Bebeğime bir çöp almadılar

Ben anlamadım benim kv tarafı da çok bişey yaptı diyemem. Kızıma bileklik bana küçük altın getirdi kv

Zaten nikah dahil 9 senede bi onu gördük :D
Başkasına neden aldırayım çocuğumun temel ihtiyaçlarını yahu. Ben ne diye çalışıyorum

Bu konudan yakınacağım hiç aklıma gelmezdi. Ama insanın zoruna gidiyor. Boğazı düğümleniyor. 10 liraya bir şey alsaydılar ben bunu sorun etmezdim. Mesele para asla değil, nasıl ufacık çocuğa böyle kin tutulur bilmiyorum....

Eşimin ailesi ile küs değiliz ama çok da samimi değiliz. İkimiz de çalıştığımız için onlara ayda 1 - 2 bin lira vermemizi falan bekliyorlardı bence. Vermeyince biz onlara gidince bile yüz vermiyorlar bizle oturmuyorlar. Durumları iyi halbuki... Ben kimseye para vermek için çalışmıyorum o zaman ne anlamı kalır ki...

Bebeğime beddualar ettiler, hamileyken bi sorun oldu inşallah düşmez demek için aradılar beni.

9 ay boyunca bana sadece kızıma kapı süsü yaptırdım sana da yaptırayım dedi.
Tepem attı gerçekten.. Kızına daha neler yaptı kim bilir ama istiyorsa sormasına gerek yoktu madem sordu kızını karıştırmasına gerek yoktu. Aldık biz dedim oysa almamıştım. Her şeyi almışız kendimiz bunu da alırız diye düşündüm.

Hep ayıp bulurdum benim ailem bunu şunu aldı diye ama benim ailem on bin harcadı durumları onlar kadar iyi olmadığı halde. Akrabalarım soruyor eşinin ailesi ne aldı diye. Daha almadılar diyorum. Halbuki almayacaklar da.

Bebeğime çok üzülüyorum hamileyim... Beddua edildi yok yere, kimse sevinmedi.
Gerçekten çok üzülüyorum onun suçu ne ki...
Eşim de bekliyorum doğumu bilezik de almazlarsa ne seni ne çocuğumu götürmem bir daha diyor.
O da üzülüyor mu bilmiyorum. Üzülse de demez.

Bugün kardeşinin eşini görmüş bebek arabamızı beşiğimizi aldılar demiş.
İnsan neden evlat ayırır kız erkek diye ona alıyorsan ona da al değil mi gelenek mi olması gerek illa...

3 senedir bir hediyelerini görmedim.
Evlerine gidince yemek bile yaptım ama duyduğuma göre kızları gelince harçlık veriyormuş. Ben de yapmamaya karar verdim.
Her şey para değil ama ayrımcılık olunca soğuyorum....

Bebeğim gerçekten mutlu bi çocuk olabilecek mi babasının tarafı bize değer vermiyor ki ona versinler... :KK43:
Öncelikle Allah gözünüzü doyursun. Benim de oğlum var Allah sizin gibi insanlarla karşılaştırmasın.
Bütün konunuz para üzerine kurulu. Üstelik sizi hiç ilgilendirmeyen bir paradan bahsediyoruz. İnsanların evlatlarına verdiği harçlığa kadar gözünüz kalmış. Madem size göre siz onlara para vermediğiniz için sizle oturmuyorlar bile, gitmeyin evlerine. Çok basit bir çözüm bence.
Beddua dediğiniz ne dediler mesela? İnşallah düşmez diye aramalarını bedduadan saymıyorsunuz umarım.
Bebeğinize bişey almıyorlar diye sitem ediyorsunuz. Almayabilirler. Kimse almak zorunda değil. Seviştiğiniz gibi bi zahmet çocuğunuzun masraflarını da karşılayın. Ki size bir şeyler almak için teklif de gelmiş, kabul etmemişsiniz.
Akrabalarım soruyor diyorsunuz. Gerçekten bunu demek hiç garip gelmiyor mu size? Yani onlara ne? Neden bu hakkı veriyorsunuz insanlara? Onları ilgilendiren ne? Veyahut bişey almadılar demek bu kadar zor olmamalı.
Defalarca her şey para değile getirmişsiniz konuyu ama konunuzdan sadece para kelimesi akıyor. Bahsettiğiniz, bozulduğunuz her şey para ile ilgili. Zaten sizin için konu para olmasa, kızlarına harçlık verip size vermiyorlar diye yardımı kesmezdiniz.
Bence bu kafalardan çıkın. Bir bebeğiniz var ve ona karşı bir anne olarak yükümlülükleriniz var. Kalbiniz bu kadar karayken bunu çocuğunuza da bulaştırırsınız.

