Bebeğime bir çöp almadılar

Konu maddiyat değil, anlıyorum sizi... İnsan komşusunun torunu, çocuğu olunca bile hediye alıyor, tabiki eş ailesinden de bekleyebilirsiniz... Ama sanki öncesinden de birikmişlikler var iki taraflı, belki siz unuttunuz onlar unutmadı... Durumunuz varmış, düşünmeyin, mutlu geçireceğiniz günleri bu düşüncelerle hüzünlendirmeyin. Çekirdek ailenizle mutlu olmaya bakın, çöp almayıp beklentisi dünya kadar olanlar da var... Gerçekten bu kadar düşünmeye, kendinizi üzmeye değmez.

10 liraya bişi alsalardı yeterdi yazmışım görmediniz sanırım on lirayla çocuk bakılmıyor kimseye güvenmedim
Hoooooffffff p zaman bu ne dert 10₺den çocuğun gelecekteki baba tarafı durum degerlendirmesine girmişsiniz🤦🤦🤦

Vermeyince biz onlara gidince bile yüz vermiyorlar bizle oturmuyorlar.
böyle insanların evine neden gidiyorsunuz o zaman ısrarla? evine gittiğim insan yüzüme bakmayacak ben de tekrar gideceğim oraya öyle mi? peh!
Bebeğime beddualar ettiler, hamileyken bi sorun oldu inşallah düşmez demek için aradılar beni.
siz hala bu insanlarla görüşüyorsunuz,yani şu dediğiniz şey ipleri koparma sebebi biliyorsunuz değil mi?? hem arkalarından söylenip hem de size bir şeyler alsınlar istiyorsunuz. yani şu cümle tek başına görüşmeme sebebi. ama siz sanki size bir şeyler alsalar bunu sineye çekecek gibisiniz. pes..
Eşim de bekliyorum doğumu bilezik de almazlarsa ne seni ne çocuğumu götürmem bir daha diyor.
:oha: çok özür dilerim istediğiniz kadar aksini söyleyin ama karı koca derdiniz para,maddiyat. çok itici geldi şu cümle bana ya.
Kızına daha neler yaptı kim bilir
size ne?
Hep ayıp bulurdum benim ailem bunu şunu aldı diye ama benim ailem on bin harcadı durumları onlar kadar iyi olmadığı halde. Akrabalarım soruyor eşinin ailesi ne aldı diye. Daha almadılar diyorum. Halbuki almayacaklar da.
saydırıp saydırıp sonra para önemli değil diyorsunuz. aynen zaten hiç belli olmuyor siz öyle diyince. lafını edecekseniz yapmasalardı aileniz.
evlenen çocuk yapan sizsiniz,anne-babalar size destek olmak zorunda değil. tamam sizin aileniz yapmış,iyilik etmişler. ama yapmasalardı da olurdu çünkü zorunda değiller. milletten beklenti içine girerek evlenip çocuk yapanlara çok sinirleniyorum.
3 senedir bir hediyelerini görmedim.
Evlerine gidince yemek bile yaptım ama duyduğuma göre kızları gelince harçlık veriyormuş. Ben de yapmamaya karar verdim.
Her şey para değil ama ayrımcılık olunca soğuyorum....
kızlarıyla kendinizi mukayese mi ediyorsunuz... :işsiz: valla size göre her şey para. ayrıca evlatlarıyla olan ilişkilerine karışamazsınız. eşiniz ayrımcılık yapıyorsunuz kardeşime destek olup bana olmuyorsunuz dese haklı da,size ne oluyor?
Maddiyat beklemiyorum canım doğru okumadıysan yorum yapma
bakın yukarda belirttim,bahsettiğiniz her beklenti PARA ile sağlanan şeyler.
Okudum mesele para değil yazmışım görüyorum
aynen siz öyle yazınca derdiniz para olmamış oldu tamam ikna olduk. vallahi buradan çok belli oluyor,tek derdiniz maddi anlamda size destek olmamaları.

