Bebeğime bir çöp almadılar

Yoo benim eşimin aklı varsa zaten annesini emanet etmez de benim derdim paralar kızlara ama bakmaya gelince gelin baksın diye beklemeleri
Yok yok, eninde sonunda size kalacak diye korkuyorsunuz, neden korkuyorsunuz o da ilginç. Anneniz ev vermiş, rezervasyonu da ayırmış, siz annenize bakacaksınız. Kaynana kayınbaba nereye gelecek?

Beninkiler bebegin her bi seyine karisyorlar ay keske bebegime karismaslar bana en buyuk hediye olurdu

Bakamam da bakamam ay yazdıklarınızı okudum şok oldum. Yarına cikacaginizin garantisi mi var ? Belki siz bir kaza geçirip bakıma muhtaç hale geleceksiniz ? Belki kayinvalideniz iki gün sonra ölecek bir kazada ? Yani neyin garantisi var şu hayatta da o yaslara geldiniz onlara bakmanın bakmamanin hesabını yapıyorsunuz ? Bu nasıl kibir nasıl kin ya?

O kadar basit konular açmışsınız ki, ne dertler var hanım efendi sorun ettiğiniz şeyler gerçekten çocukca. Şükür edin eliniz ayağınız tutuyor çalışıyorsunuz. Beddua ne yapıp eder edene geri döner siz merak etmeyin. Kaynananları sevmiyorsanız mesafe koyun. Böyle dır dır dır eminim eşinize de yaparsanız inanın soğur sizden. Kendi huzurunuz için boş boş şeyleri kafanıza takmayın.

Yahu önemli olan hamile kalabilmişsiniz, bebeğiniz sağlıklı da doğarsa tamam bitti gitti. Daha neyin derdi bu?
Valla ben hamile kalamıyorum şahsen kalabilmek için nelerimi vermezdim. Bırak hediyeyi bileziği çocuğumu sevmese de olur yani .
Mutlu huzurlu yuva, sağlık bu kadar..
İnsan birşeyi kolay elde edince kıymetini bilemiyor . Neleri kafasına takıyor
Ah ah...

Bakamam da bakamam ay yazdıklarınızı okudum şok oldum. Yarına cikacaginizin garantisi mi var ? Belki siz bir kaza geçirip bakıma muhtaç hale geleceksiniz ? Belki kayinvalideniz iki gün sonra ölecek bir kazada ? Yani neyin garantisi var şu hayatta da o yaslara geldiniz onlara bakmanın bakmamanin hesabını yapıyorsunuz ? Bu nasıl kibir nasıl kin ya?
👏👏👏Babası tehdit ederdi eşimi bakmazsan para yok mal yok bilmem ne yok diye. Eşim rahmetli oldu babası hâlâ yaşıyor kimi tehdit ediyordur şimdi fikrim yok

Ayy bazilari da "ben sizi anladim" yazıp durmuş. Kimse gönül almayi, dusunulmek istemeyi anlamiyor sanki şurda.
Konuda "mevzu para degil, 10 liralik hediye alsa" diye laf kalabaligi yapinca paraya takmamiş mi olunuyor?
Lafa gelince kimse "benim derdim para pul" demez zaten hiç diyenini gormedim ben. Konuyu anlatirken derdi 10liralik gonul almami yoksa para mi gayet belli oluyor.

Ha 10 liralik dahi olsa hediye bekleyen veya çöp bekleyen insanmiş madem kapi süsü yaptirayim demiş kv niye kabul etmemiş? Kapi süsü 10 liradan cok daha pahali. 😐😐😐😐

Her cocuk dogurana kv kp bılezık taksaydı ohoooo. Konu maddı beklentı degıl demıssınız ama daha cocuk dogmadan bısey almadnın derdıne dusmussunuz bı cocuk dogsun elbet gelırkrn bı corapta olsa bısey alırlar sızde maddı beklentı olmadıgı ıcın aa dusunmus almıs der bu konuyu kafanızda bıtıtrırsınız. Dıcrm ama sonrada oburune araba alındı bıze corap dersınız buda maddı beklentıdır. Ben aılenızın 10 bınlıra neye harcadıgını merak ettım sıze bısey kalmamıs zatrn 10 bınlıraya hersey fazla fazla alınır kv ne alsınkı daha ve sız

Hayatımda böyle sacma konu okumadım. Hazır boşum şu an tek tek yazmak istedim :D

"İkimiz de çalıştığımız için onlara ayda 1 - 2 bin lira vermemizi falan bekliyorlardı bence. Vermeyince biz onlara gidince bile yüz vermiyorlar bizle oturmuyorlar."
:D kv kp bana surat assa onlara para vermedik diye bize yüz vermiyorlar diye düsünmek icin baya bir art niyetli fesat falan olmam lazım, belki sizi sevmiyorlar, biri size surat asınca ona para vermedim ondan mı surat asıyor diye dusunursunuz, neden vermenizi beklediklerini dusundunuz ki yani bunu mu ima edip durdular hep yani bilemiyorum