Öncelikle Allah gözünüzü doyursun. Benim de oğlum var Allah sizin gibi insanlarla karşılaştırmasın.
Bütün konunuz para üzerine kurulu. Üstelik sizi hiç ilgilendirmeyen bir paradan bahsediyoruz. İnsanların evlatlarına verdiği harçlığa kadar gözünüz kalmış. Madem size göre siz onlara para vermediğiniz için sizle oturmuyorlar bile, gitmeyin evlerine. Çok basit bir çözüm bence.
Beddua dediğiniz ne dediler mesela? İnşallah düşmez diye aramalarını bedduadan saymıyorsunuz umarım.
Bebeğinize bişey almıyorlar diye sitem ediyorsunuz. Almayabilirler. Kimse almak zorunda değil. Seviştiğiniz gibi bi zahmet çocuğunuzun masraflarını da karşılayın. Ki size bir şeyler almak için teklif de gelmiş, kabul etmemişsiniz.
Akrabalarım soruyor diyorsunuz. Gerçekten bunu demek hiç garip gelmiyor mu size? Yani onlara ne? Neden bu hakkı veriyorsunuz insanlara? Onları ilgilendiren ne? Veyahut bişey almadılar demek bu kadar zor olmamalı.
Defalarca her şey para değile getirmişsiniz konuyu ama konunuzdan sadece para kelimesi akıyor. Bahsettiğiniz, bozulduğunuz her şey para ile ilgili. Zaten sizin için konu para olmasa, kızlarına harçlık verip size vermiyorlar diye yardımı kesmezdiniz.
Bence bu kafalardan çıkın. Bir bebeğiniz var ve ona karşı bir anne olarak yükümlülükleriniz var. Kalbiniz bu kadar karayken bunu çocuğunuza da bulaştırırsınız.

Bu konudan yakınacağım hiç aklıma gelmezdi. Ama insanın zoruna gidiyor. Boğazı düğümleniyor. 10 liraya bir şey alsaydılar ben bunu sorun etmezdim. Mesele para asla değil, nasıl ufacık çocuğa böyle kin tutulur bilmiyorum....

Eşimin ailesi ile küs değiliz ama çok da samimi değiliz. İkimiz de çalıştığımız için onlara ayda 1 - 2 bin lira vermemizi falan bekliyorlardı bence. Vermeyince biz onlara gidince bile yüz vermiyorlar bizle oturmuyorlar. Durumları iyi halbuki... Ben kimseye para vermek için çalışmıyorum o zaman ne anlamı kalır ki...

Bebeğime beddualar ettiler, hamileyken bi sorun oldu inşallah düşmez demek için aradılar beni.

Tepem attı gerçekten.. Kızına daha neler yaptı kim bilir ama istiyorsa sormasına gerek yoktu madem sordu kızını karıştırmasına gerek yoktu. Aldık biz dedim oysa almamıştım. Her şeyi almışız kendimiz bunu da alırız diye düşündüm.

Hep ayıp bulurdum benim ailem bunu şunu aldı diye ama benim ailem on bin harcadı durumları onlar kadar iyi olmadığı halde. Akrabalarım soruyor eşinin ailesi ne aldı diye. Daha almadılar diyorum. Halbuki almayacaklar da.

Eşim de bekliyorum doğumu bilezik de almazlarsa ne seni ne çocuğumu götürmem bir daha diyor.

İnsan neden evlat ayırır kız erkek diye ona alıyorsan ona da al değil mi gelenek mi olması gerek illa...

Evlerine gidince yemek bile yaptım ama duyduğuma göre kızları gelince harçlık veriyormuş. Ben de yapmamaya karar verdim.

