Bebeğime bir çöp almadılar

Herkes bileziğe takılmış.
onu durumu belirginleştirmek için de söylemiş olabilir bence.
ben diğer geliniyle onun arasında ayrımcılık yapılmasını çok yanlış görüyorum.
On liralık bişey bile olsa bişey alsaydılar diyor, yani olayın manevi tarafında. Bence paragöz gibi anlaşılacak bir tarafı yok.
Konu sahibi, durumu görüyorsun madem artık sen de onlara gidip yemek yapayım gönüllerini hoş tutayım diye uğraşmayıp kendi hayatına odaklan. Zaten böyle yaparsan onlar tıpış tıpış gelir sana yanaşmaya çalışır. Hayatın kanunu.
Diğer gelin yok ortada. Kız kardeş yani görümce var. Ona verilen harçlığa takılmış. Adı üstünde harçlık demek ki durumu yok. Eminim kadın da evli barklı olup annesinden nafaka almaya bayılmıyordur. Durumu iyi olsa neden para alsın, anne babası neden versin? Gelin gittiği ailenin parasal mevzularına karışıyor. Hakkı yok buna. Konu basbaya para.

Diğer gelin yok ortada. Kız kardeş yani görümce var. Ona verilen harçlığa takılmış. Adı üstünde harçlık demek ki durumu yok. Eminim kadın da evli barklı olup annesinden nafaka almaya bayılmıyordur. Durumu iyi olsa neden para alsın, anne babası neden versin? Gelin gittiği ailenin parasal mevzularına karışıyor. Hakkı yok buna. Konu basbaya para.

İşlerine geldi mi gelin baksın demeyecekler durumumun olması ne demek kimseye muhtaç değilim demek paraları alan o üstelik durumları da iyi öz annesi için bakamam gelin baksın demek ne demek yaa

Bu konudan yakınacağım hiç aklıma gelmezdi. Ama insanın zoruna gidiyor. Boğazı düğümleniyor. 10 liraya bir şey alsaydılar ben bunu sorun etmezdim. Mesele para asla değil, nasıl ufacık çocuğa böyle kin tutulur bilmiyorum....

Eşimin ailesi ile küs değiliz ama çok da samimi değiliz. İkimiz de çalıştığımız için onlara ayda 1 - 2 bin lira vermemizi falan bekliyorlardı bence. Vermeyince biz onlara gidince bile yüz vermiyorlar bizle oturmuyorlar. Durumları iyi halbuki... Ben kimseye para vermek için çalışmıyorum o zaman ne anlamı kalır ki...

Bebeğime beddualar ettiler, hamileyken bi sorun oldu inşallah düşmez demek için aradılar beni.

9 ay boyunca bana sadece kızıma kapı süsü yaptırdım sana da yaptırayım dedi.
Tepem attı gerçekten.. Kızına daha neler yaptı kim bilir ama istiyorsa sormasına gerek yoktu madem sordu kızını karıştırmasına gerek yoktu. Aldık biz dedim oysa almamıştım. Her şeyi almışız kendimiz bunu da alırız diye düşündüm.

Hep ayıp bulurdum benim ailem bunu şunu aldı diye ama benim ailem on bin harcadı durumları onlar kadar iyi olmadığı halde. Akrabalarım soruyor eşinin ailesi ne aldı diye. Daha almadılar diyorum. Halbuki almayacaklar da.

Bebeğime çok üzülüyorum hamileyim... Beddua edildi yok yere, kimse sevinmedi.
Gerçekten çok üzülüyorum onun suçu ne ki...
Eşim de bekliyorum doğumu bilezik de almazlarsa ne seni ne çocuğumu götürmem bir daha diyor.
O da üzülüyor mu bilmiyorum. Üzülse de demez.

Bugün kardeşinin eşini görmüş bebek arabamızı beşiğimizi aldılar demiş.
İnsan neden evlat ayırır kız erkek diye ona alıyorsan ona da al değil mi gelenek mi olması gerek illa...

