- 11 Mart 2017
- 1.650
- 1.408
- 133
- Konu Sahibi Hamile_annee
-
kızıma bir kaç çeyrek geldi onları da fazlasıyla geri verdik bana da takılan yazıyla sıfırrrrrrrrrrrrBence 20 gramdan az olursa bilezik yılda bir gösterin çocuğu.
E o zaman kızlarından beklesinler hizmet etmeyi değil miAy pes vallahi. Kizlarina verdikleri harclik bile size batmis. Zaten kizlari degilsiniz bu dert niye?
Eşim dedi onu ailesini savunduBal gibi de maddiyat bekliyorsunuz iste. Bilezik almaz ise gorusmeyecekmissiniz iste daha ne
10 liralık alsalar torunlarına bunu mu layik gördüler derdiniz10 liraya bişi alsalardı yeterdi yazmışım görmediniz sanırım on lirayla çocuk bakılmıyor kimseye güvenmedim
benim 9 yaşındaki çocuğumu hiç görmeyen dedesi var aslaa umrumda değillllllll.siz mutlu olacak çok şeyiniz varken hamilelik gibi güzel zamanları boşa sinir ve gereksiz düşüncelerle geçiriyorsunuzBiz de aldık her şeyini ama en azından bi tane oyuncak alsaydı 10 liraya düşünüyor derdim
Zaten hersey madiyat degil miE o zaman kızlarından beklesinler hizmet etmeyi değil mi
Maalesef diyemiyorsun çünkü almadılar alsalardı o zaman bilirdik ama şu an bilemeyiz10 liralık alsalar torunlarına bunu mu layik gördüler derdiniz
Bari beddua etmesinler canımNeredeyse doğurdum doğurucam ne benimkiler ne eşimin ailesi çocuğa bir şey alsın diye beklemedim. Akrabalarım da ne aldılar diye sormadı. Beklentim maddiyat değil diyorsunuz ama bal gibi de maddiyat. Yok kızlarına harçlık vermişler yok ona şunu almışlar vs. Mesele değer vermeleri diyorsunuz ama değer vermek illa bir şeyler almak mı yapmayın Allah aşkına bu kadar maddi beklenti içinde olmayın.
Ben de takı falan görmedim bir çiçek işte yeter de artar önemli olan düşünülmek. Konu sahibi onu anlatmaya çalışsa anlardık ama nerelerden girmis nerelerden çıkmış sonra da 10 liralık hediye yeterdi demiş. Parmağın varsa başını kası demisler:)kızıma bir kaç çeyrek geldi onları da fazlasıyla geri verdik bana da takılan yazıyla sıfırrrrrrrrrrrr.Ama zaman zaman kendim aldım herşeyim fazla fazla var .beklenti içinde olmak yorar yahuu insanııı
Alsa da yapmam bileziği eşim alıyorsa alsın kendisi ben almam artık yeter ki uzak olsunlarZaten hersey madiyat degil miKizi yapiyordur merak etme. Kizi sonucta. Sana bilezik takarlarsa yaparsin hizmetini. Ama grami kadar yap olur mu!
Ben seni çok iyi anlıyorum. Düğünde nasıl takı takmak adetse bebek görmeye kırk kat yabancı eli boş gitmez adetimiz böyle. Evlenirken nasıl erkek tarafı kız tarafı kızına oğluna bir şey yapıyorlarsa doğumda da torunları için yapacaklar durumları el verdiğince. Yapamıyorsa da kızım torunumuz canımız ciğerimiz ama elimizden gelince yapalım hediyesini demek bile yeterli. Ayrıca geline bilezik takan çoooook kayınvalide var bu çok normal. Benim kayınvalideminde durumu yoktu patik çorap ördü düşünmesi yeter verdiği değeri gösteriyor.Bu konudan yakınacağım hiç aklıma gelmezdi. Ama insanın zoruna gidiyor. Boğazı düğümleniyor. 10 liraya bir şey alsaydılar ben bunu sorun etmezdim. Mesele para asla değil, nasıl ufacık çocuğa böyle kin tutulur bilmiyorum....
Eşimin ailesi ile küs değiliz ama çok da samimi değiliz. İkimiz de çalıştığımız için onlara ayda 1 - 2 bin lira vermemizi falan bekliyorlardı bence. Vermeyince biz onlara gidince bile yüz vermiyorlar bizle oturmuyorlar. Durumları iyi halbuki... Ben kimseye para vermek için çalışmıyorum o zaman ne anlamı kalır ki...
Bebeğime beddualar ettiler, hamileyken bi sorun oldu inşallah düşmez demek için aradılar beni.
9 ay boyunca bana sadece kızıma kapı süsü yaptırdım sana da yaptırayım dedi.
Tepem attı gerçekten.. Kızına daha neler yaptı kim bilir ama istiyorsa sormasına gerek yoktu madem sordu kızını karıştırmasına gerek yoktu. Aldık biz dedim oysa almamıştım. Her şeyi almışız kendimiz bunu da alırız diye düşündüm.
Hep ayıp bulurdum benim ailem bunu şunu aldı diye ama benim ailem on bin harcadı durumları onlar kadar iyi olmadığı halde. Akrabalarım soruyor eşinin ailesi ne aldı diye. Daha almadılar diyorum. Halbuki almayacaklar da.
Bebeğime çok üzülüyorum hamileyim... Beddua edildi yok yere, kimse sevinmedi.
Gerçekten çok üzülüyorum onun suçu ne ki...
Eşim de bekliyorum doğumu bilezik de almazlarsa ne seni ne çocuğumu götürmem bir daha diyor.
O da üzülüyor mu bilmiyorum. Üzülse de demez.
Bugün kardeşinin eşini görmüş bebek arabamızı beşiğimizi aldılar demiş.
İnsan neden evlat ayırır kız erkek diye ona alıyorsan ona da al değil mi gelenek mi olması gerek illa...
3 senedir bir hediyelerini görmedim.
Evlerine gidince yemek bile yaptım ama duyduğuma göre kızları gelince harçlık veriyormuş. Ben de yapmamaya karar verdim.
Her şey para değil ama ayrımcılık olunca soğuyorum....
Bebeğim gerçekten mutlu bi çocuk olabilecek mi babasının tarafı bize değer vermiyor ki ona versinler...
Nedense konuyu ilk okuduğumuzda tamamen maddi beklenti içinde olduğunuzu düşündürüyordu şimdi ise sanki gözünüzde hiç bir şey yok bari beddua etmesinler diyorsunuz. Etmesinler tabi o ayrıBari beddua etmesinler canım
Ee niye dert ediyorsunuz kendinize. Ayrica 10 liraya oyuncak varsa hemen alin simdidenAlsa da yapmam bileziği eşim alıyorsa alsın kendisi ben almam artık yeter ki uzak olsunlar
Burda öyle böyle yazanların hepsine kayınvalidesi neler almıştır eminimBen seni çok iyi anlıyorum. Düğünde nasıl takı takmak adetse bebek görmeye kırk kat yabancı eli boş gitmez adetimiz böyle. Evlenirken nasıl erkek tarafı kız tarafı kızına oğluna bir şey yapıyorlarsa doğumda da torunları için yapacaklar durumları el verdiğince. Yapamıyorsa da kızım torunumuz canımız ciğerimiz ama elimizden gelince yapalım hediyesini demek bile yeterli. Ayrıca geline bilezik takan çoooook kayınvalide var bu çok normal. Benim kayınvalideminde durumu yoktu patik çorap ördü düşünmesi yeter verdiği değeri gösteriyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?