Helal olsun o aileye. Asıl yapmaları gerekeni yapıyorlar. Alışılagelmişin dışında, erkek evlat hayranlığı yokmuş. Kızlarına değer vermeleri kadar şahane bir şey yok bence. İnsanlardan bir şey beklemezseniz hayal kırıklığı da yaşamazsınız. Ben tebrik ediyorum aileyi, kızlarını evlendikten sonra da yalnız ve desteksiz bırakmamışlar.

evet maalesef öyle tüm sınavları neredeyse yüz olan kızım da takdir aldı doğru dürüst okuyamayan da.bugün bu konuya şaştım kızdımmm anlam veremedim.bu çocuğu yanıltmaz mı durumu hakkında ?
Bu seneyi yok sayıyorum. Tamamen boş geçmedi ama çocukların hayatında büyük bir açık oldu malesef. Takdır şu bu hikaye. Karneler copy+paste. Bari öğretmen görüşü bireysel olsaydı.

Helal olsun o aileye. Asıl yapmaları gerekeni yapıyorlar. Alışılagelmişin dışında, erkek evlat hayranlığı yokmuş. Kızlarına değer vermeleri kadar şahane bir şey yok bence. İnsanlardan bir şey beklemezseniz hayal kırıklığı da yaşamazsınız. Ben tebrik ediyorum aileyi, kızlarını evlendikten sonra da yalnız ve desteksiz bırakmamışlar.
bravoo.biraz da kızlar pozitif ayrımcılığın keyfini sürsünnn.herşeyin erkek çocuklara ve erkek torunlara olduğu düzenden bıktıkk yahuuuu

evet maalesef öyle tüm sınavları neredeyse yüz olan kızım da takdir aldı doğru dürüst okuyamayan da.bugün bu konuya şaştım kızdımmm anlam veremedim.bu çocuğu yanıltmaz mı durumu hakkında ?
Ama sinav puani verilmedi performans verildi😔 o da derse katilim ve odev yapma olarak verildi. ☺️Uzulmeyin ikinci donem farki olacaktir elbette.

Bu konudan yakınacağım hiç aklıma gelmezdi. Ama insanın zoruna gidiyor. Boğazı düğümleniyor. 10 liraya bir şey alsaydılar ben bunu sorun etmezdim. Mesele para asla değil, nasıl ufacık çocuğa böyle kin tutulur bilmiyorum....

Eşimin ailesi ile küs değiliz ama çok da samimi değiliz. İkimiz de çalıştığımız için onlara ayda 1 - 2 bin lira vermemizi falan bekliyorlardı bence. Vermeyince biz onlara gidince bile yüz vermiyorlar bizle oturmuyorlar. Durumları iyi halbuki... Ben kimseye para vermek için çalışmıyorum o zaman ne anlamı kalır ki...

Bebeğime beddualar ettiler, hamileyken bi sorun oldu inşallah düşmez demek için aradılar beni.

9 ay boyunca bana sadece kızıma kapı süsü yaptırdım sana da yaptırayım dedi.
Tepem attı gerçekten.. Kızına daha neler yaptı kim bilir ama istiyorsa sormasına gerek yoktu madem sordu kızını karıştırmasına gerek yoktu. Aldık biz dedim oysa almamıştım. Her şeyi almışız kendimiz bunu da alırız diye düşündüm.

Hep ayıp bulurdum benim ailem bunu şunu aldı diye ama benim ailem on bin harcadı durumları onlar kadar iyi olmadığı halde. Akrabalarım soruyor eşinin ailesi ne aldı diye. Daha almadılar diyorum. Halbuki almayacaklar da.

Bebeğime çok üzülüyorum hamileyim... Beddua edildi yok yere, kimse sevinmedi.
Gerçekten çok üzülüyorum onun suçu ne ki...
Eşim de bekliyorum doğumu bilezik de almazlarsa ne seni ne çocuğumu götürmem bir daha diyor.
O da üzülüyor mu bilmiyorum. Üzülse de demez.