3 senedir bir hediyelerini görmedim.
Evlerine gidince yemek bile yaptım ama duyduğuma göre kızları gelince harçlık veriyormuş. Ben de yapmamaya karar verdim.
Her şey para değil ama ayrımcılık olunca soğuyorum....

Bebeğim gerçekten mutlu bi çocuk olabilecek mi babasının tarafı bize değer vermiyor ki ona versinler... :KK43:
Sizde de olmasa anlayacam ama var.Bence alip konusturacaginiza imkanıniz var madem her seyi kendiniz halledin havaniz olsun😅Allah askina kocaniz ayrimi görsün dert etsin vahlansin size ne oluyor??Bebek sizin yapip edip başa kalkmalari hatta üstünde emegim var demesi daha mi iyi olacak?Gönlünden kopar yapar yapmazsa keyfi bilir.Sizinde caniniz ister o bekledigi parayi verirsiniz.Vermez ne münasebet derseniz sizinde keyfiniz bilir

Bu konudan yakınacağım hiç aklıma gelmezdi. Ama insanın zoruna gidiyor. Boğazı düğümleniyor. 10 liraya bir şey alsaydılar ben bunu sorun etmezdim. Mesele para asla değil, nasıl ufacık çocuğa böyle kin tutulur bilmiyorum....

Eşimin ailesi ile küs değiliz ama çok da samimi değiliz. İkimiz de çalıştığımız için onlara ayda 1 - 2 bin lira vermemizi falan bekliyorlardı bence. Vermeyince biz onlara gidince bile yüz vermiyorlar bizle oturmuyorlar. Durumları iyi halbuki... Ben kimseye para vermek için çalışmıyorum o zaman ne anlamı kalır ki...

Bebeğime beddualar ettiler, hamileyken bi sorun oldu inşallah düşmez demek için aradılar beni.

9 ay boyunca bana sadece kızıma kapı süsü yaptırdım sana da yaptırayım dedi.
Tepem attı gerçekten.. Kızına daha neler yaptı kim bilir ama istiyorsa sormasına gerek yoktu madem sordu kızını karıştırmasına gerek yoktu. Aldık biz dedim oysa almamıştım. Her şeyi almışız kendimiz bunu da alırız diye düşündüm.

Hep ayıp bulurdum benim ailem bunu şunu aldı diye ama benim ailem on bin harcadı durumları onlar kadar iyi olmadığı halde. Akrabalarım soruyor eşinin ailesi ne aldı diye. Daha almadılar diyorum. Halbuki almayacaklar da.

Bebeğime çok üzülüyorum hamileyim... Beddua edildi yok yere, kimse sevinmedi.
Gerçekten çok üzülüyorum onun suçu ne ki...
Eşim de bekliyorum doğumu bilezik de almazlarsa ne seni ne çocuğumu götürmem bir daha diyor.
O da üzülüyor mu bilmiyorum. Üzülse de demez.

Bugün kardeşinin eşini görmüş bebek arabamızı beşiğimizi aldılar demiş.
İnsan neden evlat ayırır kız erkek diye ona alıyorsan ona da al değil mi gelenek mi olması gerek illa...

3 senedir bir hediyelerini görmedim.
Evlerine gidince yemek bile yaptım ama duyduğuma göre kızları gelince harçlık veriyormuş. Ben de yapmamaya karar verdim.
Her şey para değil ama ayrımcılık olunca soğuyorum....