"Bebeğime beddualar ettiler, hamileyken bi sorun oldu inşallah düşmez demek için aradılar beni."
İnşallah düşer mi demeleri lazımdı :D tövbe tövbe. size durup dururken neden beddua ettiler

"9 ay boyunca bana sadece kızıma kapı süsü yaptırdım sana da yaptırayım dedi. Tepem attı gerçekten.. Kızına daha neler yaptı kim bilir ama istiyorsa sormasına gerek yoktu madem sordu kızını karıştırmasına gerek yoktu. Aldık biz dedim oysa almamıştım."
Ee kızına yaptırdıgının aynısını size de yaptırmak istemis, siz tribe girip reddetmissiniz. Ayrıca benim annem de gelinindense ben hamile kaldıgımda bana daha cok ozen gösterir üstüme titrer bence, ikisi de torun evet ama hamile olan kisi kendi kızı. Onunla daha bir yakındır düsününce mantıken. Kızına neler yaptı kim bilir diye neden kıskanclık ediyorsunuz? Tepeniz atmak icin fırsat mı kolluyor :D annesi ona bir sey almasa kızı sizin gibi fesatlık edip burada gelip annesini cekistirmezdi ama siz hem cekistirip hem de kızı gibi görüp öyle davranmasını bekliyorsunuz

"Akrabalarım soruyor eşinin ailesi ne aldı diye. Daha almadılar diyorum. Halbuki almayacaklar da."
Akrabalara hava atmak ise mesele, sallayın bir seyler, besi bir yerde taktılar bana diyin, bir daha sormazlar susarlar kıskanclıklarından onlar da sizinle benzer zihniyetteyse -ki öyle duruyor

"Bebeğime çok üzülüyorum hamileyim... Beddua edildi yok yere, kimse sevinmedi.
Gerçekten çok üzülüyorum onun suçu ne ki...
"
Bebeginizin sizden baskasından gelecek bir seye ihtiyacı yok, sikayet edip konu actıgınız kisiler bebeginize sevinse ne olur sevinmese ne olur? Beddua kısmını bilmiyorum ne yasadınız aile icinde ama sonucta kimse kimseyi sevmek zorunda degil, benim kv kp ile aram kötü olsa ve bebegime sevinmeseler sevmeseler umrumda olmaz, sevmezse sevmesinler bana ne. Gelip burada onları çekiştirip sonra neden sevmelerini bekliyorsunuz ki. Bence siz su an hamilelikten cok duygusalsınız ve abartıyorsunuz

"Bugün kardeşinin eşini görmüş bebek arabamızı beşiğimizi aldılar demiş.
İnsan neden evlat ayırır kız erkek diye ona alıyorsan ona da al değil mi gelenek mi olması gerek illa...
"
Burada haklısınız torunsa o da torun bu da torun, eger siz kapı süsünde oldugu gibi tribe girip biz aldık her seyimiz var dediyseniz ondan almamıslardır belki.

"3 senedir bir hediyelerini görmedim.
Evlerine gidince yemek bile yaptım ama duyduğuma göre kızları gelince harçlık veriyormuş. Ben de yapmamaya karar verdim.
"
Yani bu çok saçma evlenip baska bir yere gelin giden kisi kendi kızları, yani kendi kızları baska bir erkegin eline bakıyorsa, ona tabi ise, harclık vermeleri normal ananem de anneme her gittigimizde bir altın falan verirdi eskiden. Normal yani bence kendi kızı cunku. Gelinlerine harclık vermeleri biraz sacma olur kendi oğullarını rencide etmek gibi olur yani. hem size kendi kızları gibi davranmalarını bekliyorsunuz ama düsünceleriniz beklentileriniz aynı kötü ve sinsi gelinler gibi. Böyle akrabalara ne dicem, benim annemler su kdr harcadı onlar para vermedi vs, dogum yapınca bilezik taksınlar falan zihniyetinde biri oldugunuza göre boyle bir seyi de normal karsılamanız gerekirdi bence (kocaman kadına harclık verme isini yani)

"Bebeğim gerçekten mutlu bi çocuk olabilecek mi babasının tarafı bize değer vermiyor ki ona versinler... "
Ya belki sizi sevmiyorlar? o yuzden sizin cocugunuzu da sevmiyorlar, olabilir yani kasmayın bu kadar. Niye bu kadar surekli baskalarından bir sey bekleme modundasınız, biraz kendinize gelin ben olsam benim cocugum benden baska kimse sevmesin isterim siz surekli kv niye sevmiyor bebegime neden sevinmedi diye sikayet ediyorsunuz, bebeginizin mutlulugu onların size takacagı bir bilezige mi baglı. biri size surat asınca bile bence bizden para bekliyorlardı vermedik diye asıyorlar diye kendi kendinize kuruyorsunuz, hani sizin değer anlayısınız paraya endeksli ise zaten 10 liralık bir hediye alsalar da siz gelip burada onun konusunu açardınız.