Bebeğim gerçekten mutlu bi çocuk olabilecek mi babasının tarafı bize değer vermiyor ki ona versinler... :KK43:
Bunu takıntı yapma. Mutlu mu olmak, istiyorsun kimseden birsey bekleme. Şöyle ki herseyi gücün yettiğince kendin alırsan başkası da en ufak bir seyde sunu da biz aldık bunu da biz aldık muhabbetine giremez. Evlat ayrılmasına cok karsoyım ama bu senin sorunun değil eşinin sorunu. İnsan özeniyor evet benim, etrafımda öyle iyi düşünceli kayınvalide ler kayınpeder ler var ki şok oluyorum. Ama emin ol herseyin bir karsılıgı var karsılıgımı da misliyle istiyorlar. Değer görmek istediğin kişiler eşin Cocugun ve kendi akrabaların. Olsun esinin ailesi sana nasıl, davranıyorsa sende o sekilde davranmalısın. Haksızlığa tahammülüm yok ama almıyorlar sa kendi oğullarına almıyorlar seninle alakası yok. Ben her zaman söylerim ailelerimiz eşiöize birsey alıyorsa bize verdiği değerden biz olmasak eşimizi tanımayacaklardı sonucta ve onlarda imkanı varken özenmiyorsa seninle alakası, yok eşine değer vermiyorlar demektir bunu da eşin düşünsün çok üzülen bir eşinde varsa biz bir aileyiz Allah bizi kimseye muhtaç etmesin Allah sağlık versin ömür versin birlikte alır yaparız ailenede üzülme bizde onlara olması gerektiği gibi saygımızı gösterir evlatlık görevimizi yaparız dersin. Çok abartmaya gerek yok canım. Ve ayrılmasına karsı olsada evin kızıyla gelini bir olmaz 2 eltiden birinin daha cok sevilmesinden bahsetmiyoruz evin kızının daha cok sevilmesinden deger görmesinden bahsediyoruz hem belkide eşin ailesine karsı kız kardeşi kadar yakın değildir birde öyle düşün.

Herkes bileziğe takılmış.
onu durumu belirginleştirmek için de söylemiş olabilir bence.
ben diğer geliniyle onun arasında ayrımcılık yapılmasını çok yanlış görüyorum.
On liralık bişey bile olsa bişey alsaydılar diyor, yani olayın manevi tarafında. Bence paragöz gibi anlaşılacak bir tarafı yok.
Konu sahibi, durumu görüyorsun madem artık sen de onlara gidip yemek yapayım gönüllerini hoş tutayım diye uğraşmayıp kendi hayatına odaklan. Zaten böyle yaparsan onlar tıpış tıpış gelir sana yanaşmaya çalışır. Hayatın kanunu.

Bebeğim gerçekten mutlu bi çocuk olabilecek mi babasının tarafı bize değer vermiyor ki
Sadece bebeğiniz için kötü hisler beslediklerini söyleseniz o kadar haklı bulurdum ki sizi ama almadılar almayacaklar kızlarına alıyorlarmış anladığım kadarıyla ihtiyacınız yok buna şükredin hatta gururlanın gerisini de sallayın ya hamilelik bu insanın neye takılacağı belli olmuyor işte 😅

Bunu takıntı yapma. Mutlu mu olmak, istiyorsun kimseden birsey bekleme. Şöyle ki herseyi gücün yettiğince kendin alırsan başkası da en ufak bir seyde sunu da biz aldık bunu da biz aldık muhabbetine giremez. Evlat ayrılmasına cok karsoyım ama bu senin sorunun değil eşinin sorunu. İnsan özeniyor evet benim, etrafımda öyle iyi düşünceli kayınvalide ler kayınpeder ler var ki şok oluyorum. Ama emin ol herseyin bir karsılıgı var karsılıgımı da misliyle istiyorlar. Değer görmek istediğin kişiler eşin Cocugun ve kendi akrabaların. Olsun esinin ailesi sana nasıl, davranıyorsa sende o sekilde davranmalısın. Haksızlığa tahammülüm yok ama almıyorlar sa kendi oğullarına almıyorlar seninle alakası yok. Ben her zaman söylerim ailelerimiz eşiöize birsey alıyorsa bize verdiği değerden biz olmasak eşimizi tanımayacaklardı sonucta ve onlarda imkanı varken özenmiyorsa seninle alakası, yok eşine değer vermiyorlar demektir bunu da eşin düşünsün çok üzülen bir eşinde varsa biz bir aileyiz Allah bizi kimseye muhtaç etmesin Allah sağlık versin ömür versin birlikte alır yaparız ailenede üzülme bizde onlara olması gerektiği gibi saygımızı gösterir evlatlık görevimizi yaparız dersin. Çok abartmaya gerek yok canım. Ve ayrılmasına karsı olsada evin kızıyla gelini bir olmaz 2 eltiden birinin daha cok sevilmesinden bahsetmiyoruz evin kızının daha cok sevilmesinden deger görmesinden bahsediyoruz hem belkide eşin ailesine karsı kız kardeşi kadar yakın değildir birde öyle düşün.
Kesinlikle katılıyorum