Bebeğim gerçekten mutlu bi çocuk olabilecek mi babasının tarafı bize değer vermiyor ki ona versinler... :KK43:
Ciddi misiniz yazdıklarınızda?
Kusura bakmayın ama felaket saçma bir konuya üzülüyorsunuz.
Almasınlar sizin çocuğunuz almak zorundalar mı?
Hediye gönülden geçer alınır
Bilezik vs eşinizde sizde çok garipsiniz.
Sizin yahu sizin çocuk.
Aileniz içinden gelmiş yapmış yapmak zorunda değillerdi.
Çocuk yaparken kimseye güvenmiyoruz çünkü değil mi?
Bir bebeği annesi babası mutlu edebilir başkaları değil. Bunun mutlulukla ne alakası var?
Ben kendi babamla görüşmüyorum napim oturup buna mı üzüleyim?
Ben de bebek bekliyorum ama iki taraftan da bir şey beklemiyorum aklıma bile gelmedi şurayı okuyana kadar. Yani çalışan insanlarsınız bir şeye güvendinizki çocuk yaptınız
Neler okuyacağız daha

İşlerine geldi mi gelin baksın demeyecekler durumumun olması ne demek kimseye muhtaç değilim demek paraları alan o üstelik durumları da iyi öz annesi için bakamam gelin baksın demek ne demek yaa
O konu başka bu başka. Neden paraya bağlıyorsunuz bunu. Harçlık alan siz olsaydınız bakacak mıydınız sanki? Eğer görümceniz böyle bir laf gerçekten ettiyse, ağzınızı açıp iki kelime edebilseydiniz keşke.(para konusundan bağımsız) kimsenin sizin üzerinizden gelecek planları yapmaması gerektiğini belirtebilseydiniz.

Bakmak nedir ayrıca. İnsanlar elden ayaktan kesilince profesyonel destek alınıyor artık.
Bakmak nedir?

O konu başka bu başka. Neden paraya bağlıyorsunuz bunu. Harçlık alan siz olsaydınız bakacak mıydınız sanki? Eğer görümceniz böyle bir laf gerçekten ettiyse, ağzınızı açıp iki kelime edebilseydiniz keşke.(para konusundan bağımsız) kimsenin sizin üzerinizden gelecek planları yapmaması gerektiğini belirtebilseydiniz.

Bakmak nedir ayrıca. İnsanlar elden ayaktan kesilince profesyonel destek alınıyor artık.
Bakmak nedir?

Etmediğimi ne biliyorsun ki ben de ona eğer anneni düşünüyosan ona göre eş bul ilerde anneme bakmak zorundayım kabul ediyor musun de yoksa abinden bekleme bu anneni düşünmek olmuyor dedim. Profesyonel destek derken benim anneannem de rahatsız yok ilaçlarını saatinde içirin falan diye anneme kardeşleri baskı yapiyor ama annem 55 yaşında kendi ilaçlarını zor içiyor unutuyor gerçekten destek gerekiyor annem yapamıyor

İnşallah doğmaz dediler
Bebegime insallah dogmaz diyecekler,pili pirtisina parasina bilezigine konu acacagim,o cocugumun yuzune baktikca utanirim ya ileride...
O dendiyse bakacakmisiniz yoo,iyi gecindigine bile bakmak cok ozveri isteyen bir sey,zaten anneniz de yer ayirtmis yaninizda,2 anne bir eve sigmaz:)

Etmediğimi ne biliyorsun ki ben de ona eğer anneni düşünüyosan ona göre eş bul ilerde anneme bakmak zorundayım kabul ediyor musun de yoksa abinden bekleme bu anneni düşünmek olmuyor dedim. Profesyonel destek derken benim anneannem de rahatsız yok ilaçlarını saatinde içirin falan diye anneme kardeşleri baskı yapiyor ama annem 55 yaşında kendi ilaçlarını zor içiyor unutuyor gerçekten destek gerekiyor annem yapamıyor
Annenizin neyi var?

Her sey para değil demişsiniz ama maşallah konuyu tamamen para üzerine kurmuşsunuz.