Sonuc olarak ben sizi icten pazarlıklı bir drama queen olarak gördüm

👏👏👏Babası tehdit ederdi eşimi bakmazsan para yok mal yok bilmem ne yok diye. Eşim rahmetli oldu babası hâlâ yaşıyor kimi tehdit ediyordur şimdi fikrim yok

Başınız sağolsun Allah rahmet eylesin..

O kadar hesap kitap bu dünya için çok gereksiz🤷 hiç birseyin garantisi yok geldik gidiyoruz

Bu konudan yakınacağım hiç aklıma gelmezdi. Ama insanın zoruna gidiyor. Boğazı düğümleniyor. 10 liraya bir şey alsaydılar ben bunu sorun etmezdim. Mesele para asla değil, nasıl ufacık çocuğa böyle kin tutulur bilmiyorum....

Eşimin ailesi ile küs değiliz ama çok da samimi değiliz. İkimiz de çalıştığımız için onlara ayda 1 - 2 bin lira vermemizi falan bekliyorlardı bence. Vermeyince biz onlara gidince bile yüz vermiyorlar bizle oturmuyorlar. Durumları iyi halbuki... Ben kimseye para vermek için çalışmıyorum o zaman ne anlamı kalır ki...

Bebeğime beddualar ettiler, hamileyken bi sorun oldu inşallah düşmez demek için aradılar beni.

9 ay boyunca bana sadece kızıma kapı süsü yaptırdım sana da yaptırayım dedi.
Tepem attı gerçekten.. Kızına daha neler yaptı kim bilir ama istiyorsa sormasına gerek yoktu madem sordu kızını karıştırmasına gerek yoktu. Aldık biz dedim oysa almamıştım. Her şeyi almışız kendimiz bunu da alırız diye düşündüm.

Hep ayıp bulurdum benim ailem bunu şunu aldı diye ama benim ailem on bin harcadı durumları onlar kadar iyi olmadığı halde. Akrabalarım soruyor eşinin ailesi ne aldı diye. Daha almadılar diyorum. Halbuki almayacaklar da.

Bebeğime çok üzülüyorum hamileyim... Beddua edildi yok yere, kimse sevinmedi.
Gerçekten çok üzülüyorum onun suçu ne ki...
Eşim de bekliyorum doğumu bilezik de almazlarsa ne seni ne çocuğumu götürmem bir daha diyor.
O da üzülüyor mu bilmiyorum. Üzülse de demez.

Bugün kardeşinin eşini görmüş bebek arabamızı beşiğimizi aldılar demiş.
İnsan neden evlat ayırır kız erkek diye ona alıyorsan ona da al değil mi gelenek mi olması gerek illa...

3 senedir bir hediyelerini görmedim.
Evlerine gidince yemek bile yaptım ama duyduğuma göre kızları gelince harçlık veriyormuş. Ben de yapmamaya karar verdim.
Her şey para değil ama ayrımcılık olunca soğuyorum....

Bebeğim gerçekten mutlu bi çocuk olabilecek mi babasının tarafı bize değer vermiyor ki ona versinler... :KK43:
Merhaba. Bebeğiniz mutlu bir çocuk olmayabilir ama tek nedeni siz olursunuz bence. Kafalar pırıl pırıl ne denebilir ki.

Her cocuk dogurana kv kp bılezık taksaydı ohoooo. Konu maddı beklentı degıl demıssınız ama daha cocuk dogmadan bısey almadnın derdıne dusmussunuz bı cocuk dogsun elbet gelırkrn bı corapta olsa bısey alırlar sızde maddı beklentı olmadıgı ıcın aa dusunmus almıs der bu konuyu kafanızda bıtıtrırsınız. Dıcrm ama sonrada oburune araba alındı bıze corap dersınız buda maddı beklentıdır. Ben aılenızın 10 bınlıra neye harcadıgını merak ettım sıze bısey kalmamıs zatrn 10 bınlıraya hersey fazla fazla alınır kv ne alsınkı daha ve sız
6 bine takı alındı beşik ve diğer şeyler

Back
X