bebegime benim rızaliğim olmadan eşim kaynanamin ismini koydu:(

bencede en azından güzel isimmiş.kuzenimin çocugu içinde eşi annesinin ismini koydurdu isim de kezban ve günümüzde nette de fenomen olan bir isim oldu ama malesef olumsuz olarak.kuzenımde çok üzülüp ağlamıştı loğusa haliyle kadın olmak zor

Oyyy ne fena yaaa,ben oturduğum yerde empati yaptım sinir oldum :18:
Ben olsam kafasını kırmıştım herhalde eşimin..

Yerinizde olsam koymak istediğiniz isimle hitap ederdim çocuğuma,
böylece kayınvalidenizin ismi sadece kimlikte kalırdı..

Böyle bir arkadaşım var benim,hitap ettiğimiz adı yazmıyor kimliğinde
babasının ve ailesinin yüzünden annesinin istediği isim konmamış,
ama hiç babasının koyduğu isimle seslenmiyoruz kendisine :^34:

Sadece Buğlem diyin kayınvalidenin adını söylemeyin

Nasil yani ya , Sana sormadan isim koymak ?

9 ay boyunca karninda tasi , ve isme gelince sana bile sormasin.
cokk dusuncesizlik bu yaptigi..
yerinde olsam bende cildirirdim.

Sende Buglem diye cagir kizini ..

Sorun kv sinin isminin güzel yada kötü olması değil.. Bebeği doğuran anneye sorulmaması.. Yoksa ister Neslihan olsun ister Mahmut..

Basit gorunsede bi isim degilmi deyip gecilsede asil sorun o degil . Esin nasil boyle bir karari tek basina alir aklim almadi dogrusu .. ben olsam gerekirse mahkemeye verip degistirirdim o ismi isterse kiyamet kopsun .. esde olsa herkes haddini bilmeli ..

bende değiştirmek için bütün yolları denerdim inat değil mi. öyle olmaz böyle olur 15:

Ben de olsam deliririm..
Hakkımı da helal etmem.
İki kişinin rızasıyla isim koyulur çocuğa...

Ben kendi anneminde kaynanamında ismini koymam zaman gelir kızarım yanlarında söylenirim alınırlar.hem ne demek isim koymak babaya ait sen taşıyorsun dokuz ay karnında tabi bu sadece anne karar verir demek değil ama babada veremez ama olan olmuş zaten ikinci isim olarak razıymışsınız ondan cesaret bulmuş biraz tepki verinanlasın yanlışını ama çokta büyütmeyin

Ben olsam mahkeme karariyla kizimin ismini nufustan degistirirdim.
Beyefendi de el mi yaban bey mi yaman gorurdu.

Son düzenleme:
çok üzüldüm yaşadığınız şeye. birde lohusasınız zaten iyi değilsiniz üstelik kv ismini koymayıda kabul etmişsiniz zaten sizinkide yanına koymak çok zor değil resmen size inat yapılmış şuan sinirden deliriyorum. siz kendinize bebeğinize dikkat edin.

sorun ismin güzel olup olmaması değil bana göre.zorla yapılmış olması.ben olsam her halde çocuğuma o isimle seslenmem.fırsat bulduğumda da mahkemeyle değiştiririm

sizin adınıza çok üzüldüm gerçekten.eşiniz gerçekten güzel bahane bulmuş.neymiş dinimizde babanın hakkıymış.ben buna gülerim sadece.

ah bu erkekler erkekler.herşey bunların hakkı.gezmek tozmak,çocuğa isim koymak,emrler vermek ve d..
ya kadın? hiç birşey onun hakkı değil mi? çocuğu karnında taşıyan onu büyüten anne ama ne hikmetse çocuğun üzerinde kararları veren baba ve onun annesi babası.
tabi babadır o.hakkı ama en azından eşin ne dediği ne istediğide dikkate alınmalı.

söyleyin eşinize dinimizde hiç birşey erkeklerin hakkı değildir aksine dinimizde erkek ve kadın eşittir.

çok sinirlendim çok.

çok gıcık bir durum gerçekten neden böyle inat edilir ego tatmini yapılır illa kadını bastıracaklar isim koyma hakkı erkeğe aitmiş!Ben de yaşadım bunu eşim annesinin ismini koydu kızıma diğer isim hakkını bile bana vermedi.Behiye Berrak oldu kızımın adı.Berrak a alıştım ama hiç Behiye demedim.Kaynanam dediği "haçan söylemeyecektiniz neden koydunuz adımı" oldu.Demiyecem işte.Kreşte her yerde eşim de Berrak diyor.Behiye sadece ön ad.Sen de sıkma tatlı canını sütün eksilmesin hem bebişine hem sana yazık.Ama iyi olduğun bir zamanda eşine bunun yanlış olduğunu ne kadar üzüldüğünü anlat.

Ese bakar misiniz ya?! KK bana her gecen gün yeni bir sey ögretiyor. Demek böyle insanlar da var hayatta, dinimize göre ismi baba koyar. Oldu canim, kadin ceksin bütün cileyi, sonra da kendi cocuguna isim koymaya hakki olmasin.

Insan istemedigi bir isimle cocugunu nasil cagirir ya?

Ben olsam ne yapardim biliyor musunuz? Cocugumu Buglem ismiyle cagirirdim, kendi aileme kendi akraba tarafima da Buglem disinda bir isimle cagrilmayacak bu cocuk derdim. Iki dille yetisebiliyorken cocuklar, iki isime de alisacaktir.

Büyüdügünde de sorarsa, babasinin yaptigi saygisizligi anlatirsiniz.

Gerci böyle emri vaki yapan bir es siz ve aileniz Buglem diye cagirinca ne tür bir krize girer bilemiyorum ama...

Esinizin yaptigi saygisizlik olmus ama kirilmazsaniz, buglem cok itici bir isim, neslihanda bence hos bir isim, kiziniz ilerde sevinir bile belki de buglem gibi bi isimle ugrasmayacagi icin.. Allah saglicakla buyutmeyi nasip etsin

offf burda okuyorum içim daralıyor, sonra bir empati yapıyorum anında doğmamıs hatta rahme bıle dusmeyen cocugum ıcın esımle bunun kavgasını yapıyorumbu her kadın erkek konularında oluyr, sanırım cok fazla etkılenıyorum.

oda halıyle: yine kk 'nemi girdin, yasaklıcam sonunda diye fırcalıyo

konu sahıbı öncelikle bebişiniz sağlıklı,sıhhatli ve analı babalı buyusun ınsallah, anlıyorum çok ama çok üzüldüm, eşinize mutlaka hıssettıgınızı soyleyın ve ıkıncı ısmı de ekletmeye calısın(inanıyorumki etkili bir konusma işe yarayacaktır). Anladıgım kadarıyla eşinizin sözü daha fazla gecıyor evınızde , bu yüzden de kendınız ısım degısıklıgıne gıdersenız eşinizle aranızdaki sorun ınada dönüşür. Bence eşinizle bir olup değiştirin ve yine birlik olup o isimle cagırın ki kv artık nerede duracagını bilsin artık yeter yaa....

Rabbim yar ve yardımcın olsun

acilen yeni bir kanun çıkmalı baba nüfus müdürlüğünde annenin onayı olmadan tek başına isim koyamaz diye

sorun ismin güzel olup olmaması değil bana göre.zorla yapılmış olması.ben olsam her halde çocuğuma o isimle seslenmem.fırsat bulduğumda da mahkemeyle değiştiririm

ben yazacaktım aynısını yazmışsın.

Sen Buğlem de soran olursa vakti gelince nüfusa yazılacak nasılsa der geçersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…