Kesinlikle katılıyorum
Bende böyle şeylere cok takılmıştım eşimin, ailesi düğün zamanı, küsüp herseyi bize yüklediler. Evimde bir komsunun getirdiği esya kadar esyaları var benim ısrarın, üzerine eşimle barıstılar başta cok üzülmüştüm ama ne zaman ki yaş ilerliyor farkettim ki onlar kolayına kaçtıkları zannederken bana karısma ma durumuna yol açtıklarını farkedememişler ben her türlü elimden geldiğince saygı gösteriyorum ama kimsede diyemiyor ki bunu neden aldınız cok mu lazımdı diye daha dogrusu diyemiyorlar

Ayrıca hanımlar, konu sahibi hamile. Normalden fazla duygusal bakıyor olabilir.
Bence bu konuda hakko var cünkü insanın. Arkadası bile ufacık bile olsa yarım elma gönül ama dedikleri birsey alıyor sevinsin diye ama benim anlatmak istediğim almıyorsa bıraksın kendisini üzmesin oda hediye alınması gereken zamanlarda almasın olsun bitsin.

Ayrıca hanımlar, konu sahibi hamile. Normalden fazla duygusal bakıyor olabilir.
Yahu bende bunu anlamiyorum haa hamile ne yani hamile olunca ne oluyor derdi gücu maddiyat okadar belliki kaynanasi kizina harclik veriyor derdi buna annesine kendisine 10 bin harcamis aynisini gelinine yaparmi hic sanmiyorum

Bu arada hakkın var insan düşünülmek, istiyo insanın dogal bir ihtiyacı ama kendini üzmeye değmez sana almıyolarsa hediye alınması gereken bir durumda sende onlara alma anlasınlar

Ben seni çok iyi anlıyorum. Düğünde nasıl takı takmak adetse bebek görmeye kırk kat yabancı eli boş gitmez adetimiz böyle. Evlenirken nasıl erkek tarafı kız tarafı kızına oğluna bir şey yapıyorlarsa doğumda da torunları için yapacaklar durumları el verdiğince. Yapamıyorsa da kızım torunumuz canımız ciğerimiz ama elimizden gelince yapalım hediyesini demek bile yeterli. Ayrıca geline bilezik takan çoooook kayınvalide var bu çok normal. Benim kayınvalideminde durumu yoktu patik çorap ördü düşünmesi yeter verdiği değeri gösteriyor.
Iyide bebek daha dogmamis belkide alacaklar dogmasini bekliyorlar

Al iste az onceki " cocuk istemiyorum" basligindaki , bir cocuk istememe nedeni daha size..Cocugu büyütüyorsun, iyi kotu evlendiriyorsun ve torununa bilezik takmazsan torunu bir daha goremiyorsun.Ustelik bu lafi evladin el kizina söylüyor..Yazik valla ya..
Ne kadar güzel yazmissiniz hersey para bu zihniyettekiler icin.ckk yazik

Yüzlerce yorum yapılmıştır ve eminim %99'u sizi suçlu çıkarmıştır Ama kadınvalide ve kayinpederden ayrım gören her kadın aslında buna tepki gösterir
Yahu ayrıca bu toplumda bazı gelenekler vardır Nine dede torununa doğduğunda altın takar Eğer aç ve açıkta değilse bir zahmet bunu yapsınlar Bir toruna yapıyorsa diğerine yapmıyorsa bunun adı ayrımcılık değil de ne?

Doğmamış bebeğe don biçilmez

Daha doğmadan onu bunu almadılar diye neden dertlendiniz ki

Kv kp hiçbir şey almadı Bebek doğdu altın taktılar hiç neden Bebek giysisi almadı diye düşünmek aklıma gelmedi

Bu arada kızları değilsiniz olmaya da çalışmayın
Canım kızları olmak isteyen yok ama bakmaya gelince kızları dahil gelin bakar derse sen ne yaparsın?

Back
X