bebegime benim rızaliğim olmadan eşim kaynanamin ismini koydu:(

Seni en iyi anlayan benim ya benimde ilk dr erkek dedi kayinbabam atladi benim adım olacak diye ama adini kaynim koydu kizi koydu dahada istiyor neyse vazgecti bu sefer yigit olsn dedi. Dr sonra kiz dedi smdide annesinin adini koyacakms gorumcem arams ayy annemmi geliyo dio ya sanane belki koymam adini sizene ya kocam ısrarlı kesinlikler annemin adi diyor bana fikrimi soran tabiki yok ben tasiyici anneyim zaten ama kizim dogsun hic adini soylemeyecem kizim diyecem meleğim diyecem hatta ilk dogdugunda hoşgeldin nejla teyze diyecem yeni dogan cocuk nejla olurmu ya hayata 40yasinda baslayacak((((( inşallah oğlum olur

ben yazacaktım aynısını yazmışsın.

Sen Buğlem de soran olursa vakti gelince nüfusa yazılacak nasılsa der geçersin.

buğlem ismini çok severim.bir tanıdığın torununun ismi buğlem.küçükken çok severdim,çok güzel ve sevimli bir kızdı.saçları da bukle bukle idi.buğlem ismini duyunca hemen gözümün önüne o kız geldi

Eşine sorar mısın kutsal kitabın neresinde eşini bu kadar kırıp döküp, istediğini yapmak var?
Bu arada böyle bir adet de yok tamamen büyüklerin egoistlikleri...
Onlar yaşamış gitmiş, bir de çocukta o ismi yaşatmak da nedir?
Ayrıca dinde de ismi baba koyar diye bir zorunluluk yok. Eşlerin ortak kararı olmalı.
Uydurmasyon dini gerekçelerle üste çıkmasınlar.
Babaannem de bana ölen çocuğunun adını koymuş ama benimki pek duyulmamış bir isimmiş. Annem de vaktiyle istememiş hatta.
Ben memnunum ismimden, çok da seviyorum. Umarım kızınız da ileride ismini sever...
Olan olmuş, bence değiştirmekten ziyade, kişiliği ve yetiştirilmesi konusunda onlara sormayın derim. İsim sadece küçük bir ayrıntı artık şu saatten sonra.

Böyle isim koyma delisi bir kayınvalide ve kayınbabaya verilecek en güzel cevap aslında şu..

Sevişin bebeğiniz olsun o zaman Adını da isterseniz guççuk husamettin koyun yeterki bizden uzak durun

aslına bakarsan bence neslihan buğlem'den daha güzel bir isim.
söylenişi filan daha hoş
tabi burda eşinin yaptığı terbiyesizlik önemli olan.
lohusa karısına hayatı boyunca unutmayacağı bişey yapmış
boşanmazsın muhtemelen ama iyice bir süründür de aklı başına gelsin

ben olsam inadına kızıma buğlem diye hitap ederdim neslihan diye asla hitap etmezdim :) çatlatırdım hepsini. veyada nesli fln derdim nesloş filan derdim özellikle kaynanamın yanında hiç neslihan demezdim yani

en sinir olduğum konulardan biri dinin neresinde yazıyomuş isim koyma hakkının babaya ait olduğu kanıtlasın eşin ne kadar saygısızca terbiyesizce davranıyo
aslında neslihan güzel bi isim ama hem kv ismi hemde zorla koyuluyo kına yaksın artık kv ve kp
bide isim için onlara danışılcakmış hiç bi hakları yok isim konusunda
unutulcak bişeyde değil ömür boyu çocuğun yanında ve o isimle seslenceksin

sende bunu kabul ediyomusun ne kadar saçmalık ilerde konu saahibi gibi sorunlar yaşarsın

Dinimizde isim hakki kesinlikle anneye ait.esiniz maalesef yanlis biliyor. Soyismini zaten baba veriyor..esiniz iyi arastirmamis..yada isine geldigi gibi davranmis..

Oglun olsa bile yine çıkar bi isim açık söyleyeyim ben ikinci çocuğu düşünmüyorum artik çünkü onunda adi belli.. eşime de söyledim açık açık ikinciyi istemediğimi

Dinimizde isim hakki kesinlikle anneye ait.esiniz maalesef yanlis biliyor. Soyismini zaten baba veriyor..esiniz iyi arastirmamis..yada isine geldigi gibi davranmis..

