ben yazacaktım aynısını yazmışsın.
Sen Buğlem de soran olursa vakti gelince nüfusa yazılacak nasılsa der geçersin.
o zamana kadar buğlem ismini düşünüyorduk tabi yanına kaynanaminadida oolacakti adet boyleydi..fakat eşimle tartıştıktan sonra Eşim buglemi istemedigini söyledi..7. Gunu esim gitti nufusa bana mesaj atti kaynanamin ismini koymus..gerekçe olarakta dinimize gore ismi baba koyarrmis dedi..
Vallahi Çavuş iyiymiş bence.
Konu sahibi eşiyle konuştu mu acaba ? :44:
Neslihan ismi ne kadarda hoş bayılırım bu isme. Eşiniz ayıp etmiş :/ ben daha nişanlıyım, nişanlıma arada sorarım oda diyor tek isim olacak ben diyorum iki olsun o der tek o da anne, babalarımızın ismi der :/ neyse ki kayınvalidemin ismini severimde kayınbabamın ismi diğer 2 oğlunda da var düşünsene bir oğlum olursa 3 tane aynı isim soyisimli torun olacak, çocuğumun kendi isminde 2 tane erkek kuzeni olacak :/ bu kadınların çektiği nedir böyle yahu
Seni en iyi anlayan benim ya benimde ilk dr erkek dedi kayinbabam atladi benim adım olacak diye ama adini kaynim koydu kizi koydu dahada istiyor neyse vazgecti bu sefer yigit olsn dedi. Dr sonra kiz dedi smdide annesinin adini koyacakms gorumcem arams ayy annemmi geliyo dio ya sanane belki koymam adini sizene ya kocam ısrarlı kesinlikler annemin adi diyor bana fikrimi soran tabiki yok ben tasiyici anneyim zaten ama kizim dogsun hic adini soylemeyecem kizim diyecem meleğim diyecem hatta ilk dogdugunda hoşgeldin nejla teyze diyecem yeni dogan cocuk nejla olurmu ya hayata 40yasinda baslayacak((((( inşallah oğlum olur
Dinimizde isim hakki kesinlikle anneye ait.esiniz maalesef yanlis biliyor. Soyismini zaten baba veriyor..esiniz iyi arastirmamis..yada isine geldigi gibi davranmis..
sorun ismin güzel olup olmaması değil bana göre.zorla yapılmış olması.ben olsam her halde çocuğuma o isimle seslenmem.fırsat bulduğumda da mahkemeyle değiştiririm
Ese bakar misiniz ya?! KK bana her gecen gün yeni bir sey ögretiyor. Demek böyle insanlar da var hayatta, dinimize göre ismi baba koyar. Oldu canim, kadin ceksin bütün cileyi, sonra da kendi cocuguna isim koymaya hakki olmasin.
Insan istemedigi bir isimle cocugunu nasil cagirir ya?
Ben olsam ne yapardim biliyor musunuz? Cocugumu Buglem ismiyle cagirirdim, kendi aileme kendi akraba tarafima da Buglem disinda bir isimle cagrilmayacak bu cocuk derdim. Iki dille yetisebiliyorken cocuklar, iki isime de alisacaktir.
Büyüdügünde de sorarsa, babasinin yaptigi saygisizligi anlatirsiniz.
Gerci böyle emri vaki yapan bir es siz ve aileniz Buglem diye cagirinca ne tür bir krize girer bilemiyorum ama...
Bu tip durumlarda tek taraflı kararlar alınmasına karşıyım, yeni doğum yapmış bir anne böyle bir mevzu yüzünden üzülür mü?
Hakkımı helal etmiyorum demişsiniz zaten, bence kendinizden emin bir şekilde bir kez daha söyleyin, gerisini eşiniz düşünsün...
Evet konustum oda biliyo isim icin ona boyle davrandigimi ama pismanlik duymadi hic diyorum ya bana savunmasini dinimizce baba koyarmis ismi diyerek yapti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?