Buradaki yorumlara bakma kendi başlarına gelse olgunlukla karsilamazlar sen değer görmek istiyorsun sadece ... Seni çok iyi anlıyorum ... İnşallah eşin sana değer veriyordur eğer öyleyse diğer tarafı takma lohusalıgi güzel atlatmaya Bak... lohusalık güzel geçince öyle güzel oluyor ki insanın en huzurlu olduğu anlar oluyor ..ama kötü geçerse hayatının en berbat ani oluyor ...kendini doldurma dediğim gibi eşin değer veriyorsa ona sarıl ..dahası ailemde değer veriyormuş çok şükür

Insan değer görmek ister, üzülür diyenler olmuş da ben konuda üzüntü göremedim baya bildiğiniz kin ve hırs akıyor konudan . Konu maddiyat değil diyorsunuz ama siz takı taksalar karnınızdaki bebeğe edilen bedduayı bile siliyirsunuz . Çocuk doğunca da artık saat başı görme ücreti belirlersiniz. Bence size dünyaları da yedirseler siz onlara bakmazsınız, onlar da bunun farkında gayet politik ilerliyorlar , çocuk doğunca bir şey yapmayacaklarını, almayacaklarını nerden biliyirsunuz. Ha bir de acaba bakma konusunda yanılıyor muyum , sanki bir yerlerde kendi aileniz ev aldığı için sizinle kalacaklarını söylemişsiniz. Belki onlar da bir araba falan alır bir oda verirsiniz .

Of sizin şu donemde onemsiycek mühim meselelerinizin olması gerekiyordu. Ben hediyeden mahcup olurum kimileri zorla hediye bekliyor. Ailesi çocuk düşmesin demiş ne dediler de beddua ettiler anlamadım. Bence bizden para bekliyolar diyip kendi kendinize kurulmussunuz. Ben sizi çok kötü kalpli buldum. Beddua olayı nerde anlatmamissiniz?

Of sizin şu donemde onemsiycek mühim meselelerinizin olması gerekiyordu. Ben hediyeden mahcup olurum kimileri zorla hediye bekliyor. Ailesi çocuk düşmesin demiş ne dediler de beddua ettiler anlamadım. Bence bizden para bekliyolar diyip kendi kendinize kurulmussunuz. Ben sizi çok kötü kalpli buldum. Beddua olayı nerde anlatmamissiniz?
İnşallah doğmaz dediler beddua değil mi bu

İnşallah doğmaz dediler onlara para yollamadığımız için
Bunu diyen insanlar benim içim biter,sizin üzülmeniz gereken kısım bu.
Neye kırıldığınızı da anladım,kız veya erkek diye evlat ayıran insanları hoşgörmüyorum.
Sizde ona göre mesafe alırsınız.Boşverin ne yaparlarsa yapsınlar.

babaannemle birlikte yaşadik 3 ayligini halama ve halamin cocuklarina verdi, evine muteahit girdi 4 daireyi halamin cocuklari aldi, babaannemden 1 çorap bile gormedim, hastalandi babam da dahil hic bir cocugu sahip cikmazken evde buyuk bir kavga cikarip evimize getirip ben baktim, bizde defnedilirken kefen altina pijama falan giydirirler ne alaka bilmiyorum ama, benim aldigim pijamalarla benim aldigim coraplarla defnedildi, halam ve amcam cenazesine bile gelmedi, uzerimde bu konuda bir mutsuzluk varmi evet var ama bana bir corap bile almadigi icin degil, malini mulkunu 3 aylik maasini bile kurusuna dokunmadan verdigi kızi, yurt disina bin bir emekle cebine parasini koyup gonderdigi ogullari cenazesine gelmedi, bir tas suyu bile layık gormediler kadina, o fazla yedi ben az yedim diye 20 li yaslarinda dul kalip 4 cocuga alninin akiyla bakmak zorunda olan analarina sahip cikmadilar, para icin.
yani bir torun olarak babaannemin kendi malini kime verdiginin uzerinde pek durmadim ama babamin dahi bu kadar acimasiz olmasi daha cok uzdu.
cocugunuzun psikolojisi bozulmasin etkilenmesin istiyorsaniz insanlarin degerinin caninin paradan daha onemli oldugunu ögretin.eminim ne demek istedigimi anlamissinizdir.

Back
X