Ayni sizinde dediğiniz gibi bende inanmamistim ama internette gercekten böyle yaziyor ama işte bir kaç kişinin de dedigi gibi dinimizin işimiz e gelen yani aliniyor

sorun ismin güzel olup olmaması değil bana göre.zorla yapılmış olması.ben olsam her halde çocuğuma o isimle seslenmem.fırsat bulduğumda da mahkemeyle değiştiririm

Aynen sorun ismin guzel ya da kötü olmasi degil sorun benim rizaligimin alinmamis olmasi
Kayin babam adliyede calisiyo bugun gelmis bana begenmiyosan mahkemeye verir degistirirsin dedi bende bunu vermesem bile oglunu baska bi şekilde mahkemeye verecegim bu gidisle dedim seslenemedi zaten ismi kayinbabam istemiş 9 ay kendi taşıdı da karnında isim hakkı onun tabi

Aa zaten benim ailemden kotusu yok bide bunu yapsam cildirir

Bu tip durumlarda tek taraflı kararlar alınmasına karşıyım , yeni doğum yapmış bir anne böyle bir mevzu yüzünden üzülür mü?

Hakkımı helal etmiyorum demişsiniz zaten, bence kendinizden emin bir şekilde bir kez daha söyleyin, gerisini eşiniz düşünsün...

Son düzenleme:
arkadaşım seni çok iyi anlıyorum.bende oğluma dedesinin ismini koymak adına 2 isim koydum.hiç istemedim kayınbabanın adını koymayı ama kayınbba istedi.sen kahrını çekiyorsun onlar adını koyuyor.bu dede ve babaanne adını koyma işinden nefret ediyorum.bir tanıdığımın eşi sizin eşiniz gibi ismini yazdırmıştı.eşini mahkemeye verdi ve ismi değiştirdi.sizde yapabilirsiniz ama zor olabilir.sizde bebeğinize istediğiniz isimle seslenin.

Söyledim eşim allah görüyor kimin ne yaptığını dedi çıktı işin icinden

Bununla ne kadar cok karsilasiyoruz ya...
Sirf ego tatmini diye, logusa kadini uzecek kadar sacmaliyor insanlar...
Oyle baba koyarmis ismi falan yalan, nasil isine geldigi yorumluyorlar bu isleri...
Bana kalirsa yapmaniz gereken, kendi kafanizda asla canimi sikmamam lazim, bebegim her seyden onemli diye dusunup sakinlesmeniz...
Tabi ki bu arada lutfen dunyayi o kocaniza dar edin...
Oyle ketenpereye getirmekle isler cozulmuyormus anlasin, yok anlamiyorsa siz de bundan boyle islerinizi onun rizasi olmadan oldu bittiye getirin, belki o zaman empati yetenegi gelisir...

acayip sinirleniyorum bu isim mevzularına isterse dünyanın en güzel ismi olsun bi annenin rızası olmadan bebeğe isim verilmemeli 9 ay taşı kanınla canınla besle ismini k.v yada k.p koysun hak mı bu? ayrıca kadının anası babası onların isimleri yok mu nedir bu erkek ailelerin kendilerini üstün 1. planda görmesi.k.k de bu ara bu konulardan çok var bende okudukça üzülüyorum doğrusu .bi de kadınlar lohusa yatağında oluyor erkekler işi halledip geliyor bu işin bi çözümü yok mu bilen varsa anlatsın lütfen

Evet konustum oda biliyo isim icin ona boyle davrandigimi ama pismanlik duymadi hic diyorum ya bana savunmasini dinimizce baba koyarmis ismi diyerek yapti

Gecenlerde tvde bir sohbette bahsedildi, Hz. Muhammed (sav) dogdugu zaman kayinpederi yaninda oldugu halde ismini annesi koymus. Ustelik daha once soylarinda hic oyle isim yokmus. Yani aileye gore yenilikci bir isimmis. Kac yuzyil gecmis hemde cahiliye devrinde. Kocaniza bunu soyleyin. Bi taraflarindan din uydurup gunaha girmesinler bosuna. Ben olsam hayatta affetmem.

Ağrısıyla sızısıyla 9 ay karnında taşı,doğum yaparken onca acı çek,doğduktan sonra 'Yok geceleri uyumuyordu,yok sütüm azdı,yok sancısı vardı,aşısıydı,hastalığıydı vs.' diye diye kendini heba et,onca yükü TEK BAŞINA sırtlan ama ismi BABA? koysun. Oldu vallahi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…