çaktırmadan kv'de ye de laf gitmiş olur :)))))) ya da ikinci isim olarak annenizin ismi ile çağırın :))

Son düzenleme:
ben isim karmaşası yaşamış biriyim

doğduğumda dedem abime uysun diye bir isim söylemiş.babaannem karşı çıkmış.o dönemde dedemin söylediği isimde,düğünlerde çalgıcılık yapan bir kadın varmış.babaannem kızıma çalgıcı x diye dalga mı geçsinler,demiş.halam başka bir isim söylemiş ama babaannemin istediği isim konmuş bana.ama hatırladığım kadarıyla dedem bana 6-7 yaşıma kadar o söylediği isimle çağırdı da sonra nasıl benim ismime döndü hatırlamıyorum:44:

halamın bana koymak istediği ismi ise ben çok sevmişim.neden nasıl aklıma girdiyse erkek kardeşim doğduğunda bir süre o isimle seslenmişim kardeşime.daha sonra halamın bir kızı daha doğunca bana koymak istediği ismi kendi kızına koymuş.

maşallah annenden başka herkes karışmış

Bu isim karmasasi cok sacma geliyor bana nedense... Sonucta o cocugun bir anne babasi var, isim koymakta dogal olarak cocugun anne-babasinin hakki... Esler arasinda istenilen bir isim olur, ortak nokta bulunur. Fakat ne kizin ailesine ne de erkegin ailesine duser o bebege isim koymak....

Ben sansliyim o konuda, cunku kayinvalidem zamaninda kendi cocuklarinin adini esi ile kararlastirip koymus. Buyukleri karistirmamis, hatta esimin adini abisi koymus. Simdi benim de kendi cocuguma isim koyarken "sizin karismaya hakkiniz yok, siz zamaninda hevesinizi kendi cocuklarinizda almissiniz" deme, diyebilme luksum var...

Cok can SIKICI birsey senin de yasadigin, ama bu kadar kendini uzerek sutunun kesilmesine sakin sebebiyet verme, dusuncelerini biraz bu konudan uzaklastirmalisin bence. Su an ne olursa olsun yavrunun saglik ve sihhati. Ayrica neslihan cokta kotu bir isim degil, guzel bir isim... Adiyla mutlu, huzurlu, saglikli bir bebek olsun insallah... Olan olmus zaten...

Benim ismimde de karmasa yasanmis. Annem adimin Elif olmasini cok istemis... Ben de Elif ismini cok severim, fakat koymak nasib olmamis, tabii o zamanlar ikinci isim koymak falan adet olmadigindan ikinci isim olarakta konulamamis. Benim ismimi de dedem koymus, kendi annesinin adini. Cok osmanli, cok sevilen, merhametli ama cok otoriter bir kadinmis. Babamin anlattigina gore, bambaska bir insanmis. Annem de Kabul etmis ne yapsin kadincagiz...

Tabiki boşanılacak falan bi mevzu değil ama kıyamet sebebi.
Çok haklısınız. Sen 9 ay taşı, doğur büyüt ama ismini bile koyama.
Hadi eşinle, senin dediğin isim benim dediğim isim tartışması olsa bi nebze anlarım ama kayınvalide kayınpedere ne ya.
Emin ol onlarında azına s.....'ım. onlara noluyormuş. Kendimi koydumda yerinize, ben bile sinir oldum

İsmin ne olduğundan ziyade bebeğin annesinin isteğine saygı duyulmaması kötü.
Bebek kime aitse isim koyma hakkıda onundur, aile büyükleri evliliklere yeterince karışıyor, birde doğacak bebeklerin isimlerine, nasıl yetişeceğine karar veriyorlar

Konu sahibesi,
yavrunuz analı babalı büyüsün, sağlıkla büyütün inşaallah eşinizin yaptığı çok ayıp, işini garantiye almak için nüfusa gidip nüfus kağıdını çıkarması da ayrı bir ayıp.

neyseki kötü bir isim değilmiş, ama sana yapılan davranış çok kötü. neyse allah bebeğine sağlık versin daha ciddi sorunlar olmasın

Neslihan, Buğlem'den kat kat iyiymiş gerçi ama sana sormadan koyması kötü olmuş. İsim değiştirilebiliyor biliryorsundur herhalde. Ya da ikinci bir isim eklenebiliyor. Eğer bu konuda kararlıysan Buğlem'i de ekletebilirsin.

Zora gelince bi yerlerden uydurma fetva cikariyorlar ya he iste o fetvalara gelsin esin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…