Bugün kardeşinin eşini görmüş bebek arabamızı beşiğimizi aldılar demiş.
İnsan neden evlat ayırır kız erkek diye ona alıyorsan ona da al değil mi gelenek mi olması gerek illa...

3 senedir bir hediyelerini görmedim.
Evlerine gidince yemek bile yaptım ama duyduğuma göre kızları gelince harçlık veriyormuş. Ben de yapmamaya karar verdim.
Her şey para değil ama ayrımcılık olunca soğuyorum....

Bebeğim gerçekten mutlu bi çocuk olabilecek mi babasının tarafı bize değer vermiyor ki ona versinler... :(
Bebegin mutlu çocuk olması için anne babasının tavır davranışı önrmli
Durumunuz var kendiniz yapın hem Bi dogsun bakalım ne olacak. Bizde adet kız evi hazırlık yapar oğlan evi dogunca yapar.
Doğduktan sonra öneösemezlerse o zaman kırılma hakkı doğar. Ama yine de abartmayın

böyle insanların evine neden gidiyorsunuz o zaman ısrarla? evine gittiğim insan yüzüme bakmayacak ben de tekrar gideceğim oraya öyle mi? peh!

siz hala bu insanlarla görüşüyorsunuz,yani şu dediğiniz şey ipleri koparma sebebi biliyorsunuz değil mi?? hem arkalarından söylenip hem de size bir şeyler alsınlar istiyorsunuz. yani şu cümle tek başına görüşmeme sebebi. ama siz sanki size bir şeyler alsalar bunu sineye çekecek gibisiniz. pes..

:oha: çok özür dilerim istediğiniz kadar aksini söyleyin ama karı koca derdiniz para,maddiyat. çok itici geldi şu cümle bana ya.

size ne?

saydırıp saydırıp sonra para önemli değil diyorsunuz. aynen zaten hiç belli olmuyor siz öyle diyince. lafını edecekseniz yapmasalardı aileniz.
evlenen çocuk yapan sizsiniz,anne-babalar size destek olmak zorunda değil. tamam sizin aileniz yapmış,iyilik etmişler. ama yapmasalardı da olurdu çünkü zorunda değiller. milletten beklenti içine girerek evlenip çocuk yapanlara çok sinirleniyorum.

kızlarıyla kendinizi mukayese mi ediyorsunuz... :işsiz: valla size göre her şey para. ayrıca evlatlarıyla olan ilişkilerine karışamazsınız. eşiniz ayrımcılık yapıyorsunuz kardeşime destek olup bana olmuyorsunuz dese haklı da,size ne oluyor?

aynen siz öyle yazınca derdiniz para olmamış oldu tamam ikna olduk. vallahi buradan çok belli oluyor,tek derdiniz maddi anlamda size destek olmamaları.
Oh valla cümle cümle yakalamışsınız konu sahibini 😂

Benim abimin eşi de bu kafada annemin babamdan kalan bi emekli maaşı var yengem o parayı bizim yediğimize inandırmış kendini. "burda oğlu dururken size mi yakışır" diyor resmen 😅😅 mesela annem bayramda torunlarına harçlık veriyor oğlundan olan torunla kızından olan toruna aynı para mı verilirmiş diyor 😅😅 şaka gibi ama değil

size ne?

Gitmiyorum 1 senedir....
Bebeği götürmeye gidicez o da eşimin hatrına.
Telefonla da konuşmuyorum.
Kızları gibi olamam ama bakmaya gelince gelin baksın para vermeye gelince kızına versin sizce bu doğru bişi mi???

Benim abimin eşi de bu kafada annemin babamdan kalan bi emekli maaşı var yengem o parayı bizim yediğimize inandırmış kendini. "burda oğlu dururken size mi yakışır" diyor resmen 😅😅 mesela annem bayramda torunlarına harçlık veriyor oğlundan olan torunla kızından olan toruna aynı para mı verilirmiş diyor 😅😅 şaka gibi ama değil
O zaman yengenden beklemicekler bakmasını